- Házimozi belépő szinten
- Autós kamerák
- Egér probléma
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Apple asztali gépek
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gépötty
senior tag
A gyorsaságon én is csodálkoztam, eddig tapasztalataim alapján két héttel bátran lehet számolni, és ebben inkább az számít, hogy nem kapkodják el a csomagolást. Persze lehet, hogy nekik is össze kell várni, míg megérkezik amit rendelsz (én legalábbis úgy szoktam, hogy több terméket rakok kosárba, többnyire TN is jár a vásárlás mellé). Aztán lehet, hogy ha épp raktáron van a cucc amit szeretnél az gyorsan elindul. Mindenesetre én kibírom azt a két-három hetet, míg ideér.
-
Gépötty
senior tag
-
Gépötty
senior tag
Banggoodon 15%-os kuponakció van. Kicsit kaotikus a dolog, de ha minden igaz, a G1WH-ra is vonatkozik, ami így befér 10k alá.
-
Gépötty
senior tag
válasz
Winner_hun #2579 üzenetére
Akitől én vettem a fake G1W-met, annak is több tízezer eladása volt már, 99,8% értékeléssel.
Simán átverik őket is a beszállítóik. -
Gépötty
senior tag
Techmoan AT200 Action Camera teszt
-
Gépötty
senior tag
Felrobbanó akkuktól parázóknak GearBesten akciós a kondenzátoros G1W.
-
Gépötty
senior tag
Annyit tennék csak hozzá, hogy G1W vásárlása esetén kétszer kell ellenőrizni az eladót, rengeteg az utánzat (természetesen a lent linkelt hely megbízható).
És talán még annyit, hogy bár ezek elég jól használható kamerák, én nem bánom, hogy az enyém a G1W 120, és a G1WH 140 fok látószögével szemben 168 fokban lát. Kompromisszum, és kb annyi az előnye mint a hátránya, de hátha elgondolkodtat. -
Gépötty
senior tag
Ezen az alapon fölösleges a zár és a riasztó is, mert van csavarhúzó, amivel ki lehet feszíteni, meg purhab, amivel el lehet hallgattatni a szirénát.
Az egész vagyonvédelem két dologról szól: a lehetséges elkövetőket rávenni, hogy ne a te cuccod kelljen nekik, ha meg mégis az kellett, akkor a lehető leggyorsabban a nyomukra akadni. A nyomkövető ez utóbbira lett kihegyezve, egyszerűen nem kell reklámozni, és akkor nem is fognak felkészülni rá. Itt sem voltak. Szerintem a tulajnak már meg is térült a befektetés. -
Gépötty
senior tag
Az enyémet minden további nélkül tudom ajánlani, a következő kitételekkel:
- jött ki újabb FW mint ami az enyémben van;
vagy
- elfogadjuk, hogy vannak apró bugjai. Például webes felületen visszanézve a bejárt utat, azt látjuk, hogy menet közben elugrik a célhoz, majd vissza. Mikor nyaralni mentünk, meglepődve tapasztaltam, hogy Fehérvárról lepattantunk Balatonlellére, aztán vissza, mindezt fél percen belül. Remélem nem jön fotó
Innentől kezdve a megtett út számítása teljesen használhatatlan, ráadásul ezt viszonylag gyakran csinálja. Aztán akad olyan, hogy nem éled fel (ha egyhelyben áll, elmegy aludni, és csak akkor ébred, mikor megmozdul a kocsi. Van, hogy körbejárom a várost, és térképen úgy látszik, hogy nem is mentem sehova. Vagy elmegyek vásárolni, és órák múlva is azt látom, hogy még mindig a boltban vagyok.
Egyébként teljesen együtt lehet vele élni, az első időkben kicsit bosszantó ez a pár apróság, de aztán amikor már nem olyan érdekes, hogy az ember minden nap nézze, merre járt, már nem foglalkoztat.
Napi 1Ft költséget meg simán megér, hogy tudd, merre járnak a kocsiddal, esetleg rájuk tudd zárni a paripát... -
Gépötty
senior tag
Nekem TK103 van, ami tulajdonképpen egy távirányítós riasztó és egy GPS-es nyomkövető szerelemgyereke, 50$ körüli áron.
Ennek egyrészt megvannak az alap riasztófunkciói, azaz két bementen lehet riasztást indíttatni, másrészt ha esemény van, akkor küldi a riasztás okát, mindenféle egyéb paramétereket, és egy googlemaps linket a kocsi koordinátáival. Természetesen manuálisan is lekérhetők az aktuális adatok, online felületen nyomon követhető a kocsi mozgása, tud immorelét kapcsolni, akár menet közben is le tudod állítani a kocsit sms-sel, satöbbi. Vannak kisebb bugjai és hiányosságai, ami miatt flottás felhasználásra nem ajánlanám, de ennyiért jó vétel, nekem bevált.
Ennek ellenére már kinéztem az utódját is, aminek öt trigger-bemenete van, öt kapcsolható kimenete, úgyhogy elképzelhető, hogy egyszercsak lesz egy eladó 103-am -
Gépötty
senior tag
Szia!
Elvileg ez úgy lenne hivatalos, ha a szivargyújtód csak gyújtásra lenne villany alatt.
Vagy át kell kötni az aljzatot, vagy be kell szerelni egy másikat, ami gyújtáson kerül fesz alá, vagy ki kell szedni a dugóban lévő tápegységet, bedobozolni, és fixen beszerelni. Utóbbi a lehető legjobb, minden problémát megold. -
Gépötty
senior tag
Hátha még nem láttátok
-
Gépötty
senior tag
válasz
Calogero #2525 üzenetére
Csatlakozom az előttem szólóhoz, bár én mini0801 és 0803 nevekre emlékszem. A 0803 az újabb generációs, Ambarella A7 jelfeldolgozóval szerelt dolog, tesztek szerint inkább az árukban van különbség. Gyanítom, hogy nemsokára ki kell jönnie újabb szériáknak, amik ki tudják használni az A7 feldolgozóképességét, addig talán sötétben kicsit jobb, mint az elődje.
-
Gépötty
senior tag
Az LS650-emnek kifejezetten olyan a tartója, ami kb. tíz fokot tud fordulni a tengelye körül úgy, hogy közben a cuppanós része marad a helyén, csak a műanyag mozdul. Ilyen, és szerintem a többi is, bár azokat nem figyeltem meg, mert elég kevés ideig voltak feltéve, és nem ez volt a figyelmem középpontjában
-
Gépötty
senior tag
Ami rezgés van benne, az már a tapadókorong sara, de szerintem teljesen élhető lett így.
Ha a nagy zörgésre gondolsz, az meg attól van, hogy készülnek az ajtópaneljeim, és csak fel vannak lógatva az első kárpitok. Remélhetőleg csendesebb lesz, ha végre Luca ülőgarnitúrája módjára elkészülnek. -
Gépötty
senior tag
Személy szerint nem találkoztam még egyikkel sem, de korábban mindenki az SJ4000-et tolta (gondolom, Techmoan tesztje miatt).
Abból is van már wifis.
Ez meg még a felirat szerint is az, és az ára szerint is inkább ez lesz wifis. -
Gépötty
senior tag
válasz
huncutka1029 #2515 üzenetére
Hehe, nincs olyanunk. Mi annyit engedünk meg magunknak, amennyire telik, ezért járok húszéves kocsival (És nem negyvenévessel
).
A bajlágolásról annyit, hogy nincs miért videót feltennem. Annyira jól működik, hogy nem értem, gyárilag miért nem öntenek a házba egy bankkártya-darabot.
Stabil, mint Deák-Bill fiatal korában, ráadásul sokkal könnyebben leszedhető-feltehető, mint akár az elvetélt pamutszalagos próbálkozásom, akár a hajtogatott papíros kókányolás mellett. Azt hiszem, ez most egy darabig örök lesz így, de már erősen körvonalazódik az a tartó, ami nagyon jó lesz. Ha egyáltalán elkészül valaha. -
Gépötty
senior tag
Kameralötyögés-gátló V3.0
Az ott egy bankkártya darabja, a rendelkezésre álló helynél 1,5mm-rel nagyobb, ettől ívre hajlik, és feszíti a tartót. Elég könnyű a helyére tolni a kamerát (hozzáteszem ez úgy lötyögött a helyén, hogy saját súlyától leesett a tartóról), viszont egész jól fogja. Menetpróba délután. -
Gépötty
senior tag
Na igen, ezt elfelejtettem mondani. Nekem is volt hamis, rögtön elsőre sikerült beletenyerelnem.
Viszont így első kézből mondhatom, hogy nem tudod megkülönböztetni a kettőt. Ha egymás mellett vannak, akkor sem. Az újabb G1W-ken más objektív van, esetleg ez árulkodó lehet.
Viszont ugye az aukcióra olyan képet tölt fel az eladó, amilyet akar, olyan táblázatot meg specifikációt mellékel, amilyet tetszik.
Hirtelen nem tudok ökölszabályt mondani, nagyon tutira ajánlott eladótól is vettek már hamisítványt, és akitől én vettem, az is tízezres eladással és 99%-os értékeléssel rendelkezett. -
Gépötty
senior tag
Techmoan tesztje óta már fejlesztettek annyit ezeken a kamerákon, hogy ne legyenek ilyen problémák. Nekem is van egy (eladó
), az sem háklis a kártyákra.
GS8000L felejtős. Volt ilyenem, egy GS8000 kinézetű házba szerelt, de annál sokkal rosszabb minőségű tárgy. 720p-ről 1080-ra konvertál, meg egyébként semmilyen paraméterében nem túlzottan remekelő kamera. Össze sem lehet hasonlítani a G1W-vel. -
Gépötty
senior tag
Az enyém is ugyanilyen...
Pillanatnyilag nem tudok jobb megoldást, minthogy vágtam olyan széles csíkot papírból, ami beszorul a nút aljába. Ezt kellő mennyiségben félbehajtottam, erre tolom rá a T-alakú dolgot. Nem tolom reteszelésig (nehéz is lenne), de ettől a bajlágolástól épp eléggé kitámaszt, és nem esik ki, amikor le van véve a kamera.
Ugyanez igaz a 650-esemre, a G1W-re, meg az összes többire, ami ezt az elb@szott megoldást alkalmazza. -
Gépötty
senior tag
Szerintem neked az a bajod vele, hogy a Mobius képe finomabb, nem karcolja annyira a szemed. De ez csak beállítás kérdése, az jobban mossa a képet, így természetesebbnek hat. Viszont a részletek azon vesznek el jobban, és ugye most nem utifilmet készítünk, hanem a vitatható eseményekre megyünk rá. Ott meg nem a felvételek szépsége lesz a lényeg, hanem a részletesség.
Azért szeretnék ezzel egy hosszabb felvételt is látni mindenféle fényviszonyok közt.
Valamelyik nap három felcuppantott kamerával mászkáltam, általános tapasztalat, hogy a folyamatosan változó fényeket nem tolerálják a kamerák. Fák között, napsütésben gyötrelem tud lenni ahogy próbálják korrigálni az objektívbe tűző napfényt. Nem megy nekik túl jól
Az A7-tel is szívesen csinálnék ilyen tesztet. -
Gépötty
senior tag
Ezen annyira röhögök, olyan szánalmas
-
Gépötty
senior tag
Az előttem szólók már lelőtték a poént, én sem látok semmi borzasztót a képen. Nem lehet, hogy inkább a várakozás volt túlzott, már a technikai adatok alapján is magasra tettük a mércét?
Ami érdekelne: ahogy én is csináltam, álló helyzetben kellene tesztvideót csinálni, méghozzá fullHD és a legnagyobb felbontásban, majd ezekből kivenni egy-egy képkockát, összehasonlítandó a részletességet.
Én erre Gomplayert használok - persze biztos tudja más is - annak van beépített képlopó szolgáltatása. Így nem a monitorom felbontása lesz a kép, mint printscreennel, hanem megtartja a videó eredeti méretét. -
Gépötty
senior tag
Ne felejtsd el, hogy ezzel az előnnyel hátrány is párosul! Nevezetesen az, hogy a nagyobb látószöget ugyanazon a (fenti esetekben 1920*1080-as) képméreten kell megjeleníteni, azaz részletek fognak elveszni. Adott esetben ez ugyanolyan döntő lehet, mintha a szűkebb látószög miatt lemaradna a széle.
Azt kell megtippelni, hogy amikor szükség lesz a felvételre, annak ezek közül melyik paramétere lesz fontos
Nálunk még nem annyira elterjedtek a hit-and-run típusú balesetek, amikor a felelős elpucol a helyszínről, úgyhogy tényleg hasznosabb lehet egy nagyobb látószögű dolog. Szerintem az LS650W-m ilyen szinten telitalálat, én nagyon meg vagyok vele elégedve. A G1W 120 fokját kicsit szűknek tartom. A G1WH 140-e sem jelentősen szélesebb, ennek ellenére ugyanúgy van létjogosultságuk a részletességük miatt, amiben a 650-es is eredendően sokkal gyengébb. -
Gépötty
senior tag
Videóból vannak kiszedve a képek, mert így biztosan azonos a felbontásuk, meg a képarányuk, és nem mellékes, hogy egyébként is videó üzemmódban használjuk őket. Ugyan videót csináltam, de álló helyzetben, és kézben tartva, a belső tükör közepéhez illesztve az objektívet. Ennélfogva nincs értelme, hogy megosszam a videókat, nem mentem velük.
Ja, és természetesen nem a kép minőségét, hanem a látószöget tessenek figyelni, mert egyik kamerán sem jutott eszembe állítgatni semmit, azt majd legközelebb
-
Gépötty
senior tag
Nos, elérkezett a pillanat, amire mindannyian vártunk
Négy képen lehet összehasonlítani, melyik látószöget szeretné valaki.
Adatforgalmi díjas mobilneteseknek külön szólok, hogy 650-750kB fájlméretűek a teljes képek.
Még annyit, hogy sajnos nem figyeltem eléggé, és a GS9000 éjszakai üzemmódban maradt. Most mondanám, hogy azt nézzük, mennyire kivehetőek a részletek, dehát éppen emiatt van ilyen papírkép kinézete. Alkalomadtán újrajátszom az egészet annyi különbséggel, hogy megpróbálom a céltárgyat jobban középre helyezni, ez most nem sikerült túl jól. A lényeg viszont látható.
G1W - 120°
G1WH - 140°
LS650W - 158°
GS9000 - 178° -
Gépötty
senior tag
válasz
geza844 #2420 üzenetére
Ezeknek a központi egység - külön kameráknak az én meglátásom szerint a felbontás a szűk keresztmetszete. A kamera jelét nem lehet túl messzire továbbítani, így aztán a feldolgozott videójelet húzzák madzagon sok méterre. Az meg a PAL/NTSC szabványoknak megfelelően lesz vagy 700 sor felbontású (az már fogjuk rá, hogy HD), de ennél azért ma már lehet jobbat is csinálni. nekem van olyan kamerám, ami tud webcam üzemmódot, de még sosem próbáltam, így nem tudom, az milyen minőségű. Ha adatként továbbítja a képet, még akár jó is lehet, de ahhoz meg olyan rögzítő kell, ami nem videójel alapú. Mondjuk egy kis számítógép.
Én ott álltam meg ezzel, hogy elkezdtem összeszámolni a várható költségeket. Sok.
Mobius a Te választásod, jól elhelyezve, esetleg kivezetett objektívvel. -
Gépötty
senior tag
Jó persze, csak az ember nem ezt várja, ha ki van írva, hogy van. És hányszor olvasom mindenféle kínábólrendelős topikokban, hogy meg is kérdezik Aranka Chentől, hogy polcon van-e, amire a válasz az, hogy természetesen, innen látom éppen. Aztán mikor megrendeled, valami titokzatos módon mégsincs belőle.
Meg merem kockáztatni, hogy összeszedik a kellő számú megrendelést, amivel egy tételben, kedvezménnyel kapják a gyártótól. Te meg addig vársz, míg ez összejön. -
Gépötty
senior tag
Én így is érzem a kamuszagot, mert már náluk van a pénze.. Vagy csak én vagyok ennyire rosszindulatú, hogy egyből azt feltételezem, hogy sosem volt még belőle, csak meghirdették?
Akartam megint rendelni egy G1WH-t egy kedves barátomnak. A főoldalon futó banner szerint a kuponakció még mindig tart, de a kódot már nem fogadja el a rendszer, lejárt. Cumi. -
Gépötty
senior tag
válasz
szumoo@gmail #2403 üzenetére
Ott a pont.
Kell relé akkor is, ha a helyzetjelző izzóin keresztül testeled?
Kap gyújtáspluszt ugye a DRL, a testje meg rákötődik a helyzetjelző pozítívjára. Amíg az nincs felkapcsolva, az izzókon keresztül kap testet, de amint megjön a madzagon a villany, ki kell, hogy aludjon, mert mindkét vezetéken pozitívot kap.
Ez az elmélet, sosem próbáltam még a gyakorlatban. -
Gépötty
senior tag
Hagy jegyezzem meg, hogy ez a DRL kb. tok és burkolat szinten vehető komolyan. Volt ilyenem. Nem világít túl jól, cserébe a benne lévő LED-ek sorban halnak meg.
Hab a tortán, hogy korábban vásároltam olcsón ezekből a ledekből párszáz darabot, még abban a korban, mikor drágán lehetett venni kész "izzókat", és itthon gyártottam őket. Sorban fáradtak meg azok is, méghozzá nem is hosszú idő, egy-két hónap után. Na akkor elegem lett belőle, egy marékkal azóta is a fiók mélyén van. Hátha elűzi a rossz szellemeket, vagy nemtom -
Gépötty
senior tag
Ha valakit érint, épp nemrég vettem kamus memóriakártyát olcsón.
Ha meg mégsem kamus, akkor mindenki örömére letesztelem, működnek-e vele a kamerák -
Gépötty
senior tag
Ha van valakinek USB-s mérőkéje, megtenné nekem azt a szívességet, hogy megméri mennyi áramot vesz fel a kamerája mikor tölt, és az LCD háttérvilágítása is működik?
Köszönöm előre is! -
Gépötty
senior tag
Amit most kaptam a G1WH-hoz (elvileg ez a régi fajta), és mindig vágytam rá, mert nagy előnye, hogy simán el lehet forgatni oldalra, nem kell fellazítani a rögzítést, az még rosszabb. Eddig egyik tartó sem illeszkedett méretben egyik kamerához sem. Egyik a másikhoz sem - bár ez még védhető lenne. De ez a tartó annyira űbereli az összeset, annyira nem passzol, és olyan instabil, hogy az már fáj. Ráadásul nincs biztosítva kicsúszás ellen, úgyhogy ezt nem csak a kép miatt kell kitömni, hanem hogy ne zuhanjon le a kamera. Az oldalra fordulás hasznos dolog, de annak a határolása (ilyen kis fogakba bepattanó, rugós műanyag fül próbálja lépésekben megakasztani a kütyüt, sikertelenül), olyan gyenge, hogy a töltővezeték is elfordítja az egészet. Persze ez egy kábelkötegelővel megoldható, de akkor is...
-
Gépötty
senior tag
Én még nem találkoztam vele. A legújabb trükköm, hogy papírt hajtogatok össze, és tolok be a nútba, amibe a tartó T-alakú része csúszik. Kellő vastagságban elég jól kitámaszt, ha nem pottyan ki, és nem gyűrődik fel, működőképes lehet... Eddig pamut bandázsszalag volt a tartón, de melegben megolvad a ragasztója, és egy ragadós nyálka lesz az egész, meg ahogy a mellékelt ábra mutatja, el is csúszik.
Még vadászom azt az elég vékony, íves lemezcsíkot, ami pont beleillik, nem esik ki, de befeszül a helyére amennyire kell, de igazából már rég kész kellene lennie a stabil tartómnak, csak az idő...
Egyébként ez az LS650W-vel készült, de a felfüggesztést nézve az is ugyanaz a hibás konstrukció. -
Gépötty
senior tag
Az de rohadék!
Ez meg a bamba. Annyira figyelt valamit felfelé, hogy nem vett észre. -
Gépötty
senior tag
Na gyerekek, itt a nagy lehetőség!
99%-os leárazás!
$3099(!) helyett, csak most, csak itt, akciósan 30,99-ért (+3,07 szállítás) tiétek lehet egy GS8000L kamera!
Ezek a kínaiak -
Gépötty
senior tag
válasz
Wheelbarrow #2379 üzenetére
Ezt szeretem a netes fórumokban! Nekem eszembe se jutott, hogy nem tölthető tokban, pedig jogos!
-
Gépötty
senior tag
válasz
passatgt #2378 üzenetére
Azt nézd meg még esetleg, hogy a kesztyűtartó világítása gyújtástól, vagy helyzetjelzőtől függ. Arra egyszerűen rá lehetne kötni, és akkor nem lehetne gond az sem, ha mozog a szivargyújtóban a dugó.
Valamelyik nap csináltam egy háromkamerás összehasonlító tesztet, állandóan azt vettem észre, hogy már megint nem világít a töltő... Bár nekem Opelem van, azoknak meg állítólag nem annyira mély az aljzatuk - lehet, hogy csak nekem van ezzel gondom. -
Gépötty
senior tag
válasz
passatgt #2376 üzenetére
A kamerának nem 12V kell, ezt ne felejtsd el, a szivargyújtós dugóban van az elektronikája. Rá ne kösd a lámpára enélkül, mert kijön belőle a füst, és nem működik majd tovább!
A másik amit nem értek, hogy akkor innentől ajtónyitásra fog működni a kamera? Vagy mi az elképzelés? Felkapcsolod a belsőtér-világítást, ha rögzíteni akarod az eseményeket?
Zavaros ez így...
De. Ha késleltetett a belsőtér-világításod, van rá sansz, hogy a gyújtáspozitív is ott legyen. Ide be lehet kötni a szivargyújtó dugóból kiszedett tápegységet, Nekem még a térképolvasóba is sikerült beapplikálni úgy, hogy fölötte még a világítás is elfért, tehát abszolút működőképes maradt a lámpa is. Bónusz még mellé tettem egy kapcsolót is, amivel leállított motor mellett is tudom működtetni a kamerákat.
Moleman megoldása megintcsak jó módszer, nálam a kapcsolós történet miatt nem volt járható.
Milyen autóba lenne? -
Gépötty
senior tag
válasz
szumoo@gmail #2372 üzenetére
Szerencséd van, épp a minap került szóba, és osztotta meg velünk ezt a linket lazac_ kolléga. Nem olcsó, de mint lehetőség, adott.
Az ellentétes igényekkel kicsit mellélőttem, a sisakkamera vs. 1-2 óra felvételt értelmeztem rosszul, bocsánat!
Nekem is logikusnak tűnne egy központi rögzítő, és a megfelelő számú kamera, de azon kívül, hogy drágább (ami valahol érthető is lenne, hisz elvileg profibb rendszerről beszélünk), a minőség sem meggyőző. Amíg ilyen cuppantható tartós dvr-ekben már terjed az Ambarella A7, és mindennapos a Novatek 96650, addig a különálló kamerákban még a képérzékelő sincs a helyzet magaslatán, hogy szükség legyen ilyen szintű feldolgozásra.
-
Gépötty
senior tag
-
Gépötty
senior tag
válasz
szumoo@gmail #2368 üzenetére
"Ha az írási gyorsítótár ki vannak kapcsolva akkor nem vész el sok a felvételből akkor sem ha hirtelen szűnik meg az áramellátás, amit már felírt az SD az megmarad, csak a RAM tartalma vész el."
És azt hogyan csinálod? Írsz hozzá firmware-t?
Megoldható, ha Raspberry Pi-t használsz, de megint az a kérdésem, megéri-e? -
Gépötty
senior tag
válasz
szumoo@gmail #2368 üzenetére
Akkor tulajdonképpen most egy olyan városi kisautót keresel, amivel üzemszerűen tudsz fuvarozni egy franciaágyat, meg a hozzá tartozó szekrénysort, de közben könnyedén befér a parkolóhelyekre
Ugye érzed az ellentétet?
Innentől én megbuktam, nem tudok a preferenciáidnak megfelelő csomagot összeszedni.
Viszont leírom, én hogyan szoktam a nekem megfelelő termékeket keresni:
1. meghatározom az igényeimet, és ezeket rangsorolom;
2. megkeresem azokat a termékeket (szolgáltatásokat, stb.) amik a teljesség igénye nélkül megfelelnek egy vagy több feltételnek;
3. ha nincs olyan, amelyik minden kívánalmam lefedi, körülnézek, a közeli jövőben várható-e, hogy megjelenik olyan fejlesztés, ami teljesíti az igényeimet;
4. Kompromisszumot kötök.
+1. Van az az eset, amikor nem tudok kompromisszumot kötni, és maradok a már meglévő megoldásnál. Nagyon jó példa, hogy még mindig egy Nokia 6230i és egy E61i telefont használok, pedig ezeket már rég átléptük. -
Gépötty
senior tag
Nem rossz - a Mobiust azért hagytam ki, mert a vízhatlan házzal együtt már drágább, mint akármelyik 'Action Cam'.
A kivezetett objektív ugyan sérülékennyé teszi, de ha van erre hely, és a hosszabb vezeték zavarszűrését is meg lehet oldani, akkor tényleg van létjogosultsága. Annyi kompromisszum van vele, hogy két kamera kell, nem központi egység van. Na bumm...Nem tudom, azt figyelted-e, hogy ez a madzag #808-hoz van, azaz a kulcstartós spycam-hoz. Ez jó Mobiushoz is? Hajnal háromkor nem esik jól utánanézni, inkább alszom, mert mindjárt csörög a vekker
-
Gépötty
senior tag
válasz
szumoo@gmail #2363 üzenetére
Nem vagy egyedül a vágyaddal. Igaz, én nem motorra, hanem autóba szeretném ugyanezt a két kamera - egy rögzítő elrendezést. Lelövöm a poént: még nem találtam életképes megoldást. Helyesebben olyat nem, ami nekem megfelelne.
720p felbontású kamerákból Dunát lehet rekeszteni, ez nem lehet akadály, és olyan egységből is van választék, ami rögzítené a felvételeket. Itt egy másik hasonló.
Ami szerintem a szűk keresztmetszet lehet:
- Találj a célnak megfelelő kamerát. Legyen vízálló, legyen focus free, viselje jól a fényviszonyok hirtelen változását (most más nem jut eszembe, pedig az előbb volt még valami - ha beugrik, kiegészítem), nem véletlen, hogy nem linkeltem, nem tudok ilyet. Az általad említett endoszkópok közelpontja 5-6cm, minden jól fog látszani, ami ebben a távolságban vanNem hiszem, hogy szeretnél ilyen felvételt, ezt csinálja az én endoszkópom;
- Valami járulékos tápellátás kell, legalább arra az időre, amíg le tud állni a rendszer. A táphibáknak felvételvesztés lehet a vége, és arra nagy esély van, hogy egy balesetben megszűnik a központ tápja, ami miatt vészleállítás szükséges. Kiegészítő tápnak egy nagy kondi is jó (sőt praktikusabb is), nem kell feltétlen akkuban gondolkozni, de a költségek közé kalkulálni kell.
- Kell valamilyen tár, amire rögzíteni lehet. A fenti SD-kártyás cucc max. 32GB-ot támogat. Az én fullHD kameráim erre a tárhelyre körülbelül négy órányi felvételt képesek rögzíteni. Ezt az óraszámot szorozd fel a gyengébb felbontás miatti kisebb helyigénnyel, oszd el az MPEG tömörítés miatti nagyobb fájlmérettel, majd oszd el kettővel. Ha a kapott összeg megfelel, akkor nyertél. Ha nem, akkor merevlemezes rögzítőre van szükséged. Ebbe tehetsz hagyományos winchestert, ami olcsó és instabil, vagy SSD-t, ami drága, de nem érzékeny rázkódásra.
- Az egész rendszer várható költsége mindenképpen túlmegy két vízálló kamera (maradjunk a már ismert SJ4000-es típusnál) beszerzési árán, és ezért a pénzért még nincs szó fullHD felbontásról. Hozadékként a kisebb kameraméreteket, és a két kamera képének a szinkronját tudom felhozni (én legalábbis el szoktam játszani, ha a két kamerám képet össze kell vágnom - hozzáteszem, egy bizonyítási eljárásban ez jó eséllyel mellékes, úgyis a teljes felvételre van szükség). Ide sorolnám még a lopásvédettséget, nekem főleg ezért tervem a kocsiba valami hasonló beszerzése.
Összességében azt mondom, hogy két SJ4000-szerű - mostanában sorban jelennek meg a hasonló kamerák, azaz indul lefelé az áruk - ha meg nincsenek olyan nagy igények, akkor a fentebb taglalt MD80-ból két példány nem egész ötezer Forintos bekerülési költsége verhetetlen lehet. -
Gépötty
senior tag
válasz
Outlander #2352 üzenetére
Nem vagyunk egyformák, és ez persze így van jól. Nekem is ilyen volt az első kamerám, ugyanekkor ez volt az oka, hogy nem volt utána sokáig.
A mostani kamerák sem igazán alkalmasak utifilmek készítésére, viszont legalább egy kis esély van rá, hogy látszani fog a rendszám, ha olyan helyzetbe kerülsz.
Épp tegnap mentem egy kis hegyi szakaszon, ahol egy jobbos kanyarban a szembejövő kicsit jobban belsőívre húzta a kocsiját, mint kellett volna. Ha lepattintja a tükröm, vagy én ijedek meg jobban kettőnk közül, és belehúzom a vízelvezetőbe, ő pedig nem áll meg, most tudnám a rendszámát. Éppen három kamera volt felszerelve (G1W-G1WH tesztképek később), de az erdős szakaszon folyton változó fényviszonyok miatt így is nagyon kockázgatni kellett, hogy ki lehessen betűzni. MD80-nal ez végképp esélytelen lenne, márpedig engem az idegesítene legjobban, ha pont arra nem tudom használni, amire vettem az eszközt.
Egyébként meg valóban, árban verhetetlen ez tény, és ilyen szinten meg is értem a választásod. -
Gépötty
senior tag
Kösz, ha legközelebb kérdezik, már ezt is tudjuk
Igen, azt kifelejtettem, hogy a két óra lehetetlenség ilyen méretekkel. Azért nem is foglalkoztam vele, mert az autós DVR-ek tíz perc-negyed órájához képest még így is sokkal többet tudnak, és ha ezt a szűkítést is figyelembe veszem, nem lett volna találat -
Gépötty
senior tag
Nem tudom hol, mennyiért találtad, itt ennyibe kerül, és nekem hollandiából érkezett a csomagom, azaz európai országból. Kapische?
-
Gépötty
senior tag
Jaaa, értem!
Egyébként ez a kamera eddig az egyik legjobb konstrukció, ami a felépítési elvét illeti. Gyárias hatása van, nem feltűnő, és stabilnak tűnik. Csak azért nem rendeltem ilyet, mert annyira nem olcsó, hogy csak úgy legyen belőle egy a polcon, hátha kell valakinek.
Ja, és azt nem értem, alul miért nincs lezárva, ahonnan a sok tükröződést ki lehetne zárni... -
Gépötty
senior tag
Ööö... Azt ugyan nem értem, ez miért a G1WH 170 fokos kiadása, de a lényeg, hogy nekem ugyanezzel a képfeldolgozóval szerelt LS650W-m van, aminek 160 fokos a látószöge, és ezzel teljesen elégedett is vagyok.
Most van 120, 140 és 160 fokos kamerám is, és tervben van, hogy csinálok pár felvételt úgy, hogy ugyanoda rögzítem a kamerákat. Akkor össze lehetne hasonlítani egymással a képeket, de még nem jutottam el eddig.
Azt viszont tudomásul kell ugye venni, hogy ha szélesebb a látószög, akkor ugyanarra a képterületre kell a nagyobb látómezőt bezsúfolni, ezért lehet, hogy fontos részletek vesznek el. Kisebb látószöggel ezek a részletek (például rendszám) lehet, hogy kivehetőbbek maradnak, cserébe a szélek kevésbé lesznek rajta a képen.
Abból kiindulva, hogy a 160 fokos kamerám szürkületben erősen elkezdi mosni a rendszámokat, ez döntő lehet éles helyzetben a felvétel használhatóságát tekintve. Ugyanígy az is, ha egy oldalról érkező dolog nem látszik a nem elegendő látószög miatt.
Na ebből legyél okos, találd ki, mire lesz szükséged -
Gépötty
senior tag
Nade most akkor neked G1W-d van, vagy WH?
A WH-ról még nem hallottam, hogy homályos lenne (az enyém is hibátlan), pontosítsuk le, hogy te vagy az első ezzel a panasszal, vagy rosszul tudod a típust?
Válaszd ki a fenti képről a tiéd, az a legegyszerűbbMás, a többieknek is:
Rájöttem, miért jó Gearbestről rendelni - persze ezt nem árt előtte tisztázni velük. Hollandiából kaptam a csomagot. Az meg Európa. És Európán belül mi nincs?
Tulajdonképp így utólag az idővel sincs semmi baj, tizenöt nap alatt ért ide a pakk. Csak az elején nem nyúltak a dologhoz látszólag, de aztán begyorsult. -
Gépötty
senior tag
Ezért is jó a dvr
-
Gépötty
senior tag
Azt csinálják ők, a forrásokat dolgozzák fel. Régebben én is követtem többet (helyesebben azóta is, csak már nem figyelem olyan gyakran), de túl sok idő megy el, hogy megnézd ugyanazokat. Ajánlom a rusdtp.ru oldalt, oda küldenek be emberek videókat.
-
Gépötty
senior tag
Van új válogatás.
-
Gépötty
senior tag
válasz
Moleman #2317 üzenetére
Vagy az lehet, hogy ezt is mint minden mást, több beszállító cuccaiból rakják össze, és pont volt egy cég, aki ilyet szállított, vagy a másik lehetőség, hogy a sok ezirányú reklamáció miatt fejlesztettek az objektíven. Esetleg mindkettő.
Engem is nagyon zavarna, ha ilyen lenne. Persze nem maga a homályosság, mert az olyan részen van, és annyira kicsi, hogy sosem lesz jelentősége, hanem a tudat hogy olyan. -
Gépötty
senior tag
Csak félig van így, ahogy írod. Vagy még annyira sem.
Ismert problémája a korábbi G1W-knek, hogy a kép bal széle homályos kicsit. Ezt az újabb sorozatokban javították, az enyém is hibátlan - figyeltem.
Mivel a G1WH-nak teljesen más az objektívje, arra nem jellemző ez a probléma. Mondjuk attól, hogy nem egyeznek, még lehetne, de senkitől nem hallottam erről a problémáról. Elvileg hamarosan megérkezik az enyém, akkor majd meglátjuk!Ezek az Ambarella A7-tel szerelt tárgyak egészen biztosan nagyon jók, hisz az A7-es képfeldolgozó a mostani kínálat teteje, csak az a baj, hogy drágák.
Számolj:
G1WH $40 9.500.-
Az A7-esek $70, azaz 16.500.- ez áfával, amit az országba bekerüléskor kell fizetned: 21k, és erre még számolj 1.500.- kezelési költséget. 22.500.- a vége, és adja magát a kérdés, milyen járulékos előnyökre teszel szert a több mint kétszeres összeg kifizetésével. -
Gépötty
senior tag
válasz
bajvan2 #2302 üzenetére
Amikor én vettem a fake G1W-met, $56-ért volt a Techmoan által ajánlott eladónál, akitől én vettem, 50-ért adta. ~15e körüli adás-vétele, 99,8%-os értékelése volt akkor, és mégsem eredeti volt a kamera, amit küldött (később hallottam, hogy volt aki a Techmoan által preferált eladótól kapott utánzatot).
Nincs olyan tuti recept, amivel ki tudod védeni, hogy átverjenek! Illetve van: meg kell nézni, ki kell próbálni. Lehet venni itthon is, nekem is eladó lesz a G1W-m (igazi), és ha megérkezik, a G1WH-m is. Ez itt a reklám helye, lehet tolongani
-
Gépötty
senior tag
G1W-nél kinézetben nincs különbség. A burkolatra nyomtatott feliratok lehetnek mások, de ez nem mérvadó. Nekem a fake kamerámon kontúrosabbak voltak ezek a feliratok, míg az eredetin kicsit elmosódott körvonaluk van. Ránézésre akár azt is lehetne mondani, hogy a fake az eredeti.
Az AV kimenet mellett az eredetin csak a helye van meg a másik jack-aljzatnak, a fake verzióban van is aljzat beszerelve (sosem próbáltam, hogy működik-e). Az igazin többnyire ide teszik a garanciamatricát, egyes régebbi verziókon és a (nem jut eszembe milyen néven forgalmazzák ezeket nálunk) verzión a GPS-vevő csatlakozója van itt.
Az objektívje kinézetre is különbözik a kettőnek, az eredetin szintig kiér a lencse, a fake-en kicsit beljebb kezdődik, van körülötte egy kis beugró perem.
Bekapcsolva már van különbség:
- a fake menüjében nincs verziószám pont;
- visszajátszáskor a kijelzőn megjelennek a tekerésre/léptetésre szolgáló ikonok, de fizikai gombok híján ezek csak dísznek jók, az igazin nincsenek is ilyenek a képen.
Az eredeti .MOV formátumban, a fake pedig aviban rögzíti a felvételt. Nyilván az eredetinek részletgazdagabb a képe, mivel a fake 720-ról nagyítja fel a képméretet 1080-as felbontásra. -
Gépötty
senior tag
Mint fentebb is írtam, guglin rákeresve sem találtam fake G1WH-t. És mivel nem találkozott ilyennel még senki, nincs is összehasonlítási alap.
Az enyémre azt írja a nyomkövetés, hogy tegnap hajnalban az országba érkezett. Kis szerencsével hétfőn, de inkább kedden már nálam is lehet.
-
Gépötty
senior tag
válasz
madmike #2293 üzenetére
Ha megérkezik az enyém, megmondom, hogy eredeti-e
Nem láttam és nem is hallottam még G1WH fake-ről, pedig rágugliztam. Ez biztató, ellentétben a G1W-vel, ahol ránézésre meg sem tudod megmondani melyik melyik.A kuponkódot a Gearbest címlapján futó bannerben olvashatod: G1WHDVR.
Memóriakártyát többen és többször vettünk már - mondhatni bejáratott hely - Sincerityéktől. Gyorsak, megbízhatóak, jó cuccokat küldenek.
Nem tudom, van-e valakinek tapasztalata, hogy mennyire válogatós memóriakártya szinten. Majd kipróbálom ezt is. Amik nekem vannak - SanDisk, Toshiba és főleg Kingston, 2-4-8-32GB méretben - azokkal mind kifogástalanul működött eddig, ezért azt mondom, nem válogatósak. -
Gépötty
senior tag
Ilyen a fake.
Ez a sajátom volt, biztosan tudom, hogy az. A hangja megjavult, mikor mikrofont cseréltem benne.
Tulajdonképpen ennek is örültünk volna pár éve, csak mostanra már átléptük. -
Gépötty
senior tag
válasz
Gépötty #2288 üzenetére
Most nézem a nyomkövetést:
2014.08.07
10:15 NLAMSA(NETHERLANDS (
Küldemény információ:
Célországba elküldve / Item sent abroadA NLAMSA pedig a Schiphol repülőteret jelenti. Akkor lehet, hogy már meg is érkezett, illetve továbbították is errefelé? Hmm... Jó a jövő hét vége, legfeljebb örülünk, ha előbb jön.
-
Gépötty
senior tag
Harminc dodóért ez elég gyanús. De lehet, hogy csak bennem él élénken még az, hogy ötvenért fake-et vettem.
A másik dolog pedig, hogy (mivel elöl egy 160 fokban néző, hátul pedig egy 120 fokos kamerám van), tapasztalataim alapján én az arany közértpultot választanám: G1WH 140 fok látószöggel. -
Gépötty
senior tag
válasz
madmike #2285 üzenetére
Én innen rendeltem, ez most $39.99 akciós kuponnal. Szerintem ez most a bestbuy.
DE!
07.25-én rendeltem, rögtön el is PayPaloztam az ellenértéket. Ehhez képest elsején jött az értesítő, hogy feladták, a nyomkövetés meg csak ma kezdett el élni, amiből az tűnik reálisnak, hogy jövő hét végére érkezik meg leghamarabb.
Végülis nem kibírhatatlan hosszú idő, csak ne reménykedj a gyors érkezésben. -
Gépötty
senior tag
válasz
huncutka1029 #2280 üzenetére
Ilyen volt nálam egy éve, szerintem mióta visszaadtam haveromnak, azóta hurcolja a csomagtartójában.
Ez az amit el kell ajándékozni olyannak, akit nagyon utál az ember -
-
Gépötty
senior tag
A GearBestről rendeltem egy G1WH-t 24-én, egy hét után még mindig feldolgozás státuszban van. Így elsőre nem valami meggyőző a tempójuk...
-
Gépötty
senior tag
-
Gépötty
senior tag
Lehetséges, hogy igazatok van. Tulajdonképpen nem lőnek belőle, csak könnyű hozzászokni a jóhoz, és utána már fura lejjebb adni az igényeket.
Közben mentem egy kört a G1W-vel. Később, ha lesz egy kis időm, rakok össze képeket egymás mellé ugyanazokról a helyekről LS650W vs. G1W témában, ségítségül látószög-választáshoz.
A hangja annyival jobb a 650-esénél, hogy nincs benne az az idegesítő sípolás, ami annak kezdettől fogva a sajátja. Kicsit hangosabb is, ami azzal is jár, hogy hamarabb elkezd torzítani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 380GB Intel Optane 905P NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- BESZÁMÍTÁS! ASRock AB350 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 6GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- Dell Latitude 7420 és 7420 All-In-One i7-1185G7, Intel Iris Xe Graphics, 16GB, 256GB-2TB
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest