Hirdetés
-
IT café
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hardver Arc
senior tag
válasz
morfondőr #69952 üzenetére
Ment a aida rendszerstabilitás teszt 20 órát de minden simán ment se fagyás se semmi.
Memtest is 8 pass de nem volt error, cseréltem monitort ott is jelentkezett a baj, újratelepítettem a wint probléma ugyanúgy fenn áll. Érdekes egy anomália.Viszont eszembe jutott hogy vettem egy wd blue vinyot 1 hete zsír uj és az se volt jó akármelyik sata kábelbe dugtam megpróbáltam az ssd kábelét is átdugni de semmi.. most vagy abból is kifogtam a rosszat vagy tényleg alaplap baszkszik..
Mert nem igaz hogy se a zsír új videokártya se az alaplapi (alaplap szintén új) vinyó se jó..
-
Hardver Arc
senior tag
válasz
morfondőr #69950 üzenetére
Csak át dugtam, de mielőtt nem volt a 1050es előtte alaplapit használtam akkor is jelentkezett ez az anomália de nem zavart hogyha hibás mert úgy voltam vele ha veszek normális vga úgyis azt használom.
Processzor se hiszem mert az sem mutatott melegedést meg akkor csak újra indul a gép stb..
Esetleg alaplap lehet hibás..passz
Közben kiprobáltam egy tévén de ott is problémás volt aida gpu benchmark ugyanúgy kifagyott. Tehát a monitor hiba is kilőve.
-
Hardver Arc
senior tag
-
Hardver Arc
senior tag
válasz
morfondőr #69946 üzenetére
A vga kábel meg hdmi kábelt cserélgettem.. furcsa véletlen volna ha mindkettő hibás. Ráadásul zsír újak.
Meg érdekes hogy a mafia 2, saints row the third, need for speednál nem jelentkezett a probléma..Pont ezért nem csodàlkozok hogy mindenki màr konzolra vàlt. Megveszed zsír ujonan a komponenseket és rakás szar az egész..
-
Hardver Arc
senior tag
A hőmérséklet rendben volt de közbe átkötöttem alaplapi kártyàra ott is produkál fura dolgokat csak nem ilyen durván..
Viszont most elkezdtem a memtestet hàtha memoria 1
Pass lefutot fent hagyom egész éjszakára.De én a tàp hibára gyanakszok még esetleg alaplap..vagy a win 10 de arra legkevésbé.
-
Hardver Arc
senior tag
Sziasztok!
Valaki tudna segiteni mi lehet a baj?
Win10 64bit, bios vga driver frissitve legujabb van fent.Vettem egy 1050 gtx 2gb kártyát de random befagy battlefield 3 nàl valamint the forestnál furcsa csikok színek majd szurok be képet..
A furcsa hogy réggebi játékoknàl nem produkàl semmi hasonlot mafia2, saints row the third, nfs the run, nfs hoz pursuit.
Uj a teljes konfig:
Asus prime a320mk alaplap
Ram Kingston hyper x fury ddr4 8gb
Amd ryzen 3 2200g proci
Cooler master 500w masterwatt lite 80plus tap
256gb kingston ssd -
Hardver Arc
senior tag
válasz
norbert1998 #47679 üzenetére
Rendben nem fogom piszkálni csak előtte direkt rákérdeztem azért mielőtt megsütném a kártyát..
Csak azt hittem mivel gigabyte a kártya az msi afterburner meg lehúzza a kártya teljesítményét vagy ilyesmi de akor nincs jelentősége..mondjuk ugyanabban a kártyában mint pl most a gtx 550ti-ről van szó a gyártók között olyan nagy órajel külömbség nincs..
Meg azokal amikel játszom 1280*1024-be crt monitoron2010-2012es gamek vígan elfutnak medium high beállításon 60fps-el szal annyira nincs jelentősége.. Annyira nem vagyok játékos csak alkalomadtán.
Thx
fbeni91: Thx
-
Hardver Arc
senior tag
válasz
watador600 #47667 üzenetére
És az a plusz pár mhz sokat számít? Mármint látszódig pl játékokba teljesítmény,növekedés pluszz pár fps?
-
Hardver Arc
senior tag
Üdv!
Nem tudom jó helyen kérdezem-e?
van egy gigabyte gtx 550ti 192bites gddr5 1gb videokártyám és felraktam az msi afterburnert mert terheléskor szeret melegedni és a programba alapbeálításon van a core clock 900Mhz és a Memory clock 2050Mhz..Nah már most ezek ilyen csuszkán vannak amiket lehet még fentebb állítani de nem mertem elmenteni a beállítást csak megnéztem meddig lehet fentébb huzni a órajeleket mert a gigabyte oldalon azt írja a kártya tulajdonságainál hogy core clock 970Mhz a max a memory clock meg max 4200Mhz...
Nah már most a kérdés hogy ezeket merjem felhúzni a programba? Mert ha maxra állítom a csúszkát a core clock 1350mhz-ig lehet a memory clock pedig 2665mhz és nem értem miért mikor a gigabyte oldalán core clocknál 970mhz ír max a memorynál meg 4200mhz...
És most ezt vissza huzza a program a teljesítményt vagy mivan nem értem.. :/Tehát a probléma az ha akarnám se tudnám felhúzni gyári értékre 4200mhz a memory clock mert max 2665mhz -ig engedi a afterburner progi.. A core clock meg pont fordítva mert csak 970ig lehetne de a afterburnerbe 1350mhz-ig is engedi..
-
Hardver Arc
senior tag
Hali!
Van egy gigabyte gtx 550ti videokártya másfél éves és olvastam sok helyen hogy képes úgy felmelegedni terhelés alatt hogy lekapcsol a még.. Lehet e valamit ez ellen csinálni? Esetleg újrapasztázás segít e rajta?Egyenlőre úgy van használva hogy terheléskor programal felvan húzva a fordulat..
-
Hardver Arc
senior tag
Hali!
Szerintetek melyik videokártya a jobb a kettő közül?
Gtx 550ti 192bit 1gb vagy 4850 256bit 1gb? -
Hardver Arc
senior tag
Hali!
Ha veszek új videokártyát akor az alaplapit le kell tiltani? Ha igen akor hol találom a bioszba a letiltást? -
Hardver Arc
senior tag
Hali!
Asus nvidia gtx660 kártyához a legfrisebb driver 340.52? 2014.07.29 asszem ha jól emlékszem a dátumra.
Nvidia oldalán szedtem le elvileg mindig a utolsó legfrisebbet találja meg.. -
Hardver Arc
senior tag
válasz
speedydb23 #42064 üzenetére
Akkor lehetséges szoftveres hiba nem?
Nem tom nekem nvidiához húz a szivem mert anno volt gt240 ddr3 kártyám soha nem volt vele semmi baj..
Utána jött a 6670 sapphire 1gb ddr5 zsír új és 2 hónap múlva black screen..
Volt már power color 5670 is ddr3 de az se volt stabil. Mikor kiírta xp bekapcsolás utáni töltést kicsit villodzva jött be a kép.. Gt240 nél semmi ilyesmi xd -
Hardver Arc
senior tag
Hali!
Videokártya vásárlás előtt álok és kinéztem egy r9 270x sapphiret nem tudom jó ötlet lenne e amd-re beruházni mert olvasom mennyire fos szoftver bajok vannak.. Fekete képkockák játék közbe illetve desktop-ban is stb stb..meg a mantle is eléggé instabil ahogy a tesztekben is írják meg nem lett valami nagy megváltás ahogy azt várta mindenki.. Bár ugye nem olcsó és elég gáz kiad az ember csomó lovét valamire és valami gyíkja lesz 2-3 honap múlva...
I5 4440 lenne mellete 8gb hyper x ram.. 500 chieftech gpsa s8..
Full hd ben jáccanék majd vele..Vagy gondolkodtam asus gtx 660nal mert igaz olcsóbb és a r9 270x alatt van teljesítményben de a utána való gtx 660ti vagy 760 sokkal drágább ott van is egy 10-15k ugrás 660után.. De legalább stabilan működik lehet nem hiába drágább az nvidia..
-
Hardver Arc
senior tag
Hali! Kinéztem két videokártyát 9k külömbség van köztük de nem értem mièrt!? Mind kettő 2gb-os verzió pedig és asus..
Az egyik:
Asus GTX 660 2GB DDR5 GTX660-DC2OCPH-2GD5
43k....A másik pedig:
Asus GTX 660 2GB DDR5 GTX660-DC2O-2GD5
52kJah mèg annyi hogy pcx-nél néztem és amit elsőnek linkeltem pci 2.0 van írva.. Ez lehetséges vagy csak elírás? Vagy ez miatt drágább 9k val a másik mert ott már pci 3.0 van írva..
-
Hardver Arc
senior tag
Hali!
Kinéztem egy r9 270x vapor kártyát és láttam képeken hogy 2db 6pines nem csati van rajta..
A tápom chieftech irena s8 500w..
Nah most a kérdés mivel a tápon egy darab 6pines van így kapok a kártyához egy átalakítót amivel hozzá kötöm a másik 6pint? Vagy elég csak az egyik 6pines csatlakozót rá dugni?És melyik catalystot célszerű hozzá leszedni? A legújabbat?
-
Hardver Arc
senior tag
válasz
B.Á.L.!.N.T #40652 üzenetére
Rendben köszi!
-
Hardver Arc
senior tag
Hali!
Chieftec-iARENA GPA-500S8 Erre a tápra rá lehet dugni egy r9 270x vapor kártyát?
Elvileg 2*6 pines kell neki.. -
Hardver Arc
senior tag
válasz
NyuszyCaster #40440 üzenetére
Volt egy idő mikor egy hét alatt 100szor hívtam őket mert nagyon sürgős volt 2-6ig ahogy irva van az oldalon és mindig foglat volt vagy senki nem vette fel..
-
Hardver Arc
senior tag
válasz
NyuszyCaster #40438 üzenetére
Elvileg futárnál van és a telefont meg soha nem veszik fel a telot soha..
-
Hardver Arc
senior tag
válasz
Taifa Díaz #40431 üzenetére
Hát az a baj már megrendeltem.. De lehet az lesz 1hónapig még nem kapok újra fizut aztán eladom 5k-ba.. Ideiglenes jó lesz..
-
Hardver Arc
senior tag
válasz
Superhun #40415 üzenetére
Akkor még ezt néztem ki mert félek hogy megint black screenes atit fogok ki mint anno a sapphire 6670..
Ez se lenne rosz MSI GTX660 2GB DDR5 N660 GAMING 2GD5/OC videokártyaCsak nem tudom hogy így ezt a konfigot ez a 500w táp elbírná e?
chieftech iarena gpa s8 500wattos Tuning nem lesz
Proci: i5 4440
Vinyo: wd 1tb 64mb sata3 + adata ssd 64gb
Ram: 2*4gb kingstone hyperx blue 1600mhz
Plussz dvd író meg 2db 12centis vent -
Hardver Arc
senior tag
válasz
sylvia_1988 #40418 üzenetére
Tuti meghalt mert anno gigabyte 8500gt-mel én így jártam.. Passzív hűtéses volt 2007-2011 szolgált..
R.I.P
Nekem azt mondták hogy a kondi szált el akor.. -
Hardver Arc
senior tag
Hali!
Olyan kérdésem volna hogy a ati 7870 karival melyik nvidia kártya van egy szinten? Gtx650? -
Hardver Arc
senior tag
válasz
TaylorXIII #37718 üzenetére
Hát kinèztem egy silentforce un450eset is.. használtan 5000ft ujonan meg 12.000
-
Hardver Arc
senior tag
Hali! 4850 sapphire 512mb 256 bites ddr3.. ès core2duo e7400 mekkora táp ajánlot? 450w..
A videokártya miatt kèrdezem leginkább.. -
Hardver Arc
senior tag
KÉP A HIBAJELENSÉGRŐL
-
Hardver Arc
senior tag
Sziasztok!
Van egy olyan problémám elég bosszantó a gépen tevékenykedek nettezgetek pl és egyszer csak elszíneződik vibrál a képcsak úgy magától néha előjön..és mivel a videokártyám csere alatt van így alaplapi ati hd 3000 használom.
próbáltam a 2010-es catalystot meg a legújabb 2013 januári azt hiszem de nem segített..
win 7 64 bit alatt fut a rendszer.
everestel nézegettem nem melegszik túl az alaplap sem mert max 37fok kb.. az alaplap 2 hónapos.
a monitorom samsung syncmaster 730bf kb 4-5 éves semmi baja nem volt eddig vezeték sincs megtörve.
még azt elnéztem hogy az alaplapi atheros fos lan szétkapcsolt állandóan a adsl modemmel és tettem bele lan kártyát arról használom azóta nem kapcsol szét a netem 651 modem hiba miatt de hogy az alaplapi integrált vga is fos lenne?a konfigom
amd athlon ii x4 640box 2hónapos kb
gigabyte alaplap 78lmt-s2p 2hónapos
ddr3 ram 2*2gb 1333mhz
420w gigabyte táp
320wd sata2 vinyó. -
Hardver Arc
senior tag
Egyébként a black screen okozhata azt is hogy egy csomó játékból ledobott az asztalra kezdő képernyőre? És a játék ott volt a tálcán de hiába katintok rá be kellet zárnom a alt ctrl del...meg olyan is van néha hogy befagy a egér 1 másodpercre és lent ahol van az óra egy buborék megjelenik hogy amd videokártya stb stb nem válaszolt de helyre állt..
-
Hardver Arc
senior tag
Köszönöm a válaszokat
-
Hardver Arc
senior tag
Sziasztok! Adott egy ati radeon sapphire 6670 ddr5 1gb os videokártya 2 hónapos garis.
Szerintetek esélyes hogy black screen hibás?
Hiba jelenségek:Tök véletlenül kikapcsol a monitorom és csak a reset oldja meg a problémám :/ A gépben a táp,processzor,alaplap, kb 2 hónapos... win7 volt a gépen aztán win8 at raktam azt hittem az lesz a probléma de akkor is jelentkezik a hiba néha ráadásul a legfrisebb catalyst van hozzá fel rakva :S -
Hardver Arc
senior tag
válasz
BomiBoogie #29768 üzenetére
jah értem azt hittem van más külömbség is...
THX
-
Hardver Arc
senior tag
Sziasztok!Van egy ddr5 ös 6670 ati kártyám 1gb-os.. de holtudom megnézni a dobozán kivül hogy most ddr5-ös vagy gddr5 mert ugye nem mindegy.. kerestem a everestbe ott se irta ki hogy mien ddr.
-
Hardver Arc
senior tag
Sziasztok!Lecserélem a ati hd6570 ddr3-as kártyámat... egy 6670ddr5-re.Lényegesen jobb,nagyobb teljesítményt fogok kapni játékoknál?
Új hozzászólás Aktív témák
- Inno3D RTX 4070 Ti iChill X3 12G
- Új Bontatlan GIGABYTE Radeon RX 9070 Gaming OC 16G 3Év gari 27% Áfás számla
- ASUS TUF Gaming Radeon RX 7900 XTX OC
- SAPPHIRE PULSE RX 7800 XT GAMING 16GB GDDR6! GARANCIA+SZÁMLA (a Te nevedre)! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- GIGABYTE AORUS GeForce RTX 3070 MASTER 8G GDDR6/256bit
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- LG 77B3 - 77" OLED - 4K 120Hz & 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - 700 Nits
- Samsung Galaxy S25 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB-(MC9G4MG/A)Éjfekete- 3év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest