- Windows 11
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- DIGI internet
- Milyen routert?
- Jelszókezelők
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Proxmox VE
- Videó stream letöltése
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
Aktív témák
-
Széltoló
tag
válasz Porcupain #4606 üzenetére
Visszavásárolni nincs értelme, mert több lenne veszteség.
Sajnos vannak kényszerpályák, ahol nincs más megoldás, mert a pénz elfogyott és arra a kevés visszavásárlásira(mely leggyakoribb esetben nagyon messze van az aktuálistól) is szükség van.Hosszútávon pedig akár még egy magánnyudíjpénztári reál hozamnál több is összejöhet. Nem igaz?
Ennél lehet magasabbra állítani a mércét, de első nekifutásra edzésnek ideális:-)[ Szerkesztve ]
-
Széltoló
tag
válasz Porcupain #4624 üzenetére
Kincsesbánya: az olaj árát idén magasabbra várnám.A vas és színes fémek, ha Kína és a többi ázsiai fejlődő ország tovább gyarapszik, akkor az árak emelkedését fogja okozni.(én erre szavaznék)
Az arannyal én gondban vagyok, nem igazán értem ezt a rendkívüli magas árát. Talán egyszer játszottam rá uniqában, akkor is buktam rajta, mert ugyan az irányt eltaláltam, de a deviza ellenem dolgozott.
Ezek a tétova jóslatok csak az én mindenféle szakértelmet nélkülöző gondolataim, így ehhez mérten:-)tbsz, nyesz megoldás lehet, de ahhoz is kell egy kis hozzáértés.
És az értékpapír számla, de hozzáértés mindegyikhez elengedhetetlen...Nekem most a szüleim vannak így, bár szerencsére, annyira mindig jól bántak a pénzzel, hogy hitelbe nem mentek bele, és bankbetétben is van egy szép összeg.
Talán majd egyszer ez lesz az általános....:-))) -
Széltoló
tag
válasz Porcupain #4626 üzenetére
Ásd bele magad és foglalkozz a támaszok-ellenállások témakörével a technikai elemzésen belül.
Azért nem tesz senki, hogy az átlag magyar meg is tudja csinálni. Ebben a tanácsadósdiban, pedig sok a szélhámos.
Kaján és szomorú összekacsintást látok én ebben...
Nem látom, hogy felismerték volna a hosszútávú érdeket. Rövid távon még értem is, hogy miért így gondolkodnak, de ez szerintem öngól.Az baj, hogy lehet, hogy van megtakarítás, de az ótépés lekötésben van, jó ha az értékét megörzi.
Most megőrzi, mert 4,7% az infláció:[link]
Egy bankbetéttől még ez is túl jó. -
Széltoló
tag
válasz Porcupain #4628 üzenetére
Ez ilyen ul biztosításoknál, ugyan úgy működik, mint a tőzsde esetén?
Csak hasonló, de tudj meg róla minél többet és közben foglalkozz a piacokkal, valamint azok aviva alapba való beárazásával, majd ha ezzel kapcsolatosan merülnek föl kérdések, akkor keress meg.Ha van lehetőséged, akkor tölt egy kis pénzmagot a PPluszodra.
Jelenleg 5,25% a legmagasabb kamat lekötött betétben,
Én 7%- nál ragadtam le.(mínusz az adó).Az hozamadóadó mostantól 16%-ra csökkent?
-
Széltoló
tag
válasz Porcupain #4632 üzenetére
PortfolióPlusz, esetei befizetés után viszont már adózni kell...
Nem a befizetés után kell, hanem annak a hozamai után, ha kéred pénzt(részlegesen visszavásárolsz)
A PPluszra való befizetéskor 2%-ot vonnak el, míg a rendszeresen 5%-ot.A rendszerest komoly költségekkel terhelik, míg a ppluszt az előbb említett 2%-on kívül mással nem húzzák le.
Az áthelyezési költség mindkettőnél ugyanannyi.Ilyenkor látszik, hogy ezzel a tétellel mennyire nem foglalkozom, mert úgy sejlik a ppluszon még kevesebb is: minimum 300HUF- max 3ezer és a kettő között 0.2% rémlik. Többször utána néztem és az oldalra is kiírtam, mégis elfelejtettem. Nézz utána és nem fog lógni a levegőben. -
Széltoló
tag
válasz Porcupain #4635 üzenetére
Az eseti(PPlusz) tavaly 6 év után hozamadó mentes volt és négy év után 10% terhelte. Az idei évre vagy maradt vagy kedvezőbb lett.(Forest vagy és Dr M vágják ezt a témát, mert őket érinti is)
Részleges visszavásárlásnak milyen díjai vannak?
A PPLuszon a részleges visszavásárlást 1000 forint körüli pénztári költség, valamint a hozamadó terheli.(érdemes kérdezni?:-))[ Szerkesztve ]
-
_zozo
tag
válasz Porcupain #4637 üzenetére
Akkor pont a javát hagytad ki!
Úgy van, ahogy Széltoló írta: 6 év után kamatadó mentes, 4 év után 50% kamatadót - azaz a kamatadó 50%-át - kell fizetni. Ráadásul nem a teljes hozamra, hanem csak az "arányos részére".
Hogy ez mit jelent, az egy kicsit bonyolult, a lényeg annyi, hogy nem kell a teljes kamatadót megfizetned.[ Szerkesztve ]
-
Worker
aktív tag
válasz Porcupain #4648 üzenetére
Hááát... nincsenek orvos ismerőseim, de barátom barátjának az unokatestvérének az anyja HALLOTTA, hogy a havi párszázas fizu mellett borítékokban is kapnak tekintélyes mennyiségű bankjegyet
Persze nagyon nagy eltérések lehetnek, de szerintem orvosoknál átlagosan megvan/meglehet a havi félmilla tisztán...Ja de amúgy mondhattam volna ügyvédet is!
"To them... You're just a freak... Like me!" - Joker
-
iko
tag
-
Széltoló
tag
válasz Porcupain #4896 üzenetére
Szerintem minden pénzt részvény túlsúlyosba pakolni, nagyon kockázatos. Én pl 300000-nél többet nem szívesen kockázatok.
Egyetértek... Nem követendő, amit én csinálok és rendkívül egészségtelen is...Ez az év eddig, csak az esésről szólt....
Ez is igaz, ám nem kell úszni az árral- Neked meg főleg nem kellett volna...Te viszont értesz is hozzá, ezért neked működik.
Csak tanulgatom és stresszelek rajta:-)Az is igaz, hogy most egy nagyon szar időszakba vagyunk benne
Már megint nem fognak szeretni sokan: nem esik eléggé... Az oroszok az első ellenállásukat sem vitték át. Ázsia is csak az elsőket feszegeti.(Kína talán átvitte)
Te jó tudod, hogy vártam az esést, ám nem ezen a japán áron...de kilátások se jobbak.
Szerintem jobbak... -
eager.beaver
csendes tag
-
mywx
csendes tag
válasz Porcupain #6214 üzenetére
Továbbá azt érdemes figyelembe venni, hogy a unit-linked eszközalapok nagyon hosszú időtartamra fektetnek részvényekbe, amelyet ti is megtehettek, pl. a Quaestoron, vagy Random Capitalon keresztül, és profik segítenek a jó döntésben. Amit még fontos megemlíteni, hogy minden külföldi brókercég azt ajánlja ügyfeleinek, hogy az aktív kereskedési stratégia vezet kizárólag sikerre, tehát nem az, hogy évekre beleülni vmibe. Erre már számos példa volt, hisz aki ez év január 4-én vett OTP-t, és 4,5 hét múlva eladta, 40%-ot nyert az ügyleten, ezt a bét.hu grafikonján megnézheti bárki. Tapasztalatok igazolják, hogy nem érdemes sokáig tartani a részvényeket, hisz az OTP január 4-én 2960 volt, február elején pedig 4173, aki tartotta márciusig, leesett 3680-ig, aztán vissza.
Olvassatok nemzetközi honlapokat, rájöttök mekkora lehúzás a unit-linked, csak közép-európában népszerű, nyugaton nem. -
_zozo
tag
válasz Porcupain #6267 üzenetére
Részigazságok vannak benne, amik nem adják ki az egészet!
A legújabb CIG Nova meglepően rugalmas, a 2. év után bármikor szüneteltethető anélkül, hogy az addig elért bónuszok elvesznének, legfeljebb a kifizetésük csúszik.
Nem véletlenül nevezik 6,. generációs befektetési programnak.:http://optimalisportfolio.hu/nova
[ Szerkesztve ]
-
_zozo
tag
válasz Porcupain #6275 üzenetére
Kostevcz Péter kicsit több, mint egy " brokinet vezető", gyakorlatilag ő maga a Brókernet!
De hogy Demján "befogadta", annak nyilván jó oka volt! Ha te vagy én kopogtatnánk nála, hogy szeretnénk beszállni a bankjába, akkor valószínűleg jó messzire elhajtana bennünket!A K&H melyiket értékesíti a 3 közül?
-
mmm33
újonc
válasz Porcupain #6291 üzenetére
Brókernetes volt a srác, igen. DE NEM VOLT SZEMÉT!!! Ismertem, egy hihetetlenül inteligens, kedves a családját imádó ember volt! A munkája miatt nem kéne talán úgy gondolom leminősíteni.Hát nem ezt érdemelte. 2 ici-pici lánya van.... És olyan fiatal volt! Keresd meg esetleg a facebook-on, nézz a képeire, és mond azt utána, hogy szemét brókernetes volt! Nem fogod tudni kimondani.... SOHA NE ÍTÉLKEZZ SENKI FELETT! SOHA!!!!
-
MrSealRD
veterán
-
MrSealRD
veterán
válasz Porcupain #6295 üzenetére
Ezért utálom egyre jobban a TV-t és még abban a kis időben is amikor nézem szívesen vágnám ki az ablakon annyi ferdítés és hazugság van benne...de nem vágom ki mert nem a készülék hibája...
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Tizedes1
aktív tag
válasz Porcupain #6263 üzenetére
Azért ezt kifejtenéd bővebben?
Legjobb tudomásom szerint az veheti igénybe a LTP-t, akinek tulajdonjoga van az ingatlanban.
Vagy mégsem?
Tehát a testvéremre kötött LTP-t hogy fogom én igénybe venni??
ráadásul a LTP akkor éri meg 4 évre, ha kell a hitel utána. Egyébként NEM és NEM és EGYIK változata sem!! -
_zozo
tag
-
Tizedes1
aktív tag
válasz Porcupain #6277 üzenetére
A gondolatvezetésedet nem értem.
1. ha LTP-t kötsz, akkor vagy a fundis ügynök kapja meg a pl 20.000ft/4év4hó szerződésre a ~32.000 forint jutalékot, vagy a fundi fiókban az ott dolgozó kap egy kis pluszt érte, de tőled a ~32 rügót mindenképp levonják. Így ez tökmind1.
2. LTP úgy kötni, hogy nem akarod igénybe venni a nagyon alacsony kamatozású hitelt:
finoman szólva: BADARSÁG.
példa: kell egy neked 2db, 20.000ft-os fundi 4év4hóra+a 3 hónapos kiutalási időszak.
Számold ki, hogy ha NEM kell a hitel, mennyi pénzed lesz 4év4hónap múlva. 2*32.000ft-ot a végén, amit a szerződéskötéskor kifizettél és azokat a költségeket, amiket a fundának a pénz felvételekor esetleg ki kell fizetni, azt is vond le a végösszegből.Azután vö. ezzel:
pl: CIB Malacpersely 7,5% 52+3hó= 55 hónapos keresztül 40.000ft-os megtakarítás
Kamatos kamatokkal 16% adó levonása után a kezedbe kerül: 2.556.210ft- 3835ft,(0,15%) ha átutalod a pénzt és 10.480ft,ha kpban veszed fel (0,41%),azaz 2.545.730ft.És azt a pénzt 55hónap után arra költöd,amire akarod, egy szamárfüles számlát sem kell bemutatnod senkinek sem
Viszont ha kell a hitel, akkor egy kicsit fordul annak a bizonyos leányzónak a fekvése.
Ekkor már az aktuálisan kapható legjobb banki hitellel kell a fundit összevetned.
Én megtettem tavaly októberben és 2 fundi kötéssel is jobb volt a saját bankom ajánlataPersze csak szerintem.
Valamint nagyon szeretek nyugodtan, idegeskedés mentesen nyugovóra térni.
(voltak már álmatlan éjszakáim pénzügyek miatt, ezért IS vagyok nagyon óvatos duhaj )[ Szerkesztve ]
-
_zozo
tag
válasz Porcupain #6328 üzenetére
A könyvet a hírleveleiben korábban kiküldött cikkei alapján írta. Én is onnan szedtem össze.
Nyugdíj ügyben egyelőre tényleg nagy a hallgatás. Ha nem lépnek semmit, akkor januártól az új szabályok miatt az újonnan megállapított nyugdíjak kb. 20%-kal csökkenek. Ha módosítják a törvényt és marad a jelenlegi rendszer, akkor meg a nyugdíjkassza hiánya fog nőni, amit már nem lesz miből pótolni. És két év múlva választás lesz! Szóval,nem egyszerű Matolcsy helyzete, hogy a kecske is jól lakjon és a káposzta is megmaradjon! -
_zozo
tag
válasz Porcupain #6330 üzenetére
Egyik kedvencem a "könyv"-ból:
A pofára ejtett nemzedék
Előző cikkemben felvázoltam két alternatívát, az öngondoskodásból felépített saját nyugdíjat és az államtól várhatóan kapható nyugdíj-segélyt (100-200 euró). Ami nagyon sokakat megdöbbentet az a következö mondatsor volt: “Ha ön 50 alatti, akkor dönthet két forgatókönyv között. Ha ön elmúlt 50 éves, akkor kivételes esetektöl eltekintve, Ön már nincs döntési helyzetben.” Természetesen – és jogosan – az ötvenes generáció írt nekem reklamáló leveleket.
Egy ismerös Nagyapa mesélt annak idején egyik katonatársáról, akinek egész fiatalon sikerült az elsö világháborúban még kijutnia a frontra és hosszasan idözött vele az egyik szibériai hadifogolytáborban. Aztán koránál fogva szerencsétlenségére még éppen elérte a Don kanyarba tartó vonatot, és így másodszor is sikerült meglátogatnia Szibériát. Úgy érzem csak ez a nemzedék kevésbé szerencsés, mint a jelenlegi 50-es éveikben járók. Nézzünk pár dolgot a mostani 50-esekröl:
Ök azok, akik az ötvenes-hatvanas évek szükös körülményei köt nöttek fel
Ök azok, akik olyan sokan voltak (a jelenlegi gyereklétszám duplája!) hogy számukra sosem volt elég óvoda-iskola
Ök azok, akik sokáig úgy dolgoztak, hogy ugyan kevés fizetést kapnak, de remek nyugdíjuk lesz, a gyerekeik ingyen tanulhatnak, és a tanácstól kapják majd a lakást
Ök azok, akik nagy nehezen kiharcolták a rendszerváltást, majd mint túlkorosakat Öket tették ki elöször a munkahelyükröl
Ök azok, akik most azzal szembesülnek, hogy pont a nagy számuk miatt drasztikusan fel kell emelni a nyugdíjkorhatárt és le kell szállítani a nyugdíj összegét
Ök azok, akiknek senki sem szólt idöben, hogy a nyugdíjukat maguknak kell megoldaniuk
Ök azok, akinek majd nyomorúságos öregkoruk intö példáját látva a késöbbi nemzedékek már egészen másként élik majd az életüketNézzen végig ezen a listán. Ezek után mondja, hogy a “pofára ejtett nemzedék” kifejezés drasztikus…
A vulgáris pénzügyi meghatározás úgy szól, hogy Töke = Pénz * Idö. Ez azonban nem igaz (sajnos/hála Istennek). Az idö szerepe sokkal fontosabb, mint a pénz, és ez a fenti számításból jól látszik. Ez mondjuk a magyarok többségének jó hír – idönk több van, mint pénzünk.
Ez alól azonban a mostani ötvenesek kivételek. És itt látszik az Ö csapdájuk. 100 ezer forint havi nyugdíj kiegészítés nem egy egetverö dolog. Ennek ellenére ehhez öt év alatt havi 200 ezer forintot kellene félrerakni csak erre a célra. Ez szinte lehetetlen. Még tíz év alatt is havi 70 ezer forint kellene. Még mindig szinte kivitelezhetetlen. (Akinek elég havi 100 ezer forint, az honnan rak félre havi 70 ezer forintot, 10 éven keresztül?) Ezzel szemben 30 év alatt ehhez nevetséges havi 5 ezer forint kell.
Ez a csapda: nem szóltak nekik idöben és ezért most már megoldhatatlan helyzetben vannak. Meg kell mondanom – és ezzel minden kollégám is egyetért – kivételes esetektöl eltekintve a most 50-esek nyugdíjhelyzete reménytelen. Ráadásul most vannak abban az élethelyzetben, hogy éppen túl vannak a gyerekeik felsöoktatásának és életkezdésének finanszírozásán, amire ök eleve nem is számítottak.
Aktív témák
- Spórolós topik
- Indiana Jones and the Great Circle - Íme a gépigény
- Jövő év tavaszára halasztották a Commandos Origins megjelenését
- Autós topik
- Sorozatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Windows 11
- Clicks - Van-e értelme fizikai billentyűzetet rakni egy iPhone-ra?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- Apple Watch Ultra 2 49mm Titanium (ÚJ/Bontatlan) - natúr tok/szürke szíj M/L
- Új Zsír Lenovo ThinkPad X13 G4 Érintős Laptop 13.3" -50% i7-1365U 10Mag 32GB 1TB FHD+ Intel Iris Xe
- Uhh! Lenovo Thinkpad T14 Strapabíró Laptop -60% 14" Bivaly Ryzen 5 PRO 4650U 6Mag 16/256 FHD LTE
- Crucial X9 Pro 2TB Portable SSD USB 3.2 - Új, Bontatlan - Read-Write 1050-1050 MBs - Eladó!
- Crucial T500 PRO 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Bontatlan, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest