-
IT café
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
xeon forever
addikt
válasz Whatafakka #51196 üzenetére
Ezt a freeware programot ajanlom hálózat ellenőrzésre. Evek ota használom.
PS5 jobb lenne Intellel+Nvidiaval? :P
-
sfdrakex
nagyúr
válasz Whatafakka #51200 üzenetére
Nem lehet, hogy amikor nem tudnak csatlakozni hozzád olyankor nem saját publikus IPd van, hanem NATolt, többek által használt?
Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
-
Whatafakka
újonc
válasz xeon forever #51201 üzenetére
Köszönöm, feltettem, majd figyelem az eseményeket.
sfdrakex elvileg publikus, nem NAT-olt, ip címem van/volt akkor is amikor nem tudtam hostolni.
[ Szerkesztve ]
-
Core2duo6600
veterán
válasz Whatafakka #51203 üzenetére
Mit ad ki a
ipconfig
parancssorból ?Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Whatafakka
újonc
válasz Core2duo6600 #51204 üzenetére
-
Core2duo6600
veterán
válasz Whatafakka #51205 üzenetére
Ez privat ip.
Ha nem csináltál port átírányítást, akkor nem csoda hogy nem megy.Ha beírod a böngészőbe a 192.168.1.1 est akkor mit ad ki ?
[ Szerkesztve ]
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Whatafakka
újonc
válasz Core2duo6600 #51206 üzenetére
A routeremet...
És nem, nem csináltam port átirányítást.
-
Core2duo6600
veterán
válasz Whatafakka #51207 üzenetére
Akkor lépjél be a routerba is csináld meg az átírányítást, és utána mennie kell a multiplay nek, ha a külső IP cím is publikus.
Többek közt ezzel tudod ellenörízni : [link]
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
flatline#2
tag
Sziasztok,
Digi nettel rendelkezem én is, ha minden igaz 200/100-as, régen kötöttem, azóta változtattak a csomagokon, de azt tudom, hogy erre az értékre lett az enyém is beállítva.
Szóval miért lehet az, hogy letöltés esetén (torrent) olyan 10-11 Mbps a max amit tud hozni.
A router bírja az 1 Gbitet, a gépben lévő kártya is tudja, ennek ellenére letöltés esetén nem megy feljebb ennél az értéknél.
Olyan már volt pl. hogy a battle.net frissített egy játékot és akkor ott tudott letölteni 20-25 néha 30 Mbps körül.
Nem tudom mi lehet a szűk keresztmetszet. Nem életbevágó, csak érdekelne miért van ez így.Válaszokat előre is kösz
-
zozo76hun
kezdő
Na, megoldodott a problema. Ugye irtam hogy mult het penteken kotottek be a DIGIt es nem ment a net. Az volt a gond hogy a szerzodesen levo login/pass-al ugyan beengedett a DIGI a halozatara de utana a kozpont szepen ATIRTA a login/pass-t a router-ben teljesen masra. Es ezt mindig. Addig nem is volt gond mig ujra nem inditottam az egesz kocerajt, utana mar disconnected... Na, az volt hogy a kozpontban rosszul regisztraltak be, es sztem valami mas nevet/jelszavat eroltette az en kis modememre a kozpont. Hetfon kijavitottak. Kozben rajottem hogy KI LEHET KAPCSOLNI a DIGI modem/router-ben a WIFI-t! Moge tettem az en kis sajat routeremet es happy minden...
Illetve egy valami nem, nem megy az istennek sem a DVR elerese kintrol. Tehat mondjuk mobilhalozatrol. A router ugyanaz, ugyanazokkal a beallitasokkal. A DVR ugyanaz, ugyanazokkal a beallitasokkal. Csak a DIGI modemeben lehet valami elteres, de fogalmam sincs mi. Sem a direkt IP-vel, sem a DDNS-el nem eri el. Bentrol, a belso halozatrol mukodik. Ert ehhez valaki?
DVR= 8 kameras megfigyelo rendszer a haz korul, belul egy belterivel ami rogzit. A DVR ossze van kotve LANon a routerrel.
Semmi nem valtozott, csak most nem a UPC modeme van elotte hanem a DIGI modeme...
-
zozo76hun
kezdő
válasz nfsu17 #51215 üzenetére
ja ertem, koszi!
Most ugy van hogy a DIGI modem/router 192.168.1.1-en van.
A myDLink router 192.168.0.1-en van.
A DVR 192.168.0.10-en van.
A myDLink routerben a 81 es a 8000 port van nyitva a 192.168.0.10-hez.
A DVR-ben is be van allitva ez a ket port.Amit meg tudok hogy a DIGI modem LAN-on csatlakozik a myDLink-hez.
A myDLink routerben a beallitasok:
INTERNET CONNECTION TYPE
My Internet Connection is : dynamic ip (dhcp)DYNAMIC IP (DHCP) INTERNET CONNECTION TYPE
Primary DNS Server :
192.168.0.1
Secondary DNS Server :
8.8.8.8ROUTER SETTINGS:
Router IP Address:
192.168.0.1
Subnet Mask :
255.255.255.0
Local Domain Name :
Enable DNS Relay :
DHCP SERVER SETTINGS
Enable DHCP Server :
DHCP IP Address Range : 20 to 99
DHCP Lease Time : 1440
(minutes)Meg ugye van a provision-nal is ddns cim vagy mi.
Az a baj hogy akkor valahogy a netes leirasok alapjan beallitottam, de nekem ez mar magas kicsit.
-
zozo76hun
kezdő
válasz xeon forever #51217 üzenetére
Tehat a Router IP Address: 192.168.2.1 legyen a jelenlegi 192.168.0.1 helyett?
Akkor a DVR-t allitsam at, plusz a routerben is a port forwarding-nal a 192.168.0.10 helyett a 192.168.2.10 legyen? Tehat az a lenyeg hogy a modem mogott legyen a tartomany 192.168.0.X helyett 192.168.2.X?Kozben talaltam egy ilyen cikket is:
https://logout.hu/bejegyzes/slug/digi_nat.html
[ Szerkesztve ]
-
sfdrakex
nagyúr
válasz flatline#2 #51209 üzenetére
Kábelek milyenek? Sima cat5 nem tud gigabitet, csak cat5e vagy cat6. Milyen a géped? Vinyód? Hány vinyód van?
[ Szerkesztve ]
Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
-
zozo76hun
kezdő
Probakeppen kilottem a sajat routerem, es csak a DIGI sajat modem/router-et hasznaltam.
ugy sem megy.NAT -- Virtual Servers Setup (digi modem): ez vegulis a port forwarding?
Mert ide irtam be azt a ket portot amit ki kell nyitni a DVRnek. -
13128814
tag
válasz Flashget #51035 üzenetére
Szia!
Értem én, csak azzal kezdtem a probléma vázolását, hogy kábelesen történik, CAT6-val. Így, ha ennek ellenére azt a tanácsot kapom, hogy közvetlenül dugdossam ahova akarom, szerény képességeimmel arra gondoltam, hogy tuti van valami átalakító, amivel "közvetlenül" kötöm rá a laposra.
Ettől függetlenül köszönöm neked, hogy foglalkoztál a dologgal te is!
-
dchard
veterán
válasz qqcqqc #51228 üzenetére
Ennél bonyolultabb a kérdés.
A kábelek közötti különbség az elektromos specifikációra vonatkozik. Ahogy az általad linkelt wiki cikk is jelzi: a Cat5 kábelek többsége teljesíti a Cat5e elektromos specifikációját, de nem mindegyik, ráadásul előre nem tudod eldönteni mondjuk a boltban, hogy a kábel amit eladnak neked az fogja-e teljesíteni vagy nem, mivel az eredeti Cat5 nem teljesíti.
Az, hogy neked szerencséd van, nem jelenti azt, hogy ezt érdemes propagálni. Rövid kábelhosszon, kevés kötéssel előfordulhat, hogy nem lesz probléma, de ez szerencse kérdése, nem pedig azért van, mert "a cat5 is tudja a gigabitet". A mondat úgy hangzik helyesen, hogy bizonyos körülmények között tudja, ami jóval elmarad a szabvány szerinti maximális kábelhossztól, kötésszámtól, áthallási teljesítménytől.
Dchard
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
zsolt501
nagyúr
válasz dchard #51230 üzenetére
Pontosan, sokan azt hiszik hogy ha valami rá van írva egy kábelre az 100%-os, holott a CAT5 szabvány is elég érdekesen rögzíti a szabványt.
Ráadásul amíg a CAT5 esetén nincs minden rögzítve még addig az 5e esetén már rögzítettebb paraméterekkel rendelkezik.
Nem véletlen vannak kábelek közt jelentős árkülönbségek is, és nem véletlen hogy bizonyos kábelekhez kérhető és más kábelekhez nem kérhető minőség biztosítási jegy, vagy kábel bemérésről igazolás.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
zozo76hun
kezdő
válasz xeon forever #51226 üzenetére
Mi az a F688?
Na meg mindig a DIGI modem/router ami megy, a sajat routeremet lehuztam. Beallitottam az XBOX ONE portjait a NAT-nal hogy a NAT TYPE: OPEN legyen a konzolon (UPC-nel port forward es fix ip a konzonak). Megcsinalok mindent, ujrainditok, semmi sem jo a konzolon. Vegul aztan mondom a jo ku_va any_d, atvaltottam DHCP-re a konzolt, az meg megkapta a 198.168.1.5-os IP cimet. Csak mondom hogy a port forwarding a 198.168.1.11-re volt beallitva es elotte termeszetesen a konzol is. Mit ad isten a DHCP-vel meg siman minden ganyolas nelkul (nem is kell neki a port forwald) a NAT TYPE: OPEN a konzolon.
Termeszetesen a DVR kulso elerese az istennek sem megy meg mindig. Pedig mar a DDNS nelkul, siman az aktualis kulso IP cimmel is probalom (tudom hogy valtozik, ezert kell a DDNS), de nem megy. En nem ertek hozza, innen nekem mar nagyon magas ez, de olyan erzesem van hogy a problema a DIGI miatt van. Mert EZ, ezekkel a beallitasokkal lazan megy a UPC halozatat hasznalva...
-
Manka76
senior tag
válasz zozo76hun #51232 üzenetére
Megjelent egy ilyen a napokban az elosztó szekrényben.
Ez lehet valaminek a előjele, mondjuk az üvegszálas előkészítés?
Volt róla szó hogy lesz de időpontot nem mondtak hozzá. (Havanna ltp.)LG 55OLEDB7V, Onkyo TX-NR809, Wharfedale Modus Seven, JBL SCS178, Apple iPhone 15 Pro Max, Samsung Tab S7+. A gyógyulásomat felgyorsította a leépülésem.
-
bhonti
aktív tag
válasz xeon forever #51236 üzenetére
Meg addig minek húzzák ki? Itt is fenn van a falon feltekerve 1 ideje...
http://1kis.info.hu - Informatikus mindenkinek... 501065096 balazs@honti.tech
-
MDanny
senior tag
válasz xeon forever #51236 üzenetére
Gondolom az új gerinc kiépítésére, bővítésre.
Xiaomi 11 Lite 5G NE 8/128GB EEA (Yettel VoLTE + Vodafone VoLTE), POCO F3 8/256GB EEA (Telekom VoWiFi); DIGI 1000/300 FTTH, Telekom 250/10 ED3 + Telekom TV M, Direct One Plus HD TV
-
g0dl
addikt
Kapott valaki okoscsomag hosszabbítási ajánlatot olyan helyen, ahol van telekom flip is?
-
dchard
veterán
válasz poli27 #51242 üzenetére
Akartam írni neked a kis kálváriámról ami november óta tart.
Eltelt 4 hét azóta hogy hívtak és két héten belülre ígérték a címlistába kerülést. Nem történt semmi, ismét e-mailben kértem, hogy adjanak magyarázatot és felhívtam a figyelmüket a korábbi, meg nem válaszolt 30 napos határidős levélre, ebbe már azt is beleírtam, hogy a 31. napon továbbítom a problémát az NMHH-nak.
Másnap - két nappal ezelőtt - azt ígérték, hogy a héten befejezik, még a héten fel is hívnak, és a jövő héten kötnék. Természetesen a kifejezett kérésemmel ellentétben ezt sem írásban, hanem egy nem rögzített telefonhívásban ígérgették. Megköszöntem ennek az úrnak a tájékoztatást és egyben felhívtam a figyelmét, hogy jövő héten szerdán jár le a 30 napjuk, és egy percet sem fogok tovább várni, tehát igyekezzen az elhangzott ígéretét megtartani, mert megy a cucc a hatóságnak.
Itt tartunk most, 9 hónappal a kezdés után. Tegnap valóban láttam digis szerelőket többek között a mi oszlopunkon is. Meglátjuk mi lesz. A vicc kategória távolról sem írja le kellő alapossággal ezt az egészet amit művelnek...
Dchard
[ Szerkesztve ]
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
Jackx
tag
válasz viktorhu #51244 üzenetére
Ő legalább megrendelheti telefonon. Itt nálam a 2. kerületbe tavaly télre ígérték, azóta eltelt majd 9 hónap, és annyit történt hogy felkerültek a kábelek és dobozok. Azóta bármikor hívom őket, még nem rendelhető itt a szolgáltatás. Hónapok telnek el, és nincs előrébb lépés.
-
Jackx
tag
válasz viktorhu #51246 üzenetére
Itt se flip, se upc, se digi, csak telesz@r. Az elmúlt 3 napban minden nap szar volt a net, reggel 9-10 körül elment, és 3 kor jött vissza. Mind a 3 napon bejelentettem. Elég idegesítő már...főleg hogy 2-3 hónapja ugyan ezt eljátszották.
Úgy várom már a digit mint a messiást
-
-
Szpilu__25
tag
válasz zozo76hun #51232 üzenetére
Lehet hogy NAT mögött vagy és ezért nem éred el kívülről az eszközöket se routert se pc-t(nekem ez volt a baj), ha 100. fölötti ip címmel kezdődik akkor igen NAT, kell írni egy levelet és visszaraknak egy publikus ip tartományba ami a 100. alatti ip címmel kezdődők egyike.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Anime filmek és sorozatok
- DIGI kábel TV
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest