Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• thyeby

őstag

válasz Soká #5191 üzenetére

"a srácnak ez egy alkalmi pénz,"

Pontosan így van, és lényeges szempont. Ám amit furcsálltam, az az, h munkanélküli a fiú, és ez számomra kicsit más megvilágításba helyezi a lényeget. Távol áll tőlem ettől függetlenül, h ítélkezzek felette. Biztosan tudja, mit csinál, ha meg nem, hát majd megtudja.
    Ami a bért illeti, kérdeztem a meló végén, h mennyire gondoltál boy? (Kemény másfél nap - mifelénk nem három nap egy esztendő, hanem három esztendő egy nap...) Azt mondta, nyolcra gondolt. Adtam neki egy tízest, és hálával megköszöntem a segítséget. Tudom, ez nem túl nagy pénz, de annyira még nem vagyok befutott, hogy figyelmet érdemlő bért adhassak. És igaz az is, h a fiú figyelmet érdemlő teljesítményt nyújtott pedig.

A tölgy pórustömítéséről a szakma már magírta a frankót. Nekem a shelakkos megoldás imponálóbb, mert biztos a sikere, tekintve, h ősrégi felületkezelő eljárás, és tetszőleges konzisztenciát keverhetsz belőle. A magánvéleményem az, h a tölgy olyan jellegzetességéről van szó, ami hozzá tartozik a fához. Semmi szakmai, semmi esztétikai, praktikusságbéli dolog számomra nem indokolja a tömítést. Nem lesz szebb, nem lesz tartósabb, legfellebb a tapintása lesz finomabb - de hát egy szekrényfrontot ki szokott taperolni, és miért? Még ha valami királyi sakkbábú, v biliárd dákó, hát szempont a tapintás. Akkor viszont más fafajra utazik az ember.
    Az az igazság, h nem ismerem a pórustömített tölgy viselkedését az idő múlásával, és belegondoltam, h a lakk alatt a pórusok majd sötétedni kezdhetnek, esetleg jobban fogja a nap, ahol éri. Szerintem ezt kellene tudni pontosan a döntésedhez. Kár, h a szakirodalmad nem tér ki rá részletesebben, csak említi, h létezik ilyen.

Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák