- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Tagadja az Apple, hogy eladta volna a Siri által begyűjtött adatokat
- Nagyon nem tetszik az NVIDIA-nak Joe Biden utolsó percre tartogatott terve
- Bejelentkeztek a TikTok amerikai ágazatáért
- Ilyen még nem volt: magát büntette meg az EU az adatvédelmi törvények miatt
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Microsoft Excel topic
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Zuckerberg Trumppal együtt szorítja vissza a cenzúrát, válaszolt az EU
- Disney+
- Linux haladóknak
- ASUS routerek
Aktív témák
-
mate.kati
csendes tag
válasz Széltoló #4014 üzenetére
Tartos befektetesi szamla mar harom ev utan fel kamatadot von maga utan, az otodik ev utan pedig 0 kamatadot. Moge akarmilyen befektetest tehetsz, ez akar tozsdei tranzakcio is lehet, vagy kotvenyek. Ma is van magyar kotveny 10% feletti kamattal, de allamkotveny is van 10%-ot kozelito kamattal.
A brokernet altal forgalmazott megdragitott ul termekek eredeti valtozatai sokkal olcsobbak, sokkal jobb visszavasarlasi szazalekokkal. Ha mar ul-t akar valaki kotni. Ilyen legjobb jelenleg az Allianz termekei kozott van, 1%-ot alig meghalado TKM koltseggel, szemben a brokernet draga 5-6% vagy afeletti koltsegu termekeivel.
Ertem en, ha valaki hazabeszel , de ennyire vak ne legyel! Olyan vagy, mint a vitaminos mlm ugynokok, akik vedik az organius vitamin dragasagaikat a patikai olcso vitaminokkal szemben.
apolitikus politikus aktuarius
-
mate.kati
csendes tag
Borul a Brokernet?
Azt hallottam, (par napot otthon toltottem a nyar vegen), hogy sokan otthagyjak a (sullyedo?) hajot. Szamos volt "tanacsadojat" a brokernet pereli valami oktatasi koltseg cimen, ha konkurensnel folytatja a karrierjet. A bibi ott van, hogy millios karteritest probal behajtani a szerencsetlen, mlm miatt eleve borzalmasan lenyult volt munkatarsain a ceg. Ennyire szarul megy?
Azt is hallottam, hogy hatos, meg hetes szinten levo vezetoit rugta ki a ceg, olyanokat is, akik lojalisak voltak es derult egbol villamcsapaskent elik most meg a ceg biztonsagi orokkel megtamogatott leepiteset.
Aztan olyat is hallottam, hogy sok cig szerzodest azzal adtak el, hogy reszvenyeket (nem r. opciot, hanem reszvenyeket) adnak majd a szerzodeshez, annyit, amekkora eves osszeggel kotik, minel nagyobbat, annal nagyobbat.
Es azt is hallottam, hogy nehany volt munkatars visszapereli a brokernetet, elmaradt jutalek cimen, meg elmaradt oktatasi oradijak cimen, ha mar oktattattak veluk, de fizetni elfelejtettek erte.
Eleve pofatlansag messze a piaci jutalekszint alatt foglalkoztatni oktatast nem kapo munkatarsakat, raadasul munkaviszony nelkul, alvallalkozokent. Fura egy piramisjatek a brokernet! Most kezd beomolni?
A tulajok kozott mar nincs mindenki ott a cegben, a vagyonkezelo lassan tobbet hoz, mint a piramis mlm, meg a cig tulajdonosi resz is tobbet hoz mar, mint a pilotajatek brokernet. Es meg mindig vesznek fel embereket. Egyszer kartyavarkent dol az egesz ossze.
Hallottam, hogy nagyon eros betonvar a brokernet, es csak belulrol tud majd szetrohadni. Nos eljott a brokernet rohadas, brokernet csod ideje. Eppen tozsdere menes elott, ugyes idozites tanacsadokat leepiteni, volt munkatarsakat perelni. Eszement egy banda!
-
mate.kati
csendes tag
válasz mate.kati #3822 üzenetére
Hallottatok a Banki Hitelkárosultak Egyesületéről? És a biztosítással kapcsolt hitelekről? Az utóbbiakat biztosítási ügynökök és hitel ügynökök értékesítik.
Idézet az Egyesület vezetőjétől:
„Ezeket a biztosítókat és pénzintézeteket ki kellene kergetni az országból” – sóhajtott fel Barabás Gyula, a Banki Hitelkárosultak Egyesületének szaktanácsadója, a Magyar Hitelszövetség elnöke, hozzátéve, hogy rengeteg ilyen esettel találkozik, és jellemzően olyankor van több probléma a hitelekkel, ha az üzletkötő biztosítási ügynök is egyben. „Ami az elmúlt három évben a bank és a biztosítás piacán, értékesítés címén történt az gyakorlatilag – tisztelet a kivételnek – bűncselekmények sorozata. Magyarországra adaptálták a nyugat-európai, és az amerikai értékesítési modellt, csak éppen arról nem volt szó, hogy itt nem keresnek annyit az emberek, hogy ilyen kockázat esetén ekkora hiteleket képtelenek fizetni, ami nem a kockázatkezelés hibájának, hanem annak hiányára vezethető vissza. Nem volt elég, hogy csak a banki hitel után kapott jutalékot az üzletkötő, hanem a biztosításért is, de – az is előfordulhat – hogy az üzletkötő még az ügyfélnek is benyújtotta a számlát. Összemossák a termékeket, és így a biztosítási ügynök hitelekkel, a banki üzletkötő biztosítással foglalkozik. Az csak nem hihető, hogy egy biztosítással foglalkozó ügynök szinte csak olyan ügyfelekkel találkozik, aki a hitelüket életbiztosítással kombinálva kívánja felvenni. Ez így összeférhetetlen: a banki üzletkötő foglalkozzon a hitelekkel, banki termékekkel a biztosítási ügynök a biztosítással, az ingatlanközvetítő pedig ingatlanokkal. A kombinált konstrukciók nem Magyarországra valók. Azon a "törvényes működésen", ami itt folyik, változtatni kell, csak éppen azok nem szorgalmazzák ezt a változást, akiknek ez érdeke lenne” – vonja le a konzekvenciát Barabás Gyula, aki szerint a bank, és pénzintézet felelőssége megkerülhetetlen, csak éppen ők ezt nem veszik figyelembe.
Barabás Gyula szerint a biztosító mögöttes felelősséggel tartozik az ügynöke munkájáért. „Hogyha az ügynök megtévesztette – nem csak az ügyfelet, hanem ad abszurdum, magát a biztosítót is – akkor egy önmagát valamire tartó biztosító peren kívül kifizeti az összeget, amivel az ügyfeleit megkárosították, és pert indít az üzletkötők ellen” – állítja Barabás Gyula. Sajnos azonban nem ez a jellemző hozzáállás egyik-másik biztosítónál és pénzintézetnél."
Hát még bizonyos ügynökségeknél!!
-
mate.kati
csendes tag
A biztosítás kiválasztása nagy szakmai felelősséggel jár. Ilyen szakmai felelőssége (szerintem :-)) a brokernet ügynökeinek sokkal kevesebb van, mint inkább jutalék érdekeltsége. Ráadásul a bnetnél a teljes jutalék kevesebb, mint 10 (tíz!) %-át kapják meg a kezdő ügynökök, akik az elején csak egyetlen terméket értékesíthetnek. (Nesze neked termékek összehasonlítása, egyik sem tudja a vv-táblázatot, nem tudják, hogy melyik terméket mikor és milyen feltételekkel lehet díjcsökkenteni, díjmentesíteni (sőt, ez utóbbi úgy adják el, mint "rugalmassági pontot", aztán az ügyfél meg majd csak néz, amikor megtizedelik a befektetési egységeit!))
A törvény úgy rendelkezik, hogy biztosítási tanácsot harmadik félnek csak biztosítási szaktanácsadó és biztosítási alkusz adhat.
A biztosítási szaktanácsadó olyan szakember, aki (ügyfele által fizetett) díjfizetés ellenében ügyfelének megkeresi a legmegfelelőbb biztosítás konstrukciókat, és megvizsgálja, hogy mire éri meg biztosítást kötni. A biztosítási alkusz (vagy bróker) olyan szakember, aki a vele szerződést kötő biztosító(k) ajánlatából választja ki az őt megbízó ügyfél számára legkedvezőbb ajánlatot, megvitatja vele a döntést, és meg is köti a szerződést a biztosítóval.
A biztosítási alkusz szolgáltatásáért szintén a biztosítótól kap pénzt, mivel a biztosító fizeti ki neki azt a jutalékot, amit az ügynökének úgyis kifizetett volna. A biztosítási szaktanácsadó szintén felelős a tanácsaiért, és ezért díjat is kér, a biztosítást viszont nem kötheti meg, hacsak nem alkusz is egyszemélyben. Ezek a szerepek azonba a Brokernetnél hiányoznak.
Az ügynök nem hasonlíthatja össze különböző biztosítók ajánlatait, és szaktanácsot sem adhat. Ennek ellenére a Brokernet "tanácsadói" adnak, és ígérgetnek tanácsot, későbbi "portfolió kezeléseket". Ez egyrészt törvénybe ütközik, másrészt egy-két év után (sokan közülük a szerződés megkötésétől már) le sem sz@rják az ügyfeleiket.
Aztán, sokszor befektetési igény keltésével cserkészi be a bnet ügynöke az ügyfeleit. De befektetési címszó alatt Unit Linked biztosítást árulnak. Ez egy elég jó termék, de nem mindenkinek, nem minden esetben. Nem éri meg például tíz évnél, vagy különösen annál rövidebb időre (ilyet egyébként egy összegű UL-ként köthetne a bnet ügynöke, de mivel sokkal kevesebb jutaléka van rajta, nem köti).
Hiába a nagy, színes füzet, elemzési lapok, marketing anyagok, a befektetések széles palettájáról csak UL-t értékesítenek. Ez pont olyan, mint amikor a pék eladja a kakaós csigát a tejérzékenynek és a liszérzékenynek egyaránt. Fosik meg hány, meg viszket, meg rosszul van ezektől a laktózintoleráns és a lisztérzékeny is, de a pék továbbra is következő lisztérzékenyeknek és tejérzékenynek is el fogja adni a kakaós csigát. Lehet, hogy észre sem veszi, hogy messze elkerülik azok, akik a termékétől rosszul lettek.
Az állam ezért (is) három intézményen keresztül védi a biztosítottak érdekét: a PSZÁF, a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelet és a Gazdasági Versenyhivatal intézményein át. Ezek állítólag még soha nem találtak szabálytalanságokat, de állítólag több bűncselekmény gyanújával folytak - folynak nyomozások csalások, okirathamisítások ügyében.
Két esetben történt csupán vádemelés eddig
Több biztosító társaság tett korábban feljelentést biztosítási szerződésekkel történt visszaélés miatt, mely feljelentések adatai szerint biztosítási ügynökök szerződést kötöttek a biztosító társaságokkal biztosítási termékeik értékesítésére.
Az egyik biztosítóval ily módon pár éve, egy éven át összesen 188 darab életbiztosítást kötöttek, melyeket a díj nem fizetése miatt a biztosító törölt. Ezen biztosításokra a biztosító társaság több, mint 30.000.000 forint jutalékot fizetett az ügynököknek.
Később ez több biztosító társaságnál megismétlődött, többszörös átfedésekkel. Több ilyen feljelentés ugyanezen tényállások miatt az ügyek egyesítéséhez vezetett. A gazdaságvédelmi nyomozók beszerezték a biztosítási ajánlatokat és az ezekkel kapcsolatban keletkezett iratokat. Hónapokik nyomoztak...
A nyomozás során újra megkeresték a feljelentőket a tekintetben, hogy az egyes biztosításokra mekkora összegű díjfizetés történt, illetve azok után mekkora összegű jutalékot fizettek ki szerződésenként, majd ezen adatok táblázatba foglalása utána a nyomozók megállapították, hogy az egyes biztosítást megkötő személyek után az adott biztosító társaság mekkora jutalékot fizetett ki. A rendőrök megvizsgálták az ajánlati szelvényeket, a banki befizetési bizonylatokat, és azokat az bizonylatokat, melyekkel más módon próbálták igazolni a befizetéseket. Ezek elemzése során megállapították, hogy több személy vonatkozásában párhuzamos, duplás kötések történtek, több bizonylat hamisnak, vagy hiányosnak illetve többszörös másolatnak bizonyult.
Az eljárás során a biztosító társaságok sérelmére elkövetett bűncselekmények vonatkozásában összesen közel ezer szerződéskötést kötő személyt hallgattak ki a Gazdaságvédelmi Főosztály munkatársai. Ezen tanúvallomások értékelését követően az életbiztosítási szerződést kötő ügyfelek – közel 50 személy - "gyanúsítotti kihallgatása, felismerésre bemutatása megtörtént, velük szemben vádemelési javaslattal él a B.R.FőKap. További hat olyan személy érintett az ügyben, akiknek a felkutatása nem járt eredménnyel, ezért velük szemben elfogatóparancs egyidejű kibocsátásával az eljárást felfüggeszti a Gazdaságvédelmi Főosztály.
Szép kis társaságok!
-
mate.kati
csendes tag
válasz S80_f_index #3814 üzenetére
Imádom, amiket írsz. (Másokból süt, hogy mindenre válaszolni akarnak, mintha ők lennének a fórum moderátorai, vagy mindenre felelői.) TE szakmailag teszed hozzá a magadét...
A brokernet elfogulatlansága, ügyfélközpontúsága abszurd! Képzeld azt, hogy pék vagy, lisztből sütöd a kenyered. Kapható nálad pl. kakaóstekercs is, és túrós batyu...
Fogadjunk, hogy nem fog üres kézzel kifordulni tőled sem a tejérzékeny, sem a lisztérzékeny, mindnek legalább két termékedet el fogod adni (na jó nem Te, de épp ilyen a Brokernet).
-
mate.kati
csendes tag
Sziasztok, Kovács Lajosné Máté Kati vagyok! Engedjétek meg, hogy tegeződjük, mint ahogy ez szokás milliárdosok és milliárdosjelöltek között! Évekkel ezelőtt születtem Alsóforgómorgón, Emelem megyében, mozgássérültek családjában. Tavalyelőtt még semmim sem volt, most viszont már mindenem van, többek között egy fúleksztrás hawaii partszakaszom.
Ezen az oldalon (ScamWay) én betegre és könnyesre kacagtam magam! Az MLM kritikáját itt kezdtem, majd egy táblázatos blogbejegyzésben és egy hajmeresztő pénzügyi MLM-nél folytattam, majd megMLM a kalapom, ha ti ebből megéltek... És ide találtam a Prohardverre újra :-) Tanulságos... Azt látom, hogy hívek is akadnak, de kitartóbbak a kritikusok.
ABrokernet - kritikusok két csoportra oszthatóak:
1. csoport: akik már voltak Brokernet MLM-ben, és hatalmas pofon(ok) után kijózanodtak
2. csoport: akik már voltak Brokernet MLM-ben, és ezt erősen elhallgatják :-)Na jó, akad talán egy-két tiszteletre méltó hozzászóló, aki valóban előrelátó józansággal kimaradt, és bírta az ismerősök és álismerősök rohamát. Vagy olyanok is akadnak, akik - biztosítói környezetben látták a bnetesek ordító hibáit, bűncselekmény-közeli stiklijeit, és így teljesen reálisan látják a helyzetet.
Azt még megértem, ha termékek értékesítére hálózatot épít egy cég, de ha ezt szolgáltatások, különösen pénzügyi szolgáltatások közvetítése területén teszi, az már nem is súrolja, hanem egy az egyben kimeríti, lefedi a pilótajáték fogalmát. Azért vagyok ebben ennyire biztos, mert a gyártott termékek ára is viszonylag szabad (előállítás, marketing, alapanyag, szállítás, stb.), de a szolgáltatások, különösen a pénzügyi szolgáltatások ára nagyon eltérő, ott ordít, hogy valós hozzáadott értéket nem tesznek az alap szolgáltatáshoz a közvetítők. Így a Ponzi-séma jön ki: az új befizetők (jutalékot termelők) befizetéseiből (jutalékának jó részéből) tevődik össze a régiek vezetői jutaléka.
Ráadásul semmit nem adnak a szolgáltatást végző MLM-cégek (Brokernet, OVB, Bridge, MPK, MBI, AWD, Grawe stb.) cserébe a rengeteg kezdő munkatárstól lenyúlt jutalékért. És mégis tele van az internet érdeklődőkkel, kérdezik, hogy "megéri-e?".
Hát, kérem szépen: NEM ÉRI MEG!
-
mate.kati
csendes tag
Szia!
Én utánanéztem, szerintem butaság rájuk hallgatni. Elkövette azt a hibát egy ismerős (részéről hiba, részemről szerencse), hogy elkérhettem átolvasásra az ajánlatot.
Kijegyzeteltem, majd egy független tanácsadót megkérdeztem, aki már egy ideje tájékoztatott a pénzvilág dolgairól. Megmutatta a rejtett költségeket (nézd meg az ajánlatban a "kezdeti költségek" alatt mit találsz (általában az első két évből, a Brokernetes változatoknál az első három évből vonnak általában 6-9%-os költségeket, a Brokernetes változtatoknál 9-13%-okat), és a Brokernetes változatokban jóval szarabb a visszavásárlási táblázat értéke minden évben.
Bementem a "termék" biztosítójába, ahol ugyanazt a megoldást negyedéves befizetésekkel (ilyen nincs a bnetesben) ajánlották, jóval alacsonyabb költségekkel, ráadásul felhívták a figyelmem, hogy az ügynök azért ajánlott 500000 Ft éves díjjal, mert abból képzik a jutalékát, de az nekem nem jó, ráadásul ez korábban az adóvisszatérítésre jogosult ügyfeleknél az adóvisszatérítés szempontjából volt "optimális" mértékű éves díj. DE azóta nincs az ilyen jogcímen visszaigényelhető 20% adójóváÍrás.
Én nagyon úgy éreztem, hogy palira vettek, le akartak nyúlni. Nem is veszem fel azóta a hívását, egyszer megmondtam neki, hogy nem korrektül tájékoztatott, nem kérek további tájékoztatást.
-
mate.kati
csendes tag
Tipikus MLM rendszer, ha bírod a nyomott jutalékot (a töredékét kapod meg annak, amit megtermeltél), az alacsony színvonalú (jobbára csak a telefonálásra szorítkozó) oktatásokat, a folyamatos ügynöki tevékenységet, a drága megoldásokat (amikre bizonyos csapatokban még köteleznek is), ha élvezed, hogy egy idő után nem veszik fel régi jó barátok a telefonhívásod, ha a vezetői jutalékod kedvéért mindezt szereted másokkal megízleltetni, akkor bátran vágj bele!
-
mate.kati
csendes tag
válasz azigazforest #3210 üzenetére
Mar nem 30 ezres a reszvetel
Tovabbi koltsegek meg boven vannak
A vallalkozoi igazolvany, de kulonosen a ceg alapitas horribilis koltseggel bir
Magadnak kotelezoen bevallott jovedelem utan akkor is be kell fizetni az allamkasszanak annak kozterheit, ha nem vetted ki a cegedbol. Tehat ha nincs jutalekod, vagy tobb a visszairasod tobb, akkor nincs mibol kozterhet fizetned az allam fele a fel nem vett fizetesed utan
Ezer munkatarsbol egy lesz kiskiraly. Kiraly senki nem lesz, hacsak nem kovet el bunoket, vagy csap be sulyosan embereket, esetleg - es ez is tuti - dug a fonokok lanyaival-fiaival.apolitikus politikus aktuarius
-
mate.kati
csendes tag
válasz azigazforest #3218 üzenetére
A blogod jo, de nagyon titkolod, hogy ki vagy, a pagerank /Date PR Site String
2009.12.02.: 1, 139, 228./ nem rossz, de gondolom, hogy nem ebbol van az ugyfelkorod. A brnt-t mindig mindenhol veded, vakon. Ez rendben is van, hazabeszelsz.A tartos befektetesi szamlak teljes osszehasonlitasarol irj inkabb, ne egyetlen (egyebkent elsok kozott kihozott!) verziot piszkalj. Erre vannak mar oldalak, de boven van meg mit kihozni ebbol a temabol. Ha mar megtakaritas, tok mindegy, akar egy lakaskassza is megfelelo, csak tegyen felre. Azt persze megertem, hogy nem mindenkitol kapsz jutit, de akkor ezt tisztazni kellene. Nem az a jo megoldas, ami az ugynoknek magasabb jutit fizet, hanem az, ami az Ugyfelnek a legjobb. Ehhez viszont termeszetesen fuggetlen, a megoldokkal (mindegyikkel) kozvetlenul leszerzodott, meg egyszer _fuggetlen_ tanacsado, meg inkabb osszetett tervezo kell legyen a korrekt ember. A "kapualj-hitelkozvetito" irodak is fuggetlennek mondjak magukat, ha mar tobb, mint egy bankkal leszerzodnek, pedig az attol meg tobbes fuggo ugynok, mint a maga teruleten a brnt, aki alig 4-5 biztositoval dolgozik, ott is csak UL-ek vannak. A bizt.brokercege, a Pall mar mas kerdes, de ott is a "kapualj-effektus" koszon be, nem mindenkivel vannak leszerzodve, tehat nem allithatjak magukrol, hogy ugyfelszempontbol a legjobbat kozvetitik. De legalabb ok is mlm-pilotak
-
mate.kati
csendes tag
válasz azigazforest #3204 üzenetére
Te biztosan brnt-s vagy. A brnt - ha a tenyeket nezem - nem hibazza el: mindenkit lenyul egy legalis rendszerben. Tettestarssa sullyeszti a - barmilyen modszerrel (akar ugyes mlm-technikakkal, akar atvagott ugyfelkorrel) vezetove valt - vezetoket. De legalis, legalabbis a PSZAF meg nem szolt erte semmit (vajon ki finanszirozza a PSZAF-t?).
Azert nem mondjak az ugyfelek, hogy "koszi ezt nem kerem", mert nincs is idejuk attanulmanyozni az ajanlatokat, es raadasul - mivel ez egy bizalmi szakma - kozel ferkozve az ugyfelhez, o barmit alair. Meg azt is, amikor egy otmillios - hangsulyozottan egy osszegunek szant - befeketetest husz eves UL-be "tanacsolja" a "tanacsado". Az pedig majd az elso ev vegen, bizonyos biztositoknal a masodik ev vegen derul csak ki, hogy az egy osszegu befektetes masodik eves dijat is var meg, meg harmadikat, negyediket, huszadikat.
Azt sem mondhatjak, szerencsetlenek, hogy "meg varnek ezzel", mert egyszeruen vacak a magyar nyugdij rendszer, valamikor, lehetoleg minel hamarabb el kell kezdeni megtakaritani. Hiaba bantod a rafi reklamjat (habar nem ok a legjobbak), a hosszu tavu befektetesi szamlak pl megoldast jelentenek a nyugdij kerdesre is, ha nem is a legjobbat.
Es mielott szo erne a hazam elejet, a brnt altal kepviselt megoldasok sem rosszak, csak a hasonlo megoldasok legrosszabbjai kozott tarthatoak szamon. Lasd TKM tablazat a szakmai oldalakon: minden esetben a brnt valtozatok a legdragabbak minden biztosito konstrukcioi kozott. Johet itt nekem akarki a brnt bonuszokkal, bonuszokat mindenhol adnak, az eredeti termekek is tartalmaznak bonuszt, altalaban tobbet, mint a brnt-tipusok.
-
mate.kati
csendes tag
válasz azigazforest #3208 üzenetére
a kezdo nap semmit nem er, tele van szemfenyvesztessel, bohockodassal. A kezdo nap utan minden diplomasnak, es azoknak, akik erettsegivel rendelkeznek, de megvan a fuggetlen biztositas kozvetitoi vizsgajuk, elkezdhetnek kotni egyetlen termeket, de akar az osszes brnt termeket is. Akar ertenek hozza, akar nem! A jutalekot is szamfejtik, nem kell hozza vizsga, sem belso, sem kulso, sem lezsirozott belso (mint pl. "szat" vizsga). Tehat csak papirok kellenek a koteshez, nem tudas...
Buta pelda az orvosi egyetem, mert az sem nem mlm, sem nem egy nap alatt ad sziket a hallgatok kezebe
A vallalkozos peldad is santit, mert a maga teruleten mindenki vallalkozik, de annyire senkit sehol nem huznak le, mint a brnt a kezdoket es az osszes tobbi munkatarsakat...
A brnt igenis draga, mert sok-sok ki nem fizetett (megtartott) jutalek milliokra rug, pl az otos poziciohoz kell talan 10000 egyseg, ami 40millios eves dijnak felel meg. Ezert barhol megkapsz kb 28-45 millios jutalekot, ha nem lenyulos mlm rendszerrol van szo. Jutalek kulcsok fuggvenyeben (altalaban az eves dij 70-130%-aban hatarozzak meg az ugynokseg jutalekat, amibol 40-70% kozott tovabb ad a koto munkatarsanak. Ha sajat alkusz ceged van, akkor az eves dijak 70-130%-a cseng a kasszaban, termeszetesen ebbol kell fizetned a marketinget, rezsit, kozterheket...
Nos, nem mlm-es munkatarskent kapsz az egeszert kb 20-25 milliot, vagy tobbet, mig a brnt rendszereben 10000 egysegert kaphatsz 10-12 milliot, ha te kototted mind, ha a csoportoddal egyutt hoztad ossze, akkor ennek a toredeket kapod. Ez egy orvosi egyetem tobbszorose...
Az megint biztos, hogy azigazforest - mint valszeg brnt-s vezeto kollega - vedelmebe veszi a "tamadhatatlan" es tuti akolmeleg pilotajatekot...
-
mate.kati
csendes tag
Es az mekkora, hogy az egyik biztositotarsasag vezerigazgatoja amikor atment a brnt egyik cegehez /amik tulajdonosaikban boven atfedesben vannak/ elvitte a kocsijat profi bizt.technikusokhoz, hogy atnezesse, nincs-e benne lehallgato berendezes?!
Ezeknel semmi nem draga. Es valoban a dolgozok reszere kifizetett jutalekok messze alatta maradnak a szakmai jutalekoknak, meg a magas /talan hetes-nyolcas/ szinteken is a felet adjak a hozzajuk becsengo jutiknak. Az mlm pilotajatekaban nyujtjak ok a nagyot:
Legyen egy hetszintu piramis alattad, amit a leheto legrovidebb idon belul epits fel, vagj at mindenkit a durvan magas eves dijakkal, es tanitsd meg erre a piramisod minden tagjat, nos akkor talan lesz tizmillios vezetoi jutalekod... igaz, a visszairasok halalos veszelyevel. Mert ha egyszerre, vagy egy idoszakon belul tobben atigazolnak valami korrektebb helyre es atorokitik oda a koteseiket, vagy egyszeruen felmondatjak a korabban kotott szerzodeseket, vagy meg egyszerubben hagyjak az ugyfeleiket dijmentesiteni a szerzodeseket, nos ebben az esetben mar oriasi a bukta, mert millios visszairasok is szuletnek. Nem veletlen, hogy egyes brnt vezetok fel-feltunnek mas mlm halozatokban, egyre magasabb szinteken!
Aktív témák
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Asszociációs játék. :)
- Külpolitika
- ZEN.com
- Spórolós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Microsoft Excel topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- OLED TV topic
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- További aktív témák...
- Sérült HP Elitebook 2570p laptop (12,5/i5-G3/8GB/320GB/Magyar)
- 13,3" CTO Apple MacBook Pro 2017 két Thunderbolt 3 port, Intel Core i7, 16GB RAM, 512GB SSD!
- Thinkpad T14 Gen3 14" FHD+ IPS i5-1245U 16GB 512GB NVMe gar
- Lenovo Thinkpad T530 laptop (15,6/i5-g3/4gb/128ssd/akkux)
- MacBook Pro 14" M3 Space Gray 8GB/512GB