- Vacsora az elnökkel: kilőtt Trump mémcoinja
- Tényleg megbüntette az Apple-t és a Metát az EU, jön a megtorlás?
- Az IMF szerint az AI növelheti a GDP-t, és ez fontosabb, mint az emissziók
- Az ausztrálok kitartanak a közösségi média életkori korlátozása mellett
- Vámnyomás alatt India, teljes piacot akar az USA az Amazonnak
- Hálózati / IP kamera
- Bitcoin topic
- Vacsora az elnökkel: kilőtt Trump mémcoinja
- Manjaro Linux
- Linux kezdőknek
- Direct One (műholdas és online TV)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- A Microsoft beszállt a világ legnagyobb karbonmentesítő projektjébe
- Videó stream letöltése
Új hozzászólás Aktív témák
-
thyeby
őstag
válasz
luciferc #5093 üzenetére
Jól közelíted meg a SU-t. Más a filozófiája, ezt kell (és érdemes) elsajátítani. Nagyon jó, ha már kiismerted olyan mélységig, h megoldd magadnak, amire szánod - én már pisilni sem tudnék nélküle.
Nos:
Az elemekből építkezés itt is otthonosan fog menni, ha komponensekkel dolgozol. Szokni kell, mert amíg az ember nem ismeri a lehetőségeket és a korlátokat, addig talajtalanul ácsorog olyan kicsi problémák előtt is, h mit hogyan mozgasson a helyére pl. Megvallom, eleinte magam is sokat szenvedtem azzal pl, h "összeragad", aminek nem kellene.
Mozgatás:
Nem tudom, milyen szinten állsz a mozgatással, de ha nem tudod a következőt, hát hasznodra lehet:
Kurzor (crsr) fel-le lenyomva tartása mellett függőleges (kék) irányú elmozdítás vonszolással. Nna, és akkor az ember el ne engedje, míg nincs pont a helyén, mert összeragad. (kezdők dilemmája, én is így görcsöltem kezdetekkor) Elengedheti. egyszerűen begépeli a távolságot (a szám billentyűkkel), és oda kerül. Ha tudod a pontos értéket, már ott is van, ha nem tudod, korrigálhatsz akár ötször is. Crsr left - zöld irány, crsr right piros.
Sok segítség, ha a "Tape Measure" (mérőszalag) eszközzel megbarátkozol, és nem lustulsz el oda segédvonalat húzni, ahova illeszteni akarsz, ugyanis vonszoláskor "pontosan ráugrik" az objektumod a segédvonalra.
Legnagyobb segítségként had ajánljam Pozsárkó Csabát alias Gaieus-t a SU fórumon nagy tudása van, gyorsan és mindenben a segítségedre siet, és mindaddig nyomon követ, míg nem sikerült a problémádat megoldanod. (Azzal ne terheld, h kétszer is megkérdezed ugyanazt, ha egyszer már kimerítettétek - csupán azért, mert elfelejtetted. Akkor keresd vissza a beszélgetést inkább.)Ha nem adod fel, nem fog téged érdekelni egy idő után semmiféle modulokból építkező kuhenkicsenprogram, mert a SU mindenre alkalmas, mi több fene gyors is vele a tervezés. ACAD-ban többször annyi idő egy rajz elkészítése, és azt se lehet megtanulni egy-két nap alatt korrektül használni.
Jó munkát!
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gyári tuningot kínál az Intel az egyes Core Ultra 200S CPU-khoz
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Home server / házi szerver építése
- Asztrofotózás
- Autós topik
- További aktív témák...
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Kugoo Kirin G1
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- Xiaomi Vacuum S20 bontatlan új fekete
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S25 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 (L13899-001)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest