Új hozzászólás Aktív témák
-
spiritex
veterán
Nem találtam direkt topic-ot erre, ezért megkérdezem itt, hogy mi van akkor, ha lejár a T-Home-os hűségem? Az akciós ár fel fog ugrani jó pár ezer ft-al, jól tudom?
Mert a hűség lejárta előtt 2 hónappal megpróbáltam újra kötni a csomagot a neten, de kötbérrel ijesztgetett a rendszer, így nem rendeltem meg.
A gondom az, hogy szándékosan úgy csesztek ki velem 2 éve (talán másokkal is), hogy a tv és a telefon hűségét 2 hónappal korábbról számolják, mint az internetét, így aztán ha az új szerződéskötéssel várok az internet lejártára, akkor a drága csomagot kell fizetnem még 2 hónapig, ha meg most, a net lejárta előtt 2 hónappal kötöm újra, akkor meg a kötbér a gond. Nem tudom, hogy lehet ezt jól csinálni. Valakinek ötlete? -
ticibici
csendes tag
Sziasztok!
Nincs valakinek egy hozzá való adapter (15v 1,5A)?
Vevő lennék rá! -
Petakii
csendes tag
-
Sasos
senior tag
válasz
szunyi777 #3145 üzenetére
Setup-->Lan setup-->Pre-Assigned DHCP IP adresses Itt tudod hozzáadni, a felugró ablakban.
Itt az FTP-t futtató masina LAN MAC címéhez rendelhetsz hozzá egy állandó IP-t a DHCP tartományból.
Ezután erre az IP-re irányítsd a kellő portot, vagy portokat. Ha van passzív mód is belőve az FTP-n akkor valószínűleg további portok is kellenek majd.A portot itt ellenőrizheted.
-
szunyi777
őstag
válasz
Gubek-Einste #3143 üzenetére
Próbáltam úgy is, amit javasoltál. De még küzdök erősen..
"Az IP-t MAC címhez fix-álni" Igen, ezt sejtettem hogy kell, mert rebootnal ugrik az IP. Már csak azt nem tudom, hogy hol kellene!
Bocs a lamasagert, nagyon rég kellett FTP vel foglalkoznom.. Jó pár évvel ezelőtt..Az IP address-hez az IP configból kiolvasott IPv4 address-t adtam meg, az jó úgy? Mert van még ott jopar IP cím. IPv4 2,3, stb..
win8.1-et használom, ha ez számít, és norton 360at. Tűzfal nem blokkolhatja esetleg?! Jó lenne néha elerni a gépem FTP ről, és ne a teamwiever t keljen használnom.Sasos
Igen, természetesen. -
-
szunyi777
őstag
válasz
Gubek-Einste #3140 üzenetére
Sziasztok
Egy valamit nem értek.
Ebben a menüben az FTP portot (Amit a fileZillában állitok be) melyik rublikába kellene beirti? Met ott van 2 is.. Extrenal és internal.
Próbáltam minden variációt, de nem megy...
Az IP address-hez az IP configból kiolvasott IPv4 address-t adtam meg..
A fileZillaval létrehoztam a szervert, és TC-el teszteletm, müködik..
Már csak telóról nem érem el.
A What Is My IP Address oldalról adtam meg az ip cimet a telón amire csatlakozni szeretnék.
Mit rontok el, hogy nem csatlakozik?!Köszönöm.
-
szunyi777
őstag
válasz
Gubek-Einste #3140 üzenetére
Köszönöm, akkor nekiállok.
-
-
szunyi777
őstag
Halihó
Van egy Cisco EPC3925 EuroDocsis 3.0 2-PORT tipusú T-s modemem.
A Port forward sajna nem találom, vagy a csak port range forvarding van...A public és Private port, server IP-t ,Ftp-n szeretném vele beállitani.
Lehetséges ez ezzel egyáltalán?
Köszi.. -
-
Coldearth
csendes tag
Sziasztok!
Pár kérdés
Nekem jelenleg ez van:Model: Cisco EPC3925
Vendor: Cisco
Hardware Revision: 1.0
Bootloader Revision: 2.3.0_R1
Current Software Revision: epc3925-E15-12-v302r125573-131202c
Firmware Name: epc3925-E15-12-v302r125573-131202c.bin
Firmware Build Time: Dec 3 09:44:16 2013
Cable Modem Status: Operational
Wireless Network: Disable
(DHCP lekorlátozva 2 IP-re)Downstream Channels
Power Level: Signal to Noise Ratio:
Channel 1: -2.1 dBmV 40.0 dB
Channel 2: -2.4 dBmV 40.1 dB
Channel 3: -1.7 dBmV 39.4 dB
Channel 4: -1.9 dBmV 39.4 dB
Channel 5: -1.7 dBmV 41.4 dB
Channel 6: -1.3 dBmV 41.9 dB
Channel 7: -0.8 dBmV 42.3 dB
Channel 8: -0.6 dBmV 41.9 dBUpstream Channels
Power Level:
Channel 1: 48.0 dBmV
Channel 2: 47.0 dBmV
Channel 3: 48.0 dBmV
Channel 4: 49.0 dBmVTehát a kérdések:
1: Ez a funkció ( tudom hogy eltűnhet de amíg megvan):
IP Address Pass-through működött ez valakinek vagy csak ottmaradt a lehetőség de nem működik?2: Van mögé kötve egy TL-WR1043ND jelenleg a Sec/firewall fülön csak ez van bekapcsolva (Block Anonymous Internet Requests )mit érdemes még letiltani ,hogy a lehető legkevesebb dolgot csinálja ez ipari hulladék?
(DMZ -be nem akarom betenni mert itt többen írták hogy attól fagy ez szar)3: Sikerült e valakinek sima modemet szerezni a közelmúltban ehelyett?
-
-
celf
őstag
Sziasztok! mac-el, (iphone, macbook es ipad-el) ezek a routerek maradektalanul jol mukodnek?
Mi a tapasztalat a wifi teljesitmenyuket (~range-t) tekintve? Nem rosszabbak az atlagnal?
Koszonom!
-
SteveL
aktív tag
Végülis sikerült beállítanom a WDS-t (vezeték nélküli kapcsolódást) egy TP-Link WR1043ND v2 és a Cisco EPC3925 között, de ráment egy teljes délutánom...
-
SteveL
aktív tag
válasz
Palkova #3132 üzenetére
Köszönöm a tippet, de most nem szánnék ennyit rá az albérletben. Végülis van valamennyi jelerősség mindenütt, csak pont az a sarok, ahol használni szoktam a tabletem, elég gyengécske, néha el is dobódik (de azért van valami). Ezért gondoltam, hogy valahogy megkerülném a meglévő routerrel azt a három falat, ami a problémát okozza.
-
-
club1
veterán
Feltételezem az EPC eszközön megadtátok a WDS Settings részben a rá kapcsolni kívánt router/AP mac address-ét, továbbá átállítottátok az EPC-n a wireless titkosítást WEP-re az alábbi figyelmeztetés alapján:
Note: Only WEP encryption mode or encryption disabled can be used with WDS. Before enabling WDS, please set the "Wireless Configuration" to "Manual" and the "Wireless Security Mode" to "WEP" on the Wireless Security page.
Majd persze engedélyeztétek a funkciót.
Mondjuk nálam a WEP-nél már bukott a dolog, onnantól már nem erőlködnék rajta, inkább kábelen vinném el a jelet az AP-ig.@crea1984: Miért ne menne. Csak egy switch-et kötsz be a box és az EPC közé, a switchen nincs tűzfal, meg ilyenek...
-
club1
veterán
válasz
crea1984 #3121 üzenetére
Én úgy csinálnám, hogy ha pl. az EPC subnet 192.168.0.x, a dhcp server pedig 192.168.0.100-150 között ad ip címet, akkor a routernek adnék egy ettől és az epc belső ip címétől független fix ip címet (hogy lehessen menedzselni pl. a wlant-t rajta), letiltanám rajta a dhcp kiszolgálót, és az EPC-től érkező egyik kábelt belekötném az egyik LAN! portjába. Ilyenkor tehát nem fog routolni, switch és access point funkcionalitással fog működni, de atom stabilan. Azaz rá tudsz lógatni x db wifi-s klienst meg a maradék 3 LAN portjába dughatsz három vezetékes eszközt.
-
crea1984
tag
Sziasztok!
Van egy t-home Cisco EPC3925 , 3 db beltéri egységem ( iptv) és szeretném a wifi jelet a hátsó épületbe is eljuttatni. Ehhez van egy tp link wr1043 routerem, amit megpróbáltam wdsbe bkötni, de ip cimet nem kaptam, bár a wds felállt a net nem ment rajta. Hosszas böngészés után úgy látom, hogy ez így ebben a formában nem megvalósítható. Van egy megoldás a bridge mode engedélyezése " rejtett menüből" de azt nem merem mert az iptv nem biztos működne. Valamint van egy dupla natos eljárás ami sajnos viszont nem tudom mi. Ennek hol tudnék utána járni? Van valahol leírás? Kereső sajnos nem sok infót dobott rá.
-
beller
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #3117 üzenetére
Úgy van a gyártói driver, hogy win7-hez a Vistáét kell használni "kompatibilitási problémák" elkerülésével. (Az Asus cég Mo-i képviseletének hivatalos állásfoglalása szerint) A jelszót csatlakozáshoz beírtam. Csatornaszám : 4. Az jelszó csak angol abc és szám. De mondom a laptop évek óta megy vele. Okos telek is, stb.
Mondjuk a kártya csak b és g tipusú, a Ciscon a beállítás bgn mix.
-
-
beller
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #3115 üzenetére
Hát ez az. Csak annyi, hogy nem tudom nem e ott kellene valamilyen beállítást módosítani. Másik laptop működik róla - erről a routerről - , de az asztali PC nem. De miután kb 80 m-re és minimum 2 külső fallal elválasztva levő másik routerről működik, nem hiszem, hogy a PC beállításában van a probléma. Így véleményem szerint marad a router. Például nem tudom miért nem tudom pinggel elérni a PC-ről? Szerinted?
Bár az is igaz, hogy a laptop simán műxik róla. Csak gondoltam valakinek van ötlete, mit lehetne még esetleg megnézni, ami elkerülte a figyelmemet. Előre is köszi a segítséget.
-
-
beller
aktív tag
Sziasztok! Van egy olyan problémám, hogy a nejem régi PC-jét lecserélném és unokaöcsnek adnám. Eddig ez vezetékkel csatlakozott a routerra. Hogy ne kelljen nekik a lakás vezetékezni-fúrkálni, vettem bele egy asus PCI-s Wifi karit. Telepítés után a kártya a szomszéd Dlink GO RT N300-as routerjáról vígan üzemel, de a közvetlen mellette levő sajátommal nem tudok kapcsolatot teremteni. A lehetőségek közt felajánlja, csatlakozáskor kéri a jelszót, de ezt hiába adom neki meg, nem csatlakozik. Próbáltam pingelni a routert, de nem lehet, miközben a szomszédét simán pingelem.
Mit kellene vizsgálnom, hogy működjön. (Amúgy lehet az unokaöcsnél simán működne, de nem akarom úgy átadni, hogy esetleg nála sem jó.) -
-
abcde21
csendes tag
Lenne még egy másik problémám. Van nekem egy másik cisco epc3925 routerem, ami megmaradt régről. Ez telekomos. Switch-nek szeretném használni, kikapcsoltam a DHCP kiszolgálót rajta. Ha rákötöm a gépeket (2 gépet és a routert), akkor azok működnek rendesen, azaz van mindegyiken internet. De van egy IP TV set-top-box is, amit rá szeretnék kötni, de az a gond, hogy pár másodperc múlva megáll a kép. De ha sima switch-et kötök be, azzal rendesen működik. Ezt hogyan lehetne megoldani?
-
abcde21
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #3105 üzenetére
Otthoni. Ez nagyon érdekes, mert itt komolyan nincs.
http://prohardver.hu/dl/upc/2014-09/06/507697_kcgfsa6dgobrz0f6_epc3925.jpg
-
club1
veterán
válasz
abcde21 #3104 üzenetére
Ez érdekes, mert ez alapján a UPC kép alapján van a UPC-nél bridge mód.
-
-
abcde21
csendes tag
Sziasztok!
Be szeretném állítani cisco epc3925 routeren, hogy ne router legyen, hanem csak modem. Tudna valaki segíteni?
-
Hintalow
senior tag
válasz
Gubek-Einste #3100 üzenetére
Akkor ugy néz ki, nem tudom elkerülni a szerelést
Új hozzászólás Aktív témák
- 9. Gen Gamer // i5-9400F // 16GB DDR4 // GTX 1650 OC 4GB GDDR5 // 240GB SSD // 1TB HDD // WiFi //
- Laptop bontás, alkatrészek, hibás készülékek
- AKI KAPJA! Samsung Galaxy A40 Hibátlan!
- Eladó Intel Core i9-9900k proci + Asus TUF Gaming Z390 alaplap + Alpenföhn hűtő
- HP OfficeJet Pro 7720 Színes A3-as Multifunkciós Nyomtató (+ patron)
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Samsung Galaxy A05 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteB650M R5 7500F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB Lian Li O11 ROG Dynamic XL 650W
- Egyedi ékszerdobozka
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest