Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Windows 11
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Bitcoin topic
- Microsoft Excel topic
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- ASUS routerek
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
-
IT café
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Van egy motoros vásznam, aminél valami elromlott a távirányításban.
Minden egyes áramtalanítás után 1x tudom a távirányítóval vezérelni, utána nem reagál semmire. De az 1 utasítást minden egyes alkalommal rendben megteszi (vagy felmegy végállásig, vagy le)
Elemet cseréltem, nem segített. Nincs használati utasításom, igazából még a márkáját sem tudom.
A távirányító elektronikáján ennyi van: DOOYA V1.6 DESIGN: WCX DC90/91/92Valakinek van ötlete, hogyan lehetne újra normálisan használni?
-
törölt tag
gyerekek egyik könyvéhez járt egy dvd... szóval kértem kölcsön dvd olvasót, és nem túl meglepő módon nem tudom lejátszani így sem
Mivel lehetne egyszerűen rippelni, hogy ne szívjak a jövőben ezzel a múlt századi technológiával? Sajnos a tartalma nem elérhető online... -
törölt tag
válasz Doky586 #110647 üzenetére
Hja, csak az ilyen típusú visszaélés nekem nem kerül idegeskedésen kívül semmibe. Utólag kártalanít a bankom.
Ha meg töltögetnem kellene minden online fizetésnél egy külön alszámlára, az nekem zavaróbb lenne.
Tizenéve használom a kártyám netes fizetésre, sosem volt vele visszaélés.
Ráadásul a mágnescsík hamisításához tényleg kellene fizikai hozzáférés a kártyámhoz (nem mintha működne a kártyáimon), de nem ettől féltettél korábban.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz leslieke #110640 üzenetére
Semmi különösebb haszna nincs a bankomnál a webkártyának. A dombornyomott kártyámon is ugyanúgy 0-án áll a netes limit, és csak akkor emelem amikor fizetni akarok.
Konkrétan nem szeretnék fizikailag megfogható kártyát, aminek köze van a bankomhoz.
Pl entropay. Csak náluk nem tölthetek fel paypalról a virtuális kártyájukra. -
törölt tag
Milyen eldobható bankkártya szolgáltatás javasolt? Csak netes fizetésre kellene, és nem fizikai bankkártya adatokkal szeretnék pénzt tenni rá, hanem inkább paypallal.
-
törölt tag
válasz Aureal #89864 üzenetére
mkv-ban van chapter, és azt minden támogtja már kb (telefon, tv stb). Ez lenne gondolom a kényelmes, mert nem nekem kell nézegetni majd
Apró: 10 perces darabok, de oktató videók. Szóval kb percenként új téma van, amire érdemes lenne tudni ugrani.Szerk: mkvtoolnix elvileg mindent tud, ha már nem avi-ban van. Konvertálást meg csak megoldom.
Köszi
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Az alábbi feladatra keresnék programot:
- sok apro avi összefűzése + fejezetek megadása, hogy ugrálni lehessen benne.Windowsra, lehetőleg ingyenes kellene.
Köszönöm -
törölt tag
válasz fastleslie #36534 üzenetére
lítium akksi meghalhat egyik pillanatról a másikra, ha túlmeríted.
-
törölt tag
ez a fekete ház ikon a lomtár felett micsoda? Cimbi gépén van, én még sosem láttam ilyet, így nem tudom távolról segíteni, hogyan tüntesse el.
Mindig látszik a képernyőn, videó lejátszás közben is! -
törölt tag
válasz DonThomasino #29343 üzenetére
eddigi legjobb teóriám:
a vga ram-jai közül az egyiknek (vagy többnek is) sérült/repedt a forrasztása valamelyik lábnál. Így stand by-ban hol kap/hol nem kap áramot... így ha visszahozom a gépet, szétesik a kép. Értelemszerűen kikapcsolt állapotban ez nem okoz hibajelenséget, használat közben szintén nem, mert olyankor meg nem mozgatom a laptopot...
Hosszú távon ha romlik a helyzet: reball, vagy kuka...Ha valakinek van jobb ötlete, ne habozzon megosztani.
-
törölt tag
a következő kérdéssel fordulnék a kollektív bölcsesség felé:
van egy 8530w laptopom (adatlapomon ott van részletesebben). Mostanában azt csinálja, hogy ha sleepből jön vissza, akkor szétesik a kép, de már a bekapcsolási hp képernyő is (sőt van, hogy csak az, a win már jó). Ha kikapcsolom, és azonnal vissza, akkor jó lesz. Ha eleve kikapcsoltam, akkor nem jön elő a hiba, vagy sokkal ritkábban.
Lehet -e ez szoftveres gubanc? (nem sokkal azelőtt raktam fel a dalsa képfeldolgozó szoftverjét kipróbálás céljából, hogy jelentkezett volne ez a hiba) Vagy sokkal inkább az inverter/vga adja fel?
Munkagép, szóval nem szívesen futnék neki az újratelepítésnek, ha nem muszáj.köszi
-
törölt tag
válasz pocokxx #17676 üzenetére
nem azt vitatom, hogy nem mehet át a gyalogos, ha tilos jelzést kap, hanem azt, hogy az úttestre kitett lámpa rájuk nem vonatkozik.
Eddig sehol nem láttam explicit kijelentve a kreszben, hogy abban a speciális esetben, amikor a közútkezelő nem tesz ki a gyalogoknak is lámpát, az úttesten lévő lámpa vonatkozik a gyalogokra is.
Tényleg csak ennyi a problémám: sehol máshol fel sem merülne, hogy az autókra vonatkozó lámpa a gyalogosokra is érvényes, tehát szerintem joggal várom el, ha van egy kivétel, az legyen megemlítve a kreszben. Vagy az nem is kivétel, és nem vonatkozik a gyalogokra az úttesten lévő lámpa itt sem.szerk: a továbbiakban erre a témára már csak a kresz topicban reagálok ne szemeteljünk itt tovább
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz localhost #17670 üzenetére
nem megálltam, és megvártam az autósok lámpáját. Aztán abban a 10 percben végig azon gondolkodtam birka vagyok -e. Meggyőzhető lennék, csak továbbra se látom miért vonatkozna rám a forgalom más résztvevőinek kitett lámpa , mivel a kresz a gyalogos számára megadja a lehetőséget biztosított (sorompó, lámpa) és nem biztosított ( 21.§ /10 nézz körbe, hogy mehetsz -e, ha nincs lámpa) vasúti kereszteződésre is.
-
törölt tag
válasz localhost #17668 üzenetére
csak arra próbáltam rávilágítani, hogy a kreszben sehol nincs rá példa, hogy a gyalogosokra és az autósokra ugyanaz a lámpa vonatkozna (feltéve hogy a gyalog nem az úttesten megy, hanem a neki külön kiépített járdán). Tetszőleges kereszteződést vehetsz, ahol az autóknak van lámpa, a gyalognak meg csak zebra.
Itt a terelőkorlát lenne a zebra analógiája. -
törölt tag
válasz localhost #17665 üzenetére
igen, de ha látsz is lámpát a te útvonaladra merőlegesen, de közted és a lámpa között a forgalomtól elzárt terület van, akkor a lámpa nem vonatkozik rád. (pl a ferihegyi gyorsforgalmi út melletti utak lámpáit hiába látod...)
Hasonlóan itt is elképzelhető lenne, a gyalogos járda, és az úttest között füves terület van.
Továbbá létezik olyan kereszteződés, ahol külön lámpája van a gyalogoknak...szerk: illetve a 19. a biztosított vasúti átjárókra vonatkozik.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Winner_hun #17662 üzenetére
esetleg hivatkozás a kreszből?
-
törölt tag
hirtelen elbizonytalanodtam, és nem találom a választ a kreszben
Vasúti átjáróban gyalogosként vonatkozik rám az autósok lámpája?
Vannak egyáltalán változatai ennek?Sima gyalogos kereszteződés, csak a terelő korláttal... nincs lámpa, rámbízzák mikor megyek át.
Sima gyalogos kereszteződés, sorompóval. Ha nyitva mehetek.Autóút melletti kereszteződés, gyalogosoknak külön sorompó... nincs gond.
Autóút melletti kereszteződés, autóknak teljes sorompó + lámpa, gyalogosoknak terelő korlát.Na ebben az utolsó esetben vonatkozik a lámpa a gyalogokra is?
Vagy bolondítsuk meg az utolsót a gyalogútra a kereszteződés előtt rávezetnek egy bringautat is. A bringásokra vonatkozik a lámpa? Elvileg nekik leszállva kellene a terelőkorlátok között áttolni a szekeret... -
törölt tag
Szoftveresen megoldható valahogy, a következő:
mint ahogy a Fraps folyamatosan a monitoron tudja tartani az aktuális fps-t, nekem egy ábrát kellene folyamatosan a képen tartani, függetlenül attól mit csinál a user a gépen.
Gyakorlatilag mintha alkoholos filccel összefirkálnám a monitort, csak kevésbé drasztikus kellene
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Motoros topic
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Path of Exile (ARPG)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Robogó, kismotor
- Politika
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest