Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• thyeby

őstag

válasz generatoros #18268 üzenetére

A konkrét gépet nem ismerem, ezért nem merlek megnyugtatni. Ha a motorja legalább8-900 wwatt, és jóféle fűrésszalagot használsz hozzá, akkor nagy valószínűséggel nehézség nélkül át fogja vágni a maximumot. Kalodában vágáshoz különösen fontos a jó szalag, mert ha kicsit is "elhúz", akkor meggyilkolja pár méter vágás után a szalagot. Hogy elhúz-e, annak az a tesztje, hogy felteszed a stellert, és átvágsz mellette egy deszkát. Aztán felteszed másik oldalról, és ott is áttolod a deszkát. Ha nem akarja elhúzni a stellertől (vezetővonalzó) a fát egyik irányból se, akkor az jól hajtogatott és jól élezett szalag. (Ha kacskaringósan vág, akkor valószínűleg csak kevés a szalagfeszesség.)
    Piacra dobott a Hammer (Felder cég) egy 350-es kerekű szalagfűrészt. Azt hiszem, arról beszéltél kicsit korábban, hogy lemaradtál róla. Van azonban egy N4400-as gépjük is.. Ez kicsit drágább, de szerintem ez pontosan lefedné az elvárásaidat. Megnéztem azt a masinát élőben. Órákig mustráltam, majdnem meg is vettem. Számomra ebben a kategóriában az a szalagfűrészek királya. (Azért a Makitát vettem meg inkább, mert én napokon át egyvégtében nyúzom, és nem mindegy, hogy 4Kw (?) után fizetem a villanyszámlát, vagy csak 800 watt után. Szóval ha arra kellett volna, amire Neked, akkor egészen biztos, hogy ezt vettem volna meg.) És hogy átvágja a rönköt kalodával, itt a bizonyíték - 5 percnél tesznek rá egy kisebb rönköt.

Mielőtt szalagfűrészre beruháztam volna, több, mint ezer kilométert utazgattam az országban, hogy kipróbálhassak többfélét is élőben. A DeWalt kiesett, mert egy éles szélű alu asztallapja van - egyébként príma gép. A metebó 7cm vastagságnál már nyöszörgött. Lehet, hogy csak a lap volt életlen, de az is kiesett a kiskosárból. A Hammer N4400 és a Makita lenyűgöztek. Előbbi sokkal jobban tetszett. Annak minden porcikája profi.

Szóval, ha kinézel egy gépet magadnak, próbáld kialkudni, hogy elvinnél egy 20 centi vastag fát, és kipróbálnád. Ha korrektül vágja, akkor megveszed, ha nem, akkor elállsz a vételtől.

Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák