Új hozzászólás Aktív témák

  • ninjacat

    tag

    válasz bokapeter #4850 üzenetére

    Ha belegondolsz, egy papír húszezres sem a papír miatt ér húszezer forintot, hanem a mögötte álló kölcsönös elfogadási hajlandóság miatt, ami szintén egy mesterségesen generált érték és addig működik, ameddig a használói ezt a névértéket elfogadják.
    Akármit ki lehet nevezni pénznek aminek a pénzt használni kezdő felek értéket tulajdonítanak.
    A bitcoin értékét szerintem az adja, hogy létrejött egy platform, ami elvileg hamisíthatatlan, és biztonságosan lehet küldözgetni szerte a világban a rendelkezésre álló internet segítségével.
    Ez egy olyan ergonómikus eszköz, ami a fent említett tulajdonságaival együtt máris egy értéket képvisel.
    Hogy mekkora értéke van az csak a vele kereskedő felektől függ.
    Ha pl. forint megtakarításban gondolkodsz megvan a veszélye annak, hogy évek múltával elinflálják, hogy muszáj legyen bemenned 65 évesen melózni hiába a megtakarítás.
    Ha bitcoint veszel, a megtakarításod védve van, nem fér hozzá senki ha nem akarod, és elinflálni sem tudják egy adott országban, hiszen az értéke globális gazdaság összhatásának az eredménye, magasan felette áll egy hozzánk hasonló ország gazdasági hatásaitól.
    Azzal együtt, hogy csak véges számú bitcoin létezhet a rendszerben, a bitcoin iránt létrejött kereslet függvényében alakul folyamatosan az értéke. Persze a spekuláció is tolja, de ezt szerintem ki fogja bírni.

Új hozzászólás Aktív témák