Új hozzászólás Aktív témák

  • netseft

    aktív tag

    Egyre érdekesebbé váló problémám van, amiben segítséget szeretnék kérni. A téma összefoglalót elolvastam, de nem jutottam előrébb. Picit hosszú, de előre is köszönöm annak, aki próbál segíteni.

    Felállás: DIGINet 1000 (FTTH) optikai előfizetés, Huawei OptiXstar HG8147X6 típusú ONT. Az ONT bridge módba van állítva, mert egy OpenWRT-t futtató Archer C7 routerrel használom, de a probléma közvetlenül ONT-re csatlakozva is fennáll. Nem NAT-olt IP-t kapok, hanem publikusat.

    Probléma: A letöltési sávszélesség jó ideje ~150-250 Mbit/s, a garantáltat sem éri el. Bekötéskor ez ~700-800 Mbit/s volt.

    Tesztek:
    - Többszöri újraindítás: PC / notebook, router, ONT.
    - 3 különböző, hardveres követelményeket bőven teljesítő notebook illetve PC Windows 10-zel.
    - Több különböző CAT 5e UTP kábel, Windows-ban adapter státusznál minden esetben Gb-es kapcsolat.
    - Nem fut a háttérben semmi, ami a sávszélességet fogná.
    - Mérések digi.hu/meres, szelessav.net, speedtest.net és speedtest CLI használatával is.

    Mindezek után hibabejelentés, kiszállás, szerelő gépén ~800 Mbit/s ugyanazzal az ONT-vel és kábellel, amikor nálam másik 2 notebookon 300 Mbit/s sem az ittlétekor is. Kipróbálta az én felhasználónév és jelszó párosommal is, tehát nem valamilyen felhasználói korlátozás. A probléma nem oldódott meg, állásfoglalás szerint nálam van hardveres vagy szoftveres gond, a kiszállást majd számlázzák.
    Azóta ajánlásra próbáltam MTU értéket állítani a WAN interfészen a routeren, de semmit nem változtatott, így Windows-ban sem látnám értelmét. Az utolsó ötletem jelenleg egy tiszta Windows 10 telepítés, de mivel routerrel is fennáll a gond, erősen kétlem a sikert. Arra gyanakszom, hogy valamilyen konfigurációról van szó, ami a szerelő gépén be volt állítva, az én eszközeimen viszont nincs, más racionális magyarázatot egyelőre nem találtam.

    Találkoztatok már hasonló problémával? Mit lenne érdemes még megpróbálnom? Élhető a helyzet bőven, de most már bennem van a "csakazértis".

    Eladó termékeim: https://tinyurl.com/sefteles

Új hozzászólás Aktív témák