- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
IT café
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
Met
nagyúr
Ma beüzemeltem a routert (ASUS RT-N18U), érzékelte hogy PPPoE kapcsolat van, kérte a user-t, pass-t és már ment is.
Mértem sebességet 94/54 -
TeeJay
félisten
csak 50/30-as előfizetőknek növekedett vagy van akinek 100 és 200-as csomag is esetleg?
akinek megnőtt a sebesség helyileg leírja hol lakik? (nem kell utca házszám csak hogy BP 18. kerület ilyen olyan lakótelep)írtam DIGI facebook lapra, még nem olvasták
-
Zoshi85
aktív tag
Nekem is sebesség mérők azt mutatják h gyorsabb lett, de pl most youtube k..va lassú a feltöltés.. És a zippyn se mindig tölti úgy ahogy kell
-
Foltimor
újonc
Üdv !
Megkértek, hogy nézzek meg egy gépet. Én se értek hozzá annyira, de a tulajok még annyira se. smile.gif Szóval internet az van /win7/, router is működött. Aztán gondolt egyet és bedöglött. Internet továbbra is van, de routeren keresztül nincs. Szerintem nincs baja, tehát maga a szerkezet nem hibás, 651-es hibakód jött össze. Próbáltam a telepítőlemezzel, de végig se ment, nem talált kapcsolatot. Találtam egy-két módot, hogyan lehet orvosolni. System32-be át kellett írni a pppoe-t illetve át kellett volna, de nem sikerült beállítani a jogosultságokat hozzá. Egyszer átneveztem raspppoe.sys.old, gép újraindít ééééééés 711. Visszaneveztem, most 711-es hibaüzenet jött. Tehát már kábelról se jó a net.
Plug and Play
Távelérés - automatikus kapcsolódás kezelője
Távelérési csatlakozáskezelő
Telefonos szolgáltatások
Ezeket állítgattam, kézi, automatikus stb. De semmi. Megint találtam 20 fajta megoldást.... Szóval már netezni se lehet. Olyan lelkiismeret furdalásom van..... bááz.
Az lenne talán a legegyszerűbb, ha win 7 újra felmenne ? Ami tört, ami nekik nincs, amit kéne szereznem. Fák. Rendszert se sikerült visszaállítani egy korábbi időpontra. Szóval ilyenkor mit lehet csinálni ?
-
TeeJay
félisten
vagy lehet jön a Romániai netcsomag felállás és arra tesztelnek?
100/100 megabit
200/100
500/100
1000/100nálunk meg ugye 5 csomag van aztán lehet odacsapnak nyárra ismét
bár értelmét nem látom mert aki most 100-on van nem tud nagyobbat kapni mivel sehol nincsenek a gigabites switch-ekmásik kérdés
hogy lehet kideríteni hogy DIGI a kiosztott IP tartományokból melyik magyarországi és melyik román?
napok óta olyan IP-t kapok ami a sok "whatsmyip" oldalon magyarországinak van jelezve ellenben pár weboldalon ahova tudom hogy nem láthatnék be magyar IP-vel mert tiltva van az egész ország onnan, oda lazán belátok mindent mintha román lennék.most 84.236.xxx.xx. címen vagyok
-
DonMaster
addikt
válasz
Tomi845 #30119 üzenetére
modemböl -2-es port > routerbe(wan) ott ppope beálitása és auto connect ,
ha ez meg van akkor a routerre(1-4port) csatlakoz géppel és kell menjen ,
ha azt akarod hogy modem-> switch-> router1
-> router2
és mind a kettö routeren külön csatlakoz az esély telen mert vagy az egyik vagy a másikon lesz net. mivel ppope csak 1 helyen lehet bekonektolva. -
Lala6
őstag
Nálam is emelkedett:
Digi NET 50 van előfizetve (50/30)
-
trec12
addikt
-
azka79
aktív tag
Én is tegnap indítottam újra a routeremet és 50/30 helyett 100/50 csordogál...
-
TeeJay
félisten
válasz
cbmfan #30128 üzenetére
tehát ha jól értem volt 40/20-ad majd miután 100/50-re emelte a DIGI automatikusan utána te magad módosítottad vissza 50/30-ra ami most ismét már 100/50-en megy?
mázlid van vagy nézd meg mit fognak kiszámlázni
ha meg tényleg emelés lett akkor még a végén behozzák itt a még nagyobb csomagokat bár ezt kétlem -
zoltan6
addikt
válasz
btomi9 #30118 üzenetére
minden felhasználónak saját egyedi admin jelszava van a zte routeren,amit ki lehet olvasni a config.bin fájlból,amíg a régi zöld felület van a routeren,ha már az új kék felület van akkor esélytelen,a román digi forumon is gőzerővel keresik a megoldást rá.
[link]
37. oldaltól érdemes olvasgatni. -
cbmfan
senior tag
ma valami történt, mert ez lett 50/30-ból:
szó nélkül emeltek egyet. csak én vagyok ilyen szerencsés, vagy van valami akció?
-
TeeJay
félisten
válasz
szabonagyur #30121 üzenetére
pedig ha a te hozzáállásodat követtem volna akkor sose nézem a vinyó állapotát és csak akkor jelentem hibára ha megdöglött... ehelyett én már egy pici minőségromlás esetén is visszavittem és jól tettem.
majd a DIGI-t is cask akkor hívom ha 3napig nem lesz net mert ha 2-3óra kiesés van az teljesen normális vagy ha a sebesség csak a fele az is maximálisan rendben van benyelem mint egy birka.
én amiért fizetek az legyen meg, és nem kérek lehetetlent a szolgáltatótól mivel egész évben probléma mentes minden, ismét gyorsan reagáltam és jól jártam. ha holnap is ez lesz azonnal jelzek mert pl egy WAN eldobás nem igazán finom számomra olyan dolgot melózok itthon ahol ezt nem igen engedhetem meg és kell a 100/50 azért 6-8órán átna de mindegy hagyjuk is, gyors reagálás = gyors hibaelhárítás
legalább ebben nem csalódtam a DIGI-nél, és a switch tápcserét se gondoltam hogy karácsony másnapján délután 2-kor kijönnek és megcsinálják bejelentés után kb. fél órával -
TeeJay
félisten
válasz
szabonagyur #30115 üzenetére
igen a Hitachi laptop vinyóm 3hete elkezdett kondíciót csökkenteni
lementettem róla mindent és visszavittem a hardverker-be és képzeld azt mondták hogy hibás és mehetek cseréltetni. persze én barom kellett volna még 1évig használnom amíg egyik napról a másikra döglik majd meg és szophatok ha elvesznek az adataim.
kösz nem én inkább időben azonnal intézek mindentDIGI-nek is szóltam és máris oké
-
Tomi845
csendes tag
válasz
DonMaster #30095 üzenetére
Nagyon köszönöm a válaszodat, maximálisan kielégítő. Azóta már letettem róla, hogy azzal a sz@rral bármit kezdek amit idehoztak. Viszont felmerült új probléma, mégpedig, az, hogy az egyik routeren beállította a digiman a netet, azonban van mégegy wifis router amit nem tudok a routeren keresztűl használni (2 routert egybe kötve a tűzfalak nem engedik), de vettem egy switch-t amin átküldöm a router elött a modemből kijövő jelet a másik routerbe, de nem jó az istenért se
Valamint a kábelt direktbe dugom a gépbe akkor sincs net (routert kihagyva) bár ez se annyira zavaró, csak fura. Ezért, ha esetleg te tudod, hogy mit kell a routeren állítani, hogy jó legyen (PPPoE-t beállítottam felhasználónév, jelszó)
-
btomi9
aktív tag
válasz
btomi9 #30117 üzenetére
Elnézést, hogy nem szerkesztgetem, de csináltam egy soft resetet eltelt 3-4 perc, mire vissza tudtam jönni. Viszont nem segített. Gondolom, csináltak valami saját DIGI -s firmware-t, hiszen a logó is látszik. Akkor már csak az a kérdés, hogy ha én a ZTE -ről letöltöm a gyári firmware-jét, akkor azt tudom-e frissíteni mondjuk egy pendrive-ról? (bár ha a wake on lan nem működik rajta, akkor lehet, hogy így is, úgy is veszek egy routert, lehet, nem szarakodok vele)
Esetleg valaki bennfentes lenne olyan kedves, egy pü -ben elküldhetné nekem a "gyári" DIGI admin jelszót
Model ZXHN H298N
Serial Number ZTERH7FECK*****
Batch Number 07deT102d3
Hardware Version V1.4
Software Version V1.1.3_RDS5T1
Boot Loader Version V1.4.0 -
btomi9
aktív tag
válasz
btomi9 #30112 üzenetére
Bocsánat, benéztem. Nem vagyok admin/admin. user/user vagyok én is. Felhívtam a hibabejelentőt, hogy mondják már meg az admin jelszót, nem voltak hajlandóak.
Most azt nem tudom, hogy ha hardveres resetet nyomok rá, akkor nem áll vissza admin/admin -ra az adminisztrációs user?
-
jonnyjoker01
veterán
válasz
jonnyjoker01 #30113 üzenetére
Ja semmi kábellel van gond
Bocsi a felesleges hszért.
-
szabonagyur
félisten
-
jonnyjoker01
veterán
Sziasztok!
Szerintetek megfelelő a következő setup 500mbps nethez?
Alap ZTE router --> ASUS RT-N18U router --> LANon keresztül a gépbe
Valami miatt nem működik a full duplex link speed. Maximum 100 mbps half duplexben.
-
TeeJay
félisten
válasz
DonMaster #30109 üzenetére
ugye TV volt meg net is ezért az ONT is ment vélhetően, csak a sebesség volt gázos
lehet valamelyik optikai részüknél volt gubanc vagy a lépcsőházba vezető FTTB rész de amíg nincs jelentve nem fogják figyelni. karácsony másnapján is én szóltam be hogy elszállt minden és 1óra múlva már itt voltak a switch tápját cserélni, a szemétledobó dugulást elnézve rajtam kívül senki se szokott szólni hiba esetén így a DIGI felé is ez lett volna. mindenki tojik rá majd 1x csak lesz net... no én nem ilyen vagyok, azonnal jelzek mindent -
bezzegz
csendes tag
válasz
btomi9 #30105 üzenetére
Elméletileg portforwardolni tudod a 9-es portra, de nekem sohasem sikerült felélesztenem
A digis routeren jóformán semmit sem tudsz mert csak user/user vagy és nem admin ezért minden praktikus funkció le van tiltva előled
Én vettem egy switch-et elé és a régi routerem használom aminek van wake on lan funkciója így biztosan működik..... -
DonMaster
addikt
válasz
TeeJay #30108 üzenetére
gondolom a többi emberkét is megkérdezted hoyg ök jelentették vagy sem, lehet hogy pont emiatt let javitva regelre mert ök is bepanaszolták, nem csak te. anno nekem is volt , hogy elmeent minden szolgáltatást mert a lépcsöházi ont lekapcsolt bent minden oké 3nap mulva küldenek szerelöt , szomszédokat végig kérdeztük és nekik sincs smemi , ök is betelefonáltak, még aznap este 8-ra már müködöt minden.
-
TeeJay
félisten
válasz
wwenigma #30107 üzenetére
de majd nézni fogom hetekig hónapokig hogy 47-55megabit körül szambázik a letöltési sebesség
miközben a feltöltés meg tökéletes. mellesleg évi 1-2napot leszámítva meg nincs baj sem a sebességgel sem a stabilitással. arról nem beszélve hogy lehet nem csak nálam volt gebasz hanem mindenkinél aki ugyanazon switch-en lóg csak ők tuják jelenteni ezt. részemről telefonáltam aztán ment a mail
és láss csodát tökéletes reggel óta -
TeeJay
félisten
válasz
wwenigma #30104 üzenetére
100/50 van igen
és csak neked csináltam (meg a DIGI ügyfélszolga kérte hogy küldjem el nekik)
a digi oldalán mérést router nélkül gigabites combos gépemmel!
remélem megengeded hogy reklamáljak amikor 99%-ban nem szokott gond lenni de tegnap délután elszállt a WAN 1percre és utána már akárhányszor csatlakoztam 50-60megabit volt max, este 9-kor meg még 50-sem
szóval engedélyezed hogy hibabejelentést tegyek? láss csodát reggel olyan stabil 94megabit lett újra hogy ihajegyébként meg szerdán megvettem a 1043ND-t és már azon paráztam hogy kifogtam egy hibásat és nem megy rendesen, de legalább az is kiderült hogy a router hibátlan és a DIGI-nél volt gebasz valami
-
btomi9
aktív tag
Sziasztok!
200-as csomagra váltás miatt kaptam a Digitől ZTE ZXHN H298N CPE routert (telefonom is van tőlük). Az lenne a kérdésem, hogy ez az eszköz tudja a Wake-on-Lan funkciót? Arra gondolok, hogy kintről az internet felől be tudok-e küldeni egy ilyen csomagot, és a belső hálózaton (mondjuk a fix IP -t használó) asztali PC -t fel tudom ébreszteni vele)?
A leírását olvastam, de ott nem látok ilyet, kipróbálni még nem volt időm. Próbálok tájékozódni.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
worxland #30103 üzenetére
Visszaolvastam, 100/50-es. Akkor mirefel megy a problemazas mar megint a 60Mbiten? A garantalt felett van bakker.
Ha munkara kell akkor bérelt vonal es lehet panaszkodni, nem ilyenekkel csesztetni az ugyfelszolgalatot hogy nem tudja folyamatosan az elméleti maximumon hajtani.
Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Xbox Ultimate előfizetések
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i7-G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Xiaomi 10W töltő nem használt
- AKCIÓ! MSI B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest