- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
-
PROHARDVER!
ASUS RT-N16 (300 Mbps vezeték nélküli útválasztó)
Új hozzászólás Aktív témák
-
atiska007
senior tag
válasz
Intruder2k5 #6499 üzenetére
Soha nem használtam. Igazából nem is ismerem. Ezért is kèrdeztem van-e esetleg egy jó kis szájbarágós leírás már :-)
-
-
atiska007
senior tag
Hogyan tudom azt megoldani, hogy bárhonnan elérjem a rutorrentet hogy betöltsek egy torrent filet? Pl. munkahelyről vagy bárhonnan ha nem vagyok otthon. Van esetleg ilyen leírás?
-
hódmaci
senior tag
válasz
Intruder2k5 #6496 üzenetére
Köszi.
-
-
hódmaci
senior tag
Sziasztok!
Mit és hol kell beállítani tomato alatt ha egy rákötött pc-t távolról be szeretném kapcsolni? -
atiska007
senior tag
válasz
Intruder2k5 #6493 üzenetére
ide mindig jó benézni
-
-
atiska007
senior tag
válasz
Intruder2k5 #6491 üzenetére
jaaaa, hát így könnyű!
Működik, köszönöm szépen.
Rutorrentben ugye nem lehet olyan, hogy kijelölöm melyik file-t töltse csak le, ha több file van? Én nem találtam ilyen beállítást, de hátha csak én nem találom.
-
-
atiska007
senior tag
rutorrent 3.6-ba való belépéskor nálatok nincs egy piros hibaüzi, hogy tele a disk?
-
zozo2001hu
tag
válasz
Intruder2k5 #6483 üzenetére
Linux témában két distrot ajánlok még nektek kipróbálásra:
Manjaro Linux (többféle ablakkezelővel elérhető) http://manjaro.org
elementary OS (kiváló letisztult ízléses desktop grafikus felülettel) http://elementaryos.org/
-
aleister
veterán
válasz
Intruder2k5 #6487 üzenetére
32-ért nagyon baráti vétel volt.
-
válasz
aleister #6486 üzenetére
Igen, akörül mozog! Tavaly ilyenkor volt egy "beszakadás" az Ipon-ban az N66U árában, nekem akkor sikerült megvenni 32-33 közt!
-
aleister
veterán
válasz
Intruder2k5 #6485 üzenetére
Ez nagyon jól hangzik!
Az itteni cikkben is pozitívumokat írtak róla. Árban most van kb ott, mint ahol az N16, amikor megvettem. -
válasz
aleister #6484 üzenetére
Nálam nem erőforrásgond van, pontosabban nem kevés az erőforrás, de ez most részletkérdés, és nem is ide tartozik, ennyit ne off-oljunk már!
A sötét lovag? Hát, ha már itt tartunk, akkor mondom úgy, hogy nem szűkölködik az erőforrásokban! Elég jelentősen érződött a váltás, bár nagyobb gondjaim nem voltak az N16-al se, de ez meg aztán tényleg beton stabil! A netem mondjuk csak 60/6, de két rtorrent kliens megy rajta non-stop! Értelemszerűen minden gyorsabb rajta, de ez főként samba-n, ftp-n jön jól!
-
aleister
veterán
válasz
Intruder2k5 #6483 üzenetére
Kicsit fura számomra a Linux koncepciója, mert egész eddig az volt a legnagyobb előnye, hogy gyorsabb, mint egy Win platform. Aztán megkapta a guit, telepakolták egy rakat app-pal, és most már ez is erőforrásgondokkal küszködik.
Lentebb kérdeztem már, de biztos elkerülte a figyelmed: milyen a Sötét Lovag?
-
válasz
aleister #6482 üzenetére
Jó is az! Bár sajnos nekem is vannak még olyan programjaim, amit csak Windows alatt vagyok hajlandó használni (nem azért mert nincs Linuxos megfelelőjük, hanem mert az nagyon nem jött be), de azért van Linux is a notimon, és amikor tehetem, használom is!
Sajnos mivel a lapos meglehetősen régi, így sokszor erős hardveres korlátokkal állok szemben, és nagyon kevés disztro ami rámegy, de ez van, majd egyszer talán futja jobbra is! Régebben használtam Debian-t, azt szerettem, de a jelenlegi sajnos elkapar telepítéskor, Kubuntu szintén, így most nekem is openSUSE van fent, de gondolkodom a Chakra-n!
-
aleister
veterán
válasz
Intruder2k5 #6481 üzenetére
Ezen oldal útmutatása alapján percek alatt megvolt a bootolható Linux pendrive Win alól.
Működik is szépen.Egész tetszik ez a Linux.
-
válasz
aleister #6480 üzenetére
Hajrá! Nem kell tőle félni, ezek már nagyon barátságos rendszerek!
-
aleister
veterán
válasz
Intruder2k5 #6479 üzenetére
Most rengeteg ősz hajszálat spóroltál meg nekem.
Köszönöm!Természetesen az angol nem hátrány, sőt! A szakmai dolgokat jobban szeretem angolul csinálni. Csinálok belőle USB kulcsról bootolható verziót, aztán neki is állok.
-
válasz
aleister #6478 üzenetére
Igen, a LiveCD egy olyan Linux disztribúció, ami CD-ről indítja a számítógépet, és a benne lévő merevlemez érintetlen marad! Persze amennyiben ezt Te nem bántod szándékosan a Live rendszer alól! Hátulütőjük, hogy ezekbe többnyire nem jutott hely a magyar nyelvnek, de gondolom azért egy kis ide-oda másoláshoz ez nélkülözhető! Én azt konkrétan nem tudom megmondani, hogy USB3 támogatás melyikben van, de 2.0 mindegyikben, ez biztos, és még az is ezerszer gyorsabb, mint a routeren másolni, vagy Windows alól elrontani mindent!
Talán ami Windows felhasználókhoz elég közel áll, az a SuSE Linux!
A bejelentkezési név: LINUX, jelszó nem szükséges a belépéshez.
-
aleister
veterán
válasz
Intruder2k5 #6475 üzenetére
Ez egész pontosan mi? CD-ról bootolható Linux OS?
Esetleg tudsz javasolni valamit usb2/3 támogatással, GUI-val, fájlkezelővel? -
-
Safranek
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #6462 üzenetére
Restore gomb segített.
Illetve megvan hogy sikerült összehozni .
Admin felület / basic / Static DHCP/ARP/IPT / Ignore DHCP requests from unknown devicesKöszi a segítséget
-
-
aleister
veterán
Kipróbáltam az n kapcsolóval. Elég sok hibát talált. Szerintem ez a Paragon ExtFS for Windows cumó a felelős érte.
Az e2fsck -p /dev/sda3 (automatikus javítás), amire kaptam egy csúnya "dev/sda3: UNEXPECTED INCONSISTENCY; RUN fsck MANUALLY" hibát. Ezután próbálkoztam az y kapcsolóval...azóta hegesztik a manók a vinyót.
Ez egy hosszú nap lesz, már látom...
-
aleister
veterán
No akkor valamit Te is tanultál ma.
Időközben rájöttem mi volt a gond. Valamiért nem futott le újraparticionálás után a formázás. Most már van /opt-om. Sajnos a letöltött Optware sem csomagolódott ki read only hibával. Ezt megoldottam kézzel. A telepítés végén kaptam egy szép nagy reboot-ot, de ettől eltekintve most működik.
Esetleg ennek a 2. részére valami ötlet? Vissza lehet változtatni a fájlokká alakult könyvtárakat?
-
aleister
veterán
Tudtommal ez csak a kevés flash rammal (4-8MB) megáldott útválasztóknál kell. Az N16-ban 32MB van.
Az előbbi esetben előfordulhat, hogy nem jelenik meg a JFFS törlése, de nálam ez rendben megtörtént.Ettől függetlenül beírtam. Mindjárt kicserélem a HDD-t, és tesztelem.
Köszi, hogy próbálsz segíteni!
szerk:
Igen. Noha már tudnám fejből is, de -mivel nemigen értek a linushoz- ezért kínosan ügyelek, rá, hogy sorban haladjak. -
AtHoS
nagyúr
válasz
aleister #6467 üzenetére
Van ott még ilyen rész is:
USB and NAS -> USB Support -> Run After Mounting
mezőbe másold be az alábbiakat, K26-os fw esetén..
umount /tmp/mnt/*
swapon /dev/sda2
mount -t ext3 /dev/sda1 /opt
mount -t ext3 /dev/sda3 /nas
/opt/etc/init.d/rc.unslungEgyébként a particionálás ugyanolyan sorrendben történt? Mert nálam pl. más sorrendben vannak a partíciók, így nálam pl. sda1 a swap
-
aleister
veterán
Nem, egyszerűen képtelen voltam.
Ez az fstab tartalma:
#Device Mountpoint FStype Options Dump Pass#
/dev/sda1 /opt ext3 rw,noatime 1 1
/dev/sda2 none swap sw 0 0
/dev/sda3 /nas ext3 rw,noatime 1 1Mégis a reboot után a dev/sda1 kötet opt helyett /tmp/mnt/sda1-ként lesz felcsatolva.
Próbáltam mindent. Parancssorból leválasztani, a router admin felületében ugyanezt, újracsatolni már nem engedte. Töröltem a JFFS-t, újraírtam az fstab-ot, de semmi.A vicces, hogy a régi (jelenleg használt) HDD-t betéve minden jó. Az új (ugyanolyan partíciójú, csak nagyobb NAS kötetű) HDD-nél meg nincs OPT csatolás. Pedig ennek a jffs/rootfs/temp/etc/fstab-ja karakterről karakterre megegyezik a régiével.
Tényleg nem értem.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
aleister #6465 üzenetére
De azért megoldottad? 5. Mountolás, fstab
A partíciókat értelemszerűen helyettesítsd be
Egyébként én partíció szinten másolnám a két winyó között az adatokat pl. macrium reflect programmal (természetesen miután az új winyón a routerre kötve ki van alakítva a partíciórendszer), bár ehhez gépre kell csatolni mindkét winyót
-
aleister
veterán
válasz
Intruder2k5 #6447 üzenetére
Szépjóreggelt!
No. Kiderült mi a hiba, csak azt nem tudom hogy mi az oka.
Az opt csatolásom tök üres.
Ez leginkább azért ciki, mert már egy csomó anyagot másoltam a nas partíció rtorrent/workjébe.Itt jött elő a 2. hiba. Nevezetesen, hogy bizonyos fájlmappák átalakultak fájlokká.
A Paragon ExtFS for Windows alkalmazással csatolom a segédleted alapján formázott meghajtott a notihoz, és hálón keresztül másoltam rá a jelenleg a routerre kötött meghajtóról.
Szívem szerint újraformáznám a meghajtót, de nem szívesen vesztenék el fél napnyi másolást. Van ennél gyorsabb módszer? Azt próbáltam, hogy mindkét usb-s hdd-t rákötöm a notira, de így hibát generál az ExtFS progi.
Egyébként milyen a Fekete Lovag?
szerk: ez mekkora gagyiság már, hogy a PH képfeltöltés automatikus add-ja letakarja a komment szövegét?
-
Safranek
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #6462 üzenetére
Köszi
, vmi ilyesmire gondoltam. Este meg is nézem.
-
-
Safranek
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #6460 üzenetére
Rt-n16 , tomato 1.28 fw , admin felületen történt az eset. Pontosan nem emlékszem hol , ha tudnám mondanám.
Talán valahol MAC szűrés tájékán. -
-
Safranek
aktív tag
Üdv ,
Tegnap félálomban sikerült beállítani "Unable to connect unknown device" , viszont nincs beállítva known device.
Reggel már se laptop, de telefon nem tudott kapcsolódni , érthető módon.Mi ebből visszaút?
-
-
FeRkE
őstag
válasz
akisbandi #6454 üzenetére
Köszi szépen a leírást, sikerült beállítani a klienseket is (2 Android, 1 Win). Még annyit talán beleírnék a leírásba, hogy a Windows-os kliensnél a 4 db fájlt az OpenVPN\config könyvtárba kell másolni, utána már lehet csatlakozni az OpenVPN GUI segítségével a szerverhez.
-
FeRkE
őstag
válasz
akisbandi #6454 üzenetére
Mindet oda másoltam, ahova kell, de a BEGIN CERTIFICATE és END CERTIFICATE sort nem, csak ami közte van. Akkor mindenhova bemásolom úgy, hogy ezek is benne vannak.
Valóban ez volt a hiba, most már elindul a szerver. Köszi a segítséget Intrudernek is
Na most jön a kliens rész.. -
akisbandi
aktív tag
Szerintem rosszul másoltad be őket. Pl. a dh parameters nem a key részhez kell.
Certificate Authority részbe a ca.crt fájlból a -----BEGIN CERTIFICATE----- ... -----END CERTIFICATE----- közötti részt.
Server Certificate részbe a server.crt fájlból a -----BEGIN CERTIFICATE----- ... -----END CERTIFICATE----- közötti részt.
Server Key részbe a server.key fájlból a -----BEGIN RSA PRIVATE KEY----- ... -----END RSA PRIVATE KEY----- közötti részt.
Diffie Hellman parameters részbe a dh1024.pem fájlból a -----BEGIN DH PARAMETERS----- ... -----END DH PARAMETERS----- közötti részt.És figyelj, hogy pontosan a fent megjelölt szövegrészeket vágd ki a fájlból, kellenek a '----' -ek is.
-
-
FeRkE
őstag
válasz
akisbandi #6446 üzenetére
Köszi, így már van ilyen mappám
Tovább csináltam a leírást, mindent elvileg úgy, ahogy kell.
Viszont nem akar elindulni a VPN Server. A logban ennyi látszik:Oct 27 15:48:21 ROUTER daemon.notice openvpn[1300]: OpenVPN 2.3.0 mipsel-unknown-linux-gnu [SSL (OpenSSL)] [LZO] [EPOLL] [MH] [IPv6] built on Mar 4 2013
Oct 27 15:48:21 ROUTER daemon.warn openvpn[1300]: NOTE: OpenVPN 2.1 requires '--script-security 2' or higher to call user-defined scripts or executables
Oct 27 15:48:21 ROUTER daemon.err openvpn[1300]: Cannot load DH parameters from dh.pem: error:0906D06C:lib(9):func(109):reason(108)
Oct 27 15:48:21 ROUTER daemon.notice openvpn[1300]: Exiting due to fatal errorMi baja lehet? A DH parameters is be van másolva a megfelelő részbe a Server1/Keys-hez.
A firmware verzió, ami jelenleg fut: tomato-K26USB-1.28.RT-N5x-MIPSR2-108-AIO.trx
-
aleister
veterán
válasz
Intruder2k5 #6450 üzenetére
Rendben. Köszönöm!
-
-
aleister
veterán
válasz
Intruder2k5 #6447 üzenetére
De fel van csatolva. Máskülönben nem is tudtam volna feltelepíteni az Optware-t.
Ment a megosztás is. Felcsatoltam a Win alá is rendben a meghajtókat. Tallózható, másolható, de nem megy róla semmi (ados, sysinfo, torrent, stb).Most még a régi hdd van bent. Felmásolom az új work könyvtárba az eddig letöltött torrenteket, aztán visszarakom.
A régivel ellenben működik, tehát elvileg ott futnak az alkalmazások. Akkor elvileg egy ugyanúgy particionált, ugyanolyan tartalmú, csak nagyobb méretű HDD esetén is futnia kellene, nem? -
-
-
FeRkE
őstag
válasz
akisbandi #6390 üzenetére
Szia,
Rászántam magam, hogy lecseréljem a routerben a PPTP VPN-t OpenVPN-re. Elkezdtem beállítgatni a leírásod alapján, de már az elején problémába ütköztem. Feltelepítettem a windowsos OpenVPN-t ami linkelve van a leírásban, bemegyek a Program Files (x86)\OpenVPN folderbe, és nincs benne easy-rsa könyvtár
Windows7 64bit alatt próbálom.
-
aleister
veterán
Szerintetek az miért lehet, hogy nem érhetőek el az Optware alkalmazások?
A fájllok elvileg a routeren vannak, ám a böngésző nem találja az adott oldalakat (pl https://192.168.1.1/protected/rtorrent)
-
lolka1980
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #6440 üzenetére
Csak kíváncsiság képen nyomtam egy administration-->configuration-->Restore Default Configuration-->erase all data..........
Mihelyst újraindult a router megnéztem a port forwarding-->basic alatt mit is találok(net kapcsolat még nincs beállítva)
Hát ezt:Pontosan ezt láttam előtte is amit kitöröltem.
Bocsánat ha benéztem és ezeknek üzemszerűen itt kell lenniük de nekem akkor is furcsa volt.
Ha viszont üzemszerűen itt kell lenniük akkor mik ezek?
És ha kell a stabil működéshez akkor miért működik tovább stabilan ha kitörlöm őket?
Meg miért irkálok itt hülyeségeket?Tomato Firmware 1.28.0000 MIPSR2-114 K26 USB AIO
-
lolka1980
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #6440 üzenetére
Csak 1készülék fix.
De az elött is van még vagy 100 szám amit választhatna. -
válasz
lolka1980 #6439 üzenetére
"Bár az is furcsa,hogy ez a készülék mindíg:192.168.1.2"
Mert az alapértelmezett lease time 1440 perc, vagyis 24 óra, és ha ennek lejárta előtt bekapcsolod a készüléket, akkor 100%, hogy ugyanazt a címet fogja meghosszabbítani! De, ha mégis "kicsúszol" az egy napból, még akkor sem kizárt, hogy megint 192.168.1.2 lesz a router által kiadott cím!
A többi eszközöd talán fix dhcp címes, és ez az első szabad cím?
-
lolka1980
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #6438 üzenetére
Na jó jó de mi a jó k@va anáját nyitott itt meg.De ahogy írtad ez lehet örök titok marad.
Bár az is furcsa,hogy ez a készülék mindíg:192.168.1.2Most átállítottam fixre vagyis más "számokat" kap
De abba viszont 100% igazad van root/admin ne legyen soha többé.
-
-
lolka1980
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #6430 üzenetére
Interaktív sat tv és nem iptv.
Próbálkozott vele a nyavaja ez bosszant az egészben.
Mondjuk jelszó illetően vagy 3 napig root/admin volt de azasszony azt se tudja mi a router (nem mintha én tudnám)a gyereket meg nem is érdekli.Szóval rajtam kívül itthonról még alapbeállítással sem lép be senki. -
válasz
dvc1201 #6435 üzenetére
Az is az, de annak már jó ideje leállt a fejlesztése! Amennyiben megpróbálod a váltást, javaslom két lépcsőben cserélni a firmware-t Tomato-ra, így megúszhatod az egészet webes felületen! A menete a következő...
Ez a két file fog kelleni, ezeket töltsd le!
1. Reset-eld le a routert, hogy minden beállítás visszaálljon alapra! Ehhez áram alatt nyomd a hátulján a RESTORE gombot 5-10mp-ig!
2. Kicsomagolod a DD-WRT-t a ZIP-ből, majd felteszed a gyári fw upgrade menüjében!
3. Bejelentkezel a DD-WRT menüjébe, és arra felteszed a Tomato fw-t!
4. Belépsz a Tomato-ba, és megcsinálod ezt!
Administration -> Configuration -> Restore Default Configuration -> Erase All Data In NVRAM Memory -> OK
5. Beállítod a routert szükség szerint, és használod! Első alkalommal is fél órán belül megvan!
-
dvc1201
újonc
válasz
Intruder2k5 #6434 üzenetére
Ez lenne a Tomato? http://tomatousb.org/tut:installing-on-asus-rt-n16
-
-
dvc1201
újonc
válasz
Intruder2k5 #6432 üzenetére
Szia, Kösz a választ. PC, Windows 7 64 bites operációs rendszerrel. Van egy másik gép amivel megy a PPTP VPN (másik ország, másik router, másik szolgáltató). A beállításokat onnan másoltam át. A hibaüzenet szerint mintha GRE protokollal lenne valamilyen gondja a VPN kapcsolódásnak. Firmware:3.0.0.4.276
Milyen beállításokkal megy nálad?
Munkához kellene a dolog. Ha van esetleg olyan szakértő aki pénzért ránézre mondjuk TeamViewerrel akkor szívesen kifizetném a fáradozását. -
-
dvc1201
újonc
Sziasztok! Van esetleg valaki akinek sikerült ASUS RT-N16 routerrel PPTP VPN-be belépni? Nekem shogyan sem sikerül... Van esetleg ötlet, hogy mi lehet a gond?
-
-
lolka1980
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #6428 üzenetére
Nos mivel a jelszót elvileg csak én tudom így ha valaki is módosított az csak én lehettem.
Na de azt se tudom mi a túrókat kell odaírni így miért írtam volna oda bármit is.
Azt is hogy ott kel portot nyitni csak tőled tudom mert az egyik pc-n fut utorent és veled egyeztetve írtam oda azt amit kell.
Így ott csak az az egy sornak kellene szerepelnie.
Mindenesetre érdekes no majd az idő megválaszolja ha később bekerül oda megint akkor majd nyomozok tovább. -
-
lolka1980
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #6423 üzenetére
Szia!
Az nem lehet,hogy maga a t-home beltéri jegyzet be oda magának valamit?
sajnos töröltem így nem tudom az adatokat -
Sziasztok!
Átmásolom ide a kérdésemet, hátha itt előbb kapok választ:
Olyan gondom van a routerrel, hogy néha gondol egyet, és visszaáll gyári beállításokra. Eddig Tomatoval használtam, most visszaraktam a legújabb gyári fw-t, de ezzel is csinálja. Valamikor 2-3 naponta, máskor 1 hónapig is elmegy hibátlanul. Amíg működik, addig nem szakadozik a net, és a wifi is jó
Szétszedtem, átnéztem a kondikat, de azok ránézésre jónak tűnnek. Műszerrel mértem a tápot, az 12,2 V-ot mutat.
Mi lehet a gond. -
Egon
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #6417 üzenetére
Írtam PM-et.
-
lolka1980
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #6423 üzenetére
Közbe rájöttem mi a negyedik készülék T-home beltéri.
"Na de ki írta oda" ez viszont továbbra is rejtély a számomra.Mindegy,kitöröltem.
Azért elég furcsa -
-
lolka1980
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #6421 üzenetére
Hát sokmindent nem mondott a számomra.
De megtaláltam még a 192.168.1.2 a Port Forwarding alatt is
Vagyis lenne neki port nyitva? -
-
lolka1980
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #6419 üzenetére
-
-
lolka1980
aktív tag
Sziasztok!
A status>Device List alatt hogy lehetséges az hogy eggyel több ip címet látok mint ahány gép van csatlakozva a routerre?
Vagy itt nem erről van szó? -
-
Egon
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #6415 üzenetére
Nem hiszem hogy ez lenne a probléma.
A hiba gyakran úgy jelentkezik, hogy élő kapcsolat van a gépemen a routeren keresztül (mondjuk most is jelentkezett, kb. negyed órája: éppen videót néztem a neten a gépemen, egyszercsak leállt a közvetítés, másik weblapot sem tudtam megnyitni, beléptem a router kezelőfelületére, disconnected felirat fogad, bemászok a logokba, és az idézett szöveget látom...).
Azt mondjuk nem tudom, hogy a digi-s PPPoE kapcsolat mikor hitelesít (régen az ADSL csak a kapcsolat felépítésekor hitelesített). Amennyiben iksz időközönként, akkor előfordulhat valami ilyesmi hiba. Illetve előfordulhatna, de egyik gépre sem telepítettem (illetve konfigoltam) PPPoE kapcsolat-létrehozást, tehát ezt kizárnám.
Az a baj, hogy pontosan nem emlékszem, hogy mióta áll fenn ez a probléma, de úgy rémlik, akkor kezdődött, amikor felnyomtam a kapcsolatok számát az uTorrent-ben - de valszeg nincs összefüggés, mert egyrészt azóta visszaállítottam, másrészt olyankor is jelentkezik a hiba, amikor nem megy a torrent...
Esetleg lehet hogy valaki megpróbál belépni a login-jelszó párosommal? Vagy lehet hogy a diginél bekavar, hogy a régi router-t eladtam az egyik kollégámnak, akinek szintén digis nete van (MAC adress gond)?Vagy ha ilyen nincs, akkor pedig megszakad a PPPoE kapcsolat, és várni kell amíg timeout-ol!
Ennek mi lehet az oka? Szolgáltatónál lehet a gond, vagy nálam?
-
Egészen biztos, hogy közben valamelyik kliens nem próbál meg önállóan létrehozni PPPoE kapcsolatot a DIGI felé? Csak mert ez a hibaüzenet szerintem arra utal, hogy nem sikerül a hitelesítés, mert már van aktív bejelentkezésed a szolgáltató felé! Amelyik gépen esetleg lehet beállítva DIGI-s PPPoE kapcsolat, győződj meg róla, hogy az le van tiltva, vagy töröld le! Vagy ha ilyen nincs, akkor pedig megszakad a PPPoE kapcsolat, és várni kell amíg timeout-ol!
-
Egon
nagyúr
Tudom, hogy gyári firmware esetében nem mindig tudtok segíteni, de hátha...
Adott egy N16-os router, a legfrissebb gyári firmmel. Elég sokszor szakadozik a kapcsolatom, ilyenkor az alábbi hibaüzenet van a logban:
Too many sessions^J
PAP authentication failed
Connection terminated.Ezt szokta csinálni olyankor is, ha nem megy pl. a torrentkliens, csak mondjuk böngészünk ketten-hárman (PC+noti+telefon), meg a netre csatlakozik a médialejátszó és a NAS (amik olyan nagyon nem generálhatnak forglamat).
Mi lehet a gond? Rugdossam a Digit (80 Mbit-es net)?
-
-=Jam=-
őstag
válasz
Intruder2k5 #6402 üzenetére
Release notes egyelőre nincs hozzá.
-
Igen a 120-ast ki tudod használni teljes egészében!
LAN<->LAN irányban csak a switchen megy keresztül a forgalom, vagyis ez független a router teljesítményétől, ott kihasználható az elméleti 1Gbit/sec, ami a valóságban is 900Mbps felett van! Viszont ehhez kliens kell, ami bírja ezt a tempót...
LAN<->WiFi irányban egy routeren sincs meg a hasznos 300Mbps sebesség! Ugyan a linksebesség valóban lehet 300Mbps, de ebből amit a felhasználó mérni is tud, mondjuk speedtest-en, vagy file másolással, az valahol 70-120 közt mozog! Utóbbi természetesen csak nagyon ideális esetben érhető el, zajmentes környezetben, megfelelő klienssel, jó driverrel, stb... De a G szabványú 54-től természetesen azért gyorsabb! Bár itt jegyzem meg, hogy volt már itt a fórumon olyan kolléga, aki valahol a Duna Plaza mellett lakott a sokadik emeleten, körülbelül 32 WiFi hálózatot látott a notebook-ja egyszerre, neki sehogyan sem akart 8-10Mbps fölé menni a mérhető sebesség, még a router közelében sem, amit nem is csodálok! Szóval WiFi-vel kapcsolatban semmit sem ígérnék látatlanban!
Nem használok gyári fw-t, de tudtommal mostanság az RT-N16-ban is ilyesmi szoftver fut, ebben pedig lehet állítani a portot is!
Enable Web Access from WAN
-
Pj0tr_
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #6401 üzenetére
Szia,
Köszi a választ. Igazából csak az első 3 hónapban lesz 240, mert adják, de örülök, ha a 120asat ki fogom tudni használni. Gondolom azért LAN-LAN-ban megy a gigabit körüli érték, valamint a LAN-WiFi irányban ha nincs is meg a 300 de gyorsabb mint az 54
Igazából azért a gyári fw-re fókuszálok, mert az asus ddns szolgáltatást használnám és mert nagyon nem értek a linuxhoz. Aki ért hozzá az gyanítom ki tudja használni, de szerintem én még a gyári funkciókat sem tudnám megcsinálni benne, szóval akkor már jobb az
A porttal kapcsolatos válaszod is a gyári fw-re vontakozott, ugye? Tehát abban tudom áttenni web admin portját. Nyilván ez ugye nem csak kényelmi /a 80ason az iis füleljen/ hanem biztonsági kérdés is, mivel a netről is szeretném elérni az adminisztrációs felületet. -
norbszt
tag
válasz
akisbandi #6398 üzenetére
Szia
Hosszas kísérletezés után sikerült összehoznom
Állogattam minden Eszkoz1.ovpn (android mobil), Eszkoz2.ovpn (laptop), router beállítás.
hol csak a laptop csatlakozót hol a mobil.Végül átnéztem a sample-config könyvtárba a client.ovpn fájt, és ebből sikerült összehoznom a te írásod alapján beállítót routerhez az Eszkoz2.ovpn (laptop) fájt, a tartalma :
client
dev tun
proto tcp
remote xxxxxx.dyndns.info
resolv-retry infinite
nobind
persist-key
persist-tun
ca ca.crt
cert Eszkoz2.crt
key Eszkoz2.key
ns-cert-type server
comp-lzo
verb 3Ha the radish kipróbálná és neki is működik, akkor még ezzel kiegészíthetnéd az írásod (hogy egy helyen legyen), hogy pc-re ezt tegyük a EszkozX.ovpn fáljba.
-
Igen, amennyiben biztonságos kapcsolaton szeretnél dolgozni, úgy kapcsolatba hozható a VPN-el, és ez a router Tomato firmware-el egész biztosan alkalmas rá! A gyári szoftverről nem tudok nyilatkozni, mert azt nem használom, de szerintem ha van is benne VPN szerver funkció, az csak PPTP-VPN, ami nem a biztonságról híres!
-
Gh0sT
addikt
Hülye kérdés, de majd töröltetem a moderátorokkal, ha nagyon égő lenne.
Van egy olyan igényem, hogy vennék otthonra egy erősebb gépet. Ezt szeretném én akárhonnan elérni, kvázi úgy hogy bármikor tudjak rajta én és még mások is dolgozni. Ez az egész kapcsolatba hozható-e a VPN kifejezéssel, vagy totál tévúton járok? És ha igen, akkor ez a router alkalmas ilyesmire, vagy ez is egy hülye kérdés volt?
-
-
lolka1980
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #6402 üzenetére
Szia!
Jól értem,hogy az K26RT-N rész fejlesztése megszűnik? -
[RELEASE] v114 is now available
[RELEASE] 114 - 2013-10-22
- Compile bcm_nat as module
- New routers supported – BIG THANKS FOR @tvlz
- Revert „rp-pppoe: added version 3.11″. Back to version 3.10. This should fix some problems with disconnecting PPPoE WAN.
- dnsmasq: update to Simon version 2.67rc4
- Transmission: update to 2.82
- Release new build for Asus RT-N66U using SDK6 (RT-AC branch). Checkout K26RT-AC directory in download section)
- Update/add new 3G modem modules
- Add comgt tool and gcom scripts. Add Strength Signal info in syslog
- Fix one bug in ethstate script
- usb_modeswitch: ver. 2.0.1 with data package 2013-08-07
- Access Restriction: delete a rule don’t work using Chrome/Firefox (known) browser.
- Rewised WL driver for RT-AC branch. Version Jul 31 2013 18:46:03 version 6.30.102.9 (r366174)
- Import asuswrt kernel to K26RT-AC branch – for devs info
- Allow coexistance of N build and AC build. Branch tomato-shibby-RT-N will not be continue. Please use RT-AC bracnh- for devs info. -
Szia!
A 240-es net miatt ez nem lesz jó neked, ugyanis jelenleg 140Mbps körül van eme router maximális sebessége WAN<->LAN irányokban! Egyébként az asuscomm.com domain és a forward nem gond, az új típusú gyári fw torrentkliensét sosem használtam, így arról nem tudok nyilatkozni, a régi Download Master egy rakás sz@r minden ASUS-ban! Nem tudom, hogy gyári fw kezeli-e normálisan a 2TB HDD-t, Tomato alatt megy, azt tudom! Webfelület portját természetesen át tudod állítani!
Bár a sebességre visszatérve, a minap olvastam Shibby-től, hogy vannak új BCM driverek, meg Fast NAT, meg minden nyalánkság, és állítólag azzal igencsak megnő az elérhető WAN<->LAN sebesség, de nem tudom ez a gyári fw-ben benne van-e.... A következő Tomato-ban állítólag lesz!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400/ RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Samsung Galaxy A16 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 34WK95U-W - 34" NANO IPS - 5120x2160 5K - DCI-P3 98% - HDR 600 - ThunderBolt 3.0/Type-C
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest