Hirdetés
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
válasz JHONNY 79 #30161 üzenetére
Szerintem jobb igen. Tartósabb és szép mélyfekete színt ad. 1:3-as hígításban használom, jó zöldalma illatú, nekem nagyon bejött Motortérben, csomagtérben és minden külső műanyag és gumielemre, gumikéderekre ezt használom. Tavasszal a külső műanyagokra akarom majd a DLUX-ot kipróbálni.
[ Szerkesztve ]
Your car, your life ;)
-
Petyyyyy
addikt
válasz JHONNY 79 #30115 üzenetére
Mivelhogy előtte nagyon csúnya volt. brühühü
Azzal a 60/40-es víz/sósav mixxel, amit herr MunezXBK ajánlott. Meg egy felnitisztító kefével ofkorsz.Egy Clin-es üvegbe kevertem be, megpermeteztem bőséggel és vártam 2-3 percet. Újabb permet - dörzsi - öblít. Majd ugyanezt még 2-3 alkalommal, ahogy kívánta.
Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
Newlachka
őstag
válasz JHONNY 79 #30087 üzenetére
dettó ugyanígy jártam a vezető oldali kerékív,meg az ajtó tele van csiszolás nyommal, amit valszeg szivaccsal csináltak.
nekem sok apró barna pötty van a sárvédőn,és az ajtó alján+a motorháztetőn pár.
tegnap olvastam,hogy mit kell venni a gyógyszertárban, azzal még megpróbálkozok,de szerintem télre így marad,mert tavasszal úgyis a karosszériázás jön,és akkor a hólyagok javítása mellett meglátjuk,hogy polír vagy fújás marad csak.. -
Formaster
addikt
válasz JHONNY 79 #30087 üzenetére
Ha szerencséd van ki is jött, ha meg csak feltöltötted, akkor ki is lehet polírozni. Azt nem lehet, amiben magakad a körmöd. A fényeződet nagyívből kerüld el, tipikus parasztvakítós szagember. Lakk alatt karc és ezért törött volt Persze, én meg Travolta vagyok csak Elvis jelmezben.
A kétkezes gépek nem sokat érnek, ha nagyon akarsz vele babrálni bérelj vagy nézz valami olcsóbb, rendes gépet. Esetleg vidd el egy szakihoz, aki legépeli neked értelmesen.
-
Speeedfire
félisten
válasz JHONNY 79 #30047 üzenetére
Idén max 2-4 alkalom lesz szerintem. Haver olyat vett, elvileg semmivel sem erősebb, mint ez. Az volt 30k 3 év garival, ez meg 17k 2 év garival. Igaz ehhez nem volt jóság. Egy ilyet rendeltem eu raktárból.
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
martillo
tag
válasz JHONNY 79 #29608 üzenetére
Koszi a velemenyt! (kozben rajottem, hogy ez itt OFF)
Kihasznalnam???
Nem tudom... 3 kocsi lenne, nem kimondottan a csaladban, inkabb ugy mondanam a kozvetlen kozelben, amihez hasznalnam teli/nyari cserere. Illetve, ha egyszer az ut szelen, kerekcserekor a manualissal nem birom megmozditani, akkor biztos visszagondolok az akcios ujsagraEs hogy legyen ON is:
Hetvegen mondta egy hivatasos sofor ismeros, hogy O mindig 20%-os haztartasi ecettel keni at a kocsit mosas utan es ragyog tole.
Az nem is kerdes, hogy ragyog-e de nem art ez??? -
veterán
válasz JHONNY 79 #29599 üzenetére
Köszi az infót! Érdekes, nem gondoltam volna.
Felni pucolás: jó a Wolf's.
Háztáji vonalon tökéletes a sósav (háztartási, asszem 20%); beecseteled töményen, kicsit hagyod állni, majd bő vízzel leöblíted.
Ezt csak hagyományos, fényezett felnin próbáltam, szálhúzott / polírhatasú felnin nem merném. -
weres78
senior tag
válasz JHONNY 79 #29142 üzenetére
Ha mélyebb a karc, mint a lakkréteg vastagsága, akkor nem fog nyomtalanul eltűnni. Ha kipucolod a karcot és megnézed az alját akár nagyítóval, ez könnyen kiderül.
Tapasztalatból mondom, ha megakad a körmöd a karcban, az nem tűnik el (kivétel talán az újrafényezett felület nagyon vastag lakréteggel).
Viszont tompítja a megfelelő csiszolás/polírozás még a mély karcokat is. Ilyenkor a karc szélén lévő éles szélet kell tompítani csiszolással anélkül, hogy mélyítenéd az alját... Ezt azért érdemes sokszor gyakorolni egy bontott elemen... -
Autoglym
tag
válasz JHONNY 79 #10531 üzenetére
Ragassz a feltöltött "paca" két széléhez 1-1 párhuzamos csík celluxot vagy maszkoló szalagot (kicsit vastag, de megteszi ez is) és a ragasztóval párhuzamos mozdulatokkal csiszold le. Így kisebb a veszélye annak, hogy a javítás körül elvékonyítod a fényezést. Az élt kerüld el, vagy maszkold le. Azt is lehet csiszolni, de 1000x körültekintőbben, mint a normál nagy felületeket!!!
Professzionális autóápolási termékek - www.autoglym.hu
-
Autoglym
tag
válasz JHONNY 79 #10083 üzenetére
Lakktisztító, karcfeltöltő polír és wax. Kézzel is lehet használni, meg géppel is. Géppel jobban érvényesül a "csiszoló" hatása, kézzel inkább csak waxolásról beszélünk, meg lakktisztításról. Karcfeltöltő összetevőket is tartalmaz. Csodákra képes...
Nem elemenként kell vele haladni, bár akár úgy is lehet, hanem végig kell kenni az autót és utána lehet is letörölni azonnal. De ha egy hónapig rajtahagyod, akkor is ugyanolyan könnyen letörölhető lesz. Évente 4 kezelés elegendő, hogy folyamatosan védve legyen az autó, és csilli-villi legyen.Professzionális autóápolási termékek - www.autoglym.hu
-
giigz
veterán
válasz JHONNY 79 #9819 üzenetére
Köszi mindenkinek a tanacsot! A WU 2-t milyen aranyban hasznalod, higitod?
Vettem ma szivacsot meg valami bio sampont, eleg jo kinezete van a dobozanak, de mar banom, hogy nem waxos sampont vettem... Na mind1 most lemosom holnap ezzel, aztan majd következö alkalomal jön a WU 2...
Ja es azt meg megkerdezhetem, hogy a WU 2-bol milyen fajtat hasznalsz?
-
Speciali
tag
-
Oracle
senior tag
válasz JHONNY 79 #8675 üzenetére
Hali
Pont a napokban kentem át vele a kocsi belsejét és szerintem szuper cucc, fényes és selyemfényű felületet is tud csinálni, annyi a trükk hogy ha nem akarsz fényest akkor át kell törölni egy puha ruhával( ne szöszöljön) felvitel után. Mivel bumper caret még nem kaptam sehol kipróbáltam kívül is, bőségesen adtam a dísz csíknak de az első mosás sajna meglátszik rajta és már nem szép egybefüggő fekete de hát nem is kívülre találták ki
Autoglym: Mosás után szépen újra gyöngyöződik a víz a felületen, tartja magát az EGP
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz JHONNY 79 #8569 üzenetére
Max enyhitteni tudod de sajnos eltőnteni szinte lehetetlen.
Volt itt nálam minap egy ford fiesta Francia borvidékről.3 olyan felmarodés volt rajta amivel én sem tudtam mit kezdeni.Seeregély vagy akármi lehetett mert azok zabálna sok szőllőt ami ugyebár elég savas föleg ha bornak való..
-
Batman2
őstag
válasz JHONNY 79 #8324 üzenetére
No elsősorban a járgányon mindíg rajta levő gumi elemekre gondoltam, illetve a kerékre akkor, ha fel van téve, és úgy ápolom, vagy állandóan az van fenn (mint nálam).
No akkor majd én is kipróbálom a glicerint !
Mindenképpen hígítva, ne töményen ?
Üdv.
Batman2 - Viva la Mercedes W123-200D 1979
-
Batman2
őstag
válasz JHONNY 79 #8319 üzenetére
A glicerinben nekem az a furcsa, hogy tökéletesen vízoldható, tehát a bekent felületekről az eső szépen le is mossa.
Vagy beleszivódik valamennyi a gumiba, ami nem vagy csak nehezn oldódik ki ?Én inkább szilikonnal szoktam átkenni a gumikat, azt nem oldja a víz, csak nehezen kopik.
Üdv.
Batman2 - Viva la Mercedes W123-200D 1979
Új hozzászólás Aktív témák
- Szólánc.
- Autós topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nők, nőügyek (18+)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Üzleti vita és megbeszélés
- Asszociációs játék. :)
- BestBuy topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest