Új hozzászólás Aktív témák

  • nfsu17

    veterán

    válasz TeeJay #71434 üzenetére

    minek adnak el 1000/300-as netet

    azért, hogy ami gyorsan kell neked, az gyorsan jöjjön le.
    tehát nekem lejön mondjuk egy 4k youtube video mondjuk 5 perc alatt ezres nettel, míg 20/5-ös nettel mondjuk 1 óra lenne. És lehet, hogy a 20/5-ös 2x annyiba kerülne másik szolgáltatónál.
    Tehát vegyek azért 20/5-ös netet, mert én amúgy is kis user vagyok, nem töltök sem le, sem fel egész nap, nekem jó lesz az is. Ne legyen ezres netem, mert az úgyis azoknak van kitalálva, akik otthoni szervert használnak...hát nem.
    Mint ahogy a 250km/h-s végsebességű kocsid végsebességét sem KELL, hogy mindig kihasználd, de HA kell, akkor (külföldön) ott a lehetőség és odaérsz időbe, ahova akarsz. Mert anno megvetted az erre képes autót.
    De attól még senki nem érzi ráfizetésnek a vételt, mert nem 250-el megy reggel a munkahelyre. De ha erre alkalmas hely lenne, akkor tudna, arra a KIS időre.
    Tehát azért adják el az 1000-et, hogy 5 perc alatt neked lent legyen az a valami.
    Vagy 5 perc alatt fent legyen drive-on és ne fél délután tölts fel 1500 képet.

    Én attól nem érzem kihasználatlannak a netem, hogy nem megy 40MB-al 24/7 a seed a "semmibe".
    Mint ahogy a 40/4-es net sem ment mindig fullon évekkel ezelőtt, csak akkor még 6-7 ezer forint körül összeg "nem volt kihasználva", most meg szinte bagóért van korlátlan sebességű net, ha épp adott pillanatban kell. Ha kell, letöltök egy nap alatt 2TB-ot. Ezért még senki nem fog megb...szni, mert valószínű. hogy a következő pár napban úgy sem kell újra ennyit letölteni...tehát ha heti, vagy havi átlagban nézzük (vagy a digi), akkor elég alacsony lesz ez a szám és a vége az lesz, hogy senkit nem fog érdekelni, hogy egy nap lement 2TB.
    Viszont a folyamatos napi 2TB-ok már "home user" kategória...és ha meg valaki azt mondja, hogy de ő napi több TB tol fel szerverre munka miatt, akkor fizessen üzleti netet, oszt csá...ja, hogy az már büdös lenne.

Új hozzászólás Aktív témák