Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• jimmy399

senior tag

Hamarosan ismételt erővel vetem bele magam majd az Arch telepítésébe, mert sikeresen elszállt alóla a merevlemez... :S Persze a biztonsági lemezkép mentések is ezen voltak. Fura volt, mert a grub olvashatatlan hd2-t jelentett, belépett a rescue módban, de egy-egy restart után még ment. Aztán indítottam az Arch-ot, és nem egy helyen perosan jelölt be sorokat a logban... Feltételeztem, hogy lehet adatkábel vagy tápkábel lazult ki, szétszedtem a gépet és megigazgattam. Aztán bekapcsoltam a gépet és hallottam a legrosszabbat, amit lehet hallani amikor egy halálán van. Kattogás. Ez a 2. lemez, ami meghal a 15 év alatt mióta van gépem.
    Eddig egy 1 Gb-os WD halt meg, most ez az 500-as Seagate... Poén, még csak most vettem észre, hogy ez a HDD már eleve javított volt. "Certified repaired HDD" ez van rajta a cimkén, bár tény, hogy ettől még vadiúj HDD-k is elhasalnak, ha úgy alakul...

Ajh, mire beállítottam az Archot úgy, hogy jó legyen... most kezdhetem elölről. Addig kellett volna mentést készíteni, amíg ment a lemezképekről, de már késő. Nem indul be a lemez. Kifagy az EFI tőle...

--- N/A ---

Új hozzászólás Aktív témák