- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- eBay
- Videó stream letöltése
- Linux kezdőknek
- Seed szerver topic
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Crypto Trade
Új hozzászólás Aktív témák
-
mdk01
addikt
válasz Winner_hun #50 üzenetére
Mi nem tetszik bennük?
Komolayn kérdem mert én csak ezt ismerem...ugyanis ez van nekem.
Nem jó alink mert xar az oldal mindjárt linkelek egy jót
Ezzel tudnál jól dolgozni?
Pwies: vegyél egy 6mm átmérőjű, 8-as szárú 20-25mm hosszú DIMAR gyorsacél kést.
Tökéletesen megfelel a célnak és elérhető áron van 3500-4500,- között vhol.
Nem kell megilyedni hogy gyorsacél, ugyanis DIMAR.
Ilyet használok én is, ezért ajánlom.
[Szerkesztve] -
mdk01
addikt
na itt egy vmire használható:
Bővebben: link -
pweisz
senior tag
Nem kéne lapkás, szerintem nem biztos tartós ilyen butórlapoknál. Bár most egyelőre nem akarok venni semmit a felsőmaróhoz, elhasználom amik hozzá vannak, szerintem van valami ilyesmi hozzá. Mellesleg a gép nem sokkal volt drágább mint a marófej amit ajánlasz Dekopírhoz akarnék majd egy új lapot.
-
mdk01
addikt
válasz Winner_hun #54 üzenetére
1kezesről nem?
2kezesről már linkeltem. -
mdk01
addikt
Miért Metró meg Praktiker megmittudomain?
Szakbolt szigorúan de ne márkabolt mert azok drágák nagyon.
Merre laksz?
MOD: Dombóvár
na azt nem tom hol van bocs, de akkor is próbálj szakboltban keresgélni mertr ki tudja miket árúlnak.
Bővebben: link
Nézz körbe itt hátha látsz vmi jót és ár után már tudsz esetleg érdeklődni vhol ahol kapcsolatba vannak a DIMAR-ral.
MOD2: #60
[Szerkesztve] -
rii
nagyúr
Sziasztok!!!
Érdklődni szeretnék, hogy IKEA jellegű asztallap, JUHAR színben milyen áron szerezhető be, vagy állíttatható elő.
méretek: 110 cm széles, 80 cm mély, 2 cm vastag
Az IKEA-ban csak 120 cm széles van.piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
mdk01
addikt
Én nem tudom milyen az IKEA féle asztallap mert fehérvári vagyok és IKEA-ba 2x voltam összesen és nem is mostanába.
Ha van róla képed az jó volna.
JUHAR szinű, vagy tömör JUHAR fa?(gondolom elöbbi mert azt irtad)
Ugye nem a munkalapra gondolsz ami a konyhákba van hanem tényleges egy asztalnak a lapjára?
Még este leszek.
[Szerkesztve] -
rii
nagyúr
Hát .... végül is lehet, hogy Juhar szinű is jó lenne ... Az ár eléggé sokat számít.
Mert lehet, hogy az IKEA-s is csak OSB lap. Az a baj. hogy már a NET-en sincs fent róla kép.
Át szeretném variálni a munkahelyemen a szobánkat, és ehhez kellene a mostani 160, illetve 120 cm széles asztalok heylett 110 cm széles.piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
mdk01
addikt
Várjál csak..nem bútorlapra gondolsz?
Az 19mm illetve újabban már 18mm
Sztem az kell neked, mert tömör juhar anyagot nem egyszerű beszerezni(mifelénk).
A bútorlapnak 2000-2500Ft/m2 a szabott ára.
Plusz erre kell élfólia vagy élléc.
Élfólia: az a hagyományos vékony 0,2mm-es.100-150Ft/m rakják fel kb.
Élléc pedig van 1 illetve 2mm-es változatba. 400-500ft/m rakják fel.kb.
Ha munkahelyre kell akkor inkább a 2mm-es éllévcet ajánlom(otthonra is inkább az a jó, mert többet kibír)
Ha Bp.-i vagy akkor sztem a nagyobb értékeket vedd figyelembemindenhol.
Ha nem erre gondoltál csak szólj. -
mdk01
addikt
válasz Winner_hun #67 üzenetére
Élfólia akkor annyi ha megveszed méterre.Odairtam hogy annyiért fel is rakják. Bár nem muszáj felrakatni de ha nem volnék asztalos és csak egy asztallap kellene biztos hogy nem venném elő a szerszámokat.
Nálunk 100Ft-ért rakják fel ha jól emléxem, de ha Bp-i akkor lehet 150 is.
Igen az ABS az élléc, de így jobban megértik a boltba meg egyszerübb megjegyezni. -
mdk01
addikt
válasz Winner_hun #69 üzenetére
vasaló, zietling, zulag, csisz.papír
Na én ezeket nem venném elő, meg azért meg is kell fogatni azt az anyagot...egyébként serpenyő se lehet rossz mert meleg az alja, na majd kipróbálom. Hőlégfúva az működik de gyakorolni kell. -
Winner_hun
titán
vasaló, zietling, zulag, csisz.papír a középsők mik? a 3-al nyomod rá?
serpenyő csak úgy jöttt Hőlégfúvós meg van itthon. Ha hőlégfúvó, akkor a ragasztós részt kell értelemszerűen fújni. De én csináltam már öngyújtóval is meg gyufával, csak kicsit inverzbe váltott a fehér► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
mdk01
addikt
válasz Winner_hun #71 üzenetére
szinlőpenge=zietling(citling)
azzal a fadarabbal nyomom rá=zulag(culag)
Csisz.papír=csiszolópapír -
mdk01
addikt
válasz Winner_hun #73 üzenetére
A zietling nem ua. mint a véső. vagy csak viccelsz?
-
mdk01
addikt
válasz Winner_hun #75 üzenetére
Pedig ha kipróbálnád tuti ilyet használnál.
Mint a villám úgy lehet vele dolgozni. -
mdk01
addikt
válasz Winner_hun #77 üzenetére
Nincs kép mert nem találtam.
Ez egy kb. 6cm széles 15cm hosszú 2,5-2mm vastag lemez. Edzett lemez tehát elvileg nem kellene hogy elgörbűljön.
Nézz be vmi komolyabb boltba és mint ''szinlőpenge'' keresd. Ha zietlinget mondasz csak pislogni fognak rád. -
Winner_hun
titán
Denaturált szesz minden tulajdonsága kellene, google nem segített
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Winner_hun
titán
-
mdk01
addikt
válasz Winner_hun #81 üzenetére
én nem.
Sztem keress vmi más topicot vagy ami a legjobb ha beteszed az azonnali kérdések órája c. totyikba -
Winner_hun
titán
-
Ja no
aktív tag
válasz Winner_hun #83 üzenetére
próbáld angílusul (methylated spirit vagy denatured alcohol) , úgy agész sokat ad ki a google. Pl:
http://adunk.ozehosting.com/metho.html
Itt szinte minden jellemzője fennt van.
[Szerkesztve] -
Ja no
aktív tag
válasz Winner_hun #85 üzenetére
elkezdem, de nem tudok angolul, szóval nézz te is utána sztakiban.
DenSzesz:
összetétel: ETIL Alkohol (másnéven ETANOL) ~95% és metil alk. ~ 5%. Az utóbbit -mivel mérgező- azért teszik bele, hogy a jómunkásemberek ne igyák meg. (mellesleg egy másik oldalon 3 összetevőt írtak és ebből 85% volt az etil alk.)
Az ETIL alkoholt cukor erjesztéséből, vagy ''direktszintézis'' útján etilénből. BTW megújuló erőforások közé sorolható
forráspont 78,5C (ETIL Alk)
olvadáspont -117,3C ( -''-)
Az ETANOL meleg, halványkék lánggal ég és vízzel higítható. felh. terület: üzemanyag, fagyálló, oldószer és tudatmódosító szer. (értsd: szeszesital). Használják még üzemanyagadalékként gépjárművekhez, illetve folyékony oxigénnel keverve rakátahajtóművekben is. Ha levegőben égeted el, akkor széndioxidot illetve vizet kapsz eredményűl
METIL Alk:
Hívják még ''faszesz''-nek is. Fa ''destruktív'' desztillációjával, vagy szénmonoxid és hidrogéngáz reakciójábol nyerik.
forráspont 64,6C (METIL Alk)
olvadáspont -97C ( -''-)
Halvány lánggal ég és MÉRGEZŐ. Elfogyasztva vakságot, elmebajt, végső esetben halált okoz. A ''denaturant''-ot gőzöm sincs mit jelent, szintén vízzel higítható.
És akkor ami valszeg legjobban érdekel:
Denaturált szesz:
égéskor kb 30 kJ/g energia szabadul fel. Összehasonlításként: a propán ill. bután esetén ezek rendre 50 kJ/g ill 49 kJ/g.
ezekután azt taglalja hogy kb mennyi idő alatt forral fel egy liter vizet meg néhány biztonsági előírást. -
Ja no
aktív tag
válasz Winner_hun #87 üzenetére
valamiféle heatpipe-on töröd a fejed, vagy az asztalos szakmához szükséges oldószernek?
-
pweisz
senior tag
válasz Winner_hun #89 üzenetére
Lehet ürhajót épít Azt nem ám mentek meglátogatni a Discoverit
-
Ja no
aktív tag
Tán az ISS-en lévő orosz űrhajós megcsappant vodkakészletét akarjátok feltölteni... :). Hideg van a zürben, kell a tüzelő.
Hamár itt a szeszeknél tartunk: nemtudjátok véletlenűl, hogy pesten hol tudok venni sokcsillagos metaxát? És ami miatt nem szürkítem ki, az az, hogy most ez teljesen ontopic, mivel egy asztalos cimborámnak lógok vele. -
DaSilva
senior tag
-
badbrother
aktív tag
Falat kell fúrnom, és kellene egy-két tanács nehogy vezetékbe fúrjak. Volt itt az elsö hozzászólásoknál valaki aki szerint nem nehéz felderíteni hol menek a vezetékek, de kicsit böövebben is kifejthetné. Olyanokra gondolok, hogy hol szokás vezetni a drótot, felül, vagy alul, elképzelhetöö-e hosszabb vízszintes szakasz a drótban, vagy csak le/fel vezetik függöölegesen a konnektorokhoz, kapcsolókhoz. Meg ilyenek.
A másik az, hogy szeretnék venni egy fúrót, szigorúan csak házkörüli használatra, ki mit ajánl.
Ùgy tudom a Metro-ban csütörtöktööl akciósan 20.000 Ft-ért lesz Black&Decker KR70LSR Ütvefúró + lézer szintezöö. ezt néztem ki egyenlööre, észrevételeket szívesen fogadok. -
Ja no
aktív tag
válasz badbrother #96 üzenetére
szerintem házkörüli használatra vedd meg a legolcsóbbat aminek a paraméterei már megfelelnek. Ha meg betont akarsz fúrni, arra érdemes egy hiltit bérelni, ha beleszámolod az elhozást-visszavitelt, még mindig gyorsabb lesz.
Villany: a kötéseket ált átmérő 80mm-es dobozba teszik. ha látsz ilyet a konnektor felett valahol 2m-es magasságban akkor ott fuggőlegesen megy, ha nem akkor mehet mindkét irányban, mert végülis soxor egy dobozból viszik el az összes konnektor felé, a megfelelő számú kanyar beiktatásával. De ha belenézel a kötődobozokba és a konnektorosba, ott sokminden kiderül, hogy mi merre mehet. De egy vastagtalpú bakkancs sosem árt! :) -
pweisz
senior tag
válasz badbrother #96 üzenetére
Ha egy évben egyszer kétszer használod akkor kicsit jobb minőségű gagyi is jó, de mielött megveszed akkor nézegesd meg, ha azt nem is tudod akkor egy kiálított darabot hogy nem e esik szét, megkell mozgatni a gombokat kapcsolokat ilyesmi. Gagyiban a Ferm pl jó márka, barkácsra megfelel. Black and Decker -t akkor érdemes ha viszonylag sürün szándkékozod használni, hetente egyszer kétszer, vagy ilyesmi.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest