Új hozzászólás Aktív témák

  • Csaba No. 1

    tag

    Szóval! Digi ftth internet! A szomszéd havernál átkötötték a régi, jól bevált fttb-ről a végfelhasználó pontig üvegszálas, azaz ftth netet, kábeltévét, és telefont. A digitális tévé, és vez. telefonnal minden OK.
    Az üvegszálas kábel végére feltettek egy ZTE modemet, amiből csak a kábeltévé jön ki. Összekötötték egy ZTE routerrel, amiből a telefon, és az internet jön ki. A router 2,4 Ghz-en dolgozik /nincs 5 GHz!!/, no meg N-es wifi. Arról nem is beszélve, hogy az IPV6-ot tudja a rendszer, és a kínai cucc, de a szerelők nem állították be. A mai világban egy kiváló hálózatra ilyen /nem mondom ki!/ cuccokat felrakni, ami már elavult, és kínai! technika. Ráadásul kettőt, ha meg a saját routeredet akarod használni, ami ugye a kor színvonalán áll /5 GHz, és AC wifi sebesség/, akkor már három kütyü lóg az optika végén. Mert ugye nem úgy van megcsinálva, hogy lenne egy darab modem, amiből kijön a tv, telefon, és az 1000 Mbit-es net LAN-on. Aztán majd eldöntöm, h kérek a Digitől routert, vagy a saját, kor színvonalán állót használom tovább, mint eddig az fttb-n. Hallottam, hogy rakott be tavaly a Digi Huawei HG 8242b modemet, amiből kijön mind a három szolgáltatás. Ez praktikus lenne most is, mert LAN-on kijön az 1000 MBit /amire teszek komoly routert/. És csak egy kínai cucc lenne.
    Szóval a szomszéd haver ki van akadva, mert az eddigi 100 Mbit-es netből lett ugyan 150, de hol van a giga környéki sebesség? Már előre félek, ha nálam is bepakolják a ZTE-s kínai, tegnapi technikát.
    Ha nem helyez ki a Digi komolyabb modemet, routert /elég volna csak modem a fent említettek alapján/. Lleégeti magát a Digi. Kár lenne egy ilyen stabil, és komoly ftth-s rendszerből átpártolni egy másik szolgáltatóhoz.
    Úgy érzem, eddig parasztvakítás a Digi ftth-s optikás rendszere.

Új hozzászólás Aktív témák