Új hozzászólás Aktív témák
-
dobragab
addikt
válasz
dabadab #3450 üzenetére
#define in :
(#3452) jattila48
Nem azért kötünk bele minden szirszarba, mert ez nekünk jól esik, pont fordítva. Mert rossz nézni azokat a kódokat, amiket tanítási céllal írsz be. Az a kolléga, aki tanulni jön ide, nem biztos, hogy észreveszi, hogy szar, több sebből vérzik, esetleg gyanútlanul be is másolja a kódot, vagy úgy gondolja, így kell kódot írni.
A legutóbbi kérdés ráadásul annyival bonyolultabb ügy, hogy a kolléga útmutatást kért, hogyan csinálja meg, nem algoritmust, vagy konkrét kódot. Ha szigorú lennék, azt mondanám, elvetted a felfedezés élményét is, de ez bőven megbocsátható. Szemben azzal, hogy útmutatásként szar kódot kapott.
Jó, sarkítottam, én is tudom, de a lényeg talán átmegy.
-
jattila48
aktív tag
válasz
dabadab #3450 üzenetére
Ez igaz általában, de most IPV6 sztringről volt szó, ami 40 karakter hosszú (lezáró 0-val együtt). Egyébként az algoritmusra gondoltam, hogy jó. Abban is találtál "hibát"? Tényleg nem értem miért akartok minden áron minden apró szir-szar-ba belekötni, nem ez volt a lényeg. Tekintsétek úgy, hogy az algoritmust írtam le pszeudo kódban! Világos? Elhiszed, hogy saját production kódomban nem írok ilyet (ha nem, az sem baj)? Hadd ne kelljen már egy vázlat-szerű válaszban minden apró szarnak tökéletesnek lenni! Az algoritmust érted? Az jó? Ha nem, akkor szóljál és javítsd ki!
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ Sapphire / Gigabyte RX 7700 XT / RX 7800XT 16GB / 7900XTX 24GB videokártyák 3 év 27%
- Huawei P Smart 32GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Xiaomi Redmi Note 8T 64GB Kék / Új akkuval / normál állapotban / 12 hónap jótálással
- AKCIÓ! Apple Watch S9 45mm Cellular acél GOLD okosóra garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest