Új hozzászólás Aktív témák

  • McLaca

    őstag

    válasz SSanya #5709 üzenetére

    Elöljáróban, ha a UPC-nél lenne valami krach, akkor őt fikáznád :), pedig a probléma biztos, hogy lokális. Az optika nem dugul be, még tartalék is van benne bőven. Amire én gyanakszom: a lépcsőházi switch. Ami pedig biztos: hogy a speedtest félremér. Ugyanis a speedtest eredménye sokban függ a mérőszerver sebességétől, és ha az terhelt, akkor nem fogja tudni normálisan lemérni a netedet. Ez igaz a digi mérőszerverére is.
    A routered azért dobja el a netet, mert nem bírja a tempót, akármit is mond a szerelő, és elég nagy a gyártásban a minőségi szórás is azonos típusok között (hiába akár 50-60 rongy egy ilyen SOHO router, még az is kommersz konzumer kategória!)
    Halkan megjegyzem, hogy ha direkt a gépbe dugom a kábelt, akkor 70/50-et mér a DU meter, ha routeren keresztül jön a net, akkor 33/22-t, ahogy kell. :) Szóval ennyit a szoftveres sebességmérés hitelességéről.
    Ha torrenttel, rengeteg seederrel sem jön 50Mbittel, és rengeteg leecher sem húzza tőled 25Mbittel, akkor valóban gixer van, de amúgy nem sok minden tudja a torrenten kívül kiszolgálni az 50/25-öt elég gyorsan (értem ez alatt, hogy sok webszerver karistol 10-100Mbites sávszéllel, és nem egy ember van rajta).

    Jag: 44GB seednél járok ma... :) (Volt már 80 is, de a rekorder nem én vagyok a topicban ;] )

    80Mbites topnet emeléshez: én azon aggódok, hogy a teli switchek lesznek a szűk keresztmetszetek a házakban, bár nálunk elvileg már kettő 8 portosnak kell lenni, mert 7 előfizető van, és egy switchben a VoIP adapter és a bejövő kábel után 6 port marad. Hogy én a teliben vagyok ,vagy az üresben, nem tudom, de mindig megvan a 30/20 (torrenten). A switch, ami először került ide, 101%, hogy 100Mbites, lefotóztam, lenyomoztam :D (valami román gyártmányú csoda).

    Üdv!

    [ Szerkesztve ]

    A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh

Új hozzászólás Aktív témák