Új hozzászólás Aktív témák

  • ekkold

    őstag

    válasz Celtis #69843 üzenetére

    Erről egy vicc jutott az eszembe.
    Beszélgetnek a birkák a nyájban egymás között, egyszer csak az egyikük megjegyzi:
    - Figyeljetek, szerintem a pulikutya összejátszik a juhásszal....
    Mire a többiek:
    - Ugyan már, elmész te valahová a hülye összeesküvés elméleteddel...

    Mindíg lesznek olyanok, akik különféle okokból elbagatellizálják ezeket a dolgokat, pl.:
    - kit érdekel ha beleolvasnak a leveleimbe, úgysem küldök olyasmit
    - kit érdekel, hogy kémkedik a TV-m, és elküldi a pendrájvom tartalomjegyzékét
    - ki érdekel hogy kukkol a webkamerám....
    - paranoiás vagy....
    Én másképp látom. Sokan olvastak már arról, hogy pl. kínában mi történik ezen a téren. Nagy részt már kiépült és működik is a globális megfigyelés, arcfelismerésse, mindennell. A társadalmi pontrendszer (érdemes utánaolvasni) is működik már, ahol már egy átlagembert is komoly hátrányok érhetnek (akár azért is amit egy emailben leír, vagy amit az utcán csinál, vagy akivel beszélget). Ha pl. egy kövér ember zsíros kaját vesz a boltban, akkor pontlevonást kaphat. Ha nics elég pontja akkor bizonyos szolgáltatásokat nem használhat, nem vásárolhat bizonyos dolgokat. Vagy informaitikai oldalról: pl. aki VPN-t használ, az börtönbe kerülhet érte. (nálunk sokan használnak olyan routereket ami tud VPN kapcsolatokat kezelni) Persze ez kína, minek is hozom fel... Ami itt van, azok csak nagyon apró lépések kínához képest, de az irány ugyan az, és kb. a célok is hasonlóak, csak itt kell egy generációváltás, aki abba születik bele, annak az lesz a természetes. Van akit ez nem érdekel, van aki nem is látja mi a helyzet (internetet sem használ mindeki), olyan is van aki egy szót nem ért abból amit leírtam, vagy el sem hiszi.

    Paranoiás akkor lennék ha ez irányítaná az életemet, ha ez egy fő kérdés lenne számomra, vagy ha ez szorongást vagy bármi hasonlót okozna. De nem így van, ezek számomra száraz és nem túl kellemes tények, és abból levont következtetések, vagy nevezhetjük tippeléseknek is a jövőre nézve. Csak eddig többnyire bejöttek a tippjeim. Akkor is furán néztek páran amikor a koaxos 10Mbites hálózatot barkácsoltuk otthon, és azt találtam mondani, hogy pár éven belül itthon is 100M hálózat lesz, és 10M internet, aztán még pár év múlva akár otthon is gigabites hálózat lesz, és újabb pár év múlva meg gigabites internet. Aztán még pár év és jön a 10Gbites hálózat. Persze ez a dolog jó oldala.

    Néhány nem túl távoli országban már szankcionálják a torrentezőket (letöltögetőket), és sokan emiatt használnak pl. fizetős VPN szolgáltatásokat, hogy az adatforgalmukat ne nézegessék. Csak idő kérdése, hogy Magyarországon mikor kezdődik hasonló... Aki rálegyint az adatvédelemre és hasonlókra (tehát egyesek szerint aki nem paranoiás) az pl. nem fog tudni letöltögetni, hanem mindenért fizetni fog, netes videókért zenehallgatásért, filmnézésért, és még a reklámokat is nézhet. Na jó befejeztem, ez csak egy magánvélemény...

    Eladó: https://www.hobbielektronika.hu/apro/apro_159350.html

Új hozzászólás Aktív témák