-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Spet
addikt
válasz kuimester #50845 üzenetére
Leírás 1-6 oldal: Xeon® 5600/3600 series processors are supported on PCB Rev. 2.0 with BIOS 2.0 and above.
Az-az a második generációs alaplapnak kell lennie legalább 2.0-án BIOS-al, és akkor működik.
Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco
-
Spet
addikt
válasz TechN7ne #50657 üzenetére
Csak a többszálat kihasználó programok futtatása esetén vennéd észre a gyorsulást. Egyszálas futtatásba mindkét processzort veri (na meg kevesebbet fogyaszt), az.az lassulást éreznél.
Xeon esetében nem tudom, arról nincs semmilyen információm.Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco
-
Spet
addikt
-
Spet
addikt
válasz mefistofeles #50582 üzenetére
Valoszínüleg az ár lentebb tartása miatt (na meg persze mind1-ik egy AMD chipre készült). Támogatnak bizonyos 8GB-os modulokat, de akinek nagyon extrém kell az tényleg tud válogatni a kivételekből.
-
Spet
addikt
válasz t72killer #50001 üzenetére
Amit linkeltem megoldást te is tudod magad szigetelni házilag, annó megkérdezték, hogy mivel vannak körbe tekerve meg is találtam a hozzászólásomat.
-
Spet
addikt
De röviden összefoglalva: Pro4-n van D-sub kimenet, HD audió kimenet, illetve I/O Armor.
-
Spet
addikt
válasz hszilard666 #49665 üzenetére
Kiveszed az elemet belőle (és a tápból is húzd ki a kábelt).
-
Spet
addikt
válasz csubuka #49650 üzenetére
Én sima alaplapi kivezetésen 2.0-án használom a saját WD Passportomat, aminek a másolási sebessége átlagban 25-32MB/s között szokott mozogni. USB3-as csatlakozásban a maximum amit eltudtam érni (szintén alaplapi kivezetésben, win10 alatt) 85MB/s volt (de átlagban inkább 55-60 között mozgott). Persze függ az adat töredezettségétől mennyiségétől, méretétől.
joshhh85: Kuka (sajnos). Én egy régebbi lappal játszottam ugyanezt végig.
-
Spet
addikt
válasz bendre91 #49500 üzenetére
Ha nem akarsz semmit csinálni a lappal, hanem csak mint mezei felhasználóként használnád, akkor nem kell. De ha szeretnéd frissíteni, akkor először megnézed, hogy melyik BIOS verzió van rajta (kiirja az elején, belép a BIOS-ba, AIDA64-el megnézed). Ha a legfrissebb akkor nem nyúlsz hozzá. Ha régebbi, akkor innen az alaplapodnak megfelelőt, és követed a telepítési tanácsokat, amik ugyanúgy megtalálhatóak itt.
-
Spet
addikt
válasz varadigabor #49465 üzenetére
Van PCI-e X1-es firewire kártya, csak meg kell rendelni kínából. Vaaaagy veszel egy ilyen előlapi kivezetést, de van hátlapi is vegyes árakban.
-
Spet
addikt
válasz vmaxter #49219 üzenetére
Intelt koptattam '98-tól 2011-ig kisebb megszakitásokkal (Socket 370 illetve 478, nem röhögni bőven jok voltak amire kellettek, az AGP-s 3650-essel még a GRID-et is élveztem), utána váltottam AMD-re (AM3), és mint látható az sem kis idő, de még mindig teszi a dolgát (adatlapomon látható mit nyúzok).
Én is gondolkodtam a váltáson, de mindig a pénztárca meg az egyéb dolgok közbeszolnak, pedig Intel és AMD között érezhető különbségek vannak.
-
Spet
addikt
válasz Zolifarkas #49215 üzenetére
Igen, frissitheted a BIOS-t ezzel a processzorral is nem okozhat problémát. Utána pedig cserélheted a processzororkat, hogy lásd tényleg igazat mondanak a hivatalos oldalon.
vmaxter: Csak jóáron fogd ki, és gondolkodni is lehet a jövőn, hiszen jön elméletileg az AM4.
[ Szerkesztve ]
-
Spet
addikt
válasz vmaxter #49213 üzenetére
Nem fog benne működni, de más FX processzorokat elméletileg képes támogatni.
-
Spet
addikt
És meg is van valoszínüleg a hiba oka: a lapod nem támogatja a tulajdonodban lévő memória modult. Költsön kellene kérni valahonnan a listán szereplő vagy azokkal márka azonos modult, hogy azzal megfelelően működik-e.
-
Spet
addikt
Támogatja a lap a processzort a BOS-al ami rajta van.
Csatlakozók a helyén? Nem sérült meg a processzor lába esetleg a behelyezésnél? RAM-okkal próbálkoztál (1 vagy 2 van a gépben?)? Milyen márkájú és teljesítményű tápegységet használsz?
[ Szerkesztve ]
-
Spet
addikt
válasz BigDarkJoy #41812 üzenetére
Ebay-ről a legegyszerűbben, kicsit belekerestem itthon, inkább csak egyben adják azokat a munkaállomásokat amik ezzel a lappal vannak felszerelve, és nem olcsón. :/
-
Spet
addikt
válasz BigDarkJoy #41808 üzenetére
Vonalkódból kiolvasva a te lapod a F9382-típusú lap van. Wiki szerint nem biztos, hogy futtatja a 4 magos procikat, de a hivatalos oldalon amit linkeltem tudnia kellene.
-
Spet
addikt
válasz BigDarkJoy #41805 üzenetére
Igen ahogy előttem is szóltak, szedd le a ház oldalát, és keress rajta egy címkét, vagy az alaplapra lesz írva, hogy mi a neve pontosan.
-
Spet
addikt
válasz BigDarkJoy #41798 üzenetére
A hivatalos oldalán nincs támogatva a te általad beszerzett processzorok egyike sem.
Bár egyesek írták, hogy E5345-el is elfut BIOS frissítés után, de inkább a hivatalos leírásnak hinnék. Bár mivel ez a munkaállomás több fajta alaplappal jött ki (wiki szerint 3 fajta volt DT031, F9382, és GU083Ö az alapján is megtudod nézni, mit támogat a lapod.
-
Spet
addikt
válasz 85Slaci265DC #40753 üzenetére
Nem, nem segítene a maximális memória kezelése a lapnak 16GB.
Igen ez nem BIOS függő.
Majd igen később bővítheted 2*4GB rammal, hogy végül 16GB legyen.[ Szerkesztve ]
-
Spet
addikt
válasz 85Slaci265DC #40737 üzenetére
Mert nem ugyanaz az összes ram memória mérete így nem tudja teljesíteni a dual-trial illetve quad channelt. Ha kiveszed a 2GB-os ramokat a 4GB-osok közül, akkor ismét ugyanazt az eredményt fogod kapni valószínűleg win7 értékelésben.
-
Spet
addikt
válasz orionpro #40214 üzenetére
1. nincs ilyen BIOS verzió a lapotokhoz.
2. miért nem azt a BIOS verziót telepítettétek (vagy telepítetted, nem nagy ördöngösség), ami a procihoz való?
3. nem próbáltátok vissza állítani a régi BIOS-t? Bár nem tudom, hogy lehetséges-e ennél a lapnál.Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco
-
Spet
addikt
válasz stb123 #36948 üzenetére
Megkeresed szépen a lapnak a használati útmutatóját (mert a kép minősége miatt ha a fejemet belehelyezem a képernyőbe akkor is csak azt látom, hogy dell márkájú a lap, típusát nem). És abban megtalálható, hogy hova kell szépen bekötni a bekapcsoló gombot, aka a rövid zárat.
-
Spet
addikt
-
Spet
addikt
Legnagyobb eséllyel a táppal van probléma. Szedd ki az alapodat tedd össze az asztalon egy másik táppal és nézd meg, hogy így is ugyanezt a problémát generálja-e. Ha nem a tápod tényleg ludas, ha igen akkor még ellehet játszani a ram(okkal) hátha az a ludas.
-
Spet
addikt
válasz lovas001 #32944 üzenetére
Igen az első is x8-ba kapcsolna, de te magad nem éreznéd a különbséget. Persze függ az, hogy 2.0-ás vagy 3.0-ás a pci. Lásd táblázat
-
-
Spet
addikt
válasz margithid #32451 üzenetére
Az, hogy a BIOS-ba be tudsz lépni nem feltétlen igaz, hogy nincs baja az alaplapnak! Ott meg tudod pl nézni, hogy megfelelő az IDLE hőmérséklete a CPU-nak. Ha kilépsz a BIOS-ból és átváltasz, hogy miről bootoljon, és felteszel egy pendrive-ra egy Prime95-t akkor megnézheted, hogy jók-e a ramjaid (érdemes kb 4-6 órát otthagyni, hogy kiderüljön.
Esetleg letöltesz egy live Ubuntu Cd-t és azzal is próbálkozhatsz, hogy az elindul-e (ugyanúgy boot listáról ráböksz, hogy cd-ről induljon). Mondjuk nem tudom, hogy vannak-e benne/futtathatóak-e rajta tesztelő programok.
-
Spet
addikt
válasz Zoll21 #32413 üzenetére
Mint írtad az alaplapi vga-d is illetve lehet a pci vezérlő is elszállt (egy teljesen más kártyával kideríthető, hogy igaz-e) így lehet jobban jársz egy lapcserével. Ne adj isten ha meg még garanciális a lap akkor vissza boltba és cseréltesd ki.
-
Spet
addikt
Erre szoktal általában a gyártók egy listát feltenni az oldalukra,hogy az adott lap milyen cpu-t illetve memoriát támogat. Pl a tiednek is kéne egy listának lennie (memory support list) azonban én ezt a mobilról nem tudtam elő csalogatni.
-
Spet
addikt
válasz Gabesz87 #32389 üzenetére
Létezik csak a gatyád rámegy egy ilyen típusú bővítő kártyára 19 pin-es. 20 pin-est meg csak ezt találtam azt is külföldről.
Sebességgel kapcsolatban pedig még a a logout-on is találsz tesztet számadatokkal.
-
Spet
addikt
válasz apevia #32288 üzenetére
Amit linkeltél kép alapján, lehet, hogy csak sima driver probléma. Most milyen verzió van fent, a legújabb vagy valami régebbi? Bármelyik is csökkentett módban takarítsd le és telepíts fel egy másik verziót.
CPU testre: Super Pi
VGA-ra annyi benchmark progi van hogy tengert lehet rekeszteni, csak keress rá.
Memóriára pedig Memtest 86+Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco
-
Spet
addikt
-
Spet
addikt
Érdeklődnék, hogy milyen probléma származhat abból, hogy a lapba olyan processzor van benne mely nincs a kompatibilitási listán azonban minden más technikai paraméternek megfelel (FSB, cash). Asrock M266 típusú a lap illetve egy 1,6Mhz-es socket m478-as pentiumról van szó (előtte egy 1,7-es celeron volt benne ami feleannyi cash-el rendelkezett ).
Most is erről a gépről írtam a postot, illetve nyúzom az XP grandiózus utolsó óriási frissítésével ("csak" 134 db). Északi hídja kellemes 30-35 ˙C-os, nem égeti le a tapétát a falról .
-
Spet
addikt
-
Spet
addikt
válasz nincsisbéla #32048 üzenetére
Ez az intel nh82801ho még mindig csak a lapon egy chipet jelöl nem a lap pontos típusát . Szép betűkkel vagy a CPU vagy a PCI slotok közé van odaírva a típus.
-
Spet
addikt
válasz nincsisbéla #32045 üzenetére
Inkompatibilitási problémát jelöl (lásd itt. Sajnos olyn lapot nem találtam amit írtál nézd meg jobban hátha megtalálod a pontos típusát, és lesd meg, hogy támogatja-e a CPU-t.
-
Spet
addikt
-
Spet
addikt
válasz sesomaru1989 #31975 üzenetére
Inkább próbáld meg hogy vezetéket cserélsz először. Ha úgy sem akkor elhaláloztak a portok (nem kell csodálkozni, nem mai csirke a lap).
-
Spet
addikt
A nagy elosztón átbillented a főkapcsolót, akkor tuti kikapcsol egyből .
Viccet félretéve, vedd ki a ramot (kat) nézd meg nem-e koszolódott-e el slot vagy a ram maga. a több ram van benne próbáld meg, hogy kiveszed a másikat, és, hogy ugyanezt csinálja-e. Illetve megpróbálhatsz egy BIOS resetet is elem kivételével.
-
Spet
addikt
Kérdés, miért van az, hogy van egy Intel D8656BF alaplap amelyről, csak akkor akarja betölteni az oprendszer, ha visszadobom mellé egy formatált üres merevlemezt?
-
Spet
addikt
válasz MasterHUn #29563 üzenetére
Vagy folyamatosan rossz (nem megfelelő) memóriákkal próbálkozol vagy pedig meghalt a memória vezérlője BIOS sípszavak.
-
Spet
addikt
válasz Anaren91 #27454 üzenetére
CPU venti csatlakozója jó helyre van bekötve, nem egy ház hűtésére szolgáló tápra van rákötve. Lehet hogy hülyeségnek hat, de pl én nem kötöttem be véletlenül a CPU hűtést egy régebbi lapba és akkor ugyanezt csinálta, azaz semmit.
CMOS resetet próbáltad, illetve más táppal? Ha igen akkor próbáltad elemenként összerakva elindítani?
Ha viszont több kártyát is megpróbáltál, de azok működnek, és így sem adott képet, akkor még az is lehet, hogy a slot ment tönkre.
-
Spet
addikt
válasz minek?:S #26034 üzenetére
RAID magyar wiki h87 vs b85 valószínólég pedig a tuninggal kapcsolatos képességeket takarja.
-
Spet
addikt
válasz kispredátor #25976 üzenetére
Ha van valahol otthon vagy valami haverodnál elfekvőben egy hangkártya megpróbálhatnád azt berakni és azt beüzemelni az alaplapi hangkártya kikerülésével, hátha az üzemelni fog.
-
Spet
addikt
válasz varmi2 #25973 üzenetére
Hát lehet, hogy én nem tudok angolul, de ha AA-t ír ki a lapod akkor van problémája (valamilyen vectort kell eltávolítani), ha meg 40-et akkor sikeresen érzékelte az új perifériá(ka)t, és telepítette is őket a rendszer. De mondom lehet én nem tudok angolul..
-
Spet
addikt
válasz erer1000 #25030 üzenetére
Itt a hivatalos asus segítség nyújtás, ahol lehet CD-vel floppy-van vayg akár USB-vel is próbálkozni.
-
Spet
addikt
válasz rebrob #21422 üzenetére
Ha nincs rajta a megfelelő BIOS valószínűleg kiírhatja, hogy unsupported CPU és nem megy tovább, de az is lehet, hogy régebbi BIOS is el fog tudni indulni az új procival, de utána érdemes frissíteni ezt. Az, hogy milyen BIOS van rajta 2 féle képen tudod meg hazaviszed és bekapcsolod vásárlás után, vagy írsz a forgalmazónak, hogy meg tudja-e mondani.
-
Spet
addikt
-
Spet
addikt
válasz Adoka120 #20337 üzenetére
ATI-nál Crossfire rendszer van mig az NVIDIA-nal SLI-nek nevezik amikor párhuzamosan összekötsz két kártyát. A két konkurens kártyával ezt nem lehet megoldani, csak azt pl, hogy egy ATI kártyád lesz a fő, míg egy NVIDIA-s pedig egy másodlagos számoló (phyx-es) kártya.
-
Spet
addikt
válasz kengyel #20321 üzenetére
Hát valahogy mégis kéne szerezned egy kölcsönkarit arra az 1 percre, hogy kiderüljön, hogy esetleg nem-e a PCI-E csatlakozó adta fel (aminek kisebb esélye mint, hogy a kártya adta volna be a kulcsot), vagy egy másik gépben sem tudnátok átrakni a kártyát?