Új hozzászólás Aktív témák

  • cigam

    félisten

    válasz denis.p #8501 üzenetére

    Ez látványos kép, de nem (csak) az fps-től függ, hogy egy kép éles-e, vagy elmosódott. Az, hogy a gyors mozgást "befagyaszd", ahhoz kicsi záridő szükséges. Minél gyorsabb a mozgás, annál kisseb záridővel tudsz éles képet készíteni- (oldal alján a táblázat/képek)

    Az fps is befolyásolja, az expo maximális idejét, de csak a felső korlátját adja meg. Logikus, hogy 30fps esetén a záridő nem lehet nagyobb mint 1/30, 60fps-t választva kisebbnek kell lennie mint 1/60. Ebből is látható, hogy a nagyobb fps kisebb záridőt követel, vagyis ugyanaz a mozgás _kevésbé_ ad elmosódott képet. De ez még korántsem elég kicsi ahhoz, hogy egy relatív 160-al száguldó (egymással szemben mentek 80-al) autóról éles képet készíts.

    Minél kisebb a záridő, annál kevesebb fény érkezik a szenzorra. Minél kevesebb a fény, annál sötéttebb lesz a kép. Hogy ezt kompenzálni tudd, a "nagy" gépeken a rekeszt nagyobbra nyitod, így több fény jut be. De ezeken a kamerákon nincs rekesz. Vagyis csak a záridővel tudod szabályozni, hogy mennyi fény jut az érzékelőre. Mivel az optikájuk nagyon kevés fényt tud begyűjteni, ezért sokáig tart egy exponálás. Tovább, mint ahogy egy szembe jövő autó képe éles maradhatna.

    [ Szerkesztve ]

    Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

Új hozzászólás Aktív témák