Hirdetés
-
IT café
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Itt feltettem egy kérdést, de olybá tűnik ez volt Vágó István műsorában az 50 millás kérdés.
Akkor másképp próbálkozom és ebben a topikban:
Mi különbség van (ha van) az alábbi két kari között, leszámítva, hogy az első 1 helyet foglal és láthatóan DVI-D portos, míg utóbbi 2 helyet foglal és (ha felnagyítjátok a képet) olybá tűnik DVI-I portos, noha a speckóban szintén DVI-D szerepel?
(DVI-D-re nem megy DVI-I csati, de DVI-I-re a DVI-D igen...)UI: Nekem szükségem lesz a DVI portra is, feleslegesen nem vennék DVI-D kábelt és átalakítót ha csak nem szükséges...(DVI-I kábel meg átalakítóm van egy valaggal, de DVI-D természetesen egy nyamvadt darab sincs itthon...)
-
Apokalipszis
tag
válasz
GodGamer5 #76798 üzenetére
Nem hinnem hogy bármi baja lenne tőle, ha ezt a hőfokot tartani tudod.
A legtöbb max hőfok olyan 60-70 között mozog, teljesen normális. Nekem tesztek alatt 70, játék alatt max 65. Igaz én is húzom a kártyát.
látom van elég légbeömlő elöl a házadon. Ha az totál nyitott lenne, az is hozna még pár fokot.
De felesleges aggódni. -
GodGamer5
addikt
válasz
Apokalipszis #76796 üzenetére
67 fok fölé még sosem ment.
-
kerobi
senior tag
Vettem egy sapphire pulset. Szerintetek érdemes levenni a muanyagot védő fóliát vagy nincs jelentősége?
-
GodGamer5
addikt
Sziasztok! Vettem egy 1660 Super VGA-t és 120%-os power Limittel felhúztam a GPU-t 2070Mhz-re, de szerettem volna elérni a 2100-at minimum,ezért a Core Voltage-t átállítottam +20%-ra és így már nagyjából tudja. A kérdésem az lenne, hogy ez nem károsítja a kártyát, vagy mi az a pont ami már hosszabb távon rossz a kártyának?
-
d@minator
addikt
válasz
mastodon #76791 üzenetére
Mindkettő leállt? Mert AMD...
Az MX-4 tökéletes.
Lehet valamelyik venti nem jelez vissza. Azokat is cserélheted majd. Három csavar tartja a ventit ha kiszereled az aljára van írva a típusa.
A GPU-Z program Sensors fülén megnézheted a fordulatszámukat de gyanítom nem mutat semmit. -
válasz
d@minator #76790 üzenetére
Köszi, kipróbáltam, tényleg megy mindkettő 100%-ra állítva. Viszont volt egy nap, amikor többször leálltak (90 fok körül lett a kártya és leállt a gép), aztán csak a gépindításkor indultak el. Most az Afterburnerrel figyelem, volt egy eset, hogy ne mentek, kézzel megpendíttettem őket és elindultak.
Ezen segíthet az újrapasztázás 7 év után? Arra gondoltam, egy Arctic mx-4 2019 (fémmentes) pasztával tapasztalat nélkül is megcsinálhatom a pasztázást és tisztítást, hiszen a videó alapján csak négy csavar tartja a ventit. -
d@minator
addikt
válasz
mastodon #76783 üzenetére
Amíg nem pasztáztad újra ne keress ventit. Az R9 380-nál sem forog csak az egyik venti és bizonyos hőfok felett kapcsol be a másik.
Töltsd le az MSI Afterburner (továbbiakban AB) programot a Riva tunerrel együtt. Az AB főképernyőn a Fan Speed csúszka végén van egy Auto felirat. Azt kikapcsolod és a csúszkát 100%-ra tolod majd pipa.
Ha mennek a ventik akkor nincs bajuk. -
Richvargas
tag
válasz
varmi2 #76788 üzenetére
Ez ok, köszönöm, de aztán láttam ezt a multi gpu opciót: Curious Geek - Hybrid GTX 1050 SLI Ft. DirectX12
Nem mai, azóta sok minden változhatott... -
varmi2
nagyúr
válasz
Richvargas #76787 üzenetére
A gtx 1050 nem támogatja a sli-t.igy semmit nem ér ha kettő van bent
-
Richvargas
tag
Sziasztok!
Ha van a gépben egy MSI GTX 1050 (nem TI), és van egy másik gépből megmaradt Gigabyte GTX 1050 (nem TI), érdemes betenni mellé? Arányaiban mennyivel lenne előrébb a rendszer? Vagy inkább érdemes eladni (esetleg mindkettőt, és helyette mást venni)? (úgy emlékszem, 400-as táp van a gépben)
Köszi, -
secular
tag
Sziasztok. Adott egy HD5770. Leültem lolozni, hogy idegbajt kapjak- kicsit halk volt a fejes, ezért megforgattam a jacket hátha rosszul érintkezik, ilyesmi, elől a gépház csatlakozójában, nem az alaplapiba volt dugva. Következő pillanatban elsötétült a monitor és kiírta NO VGA SIGNAL. Többszöri újrabelépésre ugyan ez fogadott, amint betöltött a játék VGA NO SIGNAL. Játszadoztam a driverekkel, ami odáig fajult, hogy már csak csökkentett módban indult el a gép. Újratelepítettem a windowst, felraktam a lolt, elindítottam a meccset és VGA NO SIGNAL újfent. Halott a VGA, vagy mi okozhatja ezt - mi lehet a megoldás?
-
speed3456
aktív tag
Sziasztok! Egy érdekes jelenség megfejtésében kérem a segítségeteket! Adott egy gép (i5 6400, 8GB DDR4, HD7750 1GB) az intel vgaval semmi probléma nincs 4K-s tvn, minden úgy megy ahogy kell. Beletettem a 7750-et driver nélkül hibátlan, driver feltelepítése után a windowsban fáziskéséses az egér, kb 0,5 másodpercet késik. Játékban hibátlan. DVI kimeneten monitorral windowsban és játékban is hibátlan. HDMI-s monitorom nincs. Szerintetek mitől lehet?
-
válasz
d@minator #76773 üzenetére
Találtam MSI RX 270x szétszedés videot! Egész egyszerű a hűtő leszedése.
Jó lehet ebbe egy Arctic Cooling Turbo Module VGA hűtő? Vagy vmi másik? Hogyan tudok bele univerzális hűtőt keresni? -
Laraxior
titán
Helloka
2070Super VGAn van egy HDMi, és több DP csatlakozó. Elég ide átalakítót vennem DP-HDMi, vagy inkább kábelt cseréljek?
(4K@60Hz-hez)szerk.: Csak olyat látok, ami 4K-ban 30Hz-et tud.
Ahh oké, van 4K@60Hz, 1080p@120Hz -
Csupingo
veterán
válasz
WarGame #76780 üzenetére
Lehet, hogy tényleg valami venti vezérlő alkatrész pottyant le. Azt neked kéne kipróbálnod, hogy működik e a vga pl. úgy, ha a ventilátor csatlakozóját egy alaplapi ventilátor kimenetre kötöd. (Így megfelelő fordulatszámot is be tudnál állítani.) Úgy rémlik, kapni is ilyen átalakító kábeleket. Ilyesmi kéne, gondolom.
-
WarGame
csendes tag
Sziasztok!
Kis segítséget kérnék a fórumtársaktól.
Adot egy Sapphire Radeon R7 370 4GB OC változat.Tegnapi bekapcsolásnál maximum forgott a hűtése a kártyának.Hőmérséklet adatokat mutatott az aida,msi ab,tartósan 32-33fok.Terhelésnél ugyanúgy a ventillátorok maximumon,nincs változás.50-55fokra megy terhelésnél.Kiszedtem a kártyát,megvizsgáltam.
Kártyán 4 pines hűtéscsalakozó melletti pici kis chip levált.Ami kártya sarkához van közelebb.Hozzáértem és le is esett.Ijedtség volt elsőre.Visszatettem és ugyanúgy működik minden.Terhelés alat is és alapjáraton is maximális fordulaton mennek a ventik,3300rpm.Hőmérséklet adatok vannak ismét.
Tettem rá egy másik hűtést egy r7 270x próbaképpen és a kártya saját 4pin csatlakozójára dugtam,de az is maxon megy,2700rpm,utána felkerült egy CM hűtő,a vga saját 4pinjére és azon is maxon.2300rpm.
Szóval megy működik hűt de maxon és így elég hangos.Kidobni nem akarom,mert jó kártya szeretem és megfelelően működik kivéve a hűtést.
Kérdésem.Létezik hogy a chip vagy érzékelő (passz) felelt volna a ventillátor szabályozásért?
Másik kérdés.Tud -e valaki ajánlani valami egyszerű alternatív megoldást amivel egy kicsit tudok lejjebb venni a hangokbólValami külön szabályzót stb..
Esetleg egy vezérló a ventihez amit nem a vga-ra kell csatlakoztatni?Ilyesmi.
Működik e a kártya ha a saját 4pines csatlakozójába nem dugok ventillátort?Válaszokat előre is köszönöm!
-
Antus
csendes tag
Sziasztok! Kis méretű Dell gépbe tervezek vásárolni GT 1030 low profile videókártyát.
Kérdésem a következő: A "silent", csak hűtőbordás verzió is biztosít megfelelő hűtést az SFF házban, vagy válasszam a ventillátoros verziót, vagy ennél a kategóriánál teljesen mindegy?
Köszönöm előre is!
-
Enigma1945
őstag
Sziasztok. Előre is elnézést az adminoktól, ha rossz helyre írtam! Fogalmam sincs hol tehetném fel ezt a kérdést, szóval bátorkodtam itt megkérdezni.
Van ez az MSI Afterburner program, és szeretnék monitorozni vele játék alatt, de nem tudom hogy ez mit jelent?
Framerate 1% LOW
Framerate 0.1% LOW
Lenne olyan kedves, és elmagyarázná nekem?
Köszönöm! -
d@minator
addikt
válasz
mastodon #76771 üzenetére
A yt-on vannak videok, hogyen kelk leszedni a hűtőt róla. Normál esetben 4db csavar fogja.
Veszel valami jobb hővezető pasztát ( Arctic MX-4 vagy Thermal Grizzly Kryonaut) és újrapasztázod a GPU-t. Valószínüleg kiszáradt a paszta.
Kulcsszavak a youtube-os kereséshez:
MSI
R9270, R9270x,
cleaning, repair, teardown, disassembly, thermal paste -
PeTeR_33
tag
Sziasztok!
Szakértsetek már meg legyetek szívesek egy hiba jelenséget.
Adott egy 2060 Super.Tegnap indítottam a gépet.Windows képenyőnél látom szemcsés a kép,vibrál,képhibás.
Kihúztam a monitorból a HDMI kábelt majd vissza dugtam és a hiba megszűnt.
A leírtak alapján egyértelmű,hogy a monitorral,kábellel porttal lehetett probléma??VGA hiba esetén a kábel kihúzása visszadugása után a hiba megmaradt volna.Jól gondolom?
Úgy értem GPU vagy VRAM hiba esetén a monitor ki bekapcsolása utána ott maradt volna a hiba?
Szakértsétek már meg nekem ezt a jelenséget.És elnézést ha kicsit összeszedetlenül fogalmaztam. -
Hol tudok venni ventilátort az MSI R9 270x Gaming 2GB kártyához? Rendszeresen leáll a gép, és az AIDA szerint akár 92 fokos a kártya ezelőtt. talán az is jó, ha valaki ki tudja takarítani. Ki foglalkozik MEGBÍZHATÓAN ilyennel Budapesten?
-
yrkalla1
csendes tag
Sziasztok,
Új VGA vásárlással kapcsolatban kérdezem:
ASUS GeForce GTX 1650S 4GB TUF Gaming videokártya kb. 68 ezer Ft
vs
ASUS GeForce GTX 1660S 6GB TUF Gaming videokártya kb. 95 ezer Ft
Az első elvileg ultra beállításokkal viszi 1080p Full HD-ben a játékokat.
A másik felára (+27 ezer Ft) megéri a +2GB RAM-ot és a 6000 MHZ-et? A drágább fogja tudni normális FPS-sel vinni 4K-ban a játékokat pár év múlva? Nem szeretnék VGA-t cserélni vagy 6-7 évig.
Illetve a gyártó honlapján ezt írja:
"Az űrtechnológiás kenőanyag a kettős golyóscsapágyazás strapabírásával ruházza fel a csendesebb siklócsapágyas megoldásokat."
Valóban csendesebb vagy ez csak PR? -
TTomax
félisten
válasz
Enigma1945 #76767 üzenetére
Az aktuális a sensor fülön van...az csak egy gyári referencia érték a gpu-z első oldalán.
-
Fineri
csendes tag
Sziasztok! Mely videókártya partnereknek van stabilan gyatra garancia ügyintézése itthonról? Szétszedni nem tervezem garancia alatt.
-
-
Joshi
titán
Lenne egy furcsa kérdésem. Melyik felbontás kiszámolása erőforrás igényesebb? A 5120x1440 (1440p)vagy a 3840x2160 (2160p)?
-
SP4C3
veterán
válasz
Hammon Serra #76760 üzenetére
Intel HD graphics...
Ha eddig keveselte a ramot (nem ismerem annyira a jatekot), de task mgr megmutatja, hogy mi fogy el.
Ha Gpu-z szerint a gpu 100% folyamatosan, akkor az lesz a szuk keresztmetszet.
Dual channel segit egy picit, de 720p felett felesleges erőltetni. -
Hammon Serra
senior tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék.
Fiamnak van egy Lenovo T520-as laptopja amivel szeretne League Of Legends-et játszani.Proci [link] és 4gb memóriával.
A kérdésem az lenne, ha veszek neki bele +8gb ramot menne élvezhető minőségben a játék?
Most sajnos alacsony felbontásban is akad és nagyon változó az FPS. 5-25 között, de inkább kevesebb.
Tudom rendes gép kellene. .....Most ez van.
-
verti1
tag
A két nappal ezelőtti RX570 telepítés után amit feljebb megosztottem akadt még egy kis gondom. Az a gond, hogy addig nem ad képet a kártya amíg a win10 bejelentkezési képernyő meg nem jelenik. Nincs a boot alatt kép és a biosba se tudok belépni. Próbáltam a kártya másik portjába és az alaplapiba is dugni azon keresztül sincsen kép. Olvastam, hogy a freesync is bezavarhat, de akkor se működik. Ha kiveszem a kártyát akkor alaplapi porton keresztül minden normálisan működik. Be tudok lépni a biosba, van kép. Letiltom az integráltat a biosba majd vissza a kártya és ugyan az. CSak akkor van kép ha a win bebootolt. Ettől függetlenül működik a kártya, de zavar ez a dolog. Nem mintha minden nap biosba akarnék ugrálni, de ha kell akkor nem akarok kártyát kivenni. Kifogytam az ötletekből.
-
Csupingo
veterán
Ilyen leállós, nem indulós dolgokat inkább betegeskedő tápegység szokott okozni. (Talán túlmelegedő videokártya is tudhat hasonlót produkálni, de erre kisebb az esély.)
Kezdésnek kikapcsolhatnád a win-ben a gyors rendszerindítást. Ha tudod, próbáld ki másik táppal is a gépet, vag a vga-t másik gépben.
Ha elkezded beírni a start menübe, hogy rendszerinformáció, ott is láthatod az összetevők között, vagy talán az eszközkezelőben, vagy az amd driverében, esetleg aida-val, hogy pontosan milyen típus. -
Usul
tag
Sziasztok!
1. Ha gonoszkodik a videokártya csinálhatja azt a gép, hogy fogja magát és kikapcsol/leáll?
2. Ma nem tudtam bekapcsolni, szétszedtem és azt láttam, ha bekapcsolom nem pörögnek fel a videokártya ventilátorai...
3. majd egyszer csak gond nélkül elindult (kb 3. bekapcsolásra)
Lehet ez videokártya hiba?Üdv
U.
ja hol tudom megnézni, hogy pontosan milyen kártya van a gépben? radeon 7800 széria de pontosan milyen??? -
Pkc83
őstag
Hali!
Lehet rossz helyen kérdezem de hátha!
Szóval azt vettem észre , hogy a hátsó venti a gépbe ami ugye a meleg
levegőt lenne hivatott kihajtani elég lassan forog még akkor is ha játszom.
Az lenne a kérdés , hogy hol tudom ezt szabályozni vagy automatán kellene
lennie?Köszi előre is!
-
kerobi
senior tag
SApphire 5700xt . Van egy 8-as és 6-os csatlakozása Fogalmam sincs melyik kábelt dugjam rá. Corsair sf750. Van egy 8-as vége a kábelnek egyik tüske hiányzik a másik végén két 6+2-es.
-
d@minator
addikt
válasz
pepe_g #76744 üzenetére
Itt van egy link segítségnek de gondolom így csináltad: [link]
Régen csináltam én is az sem volt mindegy melyik winflasht használtam. Valamelyikkel nem lett jó.
Amúgy a 7770-nél a driver sem mindegy lehet azzal kellett volna kísérletezni először.
A BIOS-t ezt [link] raktad? A gyártó is szokott segíteni BIOS ügyben... -
varmi2
nagyúr
válasz
Oposzumtoszó #76742 üzenetére
A 64-es bissal a memóriákat tudod jobban húzni. A gpu-ban lévő stream processorok számához nem nyúl. Tehát valamennyivel erősebb lesz a sima 56-nál, de nem éri el a vega64-et. A ref kártya az mind dual biosos.
-
-
varmi2
nagyúr
válasz
Oposzumtoszó #76739 üzenetére
Ez referencia hűtésű vega56. Hangos, de ref-hez képest nem vészes. Nekem is volt ilyen.
-
Sziasztok!
Az alábbi vga-ról mi a vélemény?
GIGABYTE Radeon RX VEGA 56 (GV-RXVEGA56-8GD-B).
Egy helyen olvastam, hogy nagyon hangos a hűtése. -
verti1
tag
Megoldódott a dolog úgy néz ki. Olvasgattam még a témában és láttam, hogy DDU-val kellene lepucolni az előző drivereket és minden ami hozzá tartozik, nem elég a sima törlés. Mondjuk lemondtam már erről is, mert akkor a próba RX 580 se indult volna el szerintem, de azért beraktam megint a kártyát. Persze sötétség megint, magamba roskadva áttettem a másik HDMI csatlakozóba és életre kelt. Persze ezt is próbáltam már többször előtte. Nem igazán tudom, hogy mitől javult meg....felment minden driver, egyelőre működik...
-
verti1
tag
Persze, másik kábellel és a táp másik portjával is kipróbáltam, de ahogy írtam az ismerős B450M alaplapjával is ugyan az a hiba volt.
-
verti1
tag
válasz
Csupingo #76734 üzenetére
Elmentem egy ismerőshöz. Beraktuk az RX570 kártyámat az ő gépébe ugyan az, nincs kép. Az ő ugyan ilyen Sapphire RX 580 8GB-s kártyáját pedig az enyémbe és működik. Gondolom akkor kizárható a bios probléma, ugyan az a Sapphire Pulse csak nem 570 hanem 580. Kedden vettem újonnan a kártyát, eléggé elszomorító, hogy ennyit tud. A freesync miatt vettem Amd-t egyébként.
-
Csupingo
veterán
válasz
verti1 #76733 üzenetére
Sajnos a legtöbb lap esetén rejt némi veszélyt a bios frissítés. Ha van szünetmentes tápegységed, az azért kicsit redukálja a hiba valószínűségét. Modern alaplapoknál már téglásítás után is lehet biost frissíteni, még cpu nélkül is.
Esetleg ha tudod, próbáld ki előbb másik gépben a kártyát, lehet, az a rossz. Ha semmiképp se akarsz frissíteni és még vissza tudod cserélni a kártyát, akkor talán nvidia-ra cserélve még szerencséd is lehet és az anélkül is működne.
-
verti1
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. VGA-t szeretnék cserélni, de ha berakom az új kártyát akkor nincsen kép egyáltalán. A config egy B75M-D2V alaplap, 2x8GB HyperX RAM, i5 3450-es cpu, seasonic focus gx-550 táp, S24R350. Eddig egy GTX 650 ti volt benne átmenetileg. Annak minden driverét letöröltem. Az új kártya egy RX 570 8GB vadi új kártya. Ha benne van az új kártya akkor nincs kép. Ha kiveszem akkor az alaplapival működik. Mi lehet a gond. Miért nem ismeri fel a kártyát?
köszi
-
pepe_g
tag
Sziasztok.
Elég fura tüneteket produkált a Gigabyte 7770 Vga-m.
Fagyás, nem adott jelet a monitornak stb. Volt valami nem gyári bios rajta. Húzva nem volt. Évek óta ezzel ment hibátlanul. Gondoltam megnézem gyárival. Ati winflash-t használtam. ez lehet hiba volt. Nem tudom. Azóta próbáltam pendrive-al is. De semmi. Rárakja a gyárit, de újraindítás után sem ad képet. Windows, GPU-z látja, de ennyi. Tápfeszt kimértem, jó. Valaki szaki esetleg? Vagy határozottan bal váll felett kidobandó?Válaszokat előre is köszönöm!
-
OddMan
őstag
Van 2db nVidia GTX780 ref. hűtős kártyám. Az egyik egy EVGA a másik pedig egy Manli.
A kérdésem, hogy átrakhatom az EVGA firmware-ét a Manli-ra, anélkül, hogy tönkretenném a kártyát?Ha jól tudom a GPU-Z programmal le tudom menteni a kártyák BIOS-át.
-
richieasd
újonc
Sziasztok!
Adott volt egy konfig amin változtattam:
Gigabyte a320
Gigabyte gaming oc rx 5700
Ryzen 7 2700x (gyári hűtővel)
2 x 16 gb 3200 Mhz g.skill trident
600W kolink 80+ bronze
1 x 128 gb SSD
1 x 500 gb SSD
1 x 500 gb HDDVáltoztatás: Sima alap házból átkerült egy Cooler Master MB520 házba, az alaplapot Gigabyte B450 Aouros Pro-ra, a tápot 750W Corsair 80+ gold-ra, a gpu-t pedig Gigabyte RX 5700 XT Aorus-ra cseréltem. MX4-es hűtőpasztával raktam össze a procit, továbbra is gyári hűtővel. Windows újratelepítve, minden meghajtó formázva.
Két dolog ami azóta nem stimmel:
- Egyik, hogy a procim sosem ment 65 fok fölé ezelőtt, most viszont 69-70 körül mozog játék közben. Jó hűtőpasztával, jobban szellőző házban.- Másik dolog, hogy csak warzoneban átlag minusz 20-30 fpsem van, holott kb. ennyivel kéne többnek lenni a jobb gpu miatt. Minden más játék (odyssey, red dead2) jobban és több fps-el futnak. Minden beállítás ugyanaz, mint előtte. Legfrissebb amd drivert használom és az alaplapot is bios frissítéssel kértem. Konkrétan a COD miatt építettem most meg a gépet szóval nagyon zavar, hogy ott romlott a teljesítmény.
Erre a két problémára tudna valaki meg
oldást javasolni? Esetleg valakinek hasonló tapasztalat?
Köszönöm előre is a válaszokat! -
Csupingo
veterán
válasz
Scorpion #76726 üzenetére
Drivert még látok hozzá. Esetleg kérdezz be a kártya topikjába is. Úgy tudom, nem ez a legtutibb 570 változat, de majd a topikban biztos segítenek, ha kérdésed van.
-
Scorpion
tag
válasz
Csupingo #76725 üzenetére
Jó lenne, ha az lenne!
https://pcgamingbuilds.com/best-radeon-rx-570
Itt írnak róla... -
Scorpion
tag
Sziasztok!
Ezt egy oldalon olvastam az MSI Gaming (RX 570 ARMOR 8G OC) kártyáról.
Card does not support Windows 7, 64-bits
Ez létezhet?
A régi kártyám meghalt és egy régebbi gépbe, amin win7 64 bit-es verziója van ezt tenném bele. -
zeee
senior tag
Holnap délután elviszem tesztelni egy másik gépbe. Nem tudom hogy az oprendszer lehet-e a hibás... Elvégre is egy szintén nvidia kártyát próbáltam a gépemben. Itt ha szerencsém van a táp lehet a ludas, de 90% hogy a kártya halt meg. Nem találgatok inkább, hamarosan kiderül.
-
EmberXY
veterán
Sziasztok!
Bocsánat, ha láma a kérdés, de nem igazán vagyok otthon a témában.
Össze szeretnék hasonlítani két VGA-t, mégpedig az Intel HD Graphics 630-at és a 4400-at.
Előbbi a munkahelyi gépemben van, utóbbi pedig egy megvásárolni szándékozott konfigban, a két konfig egyébként közel azonos, tudom, ez elég nyakatekert megfogalmazás, de a lényeg, hogy teljesen átlagos felhasználásra kellene (főleg netezés, online filmnézés), és abból indulok ki, hogy a munkahelyi géppel teljesen meg lennék elégedve ilyen téren is.
A 4400-zal tapasztalnék jelentős minőségbeli visszaesést, vagy egy átlagos felhasználási szinten hozná "ugyanazt" mint a 630? Tehát nem játékra, vagy tervezésre, ilyesmire kellene, hanem csak egyszerű netezésre gyakorlatilag, de mondjuk nem baj, ha HD-ben is tudok rajta youtube-ozni... Mire számítsak?
Köszönöm előre is a választ. -
zeee
senior tag
Sziasztok! Elkezdett játék közben random kék-sárga-fehér-lila (mikor milyen kedve van) halálokat produkálni a gép. Kértem kölcsön egy VGA-t, sajna azzal nem produkálta. Egyuttal ujra pasztáztam és visszatettem Gigabyte 980 ti-om. Továbbra is fehér halál játék közben és teszt program közben is.... Van valakinem ötlete mit lehet kezdeni vele? Filmnézésre, netezésre továbbra is jó, de egyértelmű hogy mihelyst játszani próbálok, hibás a kártya. Egyáltalán hogy tudnám kideríteni hogy mi romlott el rajta? Nem merem még kukázni, mert a csere kártya egy 750 Ti volt, s az a kártya teljesítménye nem hozza ki ha a táp a rossz... De gyanakszom hogy Vram...
-
d@minator
addikt
Hihetetlen de a pár hetes win10-et újraraktam és minden ok. lett.
(#76715) RobbeV0201:
Próbáld meg ezt:
1: Keresőbe írd be: msconfig
2: Rendszerindítás fülön: Alapszintű videomód pipa be aztán újraindítás
3: Állíts be a kívánt felbontást
4: Rendszerindítás fülön: Alapszintű videomód pipa ki aztán újraindítás -
Mosqu!to
addikt
Sziasztok!
RX5700XT-re, legfrissebb driverrel van kötve 3 azonos monitor és egy tv. Szeretném a 3 monitort eyefinityvel összekötni és a tv-t különálló kijelzőként hagyni. Van erre valahogy lehetőség? -
Chapel
addikt
Mostanában feltűnt több játéknál is, hogy a V-sync-el botrányosan esik az fps.
Konfig:
i7 4790k 4.4Ghz
MSI 1080 Gaming 8Gb
16Gb Ddr3 2800mhz
Legyen az egy GR: Wildlands - 1080p-ben játszom, kb kutya kötelessége lenne menni maxon 60fpssel vagy msaa helyett fxaa-val - vagy legyen az egy 14 éves Crysis Warhead (!!!) steamről legfrissebb, tegnap szedtem le újra - érthetetlenül leesik az fps.
Warhead esetében vicc kategória: V-Sync on: 10-20 fps; off= 90-170fps
Wildlands: V-Sync on: 18-22 fps; off 50-60 (minden maxx msaa-is.)
Friss uptodate origi Win 10 ppro, minden driver friss...mi a tök lehet ez? NV beállításokba kellene beletúrnom, de első blikkre nem láttam semmit olyat ami segítene.
Ötlet? -
RobbeV0201
tag
Sziasztok!
A minap került építésre egy 1155-ös konfig, i5 3470el, 500w táppal, 8gb ddr3 rammal és egy Asrock H61 lappal, a választott videokártya pedig egy GTX 760 Phantom.
Probléma a következő: VGA csatlakozós monitor áll egyelőre rendelkezésre a gép tulajdonosának, így dvi átalakítóval használja. A monitor felbontása 1920x1080, de erre a felbontásra minden bootnál "out of range" feliratot ad, a rendszer betölt, csak kép nincs.
Amennyiben pl 720p-n használja, működik minden tökéletesen.
Mi lehet a hiba? A vga csatlakozós átalakítás, esetleg a videokártya?Előre is köszönöm a segítséget!
-
Brekkk
senior tag
Sziasztok.
Van egy GTX 670 blower hűtéssel. 85 fokos a kártya terhelés közben, és ezt tartja stabilan a hűtő. Nem sok ez a hőmérséklet? A kártya szépen megy nem fagy. Csak ontja a meleget. Lehet ettől a hőmérséklettől baja? -
d@minator
addikt
Igazából jó a Furmark igazad van de a problémám más. R9 380. Nem bírom stabil működésre bírni a kártyát. 2019 és 2020-as drivereknél telepítés közben vagy újraindul a gép vagy ha felmegy valamelyik akkor játék indításkor indul újra. 2015 és 2018 driverrel elindulnak a játékok de...a stabilnak hitt 18.10.1 ma reggel bekapcskor indította többször újra a gépet.
Érdekes, hogy Furmark, CPU Caps Viewer, OCCT tápteszt alatt stabilan megy max. 74 fokon.
Két táppal is próbáltam CTG-550 és Pure Power 500. Utóbbival szépen ment a régi GTX 1060 és a mostani 2060 Super is ami majdnem ennyit eszik (175W). Mindkét tápcsati csatlakoztatva van. Displayport kimenetet használom, mint az előző VGA-knál.
Tiszta telepítés is volt DDU-val és AMD Cleaner-rel, előző driverek letakarítva. Control panel telpítés nélkül is ugyanez a helyzet. Alaplap BIOS reset is volt.
A 2. venti 74 foknál nem megy de MSi Afterburnerrel manuálisan indítható.
Konfig: MSI Tomahawk MAX, Ryzen 3600, 2x8GB, BeQuiet 500, Mugen 5 hűtő
Rossza VGA? -
Thome
veterán
Sziasztok,
Segítsetek kérlek, mert kiégek:
Ryzen 2700x
2x8gb 3200mhz
Gainward Gtx 1080Ti Golden SampleA játékok rosszul futnak a hardver alatt (kompetitív játékok 80-100 fps-sel).
Mindegy hogy full low vagy full high, az fps ugyanannyi.Malmoznak az alkatrészek (pl Tarkov alatt 20%-os proci, a vga pedig 45%), merre keressem a problémát?
-
d@minator
addikt
Sziasztok! Mi az a tesztprogi ami teljesen leterheli a VGA-t? Max hőfokot szeretnék belőle kihozni. Valahogy a Furmark nem az igazi de lehet csak nem jól állítottam be. A GPU Caps Viewer-ben a Rain Forest rész nagyobb hőfokot hoz de az sem az igazi az OCCT tápteszt sem pörget 100%-ra...
-
Csupingo
veterán
válasz
Csupingo #76703 üzenetére
Közben dereng valami olyasmi, hogy a ddr5-ös 32 bit-es, a ddr3-as 64 bit-es. Az zavart meg, hogy az msi oldalán 64 bitesnek írták a ddr5-öst is. Vagy elírták, vagy létezik egy harmadik változat is, vagy a 2 GB miatt 64 bites. A lényeg az, hogy ennél a gyenge kártyánál szinte teljesen mindegy. Arra jó, hogy képet adjon. Már egy 4-5 éves intel igp is erősebb nála. 2 kijelzőt természetesen tud kezelni.
-
Csupingo
veterán
válasz
Mészi Zoli #76702 üzenetére
Szerintem a gt 710-ből ddr3-as és ddr5-ös létezik, viszont ha jól láttam, mindkettő 64 bit-es. Gondolom pár MB-ot a dvga is foglal a memóriából (talán a címzéshez, stb. nem értek hozzá
), de közel sem annyit, mint egy igp, aminek mondjuk beállíthatsz 256, vagy akár 1024 MB-ot is. Mivel az csak a ram-ot tudja használni.
-
Mészi Zoli
tag
Segítséget szeretnék kérni. Régi konfigba szeretnék videokártyát venni. A fő szempont, hogy két monitort tudjak egyszerre használni. Játék kizárva.
Az oprendszerem Windows 7 32 bites, a memória 4 Gb, a processzor Q9550.
Ezt a legolcsóbb Asus-t néztem ki. [link]
Érdekes, hogy 32 és 64 bites verziója is van, árkülönbség viszont nincs a kettő között..
A felhasználható operatív memória csökkenni fog az 1 Gb vga ram miatt? Régen voltak hipermemóriás videokártyák, ahol a videokártyán fizikailag 256 Mbyte volt, az operatív ramból is "megevett" 256-ot, így volt 512 Mbyte ramos a kártya.
Számít, hogy hány bites a videokártya? -
mzso
veterán
Helló!
Egy Asus ENGTS450-en ki lehet nyomatni valahogy 3D videót a TV-nek?
Azt nem tudom megállapítani hogy milyen verziójú HDMI van rajta. Úgy látom a 3D támogatás 1.4-el jelent meg a 2009-es, de azt már nem tudom, hogy ebben az van-e vagy 1.3.
Ha utóbbi akkor gondolom max tákolással lehet összehozni, vagy sehogy.Egyébként ha már van port/kábel probléma meg van oldva és van MVC codec akkor, mennyi kínba kerül 3D-t lejátszani? Működik csak simán bármilyen lejátszóval, vagy valamit buherálni kell még szoftveresen?
Új hozzászólás Aktív témák
- HPE Apollo 4200 Gen9 132TB+400GB rack szerver - E5-2620v4, 128GB RAM, 2x25G NET, 4GB RAID/ZFS, ÁFÁS
- Részletfizetés .Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 RTX 4070 , Lenovo Legion Pro 7 16IRX9H RTX4080
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest