- Bittorrent topik
- Kriptovaluták és az adózás
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nem örülnek a britek, hogy mindenki Google keresőt használ
- Synology NAS
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Microsoft Word topic
- Linux kezdőknek
- AliExpress tapasztalatok
- Rendszergazda topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
BTminishop
aktív tag
válasz PumpkinSeed #2274 üzenetére
sikerült megoldani. Viszont újabb problémába ütköztem tanulásom során.
Hogyan tudnám azt megoldani, hogy a weboldalam több ablakméretben is ideális legyen ?
Gondolok itt arra, hogy van két monitorom, az egyik 1366*768-as a másik pedig 1920*1080-as és mondjuk rá ha a kisebb monitorról átviszem a nagyobbra, akkor másak az elhelyezések tehát nem responsive a web oldalam. Remélem érthető a kérdésem.
Üdv -
Des1gnR
őstag
válasz PumpkinSeed #2236 üzenetére
Köszönöm mindenkinek, a height: auto; megoldotta
v+FF2lWBoI8RKD7176twPQoCFN6asdnG4s4NmMBKztabEWaFJmP8G6OCJiCJMWcJXwDrpRYTGyF5/W+spqFwWQ==
-
tamas1985
aktív tag
válasz PumpkinSeed #2217 üzenetére
Felraktam
[link]
Szóval a gond, hogy mobilon azt szeretném elérni hogy úgy jelenjen meg hogy minden div egymás alá kerüljön, kijelző szélességeben. -
tamas1985
aktív tag
válasz PumpkinSeed #2217 üzenetére
csak a css részét rakjam fel?
-
brickm
őstag
válasz PumpkinSeed #2115 üzenetére
levettem a header és a menu divek padding és margin-ját nullára, de továbbra is ugyan akkora rés maradt.
Megpróbálok mindent kivenni a css-ből és csak annyit bennehagyni ami a div elrendezéshez kell hátha -
brickm
őstag
válasz PumpkinSeed #2100 üzenetére
Áhá.
Értem már. Ahogy látom csoportosítást csináltál. Erre nem gondoltam igazából.
Köszönöm a segítséget! -
brickm
őstag
válasz PumpkinSeed #2096 üzenetére
.
Nem tudom erre gondoltál-e, vagy én értelmeztem rosszul amit írtál:
[link]
Csak amit említettem probléma, hogy nincs egymás alatt 2 div a menu meg a container úgy, hogy mindkettő mellett fut a left right div.[ Szerkesztve ]
-
martonx
veterán
Emberünk megcsinálta végre jsfiddle-ön a példát, megcsinálnád neki a layout-ot olyanra, amilyenre szeretné? Kiszedtem belőle a szemteket: [link]
Én kérek elnézést!
-
brickm
őstag
Próbálok rájönni hogyan gondolod.
A gondom inkább azzal van, hogy ugye egymás alatt van 2 divem (menu container) és mindkettőnek kell mellette lennie a left és right divnek.
Szóval önmagában ha ezek nem lennének egymás alatt, akkor simán eltenném a hármat egymás mellé, ez zavar be nekem.
gyors felvázoltam a div elosztást, meg a css jórészét, hogy értsd miért bonyolítja ez meg nekem a dolgot.[link] a képeket is beletettem, hogy értelmezhetőbb legyen a dolog.
-
Zedz
addikt
válasz PumpkinSeed #2045 üzenetére
Anno egy nevesebb, külföldi légitársaság küldött egy screenshotot, hogy egy ősrégi IE-ben nem úgy mennek a dolgok ahogyan kellene... Nem tudtam nevessek-e vagy sírjak.
-
martonx
veterán
válasz PumpkinSeed #2028 üzenetére
Természetesen addig én is eljutottam pillanatok alatt, hogy a behúzásnál meg lehet(ne) mondani, hogy milyen subset-tel kérem. De ennek a fontnak csak latin1 subsetje van, nincs se ciril, se extended.
Szóval ilyen esetben mit lehet tenni?Én kérek elnézést!
-
Zedz
addikt
válasz PumpkinSeed #2016 üzenetére
Na igen, megvan ennek a szakmának is a szépségei. De már rengeteget offoltunk, ideje abba hagyni.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz PumpkinSeed #1956 üzenetére
Ilyenkor nézd meg a webfejlesztő panelnél a Computed fülön a display-tulajdonságot - itt azt is látod, ha a böngésző alapértelmezett tulajdonsága érvényes, illetve azt is, ha egy vagy több egyéni beállítás felülbírálta ezt.
Ja, amúgy itt láthatsz listát az inline vagy blokkszintű elemekről:
https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Web/HTML/Inline_elemente
https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Web/HTML/Block-level_elements[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
DNReNTi
őstag
válasz PumpkinSeed #1954 üzenetére
Mert a label az default inline elem, azok width attribútuma automatikus, de ha megváltoztatod inline-block-ra, akkor megkapja a blokkelemek áldásos tulajdonságait, például, hogy megadható a szélessége.
but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz PumpkinSeed #1790 üzenetére
Ja, akkor bocsi, figyelmetlen voltam.
(#1789) Zedz: jaja, csak ijesztő volt azt hallani, hogy tervezed, hogy átnyergelsz OS X-re.
Sk8erPeter
-
Zedz
addikt
válasz PumpkinSeed #1737 üzenetére
Ez hatalmas. Már találkoztam olyannal, amikor a megrendelő egy nagyon vékony elválasztó vonalat szeretett volna az oldalra. Megadtuk ennek a vonalnak a szélességét 1px-re. Kérdezte,nem lehetne még ennél is vékonyabb? És akkor rendesen el kellett neki mondani, hogy mi az a pixel, mennyi az 1px, és akárhogyan szeretné, azt mi nem tudjuk megfelezni.
-
DNReNTi
őstag
válasz PumpkinSeed #1737 üzenetére
Imádom ezt a videót. Bármikor fel tud b*szni.
(#1734) honda 1993
Még szerencse, hogy pont a napokban (tegnap) volt erről szó.but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray
-
honda 1993
senior tag
válasz PumpkinSeed #1691 üzenetére
Sorry hogy nem válaszoltam.
Köszönöm a segítséget, viszont nem tudom hogy mennyire jó ötlet az hogy pont én írjak egy logout bejegyzést.
Sk8erPeter " Na de vissza a lényegre, attól mert már elterjedtebbek a nagyobb felbontások mint az ősi 1024-1260, én még nem tenném a desktop nézetet az e feletti felbontástartományba, rákényszerítve a kisebb felbontáson netezőket a tablet nézet használatára."
Ezt a tabletnézetre "kényszerítést" most nem értem: pont az a lényege a reszponzív kialakításnak, hogy nincsenek különálló desktop és mobil (vagy tablet) nézetek, hanem az oldal elemei felbontástól függően másképp helyezkednek el, kicsit máshogy néznek ki (pl. más szélességűek, stb.), de egyéb tekintetben az oldal ugyanaz. Szóval pl. teszteled, hogy kisebb szélességen hogy néz ki, aztán mi van, ha nagyobb felbontáson nézed, és így tovább, és közben szépítgeted.
Nem úgy, mint itt, a PH!-n, ahol a kissé lejárt, béna, különdomaines, mobilfelületre átirányítós megoldás van (m.prohardver.hu aldomainen). "Köszönöm szépen a hosszú válaszod, és bocsi hogy csak most írok vissza.
[ Szerkesztve ]
XD alias IKSZDé
-
adam_
senior tag
válasz PumpkinSeed #1714 üzenetére
Erre valaki rákukkantana, már korábban a "félkész" változatot feltettem nektek, ergo bírálatra, kérlek valamelyikőtök erre is ránézne Inspektorral, hogy kódügyileg szép-e amit csináltam? Egyszerű pár órás összedobott honlap, az első heti projektzáráshoz kell a suliban, de szeretném azt is tudni, hogy a mögötte álló kód is szépen, rendezetten nézzen ki.
Előre is köszönöm ezt, és az eddigi hasznos tippeket.
PumpkinSeed: Akkor beleadok apait-anyait, csak nem akarom túl "fellengzősre" se fogni. Főleg itt a németeknél.
Adam
[ Szerkesztve ]
-
fordfairlane
veterán
válasz PumpkinSeed #1657 üzenetére
Ezért is vannak olyanok, akik front-endre specializálták magukat. Illetve ez is az oka annak, hogy a CSS-frameworkok használata terjed, mint amilyen pl. a Bootstrap vagy a Foundation.
[ Szerkesztve ]
x gon' give it to ya
-
honda 1993
senior tag
válasz PumpkinSeed #1651 üzenetére
Én a reszponzív megvalósítást mindig utólag csinálom.
Tehat akkor az az allitas amit a haverom megfogalmazott valoban egy baromsag ugye?
Mert bevallom nem szeretnem ujrairni az egeszet.
Sot, valoszinuleg a responzive reszt ,majd csak az utan csinalom meg hogy feltoltottem az oldalt, mert már tenyleg nagyon szeretnem vegre utnak inditani.[ Szerkesztve ]
XD alias IKSZDé
-
fordfairlane
veterán
válasz PumpkinSeed #1652 üzenetére
A mobile-first tervezés manapság már nem olyan ritka. Említhetném megint a Bootstrapet. Szóval értem én, hogy te hogy szoktad csinálni, de ez azért nem az oldaltervezés nonplusz ultrája.
x gon' give it to ya
-
fordfairlane
veterán
válasz PumpkinSeed #1649 üzenetére
Oké, akkor én meg leírtam, hogy hogyan másképp szokás még reszponzívvá tenni az oldal megjelenítését. Ha valami 100% szélességű, akkor pont hogy egymásba csúszhatnak az elemek, ha egy keskeny kijelzőn nézi valaki az oldalt. Éppen a relatív hosszmértékek alkalmazása az, ami sokszor nem elég a különféle képernyőméret - képernyőoldal-arány kezeléséhez, ezért is lett kitalálva az egész media-query szisztéma.
x gon' give it to ya
-
fordfairlane
veterán
válasz PumpkinSeed #1642 üzenetére
Nem értem, mit akarsz közölni velem. Középre igazításhoz nincs szükség média querykre. A média querykre akkor van szükség, ha megjelenítőtől függő stíluselemeket szeretnél használni. Például keskeny képernyőn mindent egymás alá pakolsz, széles képernyőn viszont van hely balra-jobra. Ebben az esetben egy bizonyos vízszintes felbontás alatt más stílusdefiníciókat használsz, mint afölött. Ennyi.
A média queryk feltételvizsgálatai nem csak felbontásra, hanem további négy osztályozás is létezik, megjelenítő típusra (screen, print), színmélységre, orientációra (landscape, portrait), és oldalarányra vonatkozhat.
Stílusdefiníciókat megadhatsz úgy, hogy alapvetően asztali gépre, annak a megjelenítőjére tervezed az oldalt, és az ettől való eltérés kezeled külön média-querykkel. Például ha a vízszintes felbontás 640px-nél kisebb, akkor a default stílushoz képest ez meg az az elem eltér. A másik megközelítés, hogy mobileszközre tervezeda megjelenítést, és aztán ahogy skálázódik a megjelenítő fewlbontása felfelé, úgy adod meg az adaptálódó stíluselemeket. Ezt nevezik "mobile-first" stílustervnek. Ezzel a kifejezéssel a Bootstrap 3-nál is lehet találkozni, a készítői is ezzel a mobile-first szemlélettel építették fel pl. a CSS grid rendszert.
x gon' give it to ya
-
DNReNTi
őstag
válasz PumpkinSeed #1644 üzenetére
Egyetértek. A laposom 15" FHD. Kellemetlen.
-
DNReNTi
őstag
válasz PumpkinSeed #1642 üzenetére
Érthető, végül is tök ugyanarról beszélünk. Szerintem a többség (pl én) default-nak a desktopot tekinti, ami ugye az 1024-1260px szélesség körül/között mozog. Ettől pedig van nagyobb, legalább egy: a FHD. De ez ilyen idealista nézet, nem sokan törődnek ezzel, van mobil/tablet/deskrop a többieknek meg ott a ctrl+plusz.
-
fordfairlane
veterán
válasz PumpkinSeed #1636 üzenetére
Úgy érti, hogy a reszponzív design a CSS media query-re épül, ami esetében nem csak minimális felbontásra lehet vizsgálni. A felbontást úgy kezeled, ahogy az jól esik. Sőt, vizsgálhatod a színmélységet és sokminden mást. [link]
x gon' give it to ya
-
DNReNTi
őstag
válasz PumpkinSeed #1636 üzenetére
Nem csak mobil tablet és desktop nézet van, hanem hd, retina és 4k is. Illetve hát ki, hogy implementálja, nincs ez kőbe vésve. Gondolom erre célzott.
Szerk:
(#1637) honda 1993
Hát hogy érdemi segítséget is kapj, először is kéne kód. JSFiddle-n szípen leegyszerűsítve. Lottózhatunk itt estig, én ráérek, de amíg nem tudjuk mit csinálsz elég kicsi az esélye, hogy megtudjuk mondani mi a gond. Továbbá még mindig nem tudjuk mekkora annak a TV-nek a felbontása.
Szerk:
Mégtovábbá ajánlanám figyelmedbe Zedz egyszerű kis példáját, ha ezzel a módszerrel igazítod középre az oldalt, tök mindegy mekkora kijelzőn nézed, mindig középen lesz, akár mobil, akár 4K.[ Szerkesztve ]
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz PumpkinSeed #1633 üzenetére
"A reszponzív design csak akkor lép érvénybe
n, ha az eredetileg tervezett felbontásnál kisebb felbontáson is szeretnéd megjeleníteni az oldalad."
Vagy épp nagyobbon.Sk8erPeter
-
DNReNTi
őstag
válasz PumpkinSeed #1633 üzenetére
Pontosan. Én valami float-olt és/vagy abszolút pozicionált hekkmányolást sejtek itt, ami kisebb felbontásokon megjelenik kb rendesen, nagyobb felbontáson meg szíjjelborul.
Érdekesség: a Chrome nem húzta alá, hogy "szíjjelborul".
-
törölt tag
válasz PumpkinSeed #1614 üzenetére
Elnézést Már csinálom is
Itt van a JSFiddle "alkotásom"
Szóval azt szeretném elérni, hogy a content ("Szöveg itt") leíró rész magassága automatikusan változzon a szöveg nagyságától függően (ezt azt hiszem sikerült megcsinálni) ehhez kapcsolódóan a menü elemeket tartalmazó rész mindig ugyan olyan magas legyen, mint a content, tehát kövesse a doboz hosszát a jobb oldali doboz. -
honda 1993
senior tag
-
honda 1993
senior tag
válasz PumpkinSeed #1611 üzenetére
"Tudom, hogy feleslegesen írom le mert már tudod, de azért hátha másnak segítség lesz. "
Igy van en mar reges regen tudtam ezeket, de azert lehet hogy meg kerdezek majd persze csak is azert hogy ha esetleg a tobbieknek nem megy valami akkor a ti valaszaitokat elolvasva megertsek a dolgot.
Amugy mi is az a CSS ?
[ Szerkesztve ]
XD alias IKSZDé
-
honda 1993
senior tag
válasz PumpkinSeed #1603 üzenetére
juhhuuu na ezt el is mentem szepen es holnap utan ha hazaertem akkor megcsinalom.
Koszonom neked is es a tobbieknek is a segitseget.Have a good night.
XD alias IKSZDé
-
honda 1993
senior tag
válasz PumpkinSeed #1595 üzenetére
Pedig egy hangyani kulombseg van a ket bongeszo szinmegjelenitese kozott. (mozilla es google chrome)
Zedz koszonom , csak azt a bajom hogy az amit csinaltam, azt az altalad linkelt oldalon nem lehet megcsinalni ( elegge egyedi)
Nincs valami amit ha a masik oldal altal generalt kodba beleirok akkor az IE is rendesen meg tudja jeleniteni?
Ez eleg fontos lenne, mert ezt a hatteret mindenkeppen szeretnem megtartani.
[ Szerkesztve ]
XD alias IKSZDé
-
adam_
senior tag
válasz PumpkinSeed #1512 üzenetére
.. és köszi a transition: 1s; tulajdonságot is, így picivel szebb az áttűnés.
-
DNReNTi
őstag
válasz PumpkinSeed #1479 üzenetére
Jól látod, nem hogy IE10 után jó, de csak az IE10 és 11 támogatja, az is -ms- prefix-el. Ezért is írtam, hogy nem ezt akartam linkelni a kettő közül, hanem amit itt. Mondjuk nem árt tudni róla, de el fog telni még pár év mire ez így általánosan használt megoldás lesz... ha az lesz.
Szerk: elírás
[ Szerkesztve ]
-
adam_
senior tag
-
tonyrulez
őstag
válasz PumpkinSeed #1431 üzenetére
Ezeket már megcsináltam, file:/// előtaggal és anélkül is, de nem jeleníti meg a képeket egyikkel sem.
4 8 15 16 23 42
-
tonyrulez
őstag
válasz PumpkinSeed #1429 üzenetére
Pontosan, csakhogy a HTML nincs nálam, egy online oldal kinézetét változtatom meg egy Stylish script-el. Így néznek ki a képek linkjei:
background:url(https://p1.picsto.re/zgNZn.jpg);
Ezt mire kell átírni pontosan?4 8 15 16 23 42
-
adam_
senior tag
válasz PumpkinSeed #1315 üzenetére
Köszönöm, így már jó!
Az miért van, hogy html-ben megírom menüfunkcióként a listámat, style formázás után mégis fordítva jeleníti meg a benne található elemeket. Gondolok itt arra pl, hogy a "Home" menü lenne az első, de valamiért azt teszi legutoljára, és a "Contact" fület pedig az első helyre.
Valamint még egy "technikai észrevétel". A DW CC-ben az élő nézetben valamikor teljesen más mutat a honlap megjelenítésnek, mint amit chrome vagy mozillában látok. Ezért is már csak mentést követően ezekbe a böngészőkbe nézem az oldal megjelenését. A "Live-nézet" DW-ben egyszerűen rossz lenne?
[ Szerkesztve ]
-
DNReNTi
őstag
válasz PumpkinSeed #1315 üzenetére
"<div id="clear"></div>"
Wat?Egy: nincs definiálva a CSS-ben, kettő: mér' id? A clearfix legyen már osztály, ha már ebben a formában használjuk. Meg amúgy is: ne az img tag kapjon már globális float-ot, főleg, hogy még konténer is van neki. És végül: az egész elintézhető ennyivel: display: inline-block;
-
pvt.peter
őstag
válasz PumpkinSeed #965 üzenetére
Szia!
Köszi szépen, belekukkantok
Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.
-
Zsolt1
tag
válasz PumpkinSeed #960 üzenetére
Köszönöm a segítséget így tényleg működik!
Új hozzászólás Aktív témák
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Samsung 50" 4K Crystal UHD WIFI TV UE50AU8002
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla