-
IT café
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rivaul
addikt
Elég rendesen mellé lehet vele fogni. Én pl megvettem burkolatostól a kijelzőm s nem volt kompatibilis a szalagkábelem szálazásával. Még egy jó kis zárlatot is rakott a gépbe... Azt ugyan megoldottam de a kijelző még mindig a fiókba van mert 8k hozzá a kábel... vannak itt ph-n akik beszerzik neked a megfelelőt s nem hiszem hogy drágább lenne mint amit kinéztél. Keresgess a hirdetések közt s érdeklődj ott.
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
félisten
-
Ármester
válasz Casoli #18253 üzenetére
Kipróbáltam mindkettőt, de se a sima SD-t se a SDHC-t nem ismeri fel.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
-
Tim82
félisten
válasz Casoli #18339 üzenetére
Meglepődtem, mert nincsen rajta HDMI kimenet, pedig a helye ott lenne.
Üzleti vonalon Lenovóék jobban szeretnek DisplayPort-ot tenni a gépeikbe HDMI helyett. Nem írtad, hogy pontosan melyik Lenovo noti, de nem lennék meglenne, ha DP-t azért találnál.
Aztán próbáltam bele +4G RAMot rakni, a fedél mögött meg csak egy RAM aljzat van felforrasztva. A másik meg ott árválkodik kiépítetlenül.
Jellemzően egy csomó subnotinál, Ultrabook-nál csak egy bővíthető RAM-foglalat van, aztán vagy van amúgy egy másik modul az alaplapra forrasztva, vagy nincs.
Mondjuk ha a másik foglalat helye megvan, akkor gyanús, hogy létezik egy nem-lebutított változat is ugyanebből a gépből, ahol ki is van építve az a hiányzó foglalat (csak költséghatékonysági okokból a butítottat is úgy gyártották le, hogy a foglalat helye megvan).
Erre a kedvenc példám (üzleti vonalon) a Thinkpad X201s, amiben nem volt kiépítve a WWAN antenna, még utólag sem lehetett beletenni, mert vékonyabb volt a fedél, mint a normál X201-nél, ahol el lehetett vezetni az antennákat. Azért az X201s alaplapon is ott figyelt a sim kártya foglalat, mert ugyanazokon a gyártósorokon készült, mint a normál X201 és az volt a költséghatékonyabb megoldás a gyártósor-átállítás helyett, hogy inkább mindkét fajta alaplapra kerüljön rá a foglalat.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
-
félisten
-
Dell XPS
veterán
válasz Casoli #18558 üzenetére
Nekem Atheros Wifi card (AR5B225) van benne, érdemes lenne akkor cserélni. Ahogy a kolléga is jelezte; BIOS nem tartalmazza mikrókódot (Card ID), így "csak" a user manualban szerepelt kártyákkal fog működni.
Nem könnyű a szerviz után véleményezni, lehet alaplap hiba is. Én mindenképpen újrakezdeném a komponensek ellenőrzésével, pl.: HDD, RAM,
Üdv, Dell XPS
-
Dell XPS
veterán
válasz Casoli #18561 üzenetére
Én is olvastam/hallottam a problémáról, szerintem driver gondja lehet, de mást is el tudok képzelni. Mac address szűrés nem a legbiztonságosabb ismereteim szerint.
#18565) suspect: a legtöbbször földelési hiba/probléma van a háttérben, amikor ilyen jelenséget észlelünk.
[ Szerkesztve ]
Üdv, Dell XPS
-
félisten
-
félisten
válasz Casoli #18765 üzenetére
Figyelj nekem edigital nem adta és azt mondta nem adhatja vissza. Innentől ha fejre állok sem verhetem az asztalt, hogy adja vissza. És olyan szinten meg logikus a dolog, hogy ha valamit veszel nagy értékben nem biztos, hogy egyből kp-ban vissza tudja neked adni a bolt.
És ha elolvastad én semmi sem vittem vissza, engem szivattak meg duplán
-
-
TAKÍÍ
tag
válasz Casoli #24320 üzenetére
Megoldottad az X aktát: ez egy Acer töltő, csak szarrá van kopva. Annyira, hogy az eladó Asusnak látta.
Sajnos vissza kell vinnem a boltba és ott becserélni. Remélhetőleg összejön. Áramerősségről mi a vélemény?
Az output 3,42 A és 19 volt. Azt olvastam kevesebb nem lehet az amper,de több igen. Ez igaz?
tehát használhatok egy 4,74 A t (90 wattos tápot)Azért kérdem, mert a boltban van ez a töltő 3.65 A, de ennek a csatlakozója nem megfelelő. Ez van nálam és vlaszeg ha cserélem az ideális "fejű"csak nagyobban áramerősségűben van.
Van még egy 30 wattos kisebb áramerősségű 1,58 Amperos. Akkor azt nem szabad, ha jól tudom.
JA fontos: Aksit nem használunk már mert szar. Hálózatról megy a gép (aksi nélkül)Ja egyébként az aksi, amit linkeltél megbízható? Mármint most élettartam/minőség. Mármint ezek szerint neked volt ilyennel dolgod és bevált gondolom....
[ Szerkesztve ]
-
ZeroZero
csendes tag
válasz Casoli #24405 üzenetére
Felhősődés ez lenne ugye? Ez még nem is zavarna, de nekem világos képnél látszik, Ezen a képen valamivel jobban látszik. De nem tudom normálisan lefényképezni.
ITT és ITT van még kép, így látszik valamennyire a probléma[ Szerkesztve ]
-
MrRL19
senior tag
-
nagyúr
válasz Casoli #24691 üzenetére
"Intézek én is garanciát, ennek egy részében az ügyfél hazudik, elhallgat dolgokat. Erről is lehetne egy kisregényt írni, vásárlói idiotizmus néven."
Én csak Dr.House-effektusnak hívom
- mi baja a gépnek?
- nem lehet bekapcsolni.
- történt előtte vele valami?
- nem egyik pillanatról a másikra történt!
Szétszedem az ügyfél előtt; elrohadva a fél alaplap!
- ebbe beleömlött valami és szétrohadt!
- ja! Az még korábban volt, de utána működött még rendesen!
- aha... és most mi legyen? Mert nincsen az a szerviz aki ezt garanciában megjavítja!
- mondtam, hogy a beázás után még működött! Nem attól ment tönkre, valami más baja van.
- oké, akkor elérkezettnek látom az időt, hogy helyet cseréljünk; ön beáll ide a pult mögé mert látom jobban vágja mint én, én meg elmegyek cipőfelsőrész-készítőnek, mert a 25 éves szerviz tapasztalatom talán még arra jó lesz!Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
Kbali
nagyúr
válasz Casoli #24691 üzenetére
Ja várj, te vagy a nagyker - a TMX-nek pont az a baja, hogy gyakorlatilag bevállalták Magyarország összes nagy mobil- és notebook márkájának szervizelését és nem bírják, nem akarják, nem tudják normális színvonalon ellátni. Az egyszeri vásárló velük inkább nem szeretne kapcsolatba kerülni - mi is történt, mikor sikeresen Lengyelországból visszajött a TMX-be az Ideapad szerviz? Hónapos szervizidők, amelyek végül nem javítással, hanem csereutalvánnyal végződtek (részben ez egyébként a Lenovo sara, mert nem biztosít szervizalkatrészeket), nem megjavított, de javítottként visszaadott készülékek, javítás ideje során összegányolt gépek, elérhetetlen ügyfélszolgálat.
Én csak egyetlen géppel szívtam, többel inkább nem próbálom meg. -
adika4444
addikt
válasz Casoli #24962 üzenetére
Van a gépen hírdetésblokkoló, Flash ha olyan weblap amin kell?
Milyen SSD van benne? Majd beledobok egy másik SSD-t, mert lehet hogy a Samsung 840 Evo limitálja le a kicsikét. De a mostani Samsung-gal szervergépnek tökéletesen megteszi. Keveset eszik, FTP szeró, torrent, chat szeró, játékszerú megy rajta...üdv, adika4444
-
veterán
-
-
[CS]Blade2
addikt
válasz Casoli #25481 üzenetére
Valós játékkal kéne megpróbálni, mert tesztprogramokkal a dual pl. cpu igényes számításoknál 50-90%-al több pontot ad, mégis csak 1%-al végez gyorsabban a tömörítéssel a gép.
Az IGP-nek nyilván nem lenne rossz a nagyobb elmélet max sávszél, de gyengébb IGP-nek elég lehet kevesebb is, valamint, ha olyan a játék, lehet, hogy nem zavarja ennyire az 1 modul.Biztos egyébként, hogy csak 1 modul van? Láttam olyan Acer-t, ahol 4GB integrálva volt és az mellé lehetett még 1 modult tenni.
A 3., hogy valszeg, a gyártók ilyenkor 1 fajta lapot gyártanak (olcsóbb,ha csak 1 fajtát nyomnak, és abból lesz 1 és 2 modulos is), ahogy 1 vázban több féle konfig is lehet (cerkától az i7-ig benyomják az olcsó vázba, aztán az i7-es 2 perc után megsül a kb i3-nak való hűtés alatt), és nem csak a fizikai helyét hagyták le, hanem pl. a vezető anyagot is a NYÁK-on, magyarul nincs bedrótozva sem a cucc a memóriavezérlő felé.
[ Szerkesztve ]
-
d34f
csendes tag
válasz Casoli #25616 üzenetére
Nem tudom, te hogy vagy vele, de én szoktam filmet is nézni laptopon, amelynél meglepő módon gyakran fekete alsó és felső sáv látható, és nem igazán tenne boldoggá, ha közben az arcomba világítana...
Kíváncsi lennék, mennyire lennél lennél elégedett, ha vásárolnál pl. egy nem alsó kategóriás új autót, ami gyárilag le van sötétítve, csak épp beszűrődik a nap egy kis részen a fólián át. Nem nagy probléma, az autó attól még megy, csak kicsit a szemedbe süt a nap, mit számít, hogy te azért pénzt adtál, igaz?
De nem is ez a baj, hanem az, hogy ha tudatában vannak annak, hogy ez ilyen akkor a.) ha ez nem hiba, akkor ugyan már a gyártó és azon keresztül az eladó még a vásárlás előtt tájékoztasson előre, hogy ilyen előfordulhat, mert nem mindenki IT szakértő és/vagy időmilliomos, hogy részletekbe menően utánaolvasson minden egyes nüansznak b.) ha hiba, akkor meg talán meg kellene előzni, nem a végfelhasználót szívatni, hogy a hülye vevő hetente rendel és fizet ki 300+eFt-ot aztán várhat 14 napot a pénzére, mert ez az ország ilyen, ha valamit már kifizettél, akkor ne merj reklamálni, itt te vagy a cégért és nem fordítva. Arról nem is beszélve, hogy mind a kicsomagolást mind a visszaküldés előtti becsomagolást is dokumentáld fotóval és/vagy videóval, mert a végén még a nyakadba varrják, hogy itt meg ott megsérült a termék és így le akarnak gombolni rólad még pár ezret, vagy annyi korrektség nincs bennük, hogy a termék megérkezését követőenazonnal(egyéb elfoglaltságok miatt) néhány órán belül jelzett hiba miatt egy nyilvánvalóan igénybe nem vett szolgáltatás összegét nem térítik vissza, mert a köcsög vevőnek nem volt jó a hibás termék...
Kicsit elkanyarodtam az eredeti témától, de a lényeg: kussoljak, fogadjam el, hogy hibás terméket kaptam vagy kapcsoljam le a villanyt és nézzem a falat. -
Dell XPS
veterán
válasz Casoli #25617 üzenetére
Szia,
Simán! HM76 -os vezérlő kezeli mindkét generációs processzort. Alaplapon 3 fázisú tápáramkör van a processzornak kialakítva, így működik benne az i7 -es verzió is (i7-3612, i7-3632 /35W).
más: üzem meleg állapotban szedd szét a laptopot, kevésbé sérülnek a csavarfészkek a borításokban.
[ Szerkesztve ]
Üdv, Dell XPS
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó egy bontatlan új Lenovo ThinkPad X3 Gen5 üzleti notebook
- Hibátlan Apple MacBook Pro 14" 16/500 M1 Pro Gyári Garis!
- Asus Vivobook Go 15 E1504FA
- E14 Gen5 14" FHD+ IPS Ryzen 7 7730U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- ThinkPad A485 27% 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 2500U 16GB 256GB NVMe dupla akku gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest