- DIGI kábel TV
- Router gondok
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- PR-Telecom
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Facebook profil letiltás kapcsolt ismeretlen Instagram fiók miatt
- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- OpenWRT topic
- YouTube
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs1csó
félisten
válasz KROK640 #156837 üzenetére
A bérleti jog erősebb a haszonélvezet is. Tehát ha határozott időre szól a bérleti szerződés akkor annak leteltéig, ha pedig határozatlan idő akkor meg amint már a te tulajdonod az ingatlan akkor felmondhatod a szerződést de kell valamennyi felmondási idő (tipp. pl. 3 hónap vagy ha erről is van szerződés akkor az abban foglalt időtartam) hogy legyen idejük másik bérleményt találni, és kiköltözni.
-
Cs1csó
félisten
-
Cs1csó
félisten
válasz nrg_52 #156921 üzenetére
Az a vicc, hogy a helyközi busz és a vonatközlekedés 16 éve változatlan áron fut és ehhez viszonyítva gáz, és Debrecen egy kisváros biciklivel kb. bárhová el lehet jutni kb. 20 perc alatt és a klímaváltozás miatt akár egész évben lehet biciklizni (nincs nagy és tartós hó, nincs durva fagy és hideg, sőt csapadék sem sok))
-
Cs1csó
félisten
válasz zolikaDB #157088 üzenetére
Szia, 2 irány van:
1. chromium alapúak (Chrome, Edge, Opera, Vivaldi, Brave)
2. Firefox (esetleg a Waterfox)Nekem mint sokaknak fontos hogy telefonon (android) és asztali PC (Windows) is ugyanaz a "közeg" fogadjon (könyvjelzők stb.)
Objektíven: mivel a Chromium alapú böngészők túlsúlya jelentős (90% felett, Firefox talán 5%-on) és a weboldal készítők is gyakorlatilag Chrome-ra írják a wboldalakat (ősrégi vagy béna (mint az ügyfélkapú) weboldalakat ne vegyük ide) ezért valamelyik chromium alapút és mivel az Edge gyárilag a rendszer része ezért jó választás de Androidon nem tudom hogy muzsikál, a sima Chrome és az Opera mindkén platformon jó.
Szubjektíven kb. kezdetektől (2008) Chrome-ot használtam, majd egy konktét (számomra fontos oldal nagyításakor megjelwnő probléma miatt) 2017-ben amikor kijött az új motorra írt Firefox átváltottam rá és azóta is ezen vagyok és mióta van okostelefonom azon is.
-
Cs1csó
félisten
válasz SOAD19 #157168 üzenetére
Helyi, vagy hazai magyar nem lesz, külföldi magyar sem, a határhoz közeliek sem lesznek elegen mert azok is már szinte mind EU-s országból jönnek és inkább jobb jövedelmi helyekre mennek tovább (max betanulni vagy valami papírt szerezni itt 1-2 év és után dobbantás) tehát maradnak a "bárki" pl. kínai.
-
Cs1csó
félisten
válasz yanna #157208 üzenetére
A teherszállító hajókat esetleg be lehet borítani napelemekkel. Vagy pl. (újra) szélmeghajtású teherhajó.
Rengeteg opció van de lépni kell. Szerintem a COVDI lezárás megmutatta, hogy ha tényleg megszüntetjük a fölösleges jövés-menést akkor drámain vissza tud esni a szennyezés akár pár hónap alatt. -
Cs1csó
félisten
válasz zolikaDB #157344 üzenetére
:Munkajogilag nem lehet egy állást külföldivel betölteni ha van olyan magyar jelentkező akinek szaktudása megfelelő, egy albán pékségbe akartak "burek" keszítőt felvenni (ez egy albán pékárú) de elutasították a kérelmet mert egy magyar PÉK végzettségű is el tudja ezt készíteni. A felsővezetésbe mivel a cég kínai lehetnek kínaiak de a középszinten már, régen legalábbis ez volt a helyzet, hogy mos mi van azt inkább ne feszegessük, Abszurdisztán...
Nyílván ha nem lesz elég biorobotnak való magyar állampolgár akkor jöhet bárki.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
Akkugyárak, újabb McDonalds, mindent a debreceniek egészségéért!
-
Cs1csó
félisten
válasz ezNemTigris #157732 üzenetére
Szia úgy tudom már nincs, a neten való rendelés "dívik" és ez megölte az ilyen boltokat.
-
Cs1csó
félisten
válasz patex1983 #157746 üzenetére
Az Edigital "érában" sem volt valami nagy eresztés ez a boltrendszer az INGYENES bolti átvétel volt az egyedüli jó dolog (kb. mint ha csomagautomatához mentél volna csak itt készpénzzel is tudtál fizetni igaz némi sorban állás is közbejöhetett) Aztán amikor megvette őket az EMAG először örültem hiszen mire számítottam:
- most már az EMAG-ról rendelt cuccokat is át tudom venni, azaz kvázi MINDENT hiszen az EMAG-on nagy a termék paletta és viszonylag jók az árak is.
Aztán telt az idő és még nem jelent meg a debreceni boltban történő ingyenes átvétel, majd végül teljesen EMAG lett akkor kiderült, hogy CSAK AZ EMAG ÁLTAL FORGALMAZOTT termékekre érvényes az ingyenes átvétel, majd jött az újabb "fejlesztés" és pikk-pakk már a bolti átvétel sem ingyenes.
Úgyhogy akár be is szánthatnák és sóval is behinthetnék a FIZIKAI bolthálózatukat, mivel SEMMIT SEM ÉR.
(talán még cuccot sem lehet visszavinni hanem azt is futárral kell egyeztetni vagy automatába kell beletenni ha belefér)
Magyarul a birkákat (minket) terelnek az automaták és a futár felé, de ugye az automatába nem fér bele minden a futár meg akkor jön AMIKOR NEKI TETSZIK. (ebben futárcége válogatja van némi javulás tehát nagyjából belövik, hogy mikor várhatóak és esetleg telefonon is lehet módosítani mert ugye egy átlagos ember a nap "aktív" 12 óráját tehát reggeltől estig JELLEMZŐEN két helyen tölti: OTTHON vagy MUNKAHELY és ugye hogy melyik helyen mettől meddig tartózkozdik egyénenként is változó)
Az EMAG-ról érzelemmentes, objektív, mértéktartó, elfogulatlan, független, megfontolt, hűvös, elfogadó stb. véleményem:
-
Cs1csó
félisten
válasz patex1983 #157751 üzenetére
Tudatos döntés, ezért nyomatják az automatákat és próbálják a futárokat "rugalmasabbá" tenni.
Ugyanaz a történet mint az önkiszolgáló kassza vs. normál pénztárossal üzemelő kassza között.
Gondolom ez a bolt sem az övék hanem bérlik, és ugye ott dolgoznak egy időben 2-3-an tehát tuti vagy 6-an legalább, van még a bérleti díjon felül rezsi, ezt mind szeretnék felszámolni.
Tehát ahogy írtam az elején ez tudatos döntés.Azoknál a boltoknál ahol esetleg még maradt a személyes ingyenes átvétel ott a hasonló üzleti modellel bíróknál is ki fog kopni ez előbb utóbb ahol nem az jellemzőn olyan "webáruház" aminek EGYETLEN fizikai boltja van ami jellemzően a központjuk is tehát azt vélhetőleg megtartják (mondjuk akár az is lehetséges hogy ott a hátsó helyiségekben van a "back office" tehát ott is kezeli a weboldalt a megrendeléseket)
Sőt sok ilyen bolt végez kisebb cégeknek IT munkát vagy akár némi szervizes melót is vállalnak stb. tehát náluk a fizikai bolt mint ilyen fenntartása nem jelent extra költséget.A legnagyobb baj, hogy lassan már lehetetlen bármit MEGFOGNI, MEGSZAGOLNI, stb. semmit sem lehet megnézni, kipróbálni stb.
Pedig vannak olyan dolgok ahol ez fontos lenne pl. egy PC egér vag PC billentyűzet vagy hasonló eszköz. Na de elég a kesergésből, ahogy Morpheus mondta a Mátrix-ban: "Üdvözöllek a való világban" (ha jól emlékszem, láttam már vagy egy tucatszor legalább de már a legutolsó is régen volt) -
Cs1csó
félisten
válasz bobace #157831 üzenetére
A "lakópark" sokszor eufemizmus.Nekem mit jelentene ez a fogalom:
- körbekerített, kamerékkal megfigyelt terület, biztonsági őrökkel, beléptetőkapuval.
- játszótérrel, úszómedencével ( nem enagy költség ha van legalább mondjuk 50 család.)
- szalonnasütő hely, grill, fedett fiagóia szerű megoldás ahol lehet üldögélni, asztalitenisz, kosárlabda, műfüves focipálya. -
Cs1csó
félisten
válasz 7Sony7 #157833 üzenetére
Mobilklímára gondolsz? Mindenképpen főleh egy olyan kis helyen. Bár azt tudd, hogy ha jól tudom ehhez is van egy kb. 10cm átmérőjő cső amit ki kell vezetni a szadadba, valahogy így:
Az ablakon kell vágni egy lyukat vagy ha van valami szellőző azon is ki lehet gondolom (pl. egy régebbi konvektor füstcső hely)
Nyilván nem kell:
Hwlózatba kötni gondolom simwn bedugod a konnektorba és megy
- nem kell felszerelni a külső és a belső egységetHosszú távon szerintem nem jó megoldás, de mivel egy klíma telepítése (csak maga a felszerelés is százezrekbe kerül ) időlegesen jó, vagy ha ad hoc jelleggel kell egy helyet lehűteni.
-
Cs1csó
félisten
válasz 7Sony7 #157837 üzenetére
Akkor felejtős lehet mert ezek az opciók vannak:
- valamilyen légkavarós (ezek szerintem csak arra jók hogy ha rossz helyre teszi az ember huzatot kapjon tőle pár ezer forintért ilyenek vannak)
- ugyanez de némi vízpermettel is operál, ez már hatékonyabb de bem tudom egy lakószobában ez hogy működik párás lesz a levegő vagy nedves a padló?
- mobil klíma (amit említettem)
- rendes klíma[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz Aryes #157856 üzenetére
25 vagy 26 fok teljesen rendben van amikor odakinn kánikula van. (főleg ha alacsonyabb páratartalommal is párosul ez a hőmérséklet mondjuk 50-60%-ossal mert 26 fok 80%-os páratartalom mellett már kellemetlen, azaz izzadsz.
Főleg hogy a hivatalosan egészségügyi ajánlás a külső és a belső hőmérséklet között MAXIMUM 8 fok celsisuban.
Ami valljuk be nem annyira baba ha kinn van 36 fok árnyékban.Nekem a 25 fok celsius alacsony páratartalom mellett a lakásban tökéletes: nyilván egy pólóban rövidnadrágban, vékony zokni pl. titok vagy boka. (nem szeretek zokni nélkül lenni)
-
Cs1csó
félisten
válasz agymenő #157878 üzenetére
Nyilván a VGA-át kellene eladni és venni egy erősebbet már jó ideje kevésbé követem a VGA-ák egymáshoz viszonyított tudását ár/érték arányát és fogyasztását vagy hogy milyen proci kell hogy "kihajcsa" de MINIMUM egy 3070 Ti-re szabad cserélni. Vagy az újabb generációs 40xx-re. (ott tippre minimum a 4070-re) az AMD-t még annyira sem követem.
Ellenben azt a HDD-t kukáznám a gépből vennék hozzá egy külső házat és offline adattárnak használnám helyette pedig betennék egy nagyobb SSD-t. A játékok indítása fürgébb lenne, de talán a rendszer is kicsit hamarabb felállna vagy ha valami a 2. háttértárról kell fürgébben el fogja érni a rendszer az adatokat. (32k-ért van már 2TB-os 14k-ért 1TB-os)A milyen VGA-t vegyek topikba is bekérdezhetsz, ott tudnak olyat ajánlani ami a többi komponens változtatása nélküli is "kihajcsa" az új VGA-t
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz Pyttawrx #157881 üzenetére
Ez igaz, de a gép csendesebb lenne a játékok (ha a 2. háttértárra lennének telepítve talán fürgébbek lennének, de minimum gyorsabban indulnának )
Az alap, hogy az a VGA jó VGA nem is régi tehát simán el lehet passzolni (a Hardverapró kb. 120k--ért mennek kicsit több-kevesebb attól függ mennyire sürgős eladni)
-
Cs1csó
félisten
válasz Aryes #157920 üzenetére
Úgy tudom ilyen nincs.Vedd fel a kapcsolatot MINDEGYIKKEL "hátha" alapon. (Nyilván minél jobb és/vagy drágább annál esélytelenebb.
Még az sem megoldás hogy árgus szemmel figyeli az ember hogy mikor szabadul fele egy hely (mert ugye a "műfaj" miatt biztos gyakran van üresedés) de már be is töltik.)[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest