Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Facebook és Messenger
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mikrotik routerek
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Vivaldi (böngésző)
- Netflix
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
IT café
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
Nem megkövezés, de windowsos program hiába megy, azért szuboptimális Linux alatt, lassabb, emulációs többletterhelés, nem kezeli a linuxos jogosultságokat és attribútumokat. Az XnView 99,999%-ban helyettesíti az IrfanView-t, ami nem véletlen egybeesés, hanem szándékosan annak a klónja. Bár én még az XnView-t, meg ezeket a full extrás képnézőket, és képszerkesztőket sem szeretem már, igazából olyan mindenesek, bloatok, de cserébe egyik területen sem kiemelkedőek. Egy képnéző nézzen képet, legyen minél egyszerűbb és ennyi (az imv, svix, és hasonló csak ezt tudja). Egy képszerkesztő meg tudjon szerkeszteni, ala Gimp, Darktable. Egy konvertáló meg tudjon konvertálni, legyen abban jó (imagemagick convert, ffmpeg, sox, stb.). Egy mindenből kicsit módszerrel Fradi-levest kapunk.
Ezt a GPT vs. MBR-t sem értem. Mindegy melyik, egyiktől sem lesz gyorsabb a gép. Az UEFI boot elegánsabb és gyorsabb lehet, de csak azért, mert nem kell hozzá egy csomó BIOS-os detektálás, meg mindenféle extra bootmanager, ez viszont nem minden gépen hoz ténylegesen gyorsabb bootot, inkább sokszor csak a dual/multiboot elegánsabb vele, kiváltja a GRUB-ot, az egyes OS-ek nem írják felül egymás bootmanagerét az MBR-ben. A Core i platform akármilyen régi, azok mind támogatják az UEFI bootot,, nem csak a 9 évesek, hanem a 11 évesek is. Amelyek meg ettől régebbiek, azok meg úgyse, azokon mindenképp a Legacy boot marad MBR-rel. A GPT csak akkor kötelező, ha NVMe-t használsz, vagy 2 teránál nagyobb lemezt, vagy Windows kell UEFI boottal (pl. eGPU-hoz).
Sokszor az informatika meg egy program használata és kiváltása egy másikkal leginkább csak hozzáállás és szemlélet kérdése. Azért, mert az IrfanView-t szoktad meg, meg lehet szokni mást is. Tényleg csak tanulási hajlandóság, hozzáállás. Volt idő, mikor én is ragaszkodtam ezekhez, foobar2000, Total Commander, Notepad++, stb., de gyorsan rájöttem, hogy nem éri meg, és váltottam végül olyan progikra, amik igazából sokkal jobbak, csak máshogy kell őket használni, át kellett alakítsam a felhasználási szokásaimat, de így hatékonyabb is, már semmi pénzért nem cserélném őket vissza a hagyományos windowsos megoldásra, óriási visszalépésnek érezném, mintha Commodore 64-et kéne használni. Ez a Linuxban a legfőbb lényeg, hogy teljesen más, mint a Windows, más programok, azok másképp is működnek már alapjaiban, máshogy használod velük a gépet. Ezeknek a windowsos programoknak a klónjai is csak azért léteznek, hogy amolyan pótkerékként segítsék a Linuxra most frissen átálló kezdőket, hogy ne legyen nekik nagy lelki törés a Linux. De végül ez csak illúzió, mert teljesen el kell rugaszkodni attól, hogy mi volt Windowson, mert amíg azt szoktad meg, addig az tűnik majd a legjobbnak, pont erre épít a MS is, hogy azt szokták meg az emberek és nem tudják elengedni, utána minden más szarnak fog tűnni. Én is tapasztaltam magamon, hogy nehéz olyan szokásokat elengedni, ami 20+ évig vele volt az emberrel, és már annyira természetes és ösztönből jön, mint pl. a jobbkezesség, hogy nem tudja elképzelni máshogy, pedig lehetséges.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Robogó, kismotor
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Facebook és Messenger
- Szólánc.
- Stellar Blade
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Milyen RAM-ot vegyek?
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- További aktív témák...