Új hozzászólás Aktív témák

  • McLee

    csendes tag

    Sziasztok!

    Magam is előfizetőjévé váltam egy 500-as netcsomagnak, s elég sokat küzdöttem, mire sikerült 500 körüli sebességet elérni. A felmerült - számomra érthetetlen - problémák megoldásához szeretnék segítséget, tanácsot kérni.

    1. probléma

    Két gigabites konfiguráció a tesztkörnyezet, egy laptop és egy asztali gép. A vasak garantáltan gigásak (később be is bizonyosodott).
    A két gépen egyaránt win7 64 bit Home prémium fut, és mindkettőn 160-210 Mbit/s közötti csúcs sebesség érhető el. Akármit teszek, nem megy feljebb. Végig olvasva a külföldi fórumokat, a hálókártyák speciális tulajdonságainál minden tanácsolt változtatást végrehajtottam, de a helyzet változatlan. A sebesség nem megy feljebb.
    Természetesen a tesztek során a bejövő Lan kábelt dugtam a gépekbe, semmilyen közbenső eszköz nem volt, a betárcsázás a gépről indult.

    Van akinek megy az 500 Mbit/s win7 alatt?

    Egy véletlen talált fórum bejegyzés alapján feltettem mindkét tesztgépre egy win8.1 Prot, és minden külön buhera nélkül 530-540 Mbit/s a folyamatos sebességem.
    Szeretném megtartani a win7-eket, mi lehet a megoldás?

    2. probléma

    Van két Linksys routerem, egy EA 3500-as és egy EA 6300-ás.
    Mindkettő gigás, ennek ellenére ugyanazt a sebességkorlátot produkálják, mint a win7.

    QoS és MTU állítás megvolt, media priorization kikapcsolva, fellelhető tanácsok kipróbálva, de 240 Mbit/s-nál többet nem tolnak.

    Kérem szépen, hogy ha valaki tud megoldást vagy tanácsot adni, tegye meg, mert már teljesen tanácstalan vagyok.

    Köszönöm előre is!

Új hozzászólás Aktív témák