- Facebook és Messenger
- Proxmox VE
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Internet problémák
- Felhő alapú adattárolás (Dropbox, stb.)
- Google Drive
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Segíti a Xiaomi a rendőrség munkáját a halálos EV-baleset után
- Microsoft Edge
- Hálózati / IP kamera
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
félisten
válasz
fjanos951 #698 üzenetére
A DIR-825-nél van recovery mode, így "megölni" igazából nem lehet.
-
vargalex
félisten
válasz
fjanos951 #696 üzenetére
Hi!
A gyári firmware-ról nem tudok nyilatkozni, mert nem ismerem (ahogy szerintem itt a többség sem), nem is láttam, csak a recovery felületet, amíg felraktam az OpenWrt-t.
Ne ijedj meg az OpenWrt-től, egyáltalán nem bonyolult! Természetesen a DD-Wrt is feltehető a routerre, de ha pl. torrentezni akarsz, akkor oda is OpenWrt csomagot kell telepíteni, ami ráadásul kissé körülményes.
USB HUB-ot minden további nélkül használhatsz, nekem anno volt rajta 3 eszköz (pendrive, HDD, nyomtató) egyszerre. -
fjanos951
tag
Sziasztok!
Mostanában tervezem a régi routerem lecserélését, és a DIR-825-öt néztem ki, de látom alapból elég sok probléma van vele, az OPEN-WRT-t meg túl bonyolultnak találom. Ezért az lenne a kérdésem, hogy a DD-WRT-vel mire képes ez a kütyü, és ezzel is ilyen bonyolult rábírni bizonyos dolgokra? Nekem igazán a nagyobb sebesség, a nyomtatómegosztás, HDD megosztás, esetleg később torrentezés miatt lenne szükségem erre a routerra. Ezeket tudja-e a DD-WRT vagy csak az OPEN-WRT?
És még az a kérdésem lenne, hogy egy USB HUB-ot téve az egyetlen portjára, képes-e akkor több eszközt is kezelni egyszerre, vagy ez felejtős dolog? Előre is köszönöm válaszaitokat.
Üdv. mindenkinek: fjanos951 -
-=Ghost=-
őstag
Sziasztok
Visszatértem egy gyors kérdésre:
Megoldható az, hogy egy ilyen rule-al több portot nyissak meg?
config 'redirect'
option 'src' 'wan'
option 'src_dport' '1234'
option 'proto' 'tcpudp'
option 'dest_ip' '192.168.1.xxx'Az
option 'src_dport' '1234, 4567'
és
option 'src_dport' '1234 4567'
nem működik, már próbáltam.
Nem port-range-t akarok nyitni, hanem két, vagy több portot egy rule-ban.
Esetleg megoldható-e egy rule-on belül egy port-range pl 6200-6250 és több különálló port megnyitása? -
fugu
tag
Sziasztok
Nemrég vettem egy DIR-825-öt, és az a problémám vele, hogy néha gondol egyet, és a böngészők nem hajlandóak semmit megjeleníteni, mintha nem lenne net. Közben a TS és a torrent simán megy.
Eredetileg 2.05EU FW volt rajta, azzal egy D-Linkes hibaüzenetet dobált "Oops! The page you requested is not available.". Csak bizonyos oldalakra pikkelt, volt hogy a PHt nem volt hajlandó megjeleníteni a Mobilarena pedig simán ment.
Ha próbálkoztam különböző oldalakkal, akkor volt, hogy egy rózsaszín lapon egy kis 404es üzenetet kaptam.
Megpróbáltam a 2.02EU FW-rel Azzal D-Link hibaüzi nincs, simám csak "Server not found Firefox can't find the server at www.google.com." Ilyenkor a routert sem tudom elérni.
Belefutott már valaki hasonló problémába?
Rohadt idegesítő ez 30k-s routernél. -
CS_D
senior tag
válasz
vargalex #677 üzenetére
Helló!
Kipróbáltam távolról... Viszont onnan még mindig nem megy.
Elakad még a csatlakozásnál, és timeout a vége.Gondolom valami tűzfal probléma lehet, de nem tudom, hogy mi.
Meg van nyitva a 1194-es port, és a tap-os szabályok is benne vannak az iptables-ben./etc/config/firewall:
config 'include'
option 'path' '/etc/config/firewall.vpn'
config 'rule'
option 'target' 'ACCEPT'
option '_name' 'VPN'
option 'src' 'wan'
option 'proto' 'tcpudp'
option 'dest_port' '1194'/etc/config/firewall.vpn:
iptables -A INPUT -i tap+ -j ACCEPT
iptables -A FORWARD -i tap+ -j ACCEPT
iptables -I OUTPUT -o tap+ -j ACCEPT
iptables -I FORWARD -o tap+ -j ACCEPTMi lehet a gond?
-
CS_D
senior tag
válasz
vargalex #666 üzenetére
Alex... Zseni vagy
Most fordítottam egy új firmware-t, és már eleve beletettem az OpenVPN-t...
Újraindulás nélkül működik.Az az egy furcsa, hogy amikor belső hálón megnézem az IP-m, akkor a router IP-jét kapom vissza, és nem a 192.168.1.200-at, mint ahogy én azt elképzeltem. De ettől függetlenül működik. Külső hálózatból egyelőre még nem tudtam kipróbálni, de nagyon remélem, hogy jó lesz.
Nagyon köszönöm a segítséged!
-
vargalex
félisten
válasz
Viktor X #670 üzenetére
Hi!
Az azonos flash méret ellenére a DIR-825-ön kevesebb a "szabad" hely. Ugyanis itt a flash-ban van egy caldata nevű partíció, ahol a hardware adatokat tárolja, illetve egy másik partíció, ahol a recovery mód csücsül. Ez utóbbiban van ugye egy alap kernel egy webszerverrel és minimális funkcióval (firmware feltöltés). Valamint az u-boot mérete is dupla annyi, mint a TP-Link-nél.
DIR-825 "partíciók":
root@D-Link:~# cat /proc/mtd
dev: size erasesize name
mtd0: 00040000 00010000 "uboot"
mtd1: 00010000 00010000 "config"
mtd2: 00100000 00010000 "kernel"
mtd3: 00510000 00010000 "rootfs"
mtd4: 00130000 00010000 "rootfs_data"
mtd5: 00010000 00010000 "caldata"
mtd6: 00190000 00010000 "unknown"
mtd7: 00610000 00010000 "firmware"TL-WR1043ND "partíciók":
root@OpenWrt:~# cat /proc/mtd
dev: size erasesize name
mtd0: 00020000 00010000 "u-boot"
mtd1: 00140000 00010000 "kernel"
mtd2: 00690000 00010000 "rootfs"
mtd3: 000d0000 00010000 "rootfs_data"
mtd4: 00010000 00010000 "art"
mtd5: 007d0000 00010000 "firmware" -
Viktor X
tag
Most tervezem, hogy a TP-Link TL-WR1043ND helyett beszerzek egy ilyen routert. Azt néztem, hogy ebben is 8MB ROM van és gondoltam simán lefordítom erre is az ott már bevált openwrt-t ami ~6,8MB helyet foglalt. Azonban ha itt 4MB felé megyek akkor egyszerűen nem készül el a openwrt-ar71xx-dir-825-b1-squashfs-factory.bin fájl, amit bele flashelhetek. Az openwrt oldalán is 4MB a letölthető fájl. Lehet valamit csinálni, hogy ki tudjam használni az egész ROM méretet?
-
vargalex
félisten
Pont erre gondoltam. Mivel OpenVPN-t te sem fordítottál, így simán lehet, hogy valami kernel paraméter nem létezik nálad (sem), amire az OpenVPN támaszkodna (az mindegy, hogy a kernel verzió stimmel-e). Próbáld meg úgy, hogy a trunk firmware-t teszed fel (al alap OpenWrt-set, nem a te fordításodat), mert ott ugye egyszerre fordítják minden csomaggal.
Volt már ilyenem az 1043ND-re build-elt firmware-val. Volt olyan csomag, amit én nem build-eltem, trunk-ból felrakva viszont azt mondta, hogy néhány szimbólum nem létezik a kernelben. Itt is ilyesmire gondolok, csak jóval durvább a hatása. -
-
vargalex
félisten
Hi!
Azért akarom egy új build-el megpróbálni, mert a következőre tudok gondolni: én OpenVPN nélkül (értsd: még csomagban sem fordítottam) build-eltem a firmware-omat, majd a trunk-ról tettem fel az OpenVPN-t. Így elképzelhető, hogy valami kernel opció kimaradt, ami ezt az újraindulást okozza.
Nálad mi a helyzet? Az alap firmware-t te fordítottad, és a csomagokat szedted a trunk-ról, vagy a firmware is onnan származik? -
CS_D
senior tag
válasz
vargalex #660 üzenetére
Kiváncsi vagyok, hogy sikerrel jársz-e.
De az is megfordult a fejemben, hogy a trunk firmware-ben valamit módosítottak, amit az OpenVPN még nem ismer, és rosszul kezeli a helyzetet.
Lehet kipróbálok egy Backfire-t is.
OpenWRT után a DD-WRT-t simán fel lehet tenni? A DD-WRT még mindig ilyen nvram-szerű memóriát használ a beállításokra?
-
CS_D
senior tag
Századik update-je a történetnek...
Belső hálózatról kipróbáltam, itt tudtam csatlakozni a mindkét megoldással (pkcs12 és a sima is jó volt).
Viszont, pont ugyanazt tapasztaltam, mint Vargalex: azonnal újraindult a router. Mindkét esetben.
De attól, hogy újraindult a router, az OpenVPN nem zavartatta magát, és azt érezte, hogy megvan a kapcsolat. Megkaptam a 192.168.1.200 IP címet, mint a konfigban. A router újraindulása után sem értem el a hálózatot.
Ezek után lehet, hogy le kell mondanom az OpenWRT-ről... DD-WRT-ben működik rendesen az OpenVPN szerver?
-
CS_D
senior tag
-
vargalex
félisten
Hi!
Kipróbáltam én is, és csak akkor sikerült csatlakoznom, ha a klienseknél PKCS12 formátumot használtam.
Remélem csak az én build-emmel van valami gond, mert ugyan a csatlakozás sikerült, de a router azonnal újraindult. Ugyan ez volt anno, mikor kliensként akartam csatlakozni a routerről VPN-re. Remélem nálad menni fog. Ha igen, akkor build-elek egy új verziót. -
CS_D
senior tag
Szégyen szemre beletört a bicskám az OpenVPN-be.
Ezt a leírást követtem. AZ IPtables-en kívül mindent megcsináltam. Mert ott hibát írt az első két sorára.
Viszont ezek után még nem láttam, hogy futna bármilyen démon...
Milyen további lépések szükségesek a rendszer beüzemeléséhez?
Sajnos egy másik leírás alapján megpróbáltam kiegészíteni, de ennek recovery mode lett a vége. Meghülyítette az interfészeket.
Van valakinek tapasztalata VPN-nel? Hogyan lehetne működésre bírni?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
CS_D
senior tag
Áthidaltam a .info problémát...
A /etc/hosts-ban felvettem egy sort, amivel az IP-re mutatok:
192.168.111.100 sub.mydomain.info
-
CS_D
senior tag
válasz
vargalex #641 üzenetére
Hello!
A Samba sebessége kiváló. Debian 6.0-t tettem fel, 80-100 MByte/s sebességgel megy. Érdekes, hogy kipróbáltam az Ubuntu Servert is (10.04 és 11.10), de ott kb. 50 MByte/s volt az átlagos írási sebesség.
A HDD egy 3,5"-os 1TB-os Samsung Eco HDD.
Elégedett voltam a sebességgel Debian alatt.
Nem számítottam ennyire. Hálózaton gyorsabb a másolás, mintha a gépem egyik partíciójáról másolnék a másikra.
Az érdekesség az, hogy semmilyen .info domaint nem szeret az OpenWRT. Wget-tel sem lehet letölteni, csak úgy, ha IP-vel érem el.
A nyomtató meg a webkam nekem is a routeren maradt, így mindkét USB portom ki van használva.
Ma az OpenVPN-t tervezem beüzemelni, remélem nem lesz semmi gond vele.
-
vargalex
félisten
Hi!
Nálam is már csak routerként üzemel a DIR-825 április óta.
Nekem egy Seagate GoFlex Net-re (ArchLinux ARM-el) kerültek át a szolgáltatások. Azért a statisztika maradt a DIR-825-ön (mert így a teljes hálózat forgalmát látom), valamint a nyomtató megosztás.
Az atommal milyen samba, illetve ftp sebességeket tudsz elérni? 2,5"-os, vagy 3,5"-os HDD van benne?Mi az, hogy nem tudod elérni a .info-s domainok-at? Mi a repo-d URL-je?
-
CS_D
senior tag
Eljött az ideje, hogy új firmware-t fordítsak szeretett DIR-825-ömre.
Pár napja vettem egy Intel Atomos gépet, amire feltettem egy Debian-t és így kiváltotta a router régi funckióját. A Samba, torrent és a webszerver is átkerült az Atom-ra, így a router NAS funkcionalitása megszűnt.
Ezért gondoltam, hogy fordítok egy új trunk firmware-t, hogy legyenek végre csomagjaim, mert a decemberi trunkhoz már nem volt ahsználható csomag.
Meg kell, hogy mondjam, hogy közel 10 hónap alatt sokat fejlődött az OpenWRT, sok funkció jobb lett (gondolok itt akár a ledek világításásra is).
Most lementettem az összes csomagot a snapshotból, hogy ne kerülhessek többé olyan méltatlan helyzetbe, hogy nem találok valamilyen csomagot.
Saját repository-t csináltam, de sajnos nem tudom elérni, mert a .info-s domaineket hibásnak mondja. IP-vel meg nem tudok hivatkozni rá, mert egy aldoménen van az Atomon (Apache2).
Hogyan lehetne feloldani a problémát? (azon kívül, hogy regisztrálnék egy másik TLD-ben)
-
Páncélinges
csendes tag
Azóta keresgéltem és aki keres az talál . Én ezt találtam :http://www.atheros.cz/getfile.php .
Itt meg azt írja - ha jól értem - , hogy ez 1 Dualband adapter . Jól értem ? Folytassam a próbálkozást a 2 sávval ? Vagy ne untassak senki ilyen gondal ?
Mi a javaslatotok ? -
Páncélinges
csendes tag
válasz
vargalex #637 üzenetére
Vargalex köszönöm az infot . Megnézegettem . Szó köztünk cikázzon , ennyi eszem magamtól is lehetett volna , hogy rákeressek ! A hír nem jó , de legalább nem küzdok olyannal tovább , aminek nincs értelme .
Mégegyszer köszönöm : a Páncélinges .CS_D : nagyon helyesen döntöttél - bár nem rám tartozik - , mert a teljes terheléshez - 4 LAN , 2 freki és 1 (2) USB port ) - valószínűleg kell ez a terhelhetőség a biztonságos használathoz .
-
vargalex
félisten
válasz
Páncélinges #635 üzenetére
Hi!
Nem sokat találtam a kártyáról, és nem is jó hírek számodra. Ez alapján az AR5B97 csak 2,4 GHz-et tud. Illetve a másik találat alapján AR9287 chip van rajta, ami tényleg csak "single-band 2.4 GHz".
-
Páncélinges
csendes tag
válasz
vargalex #631 üzenetére
Valóban , jogos a 2 pont ! Amit tegnap megadtam - tudatlanságból - az valóban a LAN kártya volt . Elnézést .
Ez viszont a Wifi : Atheros AR5B97 Wireless Network Adapter . Ahol ezt találtam , még ott volt a felsorolásban , hogy DHCP kompatibilis . ami nekem nem mond semmit , de lehet , hogy neked igen . Találtam még egy választási lehetőséget 2 , vagy 2. hálózatra . Ráválasztottam , még nem néztem , de mindjárt .
Köszi az eddigi segítséget . -
vargalex
félisten
Hi!
A specifikációja alapján "Maximum Power Consumption: 14.4W" (igaz nem derül ki, hogy A1/A2/B1/B2 revízióra vonatkozik-e).
De itt azt mérték, amit én is: "D-LINK router (DIR-825) – 6 WATTS, 4 WATTS with wireless disabled (5 with only N or B/G enabled but not both)"
Tehát bőven elég.
-
vargalex
félisten
válasz
Páncélinges #629 üzenetére
Hi!
Ez nem a WiFi, hanem a LAN kártya.
-
CS_D
senior tag
válasz
Páncélinges #628 üzenetére
Köszönöm!
24W... Bár ebből szerintem max 10 W-ot vesz fel. De nem árt túlbiztosítani, legalább gondolnak az extra terhelésre is.
-
Páncélinges
csendes tag
A router tápegysége : tipusa CG412E 12 Volt és 2 Amper a terhelhetőség .
Remélem segítettem CS_D .A gép hálózati kártyája Atheroz gyártmány , a pontos tipust pillanatnyilag nem tudom , de ha meglelem megírom Vargalex .
Írtam a gyártó képviselőjének , ha válaszolnak a 2 frekvenci használatával kapcsolatban , megírom . Tovább keresem a megoldást .Üdv !
-
CS_D
senior tag
Sziasztok!
Milyen a gyári DIR-825 tápja? Sajnos még egy éve tönkretettem az enyémet, és eldobtam, eddig PC-s táppal használtam. De mivel Atomos kisgépre cserélem az eddig a router által betöltött funciókat (torrent, Samba, webszerver), így a DIR-825 visszaáll ténylegesen egy szimpla wifi routerré.
Ezért PC táp helyett újra egy normális tápot fog kapni. A kérdés már csak az, hogy milyet?
Hány voltos, hény amperes a táp?12V/1A, jól emlékszem?
Köszönöm a segítséget.
-
vargalex
félisten
válasz
Páncélinges #625 üzenetére
Pontosan milyen WiFi kártya van a notiban? (Eszközkezelőben mit látsz?)
-
Páncélinges
csendes tag
Köszi CS_D és Vargalex .
Átbogarásztam a gép leírását , mely csak az 5GHz-es freki használatára tér ki , a szimultán dual band-et meg sem említi . Visszatértem a 2 frekin az önálló név és kulcs használatához , majd új hálózatként az 5GHz-t hozzáadtam és fel is vette a listára , hogy látja .De a hálózati és megosztási központban tvábbra is csak a 2.4GHz-t tünteti fel és ha a csatlakoás hálózathoz-ra kattintok , akkor a felugró kis ablakban látható az én 2.4 GHz-es hálózatom amin lógok , meg vagy 4 másik - amik talán a környezetemben működnek - , de az 5 GHz-es nem látható rajta . Folytatom a továbbképzésemet , ha van javaslat , nagyon szívesen veszem . -
vargalex
félisten
válasz
Páncélinges #622 üzenetére
Azt azért vedd figyelembe, hogy elég kevés WiFi kártya tudja a szimultán dual band-ot. Ez azt jelenti, hogy ha nem tudja, akkor vagy 2,4 GHz-en, vagy 5 GHz-en működik! Ha tudja, akkor tényleg csak statikus route-olás és készen is vagy. Természetesen a router tudja szimultán.
-
CS_D
senior tag
válasz
Páncélinges #622 üzenetére
Akkor próbáld ki úgy, hogy külön név, külön jelszó.
Ha tudsz csatlakozni az 5 GHz-eshez, akkor már csak routing kérdése az egész.
Mert ha ugyanazzal az SSID-vel szórod, akkor nem fogsz tudni különbséget tenni, és nem biztos, hogy az 5 GHz-es lesz preferálva.
-
Páncélinges
csendes tag
Igen , a leírása szerint . A két külön hálózatot megcsináltam és a géppel is felvette a kapcsolatot , de továbbra is a 2.4 GHz dolgozott . A két hálót két néven futtattam , amit egy szakember javaslatára 1 névre és 1 jelszóra tettem . A helyzet változatlan , továbbra is a 2.4 GHz dolgozik minden esetben szorgalmasan .
A routing tabletnek - értelmezés - utána nézek , hogy tudjam , mit javasoltál .
A válaszodat köszönöm . -
CS_D
senior tag
válasz
Páncélinges #620 üzenetére
Elvileg két különböző hálózatot hozol létre 2,4 GHz-en, illetve 5 GHz-en. Innentől kezdve már a számítógépen múlik, hogy mikor melyiket használja. Valószínűleg egy routing table-t kell megadni a gépen.
Mellesleg az Acer géped tudja az 5 GHz-es csatornát használni? Mert attól, hogy n-es a wifi kártya, még nem biztos, hogy fogja tudni, csak a 2,4 GHz-et.
-
Páncélinges
csendes tag
Minden tiszteletem a hozzáértőké .
1 kezdő amatőr kérdezi , ezért senki - főleg ne a hozzáértők - ne vegye a kérdésemet zokon .
A DIR 825 router 2.4 és 5 MHz - es csatornáját láthatja-e egyszerre a gép ?Ha igen , hogyan konfigurálva ?
Célom az volna , hogy az onlyne játékoknál és médiafájloknál az 5 MHz-et használja ,csak böngészésre pedig a 2.4 MHz-et .
Vagy ez nem megoldható ?
A gép Acer 8943G .
Előre is köszi az esetleges segítséget ! -
tomtom025
csendes tag
Helo
Kapcsolatok maximális száma összesen: 200
Kapcsolódott peerek maximális száma torrentenként: 50
Ide amúgy miket kell írni, mert asszem nekem ezek default értékek... -
tomtom025
csendes tag
Helo
Állítgattam és most úgy néz ki, h működik.
Az "Enable Traffic Shaping" opciót kikapcsoltam, de akkor csökkentem utorrentbe a kapcsolatok számát is, bár megnéztem és 200 ez olyan sok lenne?? -
vargalex
félisten
válasz
tomtom025 #615 üzenetére
Hi!
Gondolom gyári firmware-t használsz. Soha nem használtam, de valószínűleg annyi a baj, hogy egyszerre viszonylag kevés kapcsolatot tud kezelni, amit az uTorrent ki is sajátít magának. Így a böngészőnek már nem tud egy újabbat nyitni. Két megoldás létezik:
1. Felraksz egy OpenWrt-t (ez alapból 16384 kapcsolatot tud kezelni), vagy DD-Wrt-t
2. uTorrent-ben korlátozod a kapcsolatok számát -
tomtom025
csendes tag
Sziasztok!!
Van egy D-Link dir-825-ös routerem, de gondjaim vannak vele:S:S
Ha elindítom a utorrentet és elkezdek böngészni akkor a weboldalak helyett egy routeres felületet kapok ezzel a szöveggel:
"Oops!The page you requested is not available.
Suggestions:
Make sure your internet cable is securely connected to the internet port on your router, and your internet LED is blink green or blue.
Check to make sure that the Internet settings on your router are set correctly, such as your PPPoE username/password settings.
The DNS server may be down at the moment, please contact your ISP or try again later.
"
Ha leállítom a utorrentet akkor, mintha misem történt volna és szépen behozza a kért weboldalakat.
Kérlek segítsetek, mert már nagyon idegesít a dolog:SS:S:S
Előre is köszönöm!!!
üdv. tom -
vargalex
félisten
-
-=Ghost=-
őstag
válasz
vargalex #611 üzenetére
Nézdmár, 12-13 MB/s.
Na, most van az hogy tényleg minden úgy megy ahogy én szerettem volna.
Köszi szépen mégegyszer a sok segítséget.
Már csak egy kérdés marad: El tudom ezt az egészet menteni így ahogy van?
Esetleg csak a configot, hogy ha valamiért elölről kéne kezdeni, akkor csak a packageket kelljen felpakolni és bemásolni a configokat valahova? -
vargalex
félisten
válasz
-=Ghost=- #610 üzenetére
Hi!
A /etc/config/samba szerintem maradhat.
A /etc/samba/smb.conf.template legyen első körben ez:
[global]
netbios name = |NAME|
workgroup = |WORKGROUP|
server string = |DESCRIPTION|
syslog = 10
encrypt passwords = true
passdb backend = smbpasswd
obey pam restrictions = yes
socket options = TCP_NODELAY
unix charset = UTF-8
client code page = 852
dos charset = 852
display charset = UTF-8
character set = ISO8859-2
preferred master = yes
os level = 20
security = share
guest account = nobody
force user = root
smb passwd file = /etc/samba/smbpasswd -
-=Ghost=-
őstag
válasz
vargalex #609 üzenetére
Hi
root@OpenWrt:~# vi /etc/config/samba
config samba
option 'name' 'DIR-825'
option 'workgroup' 'WORKGROUP'
option 'description' 'NAS'
config sambashare
option 'name' 'WD My Passport'
option 'path' '/mnt/hdd'
option 'read_only' 'no'
option 'guest_ok' 'yes'
option 'create_mask' '0700'
option 'dir_mask' '0700'
#option 'users' 'fuGu'root@OpenWrt:~# vi /etc/samba/smb.conf.template
[global]
netbios name = DIR-825
workgroup = WORKGROUP
server string = NAS
syslog = 10
guest ok = yes
guest only = no
encrypt passwords = false
host allow = 192.168.
obey pam restrictions = yes
socket options = TCP_NODELAY IPTOS_LOWDELAY SO_RCVBUF=8192 SO_SNDBUF=8192
unix charset = UTF-8
display charset = UTF-8
preferred master = yes
os level = 20
security = share
guest account = nobody
force user = root
[share]
path = /mnt/hdd
browseable = yes
public = yes
writeable = yes
force user = root -
Tutu7030
veterán
válasz
vargalex #600 üzenetére
root@OpenWrt:~# mount -t ext2 -o rw,noatime /dev/sdb1 /mnt/sdb1
root@OpenWrt:~# df
Filesystem 1K-blocks Used Available Use% Mounted on
/dev/root 2304 2304 0 100% /rom
tmpfs 31020 252 30768 1% /tmp
tmpfs 512 0 512 0% /dev
/dev/sda2 3945160 91396 3653356 2% /overlay
mini_fo:/overlay 2304 2304 0 100% /
/dev/sda3 303219468 300342356 0 100% /mnt
root@OpenWrt:~# -
-=Ghost=-
őstag
válasz
vargalex #588 üzenetére
Hi
Bemásoltam /etc/config/firewall.user-be, firewall restart samba stop, start, biztonság kedvéért reboot, nem sokat segített (semmit).config/fstab:
config 'global' 'automount'
option 'from_fstab' '1'
option 'anon_mount' '1'
config 'global' 'autoswap'
option 'from_fstab' '1'
option 'anon_swap' '0'
config mount
option target /home
option device /dev/sda2
option fstype ext4
option options rw,sync
option enabled 1
option enabled_fsck 1
# option is_rootfs 1
config 'mount'
option 'device' '/dev/sda3'
option 'options' 'rw,noatime'
option 'enabled' '1'
option 'enabled_fsck' '1'
option 'target' '/mnt/hdd'
option 'fstype' 'ext4'
config 'swap'
option 'device' '/dev/sda1'
option 'enabled' '1'sda2-t akartam extrootnak, de aztán valami miatt nem jött össze, mindegy is, azért van commentelve az option is_rootfs 1. Tulajdonképpen azt a részt ki kéne törölni és az sda2-t meg az sda3-at összehozni egy partícióba, de most annyira nem mozgat, hogy a 142gb mellé legyen még 4gb.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Akciókamerák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Itt a részletes One UI 7 frissítési ütemterv
- Politika
- Google Pixel topik
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Bemutatkozott a Tenstorrent legújabb AI fejlesztői platformja
- Mini-ITX
- Jó okkal kerülte a felskálázást és a sugárkövetést a Nintendo
- További aktív témák...
- DELL T7820, T7920 WIN11 KOMPATIBILIS DUPLA PROCESSZOROS (Silver/Gold/Plat) ERŐMŰVEK ÁFÁS SZÁMLÁVAL
- Hibátlan, karcmentes Kobo Libra Colour Black e-book olvasó ~ 20 hónap magyar bolti garival! -
- HP ZBook Studio G5 15" 4K, i7-9850H magos x2,6 GHz, 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA Quadro P1000, SSD: 1TB
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Dell Latitude 7420 / 4K UHD / i7-1185G7 / 16GB RAM / 512GB SSD Prémium ultrabook Újszerű állapotban
- AMD Ryzen 7 9800X3D eladó, 3 év garanciával!
- Xiaomi Mi Wireless Outdoor Security Camera 1080p
- Toshiba Portege Z30-A i5-4200u/8GB/256 GB/13,3 FHD laptop eladó
- Iphone 16 128Gb ultramarine Garancia: 2027.11.30
- Új Wanbo Dali 1 HD (natív 720p) LED Android 9 projektor. Netflix/Youtube/HBO!Wifi 6/BT 5.0. 350 ANSI
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG B450-F R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB CM MasterBox NR600 650W
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B360M i7 8700K 32GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 6GB Zalman S2 TG Be quiet! 500W
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest