Új hozzászólás Aktív témák

  • Tin

    veterán

    válasz Power17 #11071 üzenetére

    zajos, mert szoftveresen élesített a kép, és akkor kicsit szemcsésebb lesz. én megnéztem saját felvételeket, 5m-en belül minden rendszám olvasható, akár előzöd, akár szembejön, még nagy sebességnél is. persze, meg kell állítani a videót, de ez teljesen normális. az a lényeg, hogy azért ilyen a kép, mert ez egy autós kamera. fixen adott a 20 Mbps tömörítés, nyilván, ha sok a részlet a képen, akkor bizonyos dolgokra kevesebb hely marad, ezért kockásabb lehet a kép, de ha egy pusztán mész az autóval felhőtlen égbolt alatt, akkor az úttest és az autók is részletesek lesznek, mert az ég és a táj alig foglal helyet a képkockából, mert nincsenek részletek. az élesítés miatti szemcsésedés persze itt is adott.

    nappal 60 fps jobb, mert több képkockád lesz nagy sebességnél, de 30 fps is teljesen jó. mivel a szenzor fullhd-s, nem sok értelme van a nagyobb felbontásnak, mert az csak szoftveresen nagyít, azt meg te is megteheted utólag.

    szóval, az autós kamerák ezt tudják. ez is tudna jobbat, ha mondjuk 40 Mbps-al tömörítene, de egyrészt az 2x akkora helyet foglal, meg gyorsabb kártya is kéne bele.

    ezek a felvételek bőven átlag felettiek, ha a YT-os videókat megnézed. van jobb, drágábban, további megkötésekkel. de ez elég jó minőség, és ebben a topiktársak is meg fognak erősíteni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák