Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
thyeby
őstag
Ja, két dolgot elfelejtettem mondani a Güdéről még:
1- Nekem az egyik szimmering a csúszkán már gyárilag simlis volt. Nem szaladtam szervízbe vele, így használom, mert legtöbbször nem kell húzogatnom - úgy százas anyagig azt hiszem nem kell húzni se. Jó nagy monstrum ez - árához mérten.
2- A porelszívása csapnivaló. Az az elszívócsonk még annyit sem ér mint egy karácsonyfadísz, mert az legalább szép. Építettem hozzá egy százas elszívót, így már nem az orrommal szűröm a levegőt a porból. Ha érdekel ez a megoldás, felteszek valamelyik nap egy fotót róla.Több fa van, mint asztalos!
-
thyeby
őstag
No, kifejtem most kicsit bővebben:
Nekem GTK 250/300 van. Vissza kellene keresni, vagy mdk01, vagy Winner javaslatára mertem megvenni. Azt gondoltam, olcsó xar, csak pénzkidobás. Megbíztattak itt a fórumon, hogy kicsit se kotyog, és pontos. Megvettem hát, és valóban ez a legjobb gérvágóm.
Nos, a kérdésedre válaszolva: Nem tudom, mit értesz azalatt, hogy kicsit csal. Talán a Festool gépe 300 ezerért nem csal semmit.
Mindegyik gérvágó csal icipicit, de ez kijátszható. Nem mértem, de érzésem szerint úgy egytized lehet a simli, ami abból adódik, hogy a fogantyút nem pont "kiegyensújozva " fogod. Amikor már elvágtad az anyagot, és engeded fel, akkor fülelj: Ha zenél, akkor valamerre feszíted. Elég sok vágás után az ember keze rááll. (nekem már jól működik ez a pont függőleges kézmozgás, de eleinte pislogtam, hogy tíz vágásból miért csak négy-öt jó?)
Akkor kell erre figyelnem, amikor keményfát akarok illeszteni, mert a fenyő, vagy a hárs enged a szorítónak annyit, hogy eltűnik a kisebb pontatlanság.
Tudni kell róla, hogy amikor megveszed, szabályosan installálni, kalibrálni kell. A vezető lap állítható, és a gyári beállítás nem biztos, hogy jó. Az állványt én megerősítettem, hogy ne rezegjen, remegjen az a vékony lemez tákolmány - ezzel sokat javult a pontosság. (még arra is érdemes figyelni, hogy tuti vízszintesen álljon az asztallap, és ne billegjen a lábán - sokan nem is hiszik, hogy ilyen apróságok milyen sokat tesznek.)Vettem én is egy Metabo 210-es lézerhókuszpókuszt 30-ért, de nekem is tört volna el a lábam...
Elég sokat parkolt a szervízben. Sok Mitabó gépem van, de várom a napot, amikor száműzhetem őket mind egy szálig a műhelyből. Szót se érdemel részemről többet a metebó.Makita: Kurvapontos, kurvaerős, kurvahangos, kurvadrága, és egy kivétel nélkül minden makitának (körfűrész, gérvágó, szóval minden, ahova gyorsanmegállító makita (R) tanálmányt innovációztak íígendrágán) be fog szarni a fékje, amit aztán a garancia lejártával sorozatosan hordani kell a szervizes bácsinak, aki majd bőséges paraszolvenciát épít be a munkadíjba.
Szóval a Festool gérvágóját mindig jól megbámulom a boltban, ahova ragasztóért járok - szerintem azt nem is eladásra tették ki a pultra, hanem az asztalosok nyálát csurgatni, néha merészebb álmaimban nem Güdével reszelem a fát, hanem a Festo aranyoskájával, de ha elromlana most valamelyik gérvágóm elég nagyon, akkor elszaladnék a baumaxba egy Güdéért, és megy tovább a munka.
Több fa van, mint asztalos!
-
L.Szilárd
csendes tag
Üdv!
Pacaj: Nekem Asist gérvágom van, az mondjuk igaz, hogy nem kihúzható, de már jó pár éve megvan és még mindig egyenesen vág. Pedig az rengeteget lett nyúzva dobálva, stb. A rajta lévő "keményfémlapkás" lapon már lassan egy szál lapka sincs, de még mindig szépen vág. Mondjuk jó ideje nem használom, mert van más jobb gépen, amin pontossan tudok derékszöget vágni. De én azt ajánlanám, ha van olyan fajtába ami neked megfelel. Az anno még 15.000 Ft vettem, hogy építkezésre legyen, egy gérvágó. Azóta is nyúzzom, meg mások is. :-) Más gérvágóval nincs tapasztalatom.
Csáó Szilárd!
Csak faipari témában tudok segíteni. Sorry! :-) Nem vagyok programozó. Inkább majd én kérek SOS-t számítógépes ügyekben. :-P
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest