Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• FeRRaR1

őstag

válasz kisza25 #14004 üzenetére

Nem tudom, szerintem itt már valami mentális dolog is bejátszik. Vagy a social média szenny tudta megdolgozni ennyire az agyukat és/vagy ön kép zavarosak.

De soha életemben nem értettem 2 dolgot.

1, Ez kinek tetszik, asszonyt is kérdezem mindig. Csajoknak, csávóknak? Csak én nem találkoztam még olyannal?

2, Kinek kellenek az ilyen semmire nem jó nők. Jó most ő pont dolgozott részmunkaidőben, de nagy általánosságban az ilyen nem dolgozik, nem főz, nem nagyon akar gyereket nevelni vagy nem is tud agyilag. Kirakod mint a táblát hogy mutasson? Mire jó az ilyen ember, mit tesz hozzá bármihez?

De nekem is van bajom, mert mikor ilyet látok hogy hú de el vannak telve maguktól. Akkor rám jön a kényszer hogy lealázzam. Régebben meg is csináltam párszor, most már csak gondolatban. Persze kerülöm is az ilyeneket meg az üres beszélgetéseket amennyire lehet. Mindegy, már csak próbálok mosolyogni és nem szólni mert jót nem tudnék :N

kelly416

Én voltam a fehér holló ilyen szempontból. Mindenki mindig többet akart mutatni a bulis korszakban, én meg a matt fekete ötös golfot meg iphone 3-at (cégesek, T home és T systems) akkor bent hagytam a kocsiba és hátul parkoltam hogy ne lássa senki.

Aki csak a látszatra megy meg hogy kinek mi van az addig tud ugrálni amég valamennyire jól néz ki, és ez nem annyira hosszú idő. Másrészt a másik oldalról meg fog is ugrálni / próbálkozni.

[ Szerkesztve ]

• FeRRaR1

őstag

válasz kelly416 #14001 üzenetére

Jó volt, jót röhögtem rajta :DDD
    Csak beugrott hogy igaz is eléggé.

Mindegy is, az ilyen pumpa szájakkal engem ki lehet kergetni a világból.
    Meg aki komolyan így menne bele kapcsolatba az olyan is lesz.

• FeRRaR1

őstag

válasz kelly416 #13996 üzenetére

Általában a Volvo is tetszik a nőstényeknek, de a Porsche az más liga.

Van is egy sztorim: 3 éve elkezdtem egy normálisabb fodrászhoz járni. Előtte utána mossák, forró törölköző + kéz és váll masszázs. Igazából egy tradicionális Török fodrász kicsit komolyabb minőségben.

Mindegy is, van pár srác aki autó buzi. Talán említettem korábban jóban is vagyok az egyikkel aki most vett R8 V10 Plus Audit.
    Mikor elfoglaltabb a napjuk általában ünnepnapok környéke, de Péntek / Szombat szinte mindig akkor van pár csaj aki besegít hajmosás, masszázs, takarítás.

R8-as haverom vágja a hajamat, beszélgetünk akkor még hogy 911-et vagy R8-at vegyen. Amikor jött a csaj vágás után hajamat mosni meg masszázsolni. Pont akkor kanyarodtunk a Porsche 911 Turbo területre amikor átvette és beszállt a beszélgetésbe hogy mennyire tetszenek neki a Porschék, álma hogy lehessen egy neki, stb, stb....

Helyes csaj volt de nagy pumpa csalán szopó száj, nagy haj berakások, mű volt az egész feje az meg nekem nagyon nem jön be.

Na de ablak alatt parkoltam, gőzölgő törölköző az arcomon beszélgetünk és mondja neki a fodrászom hogy én is most vettem Porschét, ott áll az ablak alatt. Aztán elment a dolgára amég a csaj befejez. Oda hajol mikor a vállamat nyomkodja és félig meddig szexuálisan a fülembe súgja hogy hmmm Mr Porsche.

Azóta mondom is asszonynak hogy csak így hívhat. Mr Porsche :DDD

Szóval beteg módon alkalmas lenne erre, ez tényleg így van :)

[ Szerkesztve ]

• FeRRaR1

őstag

válasz Alusky #13973 üzenetére

Soha nem fogsz tudni tökéletes döntést hozni. Számít hogy hogyan adalékolják. Ezt folyamatosan változtatják, cserélik, évszak függően is. Számít hogy mennyit állt a kúton. Egy kis forgalmú kúton lehet annyit áll a 99-es prémium, hogy a 95-ös gyakrabban cserélt is magasabb oktánnal bír. Mert ez folyamatosan csökken. Itt pl a Tesco Momentum 99-et szeretem mert a szívó motoroknak nagyon bejön a keverék és hogy alkohollal érik el a magasabb oktán számot. Viszonylag frekventált helyen tankolva.

Szóval röviden soha nem fogod tudni a pontos adalékozást. Szívó / turbó / kis vagy nagy köbcentinek lehet más jön be jobban. Pl a V-power érezhetően rosszabb a Volvo V8-ban mint az alkoholos 99 Tesco. De ugye azokat turbós motorokhoz fejlesztik. Hozzá jön ha tudnád is hogy melyik a jobb a motorodnak, melyiknek kedvezőbb az adalék összetétele, akkor se tudnád hogy mennyit állt mióta kikeverték különböző helyeken.

Így az hogy csinálnak egy tesztet 1-2 kúton esetleg 1-2 autóval... Az lehet hogy semmit nem fog jelenteni egy másik ugyan olyan kúton a te autóddal.

Itt torony magasan a 99-es Tesco és V-Power amit ajánlanak, amikhez írják a szoftvert. Attól függően melyiket szereti jobban a kocsid.

• FeRRaR1

őstag

válasz Alusky #13970 üzenetére

Nem is nagyon akarom látni hogy őszinte legyek. Arra az Angol nőre emlékeztet aki elment Pakisztánba hegyet mászni hogy megmutassa nem is olyan veszélyes. Majd rövid időn belül meg volt erőszakolva és nem volt a helyén feje. De van ilyenekről egy videó válogatás is.

Persze mindenki nézze / csinálja ami tetszik neki. Nekem nem tetszenek az ilyen nyomor telepek. Ugyan így vagyok a nagyvárosokkal, nem szeretem őket, pláne nyaralás vagy túra szempontjából.

Pl asszony most küldte nekem ezt: [link] (insta warning, nekem nincs de úgy is nézhető)
    Ezen az úton mentünk mi is Augusztusba. Minél kevesebb ember, minél érintetlenebb tájak. Vagy Horvátba is áteveztem egy lakatlan szigetre annak idején többször, és ott voltunk egész nap szinte.

Egyik ismerősöm hívott most, minden évben mennek valahova, India, Indonézia, most Nepál hogy menjek. Mindig valami nagy nyomor régió. Nő nem mehet, meg elég sok a veszélyes rész meg 20 oltás, meg biztos fosni fogsz a kajától. Brazilban azért ők is kihagytak egy nyomor negyedet ahol minden 3. turistát megkéselnek... Hát mondom nem győztél meg :DDD

De mondjuk Csernobilba el akartam menni a mini sorozat után, (háború előtt) oda meg más nem akart. Az ilyen elhagyatott dolgok is vonzanak mint a Shiey csatornán.

Vagy Nürburgring a hegyek között, kis települések, barátságos fogadók, benzin gőzösök..

[ Szerkesztve ]

• FeRRaR1

őstag

válasz Alusky #13967 üzenetére

Vannak hülyék... (Nő is, kommentelő is)

radi8tor

De csak ha megújuló faágakból szerelték össze.
    ;]

[ Szerkesztve ]

• FeRRaR1

őstag

válasz rbalint88 #13923 üzenetére

+Qru

Szinte biztos nem lesz 911. Legalább is nem ez és nem ennyiért. Ugye az volt a tervem hogy a Macan árán lesz egy valószínűleg LC 500, meg marad is. Ez lenne a tuti, túl a nagy áresésen, megy vissza pénz a számlámra, és van rajta kb 7 év teljes gyári gar még.

Ez lenne az "észszerű". Már amennyire "észszerű" lehet Porsche és V8 Lexus vásárlás :DDD

Nem rossz ajánlat a 911 Carrera T, egy GT3 Touring "baby" változata.
    Meg is tehetném, de nem érzem okos döntésnek.
    Nem most és nem ezt. Nem esne jól ennyi pénzt elégetni hogy itt álljon egy 911. Majd ha több időm lesz, és inkább vennék egy 997.2 911 GTS-t 60k körül, az már nem nagyon fog lejjebb menni, a T még biztosan fog esni egy nagyot a következő 1-2 évben.

Majd úgy is beszámolok ha lesz valami.

• FeRRaR1

őstag

válasz radi8tor #13881 üzenetére

Valamennyire bele szerelmesedtem, de hidd el nem nehéz.
    Majd kiderül mi lesz, még nincs eldöntve.

2ozzmexy

Macan terv az volt hogy 1-2 éves kora között lesz eladva. Erre tavasz a legjobb alkalom. Ettől nem térek el, ez már így volt kitalálva mikor rendeltem.

De kis háttér story tegnap voltam a Porsche centerben és most 3000 font buktával tudnék kiszállni. Ami nem rossz de ha privátba eladom szerintem tudok rajta egy 3-5000 fontot javítani. Mert nyilván annyiért adnák ők is.

Tettek is egy ajánlatot, hogy vigyem vissza hozzak ki egy 911 992 Carrera T-t. Ami most a legjobb 911 ár/érték arányban. Kb mint a GT3 touring "olcsóbb" változata.

6. genes fedélzeti, Macan 5-ös, és ez pl egy hátránya. Persze csak az olyan beteg állatfajoknak mint én. Ha kihoznának 2024-ben egy teljesen új alapokra helyezett next gen Macant, most megrendeltem volna. De csak EV lesz, az meg számomra 0 élmény, 0 mechanikus érzet, 0 hang, 0 érzelem. Jól gyorsul alacsony tempóról oszt ennyi. Messze meg pályára ne vidd.

Szóval kézi váltó, 2+2 ülés, ez a 992 széria legkönnyebb tagja. GT Silver, alap az állítható futómű, sport kipu, sport chrono pakk, meg sok más is ehhez a verzióhoz.

Mindenkinek elmondom hogy nem írok alá semmit, nincs eldöntve, és először a Macant fogom eladni... Mindegy had próbálkozzanak. Szívesen próbálgatok én mindent :DDD

Macan megtartásra reagálva. De megtarthatnám csak nem éri meg. Az árából kijönne a Volvo S80 V8, Lexus LC 500 V8, meg még maradna pénz egy Clio RS-re mondjuk valami spéci kiadásra (Gordini).

Szóval:
    1, Nem akarok nagy buktát lenyelni a megtartásával.
    2, Jó autó, de annyira nem hogy hármat kiváltson.
    3, Mostanában több a munka út, kevesebb a privát, úgy hogy adnék valami laposabb, sportosabbat. A kézi 911 váltó meg álom.

De nincs még döntés hozva, csak nézegetem mi van a polcokon...

rbalint88

Ami most megy mumble rap retek meg auto tune fülsértő retek az nem e világi. Én le szoktam szedni 3 havonta a UK top 40 és vagy top 100 pár verzióját. Legutoljára a 180 számból valami 5 db maradt meg a gyűjteménybe... Ugyan az megy mint a filmeknél. Következő, következő, következő, minőségre nincs idő. Tisztelet a nagyon nagyon NAGYON kevés kivételnek.

kelly416

Én jó régen, 10+ éve leszedtem minden év 100 legjobbját. 80-90-2000 évek legjobbjai, leválogatva. Az akár mikor mehet a végtelenségig, mellé van vagy 120 kedvenc album, filmzene. Meg pár vegyes válogatás. Rádiót, nem hogy az évét, az év tizedét nem tudom mikor hallgattam utoljára. Ott meg felszopják az ilyen férgeket.

Alusky

Ez nem feltétlenül van így. Ezt mutatják mert ez a "munkájuk" aztán soknak csak egy nagy csőd meg hitel állománya lesz / van.

[ Szerkesztve ]

• FeRRaR1

őstag

Porsche után azonnal átülve azt kell hogy mondjam WOW. Porsche minőség? Nagyon jó, de van pár apróbb problémám vele. Ez teljesen más kategória. A minőség érzet, nem tudom ez hogy lehetséges, de nem kicsit, ha nem nagyon ráver. WOW.

Hét második felébe hoznak különleges limitált verziókat, és meghívtak egy délutánra. Nálam lehet egy fél napot, adnak útvonalat, tele tankot, nem kérnek semmit érte ;]
    Mondtam hogy egy biztos, érdekel de nem fogok most még semmit aláírni csak ha eladtam a Macant. Természetesen, semmi gond, értesítjük amint itt vannak az autók.

• FeRRaR1

őstag

válasz 2ozzmexy #13868 üzenetére

Nagyjából eldöntöttem mert pontosan tudom mik az igényeim. Ennek ellenére bedobom ide, elvégre ez egy autós fórum hogy hátha valakinek van észrevétele amire nem gondoltam. Nincs szükségem pozitív visszacsatolásra, csak "hangosan ide gondolkoztam".

Biztos hogy kipróbálom, és ha úgy élvezem ahogy ők akkor nagy valószínűséggel meg is veszem. [link]

Nem túl gyakran hallasz tőle ilyet hogy ez az egyik kedvenc autóm. Minden 2-3. videó amit nézek róla azzal zárul hogy vagy próbál venni egyet, vagy vett egyet a tesztelő.

Más:

Tegnap este (végre nem hidegben mert 10-12 fok volt a hétvégén) kint porszívózom a kocsikat, gázrugókat cserélek az S80-on, rendeltem hozzá pár dolgot. Legjobb légszűrő, aktív szenes hepa kabin filtert, fertőtlenítőt a klímához, olaj szűrő és gyertyák. NGK Laser Iridium. Elvileg a gyári is ez csak Volvo van ráírva. Na most azért volt bennem para hogy sok a hamis. De hogyan mondod meg biztosra hogy hamis e? Dobozáról van videó, gyertyáról van videó, de azt is elmondják hogy egyre nehezebb megmondani ránézésre.

Majd nem tudom ez mennyire köztudott de találtam egy nagyon nagyon egyszerű módszert: Ellenállást kell mérni rajta. A hamisak értékei össze vissza ugrálnak. Egyik 40k ohm a másik 480k. Az eredeti az szűk tartományba mozog. Nekem mind a 8 db 5,2k és 5,5k ohm tartományba volt, szóval biztos hogy eredeti.

Csak egy multiméter kell és egy percen belül tudni fogod hogy igaz vagy hamis. Másik módszer hogy elküldöd a sorszámát az NGK-nak és megmondják, mert a hamisakon nem változtatják. Állítólag.

[ Szerkesztve ]

• FeRRaR1

őstag

válasz 2ozzmexy #13858 üzenetére

Irományra reagálok, nem sértésnek szánom.

Mutasd meg hogy mi a Lexus LC 500 Toyota megfelelője akkor? Ez nem a CT200h... [link] Csak ezt az egy videót nézd meg miközben vezeti. Teljesen odáig van érte. Carwow Mat Wattson is áradozott róla hogy mennyire jó vezetni. És én ezt akarom. Prémium anyagok, komoly hifi, szívó V8, és ezt az idióta letörölhetetlen mosolyt mikor vezeted. És ezt nagyon nagyon kevés kocsi tudja. Vagy amit fentebb linkeltem, Doug D erre adott először legmagasabb pontszámot minőségben. Azért egy Toyota sok minden, de rohadtul nem minőségi a beltere. Ez meg egyenesen az egyik legjobb. Szóval egy 5 literes V8 Lexust ne hasonlítsunk egy 1.6 Toyotához.

Ehhez hozzá jön hogy Yamaha az a V8, ami a Volvo ugyan csak Yamaha V8-asa után adja magát. Nagyobb, erősebb, sportosabb. Viszont ugyan úgy kimegy a világból.

Egyrészt, másrészt lesz rajta 6-7-8 év gyártói garancia úgy hogy pont nem fog érdekelni hogy mi megy tönkre. De ez is egy nagy HA, ugyan is túrom már a netet jó ideje és csak pozitívat találok róla mindenhol.

Egyetlen "hibája" hogy a váltó egy komolyabb pálya napon túlmelegedhet. Egyrészt szól előtte, másrészt kapható hozzá !gyári! kiegészítő váltó olaj hűtő hogy ha annyira problémád lenne vele.

Néztem 40 perces technikai elemzést a futóművéről és álom jó. Volt egy váltás mikor az összes acél elemet alura cserélték, akkor kapott egy komolyabb átprogramozást is. Viszont állítható és nagyon érződik hogy comfort vagy sport+. Puding próbája az evés. Volt aki azt mondta a valaha volt legkényelmesebb sport ülés, valaki azt hogy nem bír 1 óránál többet benne ülni. Hogy számomra milyen lesz azt csak egy tartós teszt fogja megmondani, de abszolút nem tartok tőle.

Ennyiből a Macan egy túlárazott előző genes Q5. De aztán kipróbálod és rájössz hogy köze nincs a kettőnek egymáshoz. Más motor, más váltó, teljesen más hajtáslánc programozás. Audi lassan is orrtolós, ennek meg annyival messzebb van a határa, és akkor is semleges vagy ha akarod a seggét teszi de az orrát sose.

De rájöttem mióta megvan hogy mibe a legjobb a Porsche, kormány rendszer és érzet, fék rendszer és érzet, meg az egész kocsi szoftveres összehangolása egyszerűen párját ritkító. Nem csoda hogy a McLaren és AMG is át csábított mérnököket tőlük...

Azt a munkát, kilométert és verseny pálya tapasztalatot. Az a szakértő és autó versenyző gárda akik ilyenné teszik a Porsche gépeket. Na az a nem semmi.

Nem akarom az összes pénzemet egy 911-be tenni. Sokan meg se tudják fogalmazni hogy mire van szükségük. Én nagyon pontosan meg tudom, és annak most a lóti-futi EV-k mellett úgy érzem az LC 500 felel meg a legjobban.

Macan nagyon nagyon jó de 1-1,5 évre vettem és ehhez tartom is magam. Nem egy GT3 RS hogy egy év után is felfele menjen az ára. Megvolt, jó volt, majd lehet hogy lesz még. Az meg hogy az új Macan csak EV lesz, hát b@sszák meg.

924 nem tetszik, a teslát meg nem is véleményezem se élmény se minőségi szempontból inkább. De mindegy is, annyi féle és fajta gép van hogy mindenki megtalálhatja ami neki kell. Mint írtam az én igényeimnek ha listába szedem az LC 500 felel meg a legjobban.

• FeRRaR1

őstag

Utolsó utáni:

"Totally agree with Lexus’s message about their vehicles, “emotional experience that can’t be measured.”"

"I’ve had my 2018 LC since it was new. I absolutely love this car. It still makes me smile even just looking at it, and giggle when I let it rip. I’ve had probably 30 cars in my life and nothing has ever come close to the feeling that I get with this car. The LC is not a spec sheet car. It’s not a Swiss Army knife of utility and function. It’s a FEELING car. And the way it makes me feel is priceless."

[link]

Minden tulaj azt írja hogy nem a számok autója, de ami érzelmeket kivált arra nem tudsz ár cédulát tenni.

Bakker megtaláltam amit kerestem. Idén már nem hiszem, de mihamarabb ki kell próbálnom egyet.

• FeRRaR1

őstag

válasz Qru #13841 üzenetére

Alap, a fiúk egyenesben gyorsak, a férfiak kanyarban is ;]

rbalint88

Persze, de a Volvo mennyire kéne hogy ott legyen? Mégis mekkora élmény... Igazából nekem fontos a minőség és megbízhatóság ezért is kiesik a Maserati. Tényleg talán az az a márka amiről a legkisebb ismeretem van, és nem is igazán tetszenek se kintről se bentről (bár ugye ez szubjektív, de attól még nem veszek magamnak olyat ami nem tetszik...) A Ferrari származék motort és hangot adom, de utána megáll a tudomány.

2ozzmexy

LC 500 van benne a kalapban, meg fél lábbal a 911. Mind a kettőt nagy élmény vezetni, mindegyik viszonylag jól tartja az árát. Mindegyik 2+2 üléses, hátul kapar. A túra 911-ekkel igazából egy ligában is játszik az LC 500.

Nekem arra is kell, hogy kerázhassam, garázsba várja hogy kivigyem és meghódítsunk pár utat. Elmenni egy elegáns helyre, biztos levinném a ringre is hogy kiderüljön ott mit tud. Ez a max amit tennék vele: Kipu + légszűrő + tune.

Nem értem mondjuk hogy sok embernek miért ennyire ellenszenves a Lexus. Minőségibb mint a németek. 10 év gar, nem romlik el, ez meg ráadásul Yamaha szívó V8... Most a szappantartó merkedeszek szebbek? :N (ez nem csak neked, de tényleg érdekelne)

[ Szerkesztve ]

• FeRRaR1

őstag

válasz radi8tor #13836 üzenetére

Doug score, Qualityben ez volt az első kocsi ami megkapta a legmagasabb 10-es minőség pontot. Tesla 4, AMG 6, Audi, Porsche 8, Rangerover 4, bmw 5-7...

De ez: Bentley 9, LC 500 10. Na az mi.

Úgy érzem igazán megtaláltam a következő autómat :))
    Szívó V8, ritka, különleges, egyedi, kényelmes, gyors, álom hang és élmény. Mindezek mellett a legjobb minőség és megbízhatóság.

Köszönöm a cikket. Ezt csinálja utána egy AMG vagy bmw, de legyen kettő hogy csak fele ennyit kelljen. Nagyba fogadnék rá hogy úgy se sikerülne.

Megtaláltam és szintlépés is lesz. A Volvo V8 lesz a napi kivéve 5-10 perces körök (azok elektromosan). LC 500 a garázsba hétvégére vagy veretni vagy road tripre, autós találkozóra bár sok cucc nem fér bele ;]

Egyik Lexus dealer mondta ismerősnek: Egy baj van ezekkel a kocsikkal, hogy nem romlanak el. Ja mondjuk ez furcsa a mai világban sajnos.

F_Zolee

[link] Itt a teljes amerikai izom autó élmény röviden. Élvezed a motort, majd majdnem megöl egy fo$ műanyag darab ;]

[ Szerkesztve ]

• FeRRaR1

őstag

[link] Utolsó felszopásom, de ezt érdemes megnézni. A weekend kategóriában hol van a mezőnyben, azért az elég erős, de az összesített is. Beleszámítva hogy kicsit lehúzta mert "csak egy" Lexus....

• FeRRaR1

őstag

válasz rbalint88 #13831 üzenetére

Igen az új bmw M3/4 mögé sorolják, de mégse az kéne. Az inkább pálya gép, ez inkább sportos túra GT. 911 is volt a kalapban, csak ami kéne az onnan indul kb mint a Macan. Ár tartásban erős, ahogy vezetési élményben is top 1. Van benne igazság, Gordon Murray is megmondta hogy a 911 jó :)

Kicsit se mozgat meg se egy bmw, se egy merk, se egy audi jelenleg. Egy gated manual szívó V10 R8 azé' igen, de az újak nem. Lesz@rom hány lóerő, mit megy dragba, legkevésbé sem érdekel.

Inkább a túra 911 és S kupé irányában van az LC 500. Van is több összehasonlító videó 911-el, hatalmas komment háborúval.

Tartósságban és hűtésben ne is említsed egy kontextusba azokkal. Max 3 év gar vs 10 év gar. És az a max 3 is olyan, hogy hallottam sztorikat ahol csak kettő volt mert egy évet pihent a dealernél. Vicc kategória. Ahogy az érték vesztésük is. Vegye akinek az kell, nekem nem. Vagy a bmw hozzá állása a kigyulladásokhoz, garanciális hibákhoz... Nem elnézést kijavítjuk ha nem hogyan keressünk kiutat, hogyan fogjuk az ügyfélre. Valakinek szexben is bejön a szadomazó meg ha agyon alázzák szóval elhiszem hogy van rá kereslet... ;]

Giulia-t próbáltam a Ferrari származék V6 miatt. Jónak érződött kívül, belül csak sajnos nem férek be :DDD Fejem erősen beleér a panoráma tető szélénél a kárpitba.

Porsche ami kéne 997.2 GTS indul 60k-tól. LC 500 45k-tól. És ott akkor modern a beltér, kevesebb a méter, van gyári garancia, van Android Auto, bár a Porsche is kínál gyári megoldást a korábbi 911-ekhez is ami megint csak példás hozzá állás. Torque vectoring limited slip diff, VéNyóc. És golyó álló technika ami azért nem annyira igaz a 911-re.

[ Szerkesztve ]

• FeRRaR1

őstag

válasz Qru #13828 üzenetére

Sokan nem értik szerintem, és aki számok alapján vesz autót csalódni fog. A vezetési élményt nem lehet számokkal leírni. Sőt maga a lóerő se írja le. Inkább a teljesítmény görbe.

Igazából amit én keresek az az érzelmek és smile / mile. Az a legfontosabb. Az új"C63 AMG" 4 henger hibrid 2,3 tonnás rettenet gyorsabb lesz drag raceben? Igen. Érdekel egy cseppet is? Nem. Egy korcs az egész, és nem lesz jó se országút csapatásban se pályán. Igazából a drag race egy populáris és egyszerűen megérthető dolog, de nagyon nem jó jellemzése egy kocsinak.

Jó példa erre a carwow csatorna is. Ahol felszopnak szinte mindent, akár mennyire rossz. Majd Matt a saját csatornáján meg privát podcasteken elmondja hogy soha nem venne elektromost. Szóról szóra amit én gondolok. Jó a városba, jó hogy nincs "hidegen" járatás, lóti-futi. De 0 élmény. 0 érzelem. Én mosolyogni akarok minden gázadásnál, kormány mozdulatnál és ezt tudja az S80 V8, tudja a Macan, és tudni fogja az LC 500 is minden bizonnyal.

F_Zolee

Egyébként van valamekkora Charger és Challenger kínálat is itt. Chargert nem láttam / próbáltam. Viszont idén volt egy Challenger aminek átnéztem a futóművét a garázsban ahová a Volvót hordom. Alapvetően nem porcosodik nekem Amcsi autókra (Boss 429, csak a nevét meglátom már igen, ez a kivétel). Annyira nem tetszett amit látok, sokat javultak beltér és futómű minőségben, de még mindig nincsenek ott ahol szeretné az ember. 0 garancia, nehéz alkatrész szerzés, drágább rá minden biztosítás és adó. Mindezek mellett nem vágyok rá fele annyira se mint egy LC 500-ra. Mindene jó, motor, zene, úttartás, minőség kint, bent, garancia....

[ Szerkesztve ]

• FeRRaR1

őstag

válasz kelly416 #13822 üzenetére

Szerintem a Volvo átáll napibbra, mert mindenki szereti, nagy kényelmes, jól pakolható. A Volvo helyére, majd valamikor jövőre beparkol egy LC 500 V8. Úgy is valamelyik elektromossal megyünk a legtöbbször ha suli le vagy felvétel van, boltba elugrani, edzeni... Ilyen 5-10 percere nem szeretem beindítani se a V8-at se a V6-ot.

Alusky

Az első kép az a sajátom, az marad mindenképp. Biztosabb mint a halál.
    Értem és ez meg is van napi szinten mikor használom. Viszont amit tud, az annyira bolond biztos, annyira az útra van ragasztva hogy inkább napinak és rossz idősnek jobb.

Hétvéginek meg valami különlegesebbet szeretnék ami tud huligán is lenni. Ami elméleti síkon rosszabb, de ez teszi jobbá az érzést :DDD

Tetszik, nem tetszik kérdés annyira nem érdekel. Értem hogy nem mindenkinek jön be és nincs is ezzel baj. Nekünk bejön és ez számít, nem a szomszédnak veszem.

Qru

Elkezdtem írni a merkedesz bekezdést. Kb fele hibát soroltam fel a hsz-ben, és már akkor éreztem hogy na jó, ez biztos nem lesz. Most ha megveszem, mindenét megcsináltatom, rá rakatom a 3 extra hűtőt már egy LC500 közép árfolyamában vagyok. Amin még mindig van 5-6-7 év gar, fele annyi mérföld és nagyon nem egy kategória a kettő.

[ Szerkesztve ]

• FeRRaR1

őstag

Kezdenek lenyugodni a kedélyek munka téren, úgy néz ki jövő hét közepétől full nyugi lesz, de már most is elég jó. Szóval több ideje van az embernek kocsikat nézegetnie :DDD

E heti eszme futtatásom eddig:
    (könnyebb manuál gép majd utána jöhet csak...)

A Porsche pár hónap és egy éve megvan már. Az elejétől kezdve az volt a terv hogy 1-1,5 évet marad úgy hogy amit éledezik a piac tavasz elején megy fel.

Úgy néz ki hogy az új Macan csak elektromos lesz, a Cayenne nem tetszik, külsőre se nagyon, de vezetési élményre se (egy Macanhoz képest). Kivéve Turbo GT de az meg legalább dupla ár lenne meg hatalmas bukta mert csak használtba van már.

Szóval győzött a "józan(abb) ész" és kevesebbet költök hogy valamennyi menjen a ház projektbe is.

Elsőre 2 kocsit gondoltam, szem előtt tartva hogy a Volvo S80 V8 nem megy sehova, az az örökké megtartós verda. Mindig menetre kész, mindig élmény, nem áll benne nagy pénz, szép, ritka, álom jó vezetni, AWD, nem hisztis szóval télire is jó.

Volvo V60 Polestar. Szinte ugyan az a váltó és AWD mint az S80, kicsit finomított, gyorsított itt ott, de nem nagy a különbség. 315 vs 350 lóerő, tuningolni azt se lehet nagyon mert a váltó nem bírja. (motor bírná). Nem is nagyon olyan autó amihez hozzá akarnék nyúlni. Szóval biztos hogy jó, ismerem a technikát kívül, belül. Viszont nagyon hasonló és nem elég "huligán" (talán). De vágyom rá valamennyire ez egyértelmű. Az utolsó Volvo aminél ezt érzem...

Ezért megint képbe jött a W204 C63 AMG. Abból is a C63 AMG 507 edition. Baby Black Series. SLS dugattyú, hajtókar, Black Series motorház, könnyebb, erősebb, minőségibb a beltere meg ritkább. Fél úton van a Black Series és P31 Performance Pack C63 AMG között. Árban viszont nem vészesen több. Sok problémát meg is oldana hogy 2012 utáni. Jobb a váltó, kevesebb a motorhiba, minőségibb és modernebb a beltér. Viszont! Még így is van 3 nagy probléma a motorral ami a felső felének az újjáépítését hozza maga után. Dizájn probléma hogy a szelep kiemelők indításkor a külső soron nem kapnak olajat azonnal. A szelep állító kikopása, illetve a cam shaft 4db ismert kopása. Olajat el kell küldeni tesztelni hogy vannak e benne fémrészecskék hogy megelőzzed, és 3-5000km olajcsere intervallumok csúcs olajjal. Ehhez hozzá jön hogy a facelift után szinte minden jobb lett csak a hűtés nem. Ha vereted neki (azé' venném b@szki) akkor 3!!! hűtőt is be kell rakni. Hátsó diff, váltó, és motor olaj. Mert ezek alapból is melegek eléggé határon vannak, de a facelift bumper rontott rajta. Vagy felrakod a Black Series bumpert mert az javított rajta sokat. Ezek mellé jönnek a típus hibák mint panoráma tető csavarjai kilazulnak és elkezd az egész mozogni idővel ázni. Le kell bontani a teljes tető kárpitot, kiszedni, takarítani, szigetelni, visszatenni. Dashboard ismert nyikorgása, elég hangos és sok kocsit érintett, szét kell kapni de megoldható. Szívósor magnézium ötvözet, és idővel kikopnak a sarkai és fals levegőt szív a motor, szinte mind érintett és csak idő kérdése. Műanyag motor alkatrészek fáradása, folyása is gyakori. Igazából ezt a kocsit csak a hajtás lánc miatt venné az ember. 6.2L V8, erős jó váltóval. Mindenképp a TOP 3 valaha volt legjobb szívó V8 egyike. Viszont annyi de annyi probléma és odafigyelés jár vele hogy nem biztos hogy ezt akarom. Pláne úgy hogy maga a kocsi külseje se, de főleg a beltere nem tetszik túlságosan. Persze van kb 1db 507 Designo belsős eladó, de ez már tényleg a fehér holló vadászat. No meg elszoktam a Japán Yamaha V8 + Svéd acél mellett az ilyen hiba halmazoktól. Nem megoldhatatlan, de meg akarom E oldani?
    Ez az egy van ami tetszik kintről, meg egy ami bentről (2 külön kocsi, ami egyben tetszik kívül belül olyan meg nincs eladó most...)

Így vissza kanyarodtunk a Yamaha V8 témához. Ismert szeretett utat nem biztos hogy el kéne hagynom. És ha modern, 500 lóerő körüli Yamaha V8 akkor Lexus. Ritka különleges, különlegesen jó, NINCS TÍPUS HIBA, 10 év garancia, jól tartják az árukat, valaha volt TOP 5 legjobb szívó V8 egyike.

Ezeket eddig is tudtuk, de mi van? IS-F, RC-F, GS-F. Végig nyálaztam sokszor, tudom hogy RC-F & GS-F kéne. Kinézet vagy praktikum győzne, majd eldönteném pár oda vissza próba után. Álom motor, váltó, Torque vectoring limited slip diff, egy kipu + légszűrő + tune és 550 lóerő.

De tegnap megvilágosodtam. Mert össze vissza szűr az ember, és most úgy kerestem hogy Lexus, 5 literes benzines. És maradt még egy a kalapban amire eddig nem is gondoltam.

Lexus LC 500 V8
    Brutálisan jól néz ki kívül, belül. Álom minőség, váltó, motor. Minden. Hajtáslánctól a kinézetig. Beltér minőségtől a 10 év garanciáig. Az árak elkezdtek lecsordogálni és a kínálat alja kezdi nyaldosni a C63 507 kínálat tetejét. Sőt. És nagyon nem egy kategória a kettő. Szerintem. Veszek egy 4-5 éves használtat és 2x annyi garancia lesz rajta mint egy új Németen ;]

Képen is különlegesek, de élőben valami lélegzet állító a forma és minőség. Pont amit szeretek. Nagy, kényelmes, biztonságos, sportos V8, megbízható, ritka, különleges, és álom jó vezetni...

Észrevételek? Kihagytam valamit, nem értek semmihez, anyám is téglával mos ablakot? Macan utódot keresek. Nem kövéret, nem rondát :DDD

Egy biztos, hogy kitöröltem most az összes Volvo, Porsche, Merkedeszt a figyelőből és elkezdtem LC 500 V8-akat követni.

Gondoltam bedobom a közösbe az autó buzi eszme futtatásomat.

[ Szerkesztve ]

• FeRRaR1

őstag

válasz Qru #13782 üzenetére

Nekem a Kaposvárin mutatta egy rendőr ismerős hogy nem lát semmit kb ov meg telefon terén. Mondjuk 5 éve nem voltam ez meg annál is korábban volt lehet változott azóta.

Mondjuk 2 okból is fura ha így van:

1, nem szednének be pénzt azok akiket sokszor csak azért hajtanak ki.

2, Biztonsági okokból is hatalmas öngól.

• FeRRaR1

őstag

Driving without your seat belt carries a £500 fine.You could get a fine of £200 and 6 points on your licence if you're caught using your phone behind the wheel. If you're taken to court you could get a fine of £1,000 and be disqualified from driving.

Imáimat meghalgatták. Új kamerák update után látják a mobilt, övet (nem úgy mint a véda :DDD )

És emeltek a bírságokon, visszaesőknek vagy súlyos szabály sértőknek eltiltás.

Ami érdekes hogy mindent szigorítottak, de a gyorshajtást enyhítették kicsit. Eddig 100mph felett jogsi elvétel automatikusan, most már nem, mindenképp mérlegelnek hogy mik az okok, körülmények.

Eddig az elmúlt 5 évben 4 eset volt hogy mobilozó belénk gurult...

• FeRRaR1

őstag

válasz Reggie0 #13755 üzenetére

Legjobb az lenne hogy ha a Svájci és Angol rendszert ötvönék. Szóval a személy lenne biztosítva, saját rendszámmal és át is teheti másra.

Londoni zónába fizetek 2 személyre 300 fontot egy évre a 4.4 V8 Volvora. Casco. Az nevettségesen alacsony. Itt. Ismerek olyat aki a Nissan Xtrailre fizet 3 baleset után amiben 1-ben volt ő a hibás majdnem havonta ennyit.

Illetve itt az is számít hogy hol parkolod, hány éve van meg, hány kocsid van. Van belső statisztikájuk is, pl a Rangerovereket nagyon lopják, ismerősnek egy év alatt baleset nélkül felment a biztosítása évi 1500-ról 3200-ra :DDD

• FeRRaR1

őstag

válasz kelly416 #13743 üzenetére

Asszony verve, pénz számolva. :DDD
    2 hét indulatos, agresszív, majdnem tettlegességig fajuló csata után beadtam a derekamat és feltettem a karácsonyi fényeket én is.

De egyébként én úgy vagyok vele hogy 70%-ban egyetértünk, ami nagyon nagyon jó arány körbe nézve....
    15%-ban akkor is az van amit én mondok... 15%-ban nem érdekel annyira és engedek vagy csak ráhagyom.

[ Szerkesztve ]

• FeRRaR1

őstag

válasz 2ozzmexy #13726 üzenetére

Pár észrevétel:

Azért is írtam hogy mindegy is a mondat után. Mert a legtöbb dolog, ügyintézés itt nagyon gyors és kényelmes. No meg ingyenes. Kocsi átírás is. És vissza kapsz mindent amit túlfizettél.

Káposztát meg nagy boltba vettük, mi vettük le a polcról, nem látszott rajta hogy fekete lesz a közepe. Én lennék az első aki nekik megy, de ez esetben nem tehetnek róla. Ennek ellenére cserélték volna, de nem érte meg vissza menni ennyire egyszerű.

Szóval nem dobtak meg semmivel, csak nem vagyok saját magam ellensége. Se pénzben sem időben.

Még ha jogos is a dolog, igazam is lett volna, akkor se. Ezért írtam a szösszenetet, hogy furcsa érzés elkezdeni ezt a mérlegelő hozzá állást. De hülye lettem volna...

[ Szerkesztve ]

• FeRRaR1

őstag

válasz ANDROID??? #13717 üzenetére

Nevetünk rajta, de a lépcsőházunkba volt nem egy ekkora hülye. Emelnek 4 forintot és ezért ment vagy 1 kilométert oda meg vissza is. Hogy rakjon bele 2 ezer forintért. És ő ettől jól érezte magát. Gondolom vállon is veregette magát hogy milyen ügyes és okos.

De nem kell ennyire vissza menni az időben, egy korábbi landlordunk konkrétan minden tankolásnál megnézte hol olcsóbb a benzin, és oda ment. Ha ez 30 perc városi vezetésre volt akkor is. Majd mikor egyszer nem bírtam, mondtam hogy mutassa a számlát, össze hasonlítottam a 2 percre lévő kúttal, kiszámoltam mennyit "spórolt". Valami 1.58 volt fontba, és ezért városi kocsikázott egy órát. Nem tudom sikerült e változást elérnem, de kb 2-3 percig csak némán meredt maga elé mikor közöltem vele ezt.

Nekem is nehéz volt ezt mindenre kiterjeszteni. De mondjuk egy hasonló példa hogy vettünk fej káposztákat, egyik rohadt volt belül. VISSZA A BOLTBA, KICSERÉLTETEM kiált az asszony. Mire én: Tehát most beülsz a V8-ba, vissza vezetsz 20 percet hogy kicseréltess egy 0,75 fontos káposztát, majd haza vezetsz 20 percet. Jól értem?

B@szd oda a csirkéknek aztán a föld forog tovább, nem kell hülyeséget csinálni.

Ezt kb már mindenre alkalmaztam. Hiba lenne igazam valamiben, de ha nem éri meg akkor meg kell tudni állni hogy elindulj. Pl mikor eladtam a fehér XC60-at, adó visszatérítés itt automatikus. És az okosok csak pappír csekken tudják postázni. 2024 mindjárt de mindegy is. Kb pont egy évet volt meg a kocsi, így valami 2 font 38 penny-t kaptam vissza csekken. Sok kisebb bank fiókot bezártak mostanában szinte minden online, legközelebbi 18 perc. Tele nyuggerekkel, sorokkal, parkolásért fizetni kell ott. Évek óta nem jártam (egyszer egy rokonnak soron kívül segítettem), mindent online intézek. Üzemanyag költség, parkolás, idő oda, vissza, sorban... fogtam aztán kib@sztam a picsába. Furcsa érzés? Az. Helyes döntés? Nagyon is.

[ Szerkesztve ]

• FeRRaR1

őstag

válasz bitpork #13714 üzenetére

Egyetértek. Aki hülyén vagy hülye helyen csinálja, és okoz valamit / elkapják vegyék is el. Legyen kis hullaházi közmunka, szemétszedés az árok parton, valami ami elveszi az idejét és hasznos is. Mértékhez méltóan. Ne csak fizess azt húzzál tovább.

Mindenkit elkapni soha nem fognak de legalább lenne normális visszatartó ereje.

Más:

Egyébként azt hittem hogy véget ért a 12 éve gyorshajtok pályafutásom. Reptér felvételen voltam, és hazafele M25, volt pár változás nemrég. A kamerák itt úgy vannak kalibrálva hogy 10% + 2mph a határ, felette lő. Szóval autópályán 70, akkor az 70 + 7 + 2, gyakorlatilag óra szerint 80 kb a határ, de sokan mentek annyival.

Na most csak az M25-ön bevezettek 2 dolgot. Elvették a 10%-ot, szóval 72 felett kattan. Másrészt a kamerák átállnak a limitre. Szóval ha lassítják a forgalmat 60 vagy 50-re, akkor a kamera is átáll annyira. Szóval annak is vége amit kb mindenki csinált, akár mit írt, ha volt hely ment mindenki 70-80-al.

Nade, köd, eső, közepes forgalom, beszélgetünk, megyek olyan 70-72 között. De volt egy digitális tábla hogy 60. Mindenki megy tovább 70-el, kb 20-as konvoj. 3 sáv, szétszórva. Elérkezünk egy kamerához, én a csapat első felében voltam. Kamerák mint a stroboszkóp elkezdik villogtatni a kocsikat. Nézem, 71-el mentem mikor áthaladtam a villogás alatt.

100% biztos voltam benne hogy elkaptak. De 3 évente itt egyszer elmehetsz oktatásra pontok helyett, még úgy se voltam....

Ez 4 hete volt, azóta is rengeteg fix traffi villogást látok, szerintem egy Magyar GDP-t már bekaszáltak.

2 hét itt a határ. Nem arra hogy kiküldjék ha nem hogy kézbesítve legyen. Nem jött semmi. Arra tudok gondolni hogy a kamerák oldalt és fent vannak. A seggemben a középső sávban ment egy hosszított magasított Renault Traffic, Porsche rendszáma meg nagyon alacsonyan van alapból. Így szerintem kitakart pont a villogáskor...

[ Szerkesztve ]

• FeRRaR1

őstag

válasz 2ozzmexy #13712 üzenetére

Na ez meg egy másik probléma hogy a politikusokat 2 dolog érdekli. A hülyéknek megfelelni és hogy minél nagyobb legyen a táboruk. No meg a lopás....

• FeRRaR1

őstag

válasz ANDROID??? #13706 üzenetére

Ezt mondom. Nem évek, de lassan már évtizedek óta.
    2-3 évente kötelező oktatás, nehezebb jogsi szerzés, és könnyebben eltiltani a hülyéket. Baleset után, ha kisebb is kötelező egy órás oktatás, ahol elmagyarázzák hogy mit csinált rosszul és miért, illetve mi lett volna a helyes.

Kisebb forgalom és szennyezés, kevesebb baleset, olcsóbb biztosítás...
    Szinte mindenre megoldás lenne.

Ja de akkor agyhalottak nem tudnak átmenni a város másik felébe a 2ft-al olcsóbb tejfölért. De nagy kár lenne értük. "Jajj de ha pont egy rokontól vennék el" Jó néhány rokonomtól én magam venném el ha tehetném... Nem alanyi jog hogy komoly sérüléseket és halált okozó több tonnás fém bódékat navigáljunk emberek között.

[ Szerkesztve ]

• FeRRaR1

őstag

válasz 2ozzmexy #13640 üzenetére

Én is gondolkoztam rajta, de aztán elengedtem mivel évekre tervezek és nem kell ki be szerelgetnem. No meg tele tartállyal közel 200kg. Azt nem akarnám csak spaniferre bízni hosszú távon.

• FeRRaR1

őstag

válasz radi8tor #13632 üzenetére

Mondjuk ebbe pont nem volt, de ja :)
    Legalább közel féláron vettem 2 évesen és 3000 mérfölddel.

• FeRRaR1

őstag

válasz 2ozzmexy #13607 üzenetére

Pár napja fotóztam neked csak elfelejtettem betenni.
    Itt az egyik idei szerelésem, az utolsó csavarig én vettem / szereltem rajta mindent. Mondjuk látszik is... :DDD
    De jól működik, viszonylag kompakt 175 literes, van slag ki és bevezetés a kocsi alatt úgy hogy be is zárhatom amég tölt vagy használom. Toyota Proace EV-ben itt.

Van benne pár extra ami miatt kell ennyi kábel mint pumpa, pumpa vezérlés, akksi töltés, szelep és szint érzékelő ami elzárja a feltöltést kb 95%-os telítettségnél....

[ Szerkesztve ]

• FeRRaR1

őstag

válasz kelly416 #13618 üzenetére

Én egy elég olcsó, akkor ebayen 1x kipróbáltként 60 fontért vettem egy Playseatet.
    [link] + [link] Mikor kitört a covid és bezártak a pályák.

Egyrészt mondom ennyiért kipróbálom, másrészt össze tudom hajtani és betenni a sarokba szekrény vagy asztal mellé.

Szintén vettem hozzá egy viszonylag normális kormányt liciten, így az egész szettem nem volt 300 font pedig nem a dobdel kategória. Persze nem is egy Fanatec...

Assetto Corsa megy ezerrel. Vagy is ment. Valamikor év eleje fele mikor utoljára elő vettem :DDD

Na de a lényeg hogy ennyi pénzért nagyon jó, és akkor voltam 96kg és nem volt vele gondom, ha egy órát ültem benne se.

[ Szerkesztve ]

• FeRRaR1

őstag

válasz 2ozzmexy #13598 üzenetére

Én már hotel ablakon is dobtam ki hosszabbítót hogy töltsem az akkori Zoe-t.
    Nincs lehetetlen csak tehetetlen ;]

kisza25

Az egyszeri parasztot b@sztatják hogy vegyé' új kocsit me' szennyezel...
    Miközben 100 vagy 110 magángép ment a klíma konfra flight radar adatok alapján.
    Nagy cégek, Ázsiai országok, vagy akár csak a Német szén égetés?

Avagy a fejlett nyugati országok vagy elássák vagy más országba küldik millió tonna szám a szemetet hogy majd ott ássák el / égessék / halmozzák.

De mióta voltam pár megbeszélésen és valós rálátásom van hogy mennyire szarnak bele az újrahasznosításba... Azóta én már nem lepődök meg semmit. Persze hivatalosan és papíron minden szuperzöld. Csak mikor 1 tonna szemetet elásni 9 font, szétválogatni, újra hasznosítani meg 90, akkor bizony nagy része elásva lesz.

Szégyen ami megy az egész világba, képmutatás, emberek szopatása meg hülyének nézése. Teher hajók meg égessék csak a finomítatlan olajat, meg engedjék a tengerbe a bilge watert... Annyi példát tudnék felhozni hogy nincs elég hely a PH szervereken hozzá.

London polgármesterét 3 V8-as Range Roverrel viszik, hozzák. De te ejnye bejnye fizess büntető adót a 2015 végi 1.6 dieselre :W

Olyan sztorikat tudnék felhozni hogy Greta leugrana az első hídról amire felmászik tüntetni.

Avagy csinálunk egy szuper fejlett víztisztítót. Azt mutogatjuk, reklámozzuk, hírekbe tesszük. A többi 99% meg megy egyenesen a tengerbe ahogy van. :(

[ Szerkesztve ]

• FeRRaR1

őstag

válasz Alusky #13595 üzenetére

Nagy céges építkezés. Végén hoznak 4-5-6 konténert és minden kuka ami marad.
    100m-es UTP kábelek, kötelek, sok doboz zár, ajtó behúzó, egész ajtók, sok bontatlan fa anyag.

Kövi konténer, ÚJ HŰTŐK. Mert 2 lakás iroda volt amég épült, és az ott használt új hűtőket kib@sszák hogy újakat tegyenek be a lakóknak a 6-12 hónapot használt full újnak kinéző ugyan olyan helyett. Már minden munkatársamnak hoztunk szinte. Magamnak csak azért nem mert nem akarok még egy dolgot rakosgatni, van egy nagy a konyhába meg egy még nagyobb a garázsba.

Következőkbe bontatlan zsák / doboz szilikonok, csempék, kicsi és közepes kavicsok, homok, cement......

Csak 2 furgonnal voltunk így azokat tudtam telepakolni amennyi hely volt :DDD

Reggie0

Legalább tudod melyik gumishoz nem kell vissza menned...

[ Szerkesztve ]

• FeRRaR1

őstag

válasz 2ozzmexy #13586 üzenetére

Szerintem az ilyen játék porszívókat felejtsd el. Akkor már inkább egy viszonylag olcsó (itt legtöbbször van akció, 99 font) Numatic Henry. Az új Eu felszopó verzió azt hiszem csak 650 wattos és hasonlóan jól szív mint a korábbiak. És egy inverter direkt az akksira járó motorral. Az ilyen játék sz@rokat felejtsd el. Szerintem. És akár lehet nálad 2, egy száraz egy nedves. Nem kell szarakodni vele csak bedugod amelyik kell.

Bissellnek van kisebb kárpit gépe is, lehet most black friday miatt tudsz találni pár jó dealt. [link]

Illetve egy jól elhelyezett slag sokat segít a feltöltésben. Nekem van egy a falon ami pont jó oda meg a furgonban 2db.

Qru

Khm*biztonságiöv*khm khm.

;]

[ Szerkesztve ]

• FeRRaR1

őstag

válasz 2ozzmexy #13584 üzenetére

Nekem ez úgy volt hogy hozzám hozták a kocsikat hogy csináljak meg ezt azt. Nem reklámoztam de valamennyire köztudott az ismeretségi körben hogy magas szinten tolom. Mikor több lett már nem élveztem annyira. Aztán elkezdtek jönni az ügyfelek hogy mondok egy jó árat valamire, mondjuk 350 font, egylépcsős polír, wax, alap beltér, rohadt alapos mosás és előző idióták hibáinak kijavítása. Mert okoska próbálta elvinni 50 fontos polírra előtte a fekete autót. Azok meg szép szivárvány mintásak lesznek tőle :DDD

Eleve ismerős, jó árat mondok, aztán mondja hogy ő 250-re gondolt. Mikor nem fogadom el akkor meg néz rám keserű pofával mint ha a palota pincsijét rúgtam volna szájba...

Úgy hogy azóta csak olyanoknak csinálok akik többször voltak, tudom hogy nem skót zsidók. Hajlandóak kifizetni kérdés nélkül amit kérek mert nekik a minőség a fontos, és néha hozzá csapnak egy Gin-t vagy Whiskey-t mikor fizetnek.

De ha beugrik hogy nem tud feltenni egy rendszámot, vagy valami kis baja van azt meg "ingyen" megcsinálom szó nélkül. De van hogy hozzám vág akkor is valamit, vagy nem is szól de utal amit gondol.

Mondjuk a felszerelésem meglenne hogy házhoz menjek de ennyire nem akarok belemenni. Egyenlőre.

Kocsimosás és kertészkedés. Férfi álom csomag. :DDD

[ Szerkesztve ]

• FeRRaR1

őstag

válasz 2ozzmexy #13581 üzenetére

A legtöbb mobil detailer itt kis furgonnal jön mint transit connect vagy caddy. Benne van a víztartály. Benzines, vagy a kocsiba kiépített normális elektromos rendszerről működő jet wash. Most hogy 5 fok a hőmérséklet még én is elgondolkozok hogy hívjak e egyet, és végig menni mind az 5 járművön egyszerre.

Aztán eddig mindig oda jutottam hogy annyi cuccom van hozzá hogy inkább várok egy kicsit valami szebb napra és akkor végig tolom. Meglátom mennyi munkám lesz a hetekben aztán döntök. De az 5-ből 3 jármű halál retkes már.

Sajnos a legtöbb dolog nem annyira egyszerű mint az ember gondolja. :)

[ Szerkesztve ]

• FeRRaR1

őstag

válasz 2ozzmexy #13578 üzenetére

Nem is mondtam hogy ezt kell venned, csak leírtam nekem mi van ami akksis, meg ami jól bevált. (meg én licit oldalon vettem 300 font alatt mindegyiket)

wd2-t is vettem egyszer, valami 40 font körül volt akciósan, mondom annyiért kipróbálom. Hát egy nagy büdös gőzölgő kupac szar. (szerintem) Erősnek viszonylag az ha üres, hangos mint a picsa, az illesztések meg az egész minősége egy rossz vicc. Illetve a nedves tudását se tudom komolyan venni. Nem is merném, de számomra egy ilyen átszerelős, magát tele retkelős játékszer úgy hogy gyorsan megszabadultam tőle.

Van egy Bissellem ami régóta megvan, nedves, száraz, egy kar fordítással kárpit tisztít is. Na az rendes nedves mert mindegy mit szívsz vele, nem kell átszerelni. Illetve 1000x jobb minőség és könnyű takarítani. Valami 9 éve van meg lassan, de eszméletlenül szeretem. És már náluk se kapható egy ideje. Sajnos.

K2 írásodat megértem, de van pár ellent mondás azért. Ha tartályból szívsz, meg 3-4 órát tervezel az azért nem kis mennyiségű áram forrás és víz kell.

Tudom mert munkához van 350 meg 175 literes tartályom, akksim, elektromos és benzines magasnyomású meg ezer más...

Mindegy, majd elindulsz egy úton, aztán változtatsz ahol kell hogy megfeleljen. Sok sikert.

• FeRRaR1

őstag

válasz kelly416 #13574 üzenetére

Ez egy kurva szar konstrukció már ránézésre. Normális szövet zsák és minél nagyobb hepa filter kell. Mondom ezt úgy hogy 8 éve tolom a takarító céget, és vagy 20 porszívót próbáltam.

Az ilyen zsák nélküli retkek nagyon hisztisek és nagyon hamar elveszítik a szívó erejüket, ha volt egyáltalán 18 volttal... Ez biztos hogy teljesen alkalmatlan arra amire a videóban használják.

Egyébként itt megjegyezném hogy a Milwaukee a leghazugabb a nagyobb komolyabb márkák közül. Nekem Makita és Dewalt van mindenre. De Milwaukee-t soha nem vennék amiket láttam róluk...

Makita DVC665. 6 literes zsák, 36V 2 akksis. 20 porszívó után erre mondom azt hogy legjobb vele a munka. De ha látod hogy zsák nélküli, kerüld el minél nagyobb ívben azt ajánlom általánosságban. Sokkal hisztisebbek, karbantartás igényesebbek, és azonnal csökken a teljesítményük amint szívsz velük. Már réznézésre is egy nagy paraszt vakítás az a cucc.

• FeRRaR1

őstag

válasz 2ozzmexy #13572 üzenetére

Nekem van 2 normálisabb erős akksis porszívóm. Egy Numatic és egy Makita. Előbbi valamennyivel gyengébb mint a hállózati, utóbbi kb olyan erős. És 30-45 percet megy el beállítás függően. Szóval vannak jók csak meg kell találni mert nagyrészük sz@rt se ér.

Mindegy is, sok sikert, csak az ólom savas úton ne indulj el.

• FeRRaR1

őstag

válasz Reggie0 #13568 üzenetére

+1. Mondjuk érdekes lesz 4 órát járatni egyhelyben :DDD
    Esetleg a sok szopás helyett lehet venni eleve akksis cuccokat.

• FeRRaR1

őstag

válasz kelly416 #13565 üzenetére

Azzal se sok ha csak nem rohadt nagy vagy több párhuzamosan. Illetve azokat se lehet nullára meríteni.

• FeRRaR1

őstag

válasz Reggie0 #13557 üzenetére

Lifepo4 van a napelemhez 10 év garanciával.
    Volt egy 8 éves APC smartom, arra egy akksi csere után áttettem a ház teljes riasztó, kamera, internet rendszerét elrejtve.

Az helyett meg a gépem kapta a nagyobbikat. Mivel akksi cserén kívül (ahogy mondod kb 5 évente) nem volt más bajom vele így nem kerestem alternatívát.

Egyébként éppen ezért vettem ezt, mert tud 1980 Wattig elmenni, de ami rajta van teljes terhelésen se eszik többet mint 1000-1200W. Üresjáratba ahol főleg van meg ennek a negyedét se. Amikor utoljára néztem akksit még nem volt Lifepo4 alternatíva. A 2200-meg 2 rosszból raktam össze, egyikbe új akksi volt így azt használtam fel.

2ozzmexy

Pont ez miatt fogsz csalódni az elképzelésedbe. Ott a nevében hogy indító akku. Arra tervezték hogy nagyon rövid ideig adjon le nagy ampert, nem arra hogy hosszan kicsit. És ennek nagyobb jelentősége van mint gondolnád. Ha fogadnom kéne akkor oda tenném a pénzemet hogy NEM fog elmenni nem hogy 4, de 3 órát se. Sőt...

De nekem mindegy, ha kísérletezni akarsz akkor hajrá.

Egyrészt, másrészt akkor már inkább a járó kocsi aksiját használnám ha ennyire az inverter fele akarsz menni.

[ Szerkesztve ]

• FeRRaR1

őstag

válasz kelly416 #13552 üzenetére

Nem fog működni ahogy elképzelte. Akksi kapacitás kis részét tudja csak felhasználni, és azt is viszonylag rövid ideig.

Van inverterem kocsihoz, saját napelem rendszerem amit én telepítettem, inverterrel, autó töltővel, akksi rendszerrel. 2 szünetmentesem amit hibásan vettem és én javítottam így nekem is van valamennyi rálátásom.

Alapvetően rossz az elképzelés. Szerintem kb 4 akkora akksit kéne párhuzamosan össze kötni hogy értékelhető teljesítményt adjon le elég ideig. Vagy csak inverter és akkor járó motorral lenne az autó és direktbe akksira kötve. De leginkább más megoldást keresnék, akksis porszívó személyében. Esetleg hordozható akksis power station ami erre van építve, és benne van minden ami ehhez kell egy csomagban. Anker-nak van több féle de nem olcsó. Én azt mondom hogy a fentiekből szemezgetnék, esetleg hozzá egy kis benzines magasnyomású ha az is kell.

De pl: [link]
    Ezt vettem nemrég, sérülten, akksik nélkül, felújítottam. Olyan nagy és nehéz hogy majd össze fosom magam miközben mozgatom. Ez menne kb 24 percet 1000 wattal, új és teljesen feltöltött állapotban. Nekem került kb 240 fontomba új, utángyártott de normális akksikkal.

Így esetleg még ez lehet budget megoldás, de nem tudom hosszú távon mennyire fogja szeretni a teljes merüléseket. Illetve a kolléga a cipelését ;]

[ Szerkesztve ]

• FeRRaR1

őstag

válasz 2ozzmexy #13547 üzenetére

[link] Ezt vettem több mint 5 éve, sok országot megjárt, több kocsiban is volt és tényleg tudja a 200 wattot ami nekem elég. Csak járó autóban használtam, mivel ahogy a kolléga is írja, egy sima akksi amit csak merítesz sokkal gyorsabban fog használhatatlanra merülni mint teljesen lemerülni. Gondolj bele, 12,6V mondjuk egy nap állás után egy pár éves akksi. De 12 alatt már alig akar indulni. Ugyan ez igaz itt is, gyorsan esnek a wattok amit tudni fog, szóval jóval nagyobb akksi kell. Illetve használat függően vannak erre kihegyezettek amik bírják ezt. Leisure vagy AGM a hosszú garancia miatt. Ezek jobban bírják a nagyobb merítést / töltést.

Ehhez hozzá jön hogy valami minőségi inverter kell, nem valami alis made in dobdel amire rá ragasztják hogy 3000W.

Itt jegyzem meg hogy kevés az infó, de ha csak porszívózni akarsz lehet egyszerűbb egy akksis porszívót beszerezni, valami normálisat...

Fali dugós porszívóhoz minimum 1000W kéne, [link] de típus függően lehet akár 2000W is. Ezt már nem tudod szivargyújtóba dugni mert nem bírná el semmi. Se kábel, se biztosíték. Illetve a 230V-os porszívó se akksihoz van kitalálva... Szóval itt van jó pár buktató amit ki kell bogozni, mert egyáltalán nem úgy fog működni hogy kiszámolod és ennyi. Hatásfok, merülés, wattok, sőt még a hőmérséklet is bele szól.

[ Szerkesztve ]

• FeRRaR1

őstag

[link] 2:05 ha nem onnét indulna. Régebbi de még mindig kemény...
    Vagy a 3:50 mikor a panda tolja le a bmw-t :DDD
    (igaz sárga zászló alatt, valószínűleg csak segg hülye)

[ Szerkesztve ]

• FeRRaR1

őstag

válasz radi8tor #13539 üzenetére

Mert nem volt megfelelő tájékoztatás, dieselre kapták a gyártók a támogatást így azt tolták mindenhol. Sokan meg elkezdték csak városba meg rövidtávra is azt venni.

Alusky

Inkább ez: [link] ;]

• FeRRaR1

őstag

válasz 2ozzmexy #13532 üzenetére

Eltávozik a lelke sok hő sokk hatására :DDD
    Egyébként érdekes téma. Egy 10 éves utcai autón amiben van mondjuk 100e km, még simán lehet a gyári CC tárcsa. Viszont, Apexnek is volt videója erről, McLaren 720 mikor Ice Cold vezette, kb 120 kör volt a ringen egy szett CC pad és kb 400 a tárcsa ha jól emlékszem. Na az nincs csak kb 7500km, és kuka. A CC fékszett meg valami 20-30.000 euro. Ezért sokan akik ringeznek átalakítják CC-ről rendes fém verseny tárcsára, verseny paddal. Sokkal olcsóbban jönnek ki körre leosztva.

Még egy érdekesség, van a ring mellett egy cég amiről olvastam, hogy 2-3 alkalommal fel tudnak újítani carbon tárcsákat. Nyilván nem publikus az eljárás de garanciát adnak rá, és ugyan úgy tudni fogja a gyári specifikációkat.

Na az egy érdekes eljárás lehet ahogy növelik a súlyát / erősségét, de a méretét nem.

Jó pár éve amikor néztem volt 1-2 ezer euro / tárcsa. Autó függő de töredéke a gyári újhoz képest.

Merkedesznél valami más volt. Akár mekkora tempóval esik be egy kanyarba a kerék nem kéne hogy kitörjön. Felni nem tűnik sérültnek. Így amire gondolnék. 1 utángyártott olcsó csavar és / vagy nyomatékkulcsal ami a csövön kifér ráhúzva. Akkor terheléskor el tudnak durranni a csavarok. Esetleg még meg volt toldva egy pogácsával.

A felni ép, és a féktárcsa is a helyén maradt az autót megtartva, úgy hogy nagy téttel fogadnék rá hogy csavar.

Ami fura hogy az első kerékben szokott eltörni az olcsó csavar féktávon. Legnagyobb terheléskor. Talán az lehetett hogy előre nem kellett szélesítés és a gyári csavarokkal ment, azok meg bírták. Valami ilyesmit tudok elképzelni.

kisza25

A helyiek betegek. Akik ott laknak, van éves bérletük. Nem ritka az évi 4-6000 kör náluk. Na ők vesznek részletre egy Golf GTI-t, ami mostanában inkább N-es Hyundait. És letolják vele a szezont, majd megy eladásra és vesznek egy újat. Sokan tolják ezt.

Na nekik akkora rutinjuk van hogy kanyartempóba verhetetlenek. Úgy mennek át kanyarokon hogy azt nem hiszed el hogy nem a falba köt ki. Nekem is volt ilyenem, hiába voltam gyorsabb az egyenesbe, alig fékez és olyan gyorsan kanyarodnak hogy el kellett engednem. És nem tudtam tartani a tempóját. De egy i30N kifújta ismerős orrát is aki E63 AMG-vel volt. 525 lóerős....

[ Szerkesztve ]

• FeRRaR1

őstag

válasz Reggie0 #13528 üzenetére

A vastagsága lehet hogy 10 év alatt se kopik annyit, de a súly akár fél év alatt is képes ha pályázik az ember komolyabban.

• FeRRaR1

őstag

válasz Reggie0 #13526 üzenetére

Fun fact, hogy a carbon ceramic tárcsát nem a vastagságára mérik, ha nem súlyra. Sok felhevülés miatt előbb utóbb veszít a tömegéből. És van egy gyártó álltal meghatározott minimum súly ahol cserés.

• FeRRaR1

őstag

kisza25 figyelmébe

[link] (4:05 ha nem onnét indulna) Mikor a lambo nem bírja az N-es Hyundai tempóját ;]
    Persze a lambok elég szarok és hisztisek pályán...
    Villantós, hangos, kényelmetlen sz@rok :DDD
    (Ebből csak az rossz hogy kényelmetlen és sz@r pályán)

• FeRRaR1

őstag

válasz Qru #13505 üzenetére

Most nem találom hirtelen a cikket de volt egy Omega Győr környékén talán, már itt voltam mikor olvastam a hírt. Nem volt a jobb egyen féktárcsa, a bal hátul meg a fék pofa hiányzott...

Na most képzeld el ha egy ilyen fittipaldi beléd csapódik.

bitpork

Szeretnek veszélyesen élni. De legalább román szellem tréler vonatos híreket nem láttam egy ideje.

Ide kapcsolódva egy ilyen ford transit connectet is láttam nemrég :DDD
    [link]

[ Szerkesztve ]

• FeRRaR1

őstag

válasz Reggie0 #13500 üzenetére

Persze nyilván komoly terepjáróba nem való, de amit az S80 V8 kapott eddig az nem kevés, 16 éves rajta a haldex, egyszer volt egy pumpa csere mert bele kocsonyásodott a cucc mielőtt megvettem állt több mint egy évet. Működött csak észrevehetően.

Illetve volt egy tipikus vezérlő beázás ami olyan 10-12 éves korban szokott előfordulni, de valami 120 font volt postával a javítása meg én szereltem fel / le.

De mondjuk a Macan is haldex, és meg nem mondtam volna ha nem nézek utána.

bitpork

Ezeket már megszoktam. Sajnos. Viszont a hétvégén, nap már alábukott, volt még egy enyhe világossága de erősen kezdett sötétre fordulni a szürkület.

Kivilágítatlan országút, nagy S kanyarokkal, szűk bokrokkal. Fekete bicaj, rajta teljesen fekete ruhában teker az idióta. 0 világítás, 0 fényvisszaverő, ÉS EGY KURV@ NAGY FEKETE FEJHALLGATÓ. Jöttek volna szembe akkor választhattam volna hogy rajta megyek át vagy a kocsiba csattanok szemből.

Alusky

Jó aki ilyennel megy aszfaltra... Már a búgás kicsinálna 10 perc után :DDD

[ Szerkesztve ]

• FeRRaR1

őstag

válasz bitpork #13497 üzenetére

Végre valamiben egyetértünk ;]

Más, most néztem meg a jóval korábbi XC90 V8 fotókat és azon vásárláskor elöl nyári, hátul téli volt. Érdekes kombináció...

Ez egy nagy élmény autó volt terepen, 7 személlyel. Kicsit hiányzik néha. Üvöltő V8 miközben négy kerék szórja a sarat és úszik mint egy hajó, finoman, puhán...

Ahogy nézem futóműve is egész erősnek tűnik. Legalább is kibírta amit kapott ;]

[ Szerkesztve ]

• FeRRaR1

őstag

válasz kelly416 #13494 üzenetére

Legjobb tél tavaly volt. -10 egy hétig és napokig havazott. Kertbe kb 40 centit mértünk.

Minden iskola felvétel után egy 30 percet mentünk keresztbe az erdei utakon / parkolókba a környéken :DDD

Először az elektronikát tettem sportba, majd megtaláltam a váltón is azt a módot és onnantól nem volt megállás.

bitpork

Ja csak melyik Quattrot értjük ez alatt?
    A jól programozott Haldex verziókat.
    A rosszul programozott Haldex verziókat.
    A középen mechanikus Torseneseket.
    A régen alapnak számító középen és hátul is mechanikus torseneseket...
    Meg nem olyan rég hozzá jöttek az electro-mechanikus verziók.
    Majd az EV verziók.

Persze a Haldexet is le lehet úgy programozni hogy nem veszed észre hogy nem Torsen van alatta. (Ha nem vagy egy Ámon Olivér)

Régen a Quattro is jobbvút'.

[ Szerkesztve ]

• FeRRaR1

őstag

válasz Alusky #13491 üzenetére

Mondjuk úgy RWD < FWD < AWD < téli gumi RWD < téli gumi FWD < téli gumi AWD. (télen)

De klasszikus volt a Pécs - Kaposvár 66-os út téli ingázások közben a kis első kerekes téli gumis 1.2 fehér astra classic II-vel. A bmw-k ott pörögtek meg álltak félre a nagyobb emelkedők aljában, a bátrabbak éppen csúsztak visszafele ;]

Fater régi E-s mercije nem tudott beállni tankolni egyik télen mert bár sík volt minden, volt egy nevetségesen kicsi emelkedő, padka méretű ahogy behajtasz egy nagy kanyar után. Ezért nem játszott a lendület, és egyszerűen nem ment fel. Kijöttek többen "feltolni"

Konkrétan ez jelentette a kihívást a letaposott hóban :DDD :

rbalint88

Jaja, volt hozzá opció a gyári téli szett, valami barátságos 3000 font :DDD
    Mondjuk a Volvo csak a Polestar kovácsolt felniket adta annyiért...
    Onnan nézve nem is olyan vészes.

[ Szerkesztve ]

• FeRRaR1

őstag

válasz rbalint88 #13487 üzenetére

Őszintét megvallva én sem tartok téli szettet de itt Angliába kb nem is ismerik, vagy csak hallottak róla. Előző 5 télből talán kettőben volt akkora hó, olyan út viszonyok hogy tényleg kellett volna de az is csak 1-2 hétig. Szóval mondjuk úgy hogy 5 évre kb 3 hét miatt nem veszek. Egyrészt, másrészt tudok vezetni, vagy meghozni a döntést hogy nem indulok el. Persze általában igen és állatkodok is keretek között.

Ehhez hozzá jön hogy bevásároltak az elmúlt 5 évben hókotró / sózókat. Így Magyarokat megszégyenítő tempóba tolták le az utakat már este is. Sajnos ;]

Tudom, tudom a hőmérséklet miatt is jó, de 5 jármű van most, hogy még ide bekeverjem a télit az atom szopás lenne nekem, tárolásba, gumi elöregedésbe, meg gyakran is cserélgetem a verdákat viszonylag...

Annyi szokott lenni hogy ha olyan van asszony nem vezet ha nem nekem kell többet.

Néha eljátszok a gondolattal hogy veszek egy normális szettet legalább a Volvóra. És akkor AWD + télivel megjárni pár téli hegyet, road tripet az Alpokba. Aztán inkább örülök hogy itthon vagyok kicsit nyugiban, van mit tenni itt is...

Qru

Csak ezért mondod mert alig működik ;]

De tudom, tudom. Orral árokba állni gáz, kilincsel előre dicsőség :DDD

[ Szerkesztve ]

• FeRRaR1

őstag

válasz Qru #13484 üzenetére

Örök igazság. 4 kerékkel kanyarodsz és fékezel mindig, hajtástól függetlenül. AWD csak segít letenni a menést, de megállni nem fogsz jobban tőle ;]

Erre több audit vásárló ismerősöm is rájött kolesz után :DDD

Tyre review YT channelen is van teszt, ugyan az a kocsi csak FWD és téli gumi vs AWD és nyári. Hóban, jégen, régen néztem de kb mindenhol elverte az első kerekes az AWD-t.

• FeRRaR1

őstag

"A múlt héten kiderült, hogy a Fundamenta is jó kezekbe került, mostantól a nemzeti MBH bank lesz a fő tulajdonosa.
    A magyar akkumulátorgyártásban a munkahelyek 80-90%-a operátori munka, rossz fizetéssel, s még ennek a munkahelyeknek a felét is külföldiekkel lehet csak feltölteni. Mindezt úgy, hogy munkahelyenként 64 millió forintnál is több állami támogatást kaptak a cégek. Magyarul minden munkás fizetését munkabérrel, adóval, tébével együtt kb. kilenc-tíz évig a magyar adófizetők állják, miközben az akkumulátorgyártás nem igényel annyi beszállítót, így nem várható, hogy sok munkahely keletkezik a beszállítók Magyarországra költözése miatt. További probléma, hogy eddig az ország egyik nagy problémája az volt, hogy túlságosan autóipari túlsúly volt a gazdaságban. Ez most nem javult, hanem tovább romlott az akkumulátorgyárak megjelenésével. Az economx cikke erre.
    Nagyot nőtt a magyar államadósság a héten, az aukcióra felkínált szokásos 40 milliárd forint helyett 176 milliárd forintért adott el államkötvényeket az AKK, ezen felül további 500 millió dollár értékben bocsátott ki államkötvényeket."

[link]

Kíváncsian várom meddig játszhatja ezt az országok nagy része, hogy csak nő és nő az állam adósság... :U

• FeRRaR1

őstag

válasz radi8tor #13470 üzenetére

2000-es évek elején egy volt szomszédunk ment fel Pestre hasonlóan, 20M hamis forinttal hogy eladja 10M igaziért, de aztán lebukott mert hamis 10-essel fizetett a helyi péknél, 50 méterre a lakástól, és pont akkor csaptak le rá mikor indult volna a 20M nyomtatottal a csomagtartóba.

Ezek a hamisítók soha nem tudják mikor kell abba hagyni, vagy beállni ner kurv@nak és legalizálni a lopást ;]

• FeRRaR1

őstag

válasz Reggie0 #13458 üzenetére

[link] Az F2000 mint legstrapabíróbb vagy a G88 mint legjobb hő elvezető és tűrő érdekes lehet neked.

Megér egy emailt vagy telefont ha nem találod meg az infót amit keresel.

• FeRRaR1

őstag

válasz Reggie0 #13455 üzenetére

3.0 TDI Quattro?

Milyen gyakran cseréled így?

Én biztos addig cserélgetném amég valami normálisat nem találok.

Hirtelen ránézve nem egyedi eset, sokan panaszkodnak nagyon gyorsan kopó és koszoló fékpofákra meg wrapped disc-re. ATE felmerült hogy sokan erre váltottak és jobb, valaki azt mondta mióta Mintex van bent nem jelentkezik a hullámosodás, illetve én még bedobnám a TAROX-ot. Mindegy is, sok sikert, remélem találsz valami normálisat, mert ami most van az tuti nem az.

tboldi

Le kell fújni TÜV sprével ;]

[ Szerkesztve ]

• FeRRaR1

őstag

válasz Reggie0 #13453 üzenetére

Azért az ölég' fos úgy. Nézz ATE vagy TAROX tárcsát legközelebb. Szerintem a legparább érzés az autóba ha nem tudsz bízni a fékedben.

Nem emlékszem mi a verda pontosan?

Szerk: Na az a kép azért durva. A gyengébb gyári szettek szoktak így kinézni egy pálya nap után. De hogy utcai használatban ilyen legyen az nagyon gáz.

[ Szerkesztve ]

• FeRRaR1

őstag

válasz Reggie0 #13450 üzenetére

Wow, ez alatt mit értetek pontosan? Kicsit érződik fékezés közben, vagy csak nagy tempónál, avagy cserés lesz egyből? Illetve milyen körülmények között? Kocsi, tempó, pálya?

Nekem a TAROX elnyalt egy szett ATE gyárit, majd egy szett ATE Ceramic-ot a ringen, utóbbit 8 kör alatt, füstölt, pattogott, extrém terhelés... De semmi repedés, hullámosodás és társai nem jelentkeztek. Sőt kopás nyomai is alig látszanak. Ha valaki azt mondaná 2 hete tette fel elhinném.

tboldi

Amennyiben neked bevált akkor persze, maradj nála, de nekem nagyon nagyon nem vállt be. Sőt a valaha volt legrosszabb fék "élményem"... Torony magasan.

Volvo S80 V8 sincs könnyebb helyzetben. Alig van választék, még egy M3 bmw-re van 30 féle. Most az ilyen eldobható filléres sz@rokat nem számolom. Sőt ez a Pagid Racing is 2021-es szóval meglepett, rendeltem is egyből. Nem számítottam rá hogy jobb lesz valaha a kínálat.

Én annyit tudok csalni hogy valamelyik forddal egyezik a hátsó, nagyobb motoros Galaxy asszem, az első meg valamelyik RS focussal. Így ha nem is írja hogy jó Volvóra mindegyik, én tudom hogy igen. Persze fura mód ezzel se lesz sokkal nagyobb a választék, de az ATE Ceramicot így vettem pl.

Felhasználás módja mellett az autó súlya és teljesítménye is nagy különbség. Illetve ki mit vár el tőle, mennyire rossz a gyári Jazz rendszere. Mondjuk ennek ellenére azt akkor se adom hogy darabokra hullott...

Nincs mese, big brake kit kell a Jazzre ;] (nekem is az kéne, legalább a fentebb linkelt Polestar...)

[ Szerkesztve ]

• FeRRaR1

őstag

válasz Qru #13447 üzenetére

OEM Brembokról én is hallottam sok rosszat meg ehhez hozzá jön hogy sok a hamisítvány.

Szerintem OEM feletti polcokról kell válogatni ha csak nem valami különlegesen jó fék szett a gyári.

Egyenlőre a Pagid Racing paddal megtaláltam amit kerestem. Hidegen mint a gyári, melegen meg sokkal jobb és bírja a strapát.

De jó lenne már egyszer egy használt 6 dugattyús Polestar szettet leakasztanom valahonnét, menne is fel a V8-ra :))

[ Szerkesztve ]

• FeRRaR1

őstag

válasz Qru #13442 üzenetére

Amennyiben nincs ATE, TAROX biztos lesz, mert azok Japánok. Az azért elég érdekes. Sima vagy dupla hűtött? Elég gyenge minőségű lehetett ha hullámos lett, ki a gyári beszállító?

De egyébként nincs olyan hogy túl jó féket veszel, mint ahogy túl finom kaja, vagy túl szép nő sincsen. :)

tboldi

Én nem csak írtam vagy mondtam ha nem első kézből tapasztaltam. Szerintem egy rakás hulladék, bőven ki is fejtettem hogy miért bizonyítékkal, sok más ember személyes tapasztalatával nyakon öntve. Ha neked bejött a könnyebb autón, használd egészséggel. Nem muszáj egyet értenünk, szerinted jó, szerintem nem aztán ennyi. Anyád meg téglával mos ablakot ;]

De lehet hogy te is tudnál sokkal jobbat találni ha szétnéznél Endless vagy Pagid téren.

2ozzmexy

Egyébként ha a sima OEM minőséget veszed akkor szinte mind ugyan az, ATE vagy Brembo...

[ Szerkesztve ]

• FeRRaR1

őstag

válasz Qru #13440 üzenetére

Kb mint a gyári Volvo ATE betét, csak 3x addig bírja, nincs fékpor és nem eszi a tárcsát sem annyira. Én ajánlom mindenkinek aki nem pálya napozik.

• FeRRaR1

őstag

válasz Qru #13437 üzenetére

De éppen ezt mondom hogy az EBC 2017-es oldalán nagy tömegű kocsikhoz ajánlotta és pálya napra a Yellow retket.

Ehhez képest most a 2023-as oldalukon már nem ajánlják nehéz autóra se pálya napra :U
    Érdekes.

De egyébként egy határ trágya a Yellow meg a Red is, illetve tárcsákról se hallottam jót.

Mtec-et nem ismerem. Mármint hallottam, meg láttam hogy használják de személyes tapasztalatom vagy mély beszámolóm másoktól nincs.

Egyébként nagy csoda nincsen hétköznapi használatra. Tarox tárcsát meg egy ATE ceramic padot kipróbálhatsz. 3x olyan lassan kopik, és egy hangyányit jobb mint a gyári. A kerámia pad miatt pedig kb 0 fék por. Elég jó kombó, csak a ringen könnyen kivégzed a padokat. Szóval pályára egyáltalán nem valók, de cserébe hétköznapi vezetésre sokkal jobb mint a gyári ér / értékben, nem kell takarítani, olyan gyakran cserélni ami megint pénz + idő megtakarítás.

Reggie0

Nekem TAROX van (nézz szét az oldalukon), azon belül a Sport Japan.
    ATE vagy TAROX tárcsákat használtam. Mindegyiket ajánlom mert mindegyik kibírt komoly Nürburgring köröket, 8 kör alatt nullára nyalt fékpofákat, extrém terheléseket. Se hullámosodás, repedés, teljesítmény csökkenés nincs.

Sőt a TAROX tárcsa szetten már vagy 3-4 különböző fékpofa volt bent, sok extrém terhelés és nem is látszik rajta hogy kopott volna.

Viszont a fék betét sokkal többet számít, maga a tárcsa miatt nem lesz jobb fékhatásod észrevehetően. Illetve egy fék folyadék cserét ajánlok ha tárcsát is cserélsz.

No meg vigyázz amég össze nem kopik minden.

[ Szerkesztve ]

• FeRRaR1

őstag

válasz Qru #13432 üzenetére

Nem, ebben nem értünk egyet. Mi az hogy csak könnyű autókra? Mi a kg határ? Melyik másik fékpofa gyártónál hallottál valaha ilyet hogy ne tedd nehéz autóra?

Ez az egyik része, a másik meg gyomor forgató:

Itt a 2017 végi pillanatkép az oldalukról.
    Mit állít, a sok f@szság közül kettőt emelek ki:
    1, Növeli a fék hatékonyságot 30-40%-al.
    2, Even up to truck weight.
    Kérdés mit értünk teher gépkocsi alatt. Amerikába a nagy pickupokat mint Ford F150 is trucknak hívják.

Szóval nem hogy lebeszélnek, ha nem bátorítanak hogy vegyed nehéz autóhoz.

Fast forward 2023:

Érdekes most már írják hogy könnyebb autókhoz ajánlott.

Itt a versenyautókat is felkészítő garázst tudom idézni mikor erről beszéltünk:
    "Hogy hívod akkor azt ami csak könnyebb autókon működik? Szar."

És én is így hívom hogy szar. Vagy megtévesztő marketing + szar.
    De a szar mindig ott lesz. Lekopott az a vöröses bekoptató anyag, amitől egyből jónak érződött. Utána gyakorlatilag minden féktáv egy imával kezdődött hogy meg tudjak állni a lámpánál, vagy kocsisornál mielőtt beléjük megyek.

Ahol a Pagid Racing Street+ egyre jobb lett, ott ez már füstölt és darabokra hullott. Mind ezt a saját mellékelt papírja alapján bejáratás közben. Majd soha többé nem fogott.

Online felemás vélemények vannak. De itt bele kell kalkulálni hogy sokan a saját lovukat dicsérik. Személyesen, bele értve az említett garázst, Nürburgringet, összes kocsi találkozót... Nem találkoztam még olyannal aki dicsérte. Vagy szidták vagy semleges véleményen voltak. Online is inkább az ilyen Mazda MX5 tulajok kedvelték.

Mindegy is az egyetlen termékük ami valamennyire érdekes lehet az ez: [link]
    Mert írják hogy a gyárilag alul szervózott autókra ajánlott mint az S80.
    Illetve van egy másik megfelelője ami meg a túlszervózottakra.
    Bár ezt is csak úgy merném kipróbálni miután egyeztettem velük személyesen vagy telefonon email konfirmációval...

• FeRRaR1

őstag

válasz kelly416 #13426 üzenetére

Én voltam. Viszont nem a végletek embere vagyok. A túl sok és a túl kevés sem jó. Mint szinte minden az életben, balansz kell. :K

Magam sem tudom mi történt / hogyan. Soha nem volt meg kocsim több mint 1-2 évet. Volvo S80 V8 se volt tervben hogy eddig marad. De annyira jó, különleges, ritka... Annyira hozzám van szabva hogy egy új Porsche Macan kellett hogy végre valami jobb legyen. De a hangja így se jobb ;]

Mint asszonnyal, teljesen nyílt lapokkal játszottam. Most van Ő, aztán majd jön a következő. Na ennek már 13 éve, és 2 gyerekkel ezelőtt volt...

Néha nem számít rá az ember hogy ennyire jó dolgot talál. És / vagy nehéz jobbat találni.

Ami meg szinte lehetetlen, ár / értékben jobbat találni. Az egy üres halmaz, egyszerűen nincs olyan. (kocsira gondolok itt ;] )

2ozzmexy

Azért az első genes S80 nagyon más kávéház. Váltója, útfekvése elég rossz. Illetve annyira orrtolós hogy az szinte kínos. Volt mind a kettő fajta S80 többször oda vissza a családban így az első genest inkább kerülném. Illetve a másodikat 2006-tól 2015-ig gyártották sok az alkatrész, sőt még a gyártótól is rendelhető minden. Első gen az nagy hajó érzet. Kényelemben jó, de minden másba "rossz". 4C az meg kerülendő mert 3-4 évente cserés. De átalakítható normálra.

kisza25

Teljesen jó, lakás se lett büdös, grillt se koszoltad össze :C

Alusky

Had érezzék miből nem kapnak :DDD

• FeRRaR1

őstag

válasz Qru #13424 üzenetére

[link]
    Legjobb kombó Pizza + Steak.
    Steak ma letudva, pizza jövő héten.

A 6 topik ahol vagyok / legutóbb szóltam hozzá, kb mindegyik halott 1 hete.
    Itt a világ vége?!?!

[link] UFC is jó volt, Tom előtt fényes jövő áll.

2 hete kb a Volvo V8-at hajtom, garázsban a Porsche.
    Ma leápoltam mindent készülve a télre, benti műanyagok, bőrök, kárpit, teljes ablak alkoholos pucolás.

Teljes felni wax, gumi ápolás, motortér, fagyállóbb ablakmosót tettem mind az 5 szekérbe. Kerámia feltöltés, ablakokra lepergető bevonat, gumi nyomások ellenőrzése. Ez önmagában atom cumi volt. 5 autó 5 bicaj az 30 rohadt gumi :N Ezen belül a még nagyobb cumi az volt mikor lemerült az akksis és lábbal kellett :DDD

Héten lemosom alaposan a Volvót akkor hely csere, Porsche ki Volvo be. Aztán a Volvo is megkapja ugyan ezt a törődés csomagot.

5 fok, eső, érezhetően táncolt a Volvo nagyobb kanyarokba. Én meg érezhetően élvezném mert gyorsabban akartam menni kicsit aztán kaptam a lebaszást a co-drivertől. Mit kell csúszkálni MEG AKARSZ HALNI?! Relatív lassú a tempó, üres erdei út, árok előbb mint fák de megnyugtattam hogy nem terveztem kirepülni az útról (nem nyugodott meg) :DDD Annyira barátságos a határon hogy se az elejét, se a hátulját nem teszi ki ha nem akarod. Mikor kicsit el kezd lemászni az ívről úgy hozod vissza ahogy a kedved tartja. Kormány, gáz, fék, mindegy neki. Persze alapból eléggé orrtolós volt, de a cserélt alkatrészek, setup és gumi hármasa eléggé megszüntette és az útra ragasztotta.

Itt megjegyzem hogy kijöhetne már a Michelin Pilot Sport 5S minden méretben. Kb 3,3mm van vissza a gumikból, 4S (egyszer már körbe lettek cserélve).

Megint más a fék is jobb lett. A Pagid racing Street + padok megleptek, pozitívan. Bekopásig atom sz@r volt nyilván, de utána elkezdtek dolgozni. Először éreztem komolyabban nagy fékerőt bármilyen csere után. És ami a legjobb, hogy a gyári ATE, vagy ami volt utána ATE Ceramic, EBC Yellow (ami szétmállott mint egy pirítós) addig fogott amég rajta volt a bekoptató réteg, majd utána sokkal rosszabb volt mint az ATE kopott. Annyira hogy kiszedtem.
    Mellékeltem 5 képet az EBC-nek, semmi gond küldenek egy új szettet. Mondom köszi inkább ne, legyen akkor Red a yellow helyett. Azt mondja hogy de az nem jobb mint a Yellow. Mondom még ennél is sz@rabb? Mondjuk nem lett igaza mert az legalább nem mállott szét meg nem nagyon koszol, van fékhatás a bed in coat lekopása után is....

Nade egy valami más lett. Minden ami volt előtte ahogy melegedett úgy vált egyre rosszabbá, a fékhatás meg gyengébbé. Most először van az, hogy hidegen kb mint a gyári új, és ahogy melegszik úgy érezhetően jobban fog és kéri még. Egy erős direkt sokat fék tesztelős kanyargós szakasz. Majd 3x 120-ról 10-re (elengedett kormánnyal, és tökéletesen egyenesben maradt) Egyre jobban fogott. A 3. alkalommal SOKKAL nagyobbat harapott mint korábban bármi a 8 éve alatt mióta nálam van. És még mindig csak kb 300km van az új szettben, lehet még nem végleges az össze kopás.

Tényleg tudnak valamit a Ringen az "öregek" akik egyből megmondták hogy Endless vagy Pagid racing padokat tegyek be. Csak hiába akartam semmi nem volt nekik méretbe, egy darabig nem is néztem, de 2021 végén a Pagid kihozta ezt ÉS JÓ. :))

[link] Így megkapja a plecsnit minden kicsit nehezebb lábú autó buz!nak :DDD

[ Szerkesztve ]

• FeRRaR1

őstag

válasz Qru #13422 üzenetére

Na ez az az egy dolog amiért biztos nem fog dicséretet kapni soha. A hangja ;]
    (Persze nem komolyan mondom ám (hátha olvassa))

• FeRRaR1

őstag

válasz Qru #13404 üzenetére

Mert nem tudják az emberek hol a határ. Mindenbe a mértékletesség a jobb, én is direkt így kértem a Volvo kiput. Legyen mélyebb, hangosabb, sportosabb. De ne annyira hogy 10 perc autó pálya után hasogató fejjel szálljak ki. Pontosan leírtam nekik mit akarok, és mit nem. Nagyon profik voltak és pontosan azt kaptam. Hangosabb, de nem durván. Illetve hosszú távon sem zavaró. Pont a határon van, és egy hangya cerkányit visszább.

Ma asszony ment a Volvóval, 2 helyen is megdicsérték alapjárat közben hogy milyen szép hangja van :))

[ Szerkesztve ]

• FeRRaR1

őstag

válasz 2ozzmexy #13406 üzenetére

Mert szarok. Egyszer vittem Magyarba egyet eladásra.... Vissza kéne keresnem az írást amit akkor hagytam róla itt.

Na meg lett de nem pont itt volt: [link] + [link]

Ez mellé sok a motor hibás, gyárilag be van jelölve a rozsda csomag. Havernak az izzó kiolvadt a lámpa foglalatból és motortér világítás lett belőle :DDD

Egy kényelmetlen, rohadó, ostoba műanyag mobil wc.

• FeRRaR1

őstag

válasz Qru #13389 üzenetére

Rohadjanak meg kukáztak mindent, V8, sor 6, sor 5...

Félmillió az a bejáratós. Sok elmegy 1 milliót is megbontás nélkül.
    Mondjuk a sor 5 meg 6 benzines az hisztisebb valamennyivel...

De a D5 4 kerékhajtással is tud 6 alatt fogyasztani hosszú távon. Ami azért komoly. Mert van mellé karaktere és ereje is.

• FeRRaR1

őstag

válasz Alusky #13373 üzenetére

Meg vegyük hozzá hogy az egész egy nagy képmutatás.
    2022-es klíma konferenciára kb 100 private jet érkezett :F
    Vagy hogy a hajók jelentős része csak kiengedi a bilge watert a szabadba.
    Illetve mit égetnek milyen hatékonysággal.
    Német szén égetés, Ázsiai országok szennyezése...

Kb végtelen listát lehetne írni. Az hogy te V12 vagy EV-t hajtasz épp semmit nem fog jelenteni ebben.

Vagy hogy a közelben maradjunk olajos ruhával fűtés?

Vagy a fejlett nyugaton, tegnap voltam egy megbeszélésen, a Londoni szemét nagy része land fill-be megy. Egy kisebb része égetőbe. A hírekbe meg 73% újrahasznosítást emlegetnek. :DDD
    Földből lett földé válik. Végül is. Majd egyszer...
    Legalább is a lakossági szemét.

• FeRRaR1

őstag

válasz Reggie0 #13367 üzenetére

Volvo S80 4.4l V8, Nürburgring, 3 kör a tank, 70 literes. (ha nyomod rendesen) Kerekítsünk 20km / körre. Valamennyi még marad bent, akkor az kb 1l/km. Avagy 100-at eszik 100-on :DDD

Viccet félre téve nem a 30 eurós lap jegy a tétel. 30 lap jegy + 30 euro benzin + legalább 30 euro gumi + fék + futómű kopás. Szóval inkább 100 euro egy kör. Nekem, valakinek sokkal több... Van olyan karbon fékes McLaren ami 120 kört bír és 20.000,- euro a fék szerviz.

• FeRRaR1

őstag

válasz bitpork #13355 üzenetére

Majd a világbajnok áfa meg cumi adók tömkelege megoldja hogy kinél csapódjon le az az olcsóság. Persze ne legyen igazam...

• FeRRaR1

őstag

válasz bitpork #13335 üzenetére

Ez a legkisebb gond a kormánnyal. Szerintem senkinek nem kell bemutatni hova mennek és hova nem mennek pénzek...

Egyébként itt is 2025-ig van ingyen ebéd, utána lesz valami adó EV-re is. Még nem tudom mi alapján, de alig várom :N

Addig is ma meg tegnap mindenhova az S80 V8-al mentem, mert arra nem kell ULEZ díjat fizetnem mint a 2015 végi 1.6 diesel furgonra. Mit meg nem teszek a tiszta Londoni levegőért... ;]

Az akksi gyárak nem Magyarok lesznek, se a technológia. Csak az ország lesz egy gyártó sor, meg adó kedvezmény. De legalább mindegyik illegálisan űzi a dolgok egy részét. Lehet róla rengeteg anyagot találni ha valakit érdekel. Most az ide szállított Mongol illetve egyéb Ázsia munka erőt meg se említem. Meg a környékbeliek véleményét meg beleszólását. Ja hogy azt lesz@rják ahogy szokták... A zaj meg a szennyezés, hát ja, így jártak. Kinek mit intézett a kormánya.

Ami ott megy arra egy szó van: BRUTÁLIS. Minden. A lopás, az emberek hülyének nézése, a hazudozás...

• FeRRaR1

őstag

Szakad az eső, fúj a szél. Elhoztam 3 hét csavarokra várás után az S80-at. Szétment gumi pogácsák az első futóműben kicserélve. Elöl 10mm hátul 20mm szélesítés, ehhez új Eibach csavarok Németből megfelelő hosszal. Futómű geometria hozzá állítva és kicsit agresszívabbra hangolva. Pagid Racing padok, Endless fék folyadék körbe. Meg pár apróság... Viszont NAGYON jól áll neki a szélesség, főleg a hátulja volt bent. Áll a víz mindenhol így nem tudtam akkora kanyartempót próbálni mint szerettem volna de eddig nagyon komoly. Most már nem csak a hangja jobb, de szerintem kanyarodásban is ráver a Macanra. Íme pár koszos esős kép:

:))

Számomra így tökéletes a magasság / szélesség / felni-gumi arány.
    Hiányzott, annyira jó volt neki csapatni. IMÁDOM.

• FeRRaR1

őstag

válasz Alusky #13305 üzenetére

Fater tavaly ment a 67-es úton Szigetvárról Kaposvárra. Ott feküdt egy közepes szarvas az úton a korlát mellett. Késő este, 0 forgalom. Gondolkozik magában hogy vissza menjen, ne menjen, de nem lehet ott régóta... Áhhh vissza megy gyorsan elhozza. Mire megfordult és vissza ért egy román kisbusz már tette be hátulra. :DDD

Klasszikus megoldás ha telefonálni akarsz hogy előtte vissza kell menni eltüntetni a táblát vagy legalább átfordítani ;]

• FeRRaR1

őstag

Valaki össze foglalná egy kötelezők rövidenbe ezt a 100 hsz-t amiről lemaradtam, mert ez BRUTÁLIS. Qru kitakarította az övét és felrobbant az internet? ;]

• FeRRaR1

őstag

válasz rbalint88 #13179 üzenetére

Színek oké, de mintha a nappali szőnyegen állna egy széles tv. Kormány is úgy néz ki mint egy űrből szökött alien vibrátor. Nem tudom, maradjunk annyiba hogy nekem nincs olyan része ami tetszik se kint se bent.

Olyan mint az M3/M4 csak feketébe szép = ölég randa (legalább is az eleje). Bár valamennyire megszokta már az ember, de ezt tuti soha nem fogom.

Szín paletta bent tetszik, ez a max amit vállalni tudok :DDD

[ Szerkesztve ]

• FeRRaR1

őstag

válasz rbalint88 #13177 üzenetére

iX a terror forma, nem tudom hogy az eq széria vagy az e a legrondább ;]
    Van kettő suli leadásnál mindig vigyázok hogy csak utána egyek reggelit :DDD
    Az új M2-is te jézus atya úr isten f@sza...

Viszont a merkedesz most annyira rossz, hogy már a bmw-t is jobban szeretem. Pedig ez nálam nagy szó. No nem minden modellt, csak van pár. De az iX, 2 és 7 széria az full vizuális terror. Táccs retteneteket is erőltetik még. Na mindegy, nem fröcsögök, nekem nem jön be ezért nem is veszem.

Szomszédnak van egy pár éves X5 de azt mondta hogy a próba után 100% hogy Macan vagy Cayenne lesz a következő.

Na de vissza kanyarodva az ülés kérdéshez, ha látok rá lehetőséget majd élek vele. Lexus RX bőr volt nagyon vastag és minőségi amit majdnem vettem de azóta kijött az új ami szintén elég ronda lett így nem is próbáltam még. Kíváncsi vagyok maradt e a vastag minőségi bőr. Toyota Centuryt szerintem még nem is láttam élőben. Pedig megfordultam pár autós helyen...

[ Szerkesztve ]

• FeRRaR1

őstag

válasz cappa72 #13172 üzenetére

Fotel esetén nekem is inkább szövet, de autónál bőr. Nem gáz nyáron mert ha olyan meleg van klímázol, avagy szellőztetett a 16 éves Volvóm is. A fűtés meg adott hátul is szintén a 16 évesben is.

A Volvo V70-em volt talán a legkényelmesebb, szinte rám öntötték. Az nem volt szellőztetett, de sose zavart hogy bőr. De tovább megyek a legtöbb közép kategória feletti autónál opció sincs másra. Illetve fordítva, ahol van opció hogy bőr / félbőr / szövet, olyanból még igazán jót nem láttam. merkedeszben és műbőr volt a félbőr. Szóval nem zavart még igazi bőr, de műbőr vagy szövet már többször.

Személy szerint én szeretem, nincs vele gondom. De megértem ha valakinek nem jön be. Mindenki azt vegye ami a leginkább megfelel neki. Ha ez a szövet ülés, akkor abból is van bőven választék. Érdekes lenne látni egy igazán prémium, felső kategóriás szövetet hogy mit tudnak kihozni belőle, de nem találkoztam még ilyennel, még csak opció szintjén sem... Általánosságban ez az elfogadott hogy a bőr felső polcos a szövet meg nem. Egyszer voltam egy kanapé áruházban, elég komolyba és az eladó majdnem megölt a nézésével mikor kérdeztem hogy nincs e valami komolyabb szövet. Pedig abból tuti nem akarok bőrt. Legalább is nem a nappaliba.

Alusky

Réges régen vettünk egy Lagunát itt, 2000 előtti volt. Abban voltak plüss fotelek valami kanapé állom kényelmesek. Viszont rá fért volna egy alapos kárpit tisztítás.

Nekem acantara az ami sose kéne mert gyorsan kopik, ha kormányon van akkor kb egy év és kuka. Nem szereti az izzadságot, súrlódást, zsírt...

[ Szerkesztve ]

• FeRRaR1

őstag

válasz tboldi #13148 üzenetére

Porsche ahogy állítom feszesebb lesz a futómű, töltve tartja a turbót, kinyitja a kiput, feljebb tekeri az ECU-t, feszesebbre veszi a motor és váltó tartó bakokat, agresszívabb kipörgésgátlóra vált és sokkal kevésbé szól bele. Ehhez hozzá jön a gázpedál, váltó programozás, de nem lesz ideges / idegesítő.

Illetve olvastam is idén egy nyilatkozatot. Porsche fejlesztő mondta hogy nekik ez nem elég, még nagyobb különbséget akarnak ha tekered a Sport Chrono-t. Még észrevehetőbb, még sportosabb legyen. Amibe nehéz belegondolni, de aztán elég ránézni az új GT3 RS-re hogy tudd komolyan gondolják :DDD

Na ehhez képest valahol annyi történik hogy a gézpedál felső 50% tartományába beleteszik a 100% menést és jön a hangszóró motorhang. Vagy csak pedál. Azt is idegesítően. Ront mindenen, esetleg pillanatnyilag átverve az érzékszerveket.

Azért akkor egy határ fo$ a Volvo új "T6" 4 hengeres kínai motorja. Turbo lag és turbo delay. Ha lenyomod grand canyon mire megindul, ha elveszed nem engedi el a nyomást, ha nem még elhasználja. Így szálltam bele majdnem az előttem lévőbe egy körforgalomba. Éljen a szabályozás. Nem megy, nem megy, jobban megy mint akartam, nem veszi el hiába vettem én el. Imádom amikor bemegy a számítógépbe egy adat halmaz és majd az eldönti mi is legyen. Jeeeee. Érdekes hogy a Porsche el tudja engedni a töltő nyomást mint ha egy régi szívóról venném el a gázt.

Mindegy, értem mit kötözködtök, de ti is értitek amit mondani akarok ezzel.

[ Szerkesztve ]

• FeRRaR1

őstag

válasz Qru #13145 üzenetére

[link] És mennyire igaz. Sajnos.

cappa72

Nekem már csak az Assetto Corsa megy ha nem vagyok lusta elő venni a kormányt. Talán majd holnap. Csak az a holnap nem jött el vagy fél éve :DDD

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák