- Synology NAS
- Sweet.tv - internetes TV
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mesterséges intelligencia topik
- Media Player Classic és Home Cinema (MPC-HC)
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Csak aprópénzre büntetné az Apple-t és a Metát az EU
- Milyen routert?
Új hozzászólás Aktív témák
-
m3ss
veterán
igen, en is gondolkotam a kozepformatumu obikra, csak azokhoz nem talaltam "gyari" adaptert. tok jol mukodik ez a par ezer forintos fotga cucc, nem akarok barkacsolni.
kozben rajottem mi lesz valszeg a megoldas. van canon ef 2 sony fe tilt adapter is. es letezik FD 2 EF adapter is. igy winwin, vehetek vmi normalis fd 24mm-t a filmes gepemhez, amit dupla adapterrel tiltshiften hasznalhatok majd sonynmas: dioptria korrekcio hogy mukodik filmes vazaknal? hallottam vmi olyasmirol, hogy korrekcios uveget lehet tenni a keresobe a mostani helyere, vagy hogy mukodik ez? canon at-1.
-
rednifegnar
senior tag
marmint 8-10 expos? en azt szoktam hogy tolto zsakban kinyitom, levagom, atteszem hivotankba. a maradekra lehet tovabb fotozni. ha toltozsakban egybol visszateszed a gepbe akkor viszonylag keves a veszteseg.
a modern gepeknel pl eos ez nem annyira mukodik mert azok kihuzzak a filmet es visszafele exponalnak.
regebben csinaltam olyat hogy egy 36-os tekit felbevagtam es a felet masik kaziba huztam. igy lesz ketto kb15 kockas tekid, ahogy sikerul.. -
kovaax
őstag
-
rednifegnar
senior tag
nem nagyon sok mutatni valo van rajta, yt-on van boven.
de amugy az f8-ban csinalnak ilyen egyszemelyes bemutatot. arat nem tudom kerdezd meg.viszont olcsobb lesz meg az is ha veszel egy alap tankot es vegyszert aztan kiprobalod. hasznalt tank szokott lenni soosban, aprohirdetesben, fb analog csoportban (v marketplace), hivo nem draga pl r09, d76, fokuszfoto, fixir barmilyen az mindegy, meg kell egy egyszeru homero. ha ez megvan akkor minden megvan. tobbit telleg akkor ha ez igy bejovos. amugy az egesz mokaban a film a koltseges foleg ha jo fele.
-
kovaax
őstag
-
rednifegnar
senior tag
ezekbol en az elso generaciosakat szeretem, van rendes fokuszgyuru, tavolsagskala (meg talan egy minimalis dof skala is) es fembol van a bajonett. mindegyik pont azonos meretu (24,28,35,50).
az stm-ek se rosszak, de engem nagyon zavar a motoros manual fokusz, ez filmeseken nem annyira popec mert viszonylag rovid ideig kapjak a delejt ezert vagy allandoan nyomkodni kell felig az expo gombot vagy csak af-ben hasznalni. cserebe jobb a koveto fokusz nem csattogtatja ugy mint a mikro motorosakat.
felsobb kategoriaban meg ott vannak az usm-es es stabis obik. magasabb vazakon (pl 30/33/5/3/1) meg van hatso gombos af, arra nagyon ra lehet szokni foleg ftm obikkal. -
rednifegnar
senior tag
mind a ket gep jo, es mindent tud. a 650 jo nehez, plane az 500n-hez kepest. cserebe masszivabb fogasu es nem annyira muanyag. a 650-ben nincs vaku, meg csak 1 fokuszpontos.
az 500n egy belepo gep, de valojaban mindent tud az is.
kozos problema szokott lenni, hogy a zar lamellak alatt levo szigetelo hab elkezd malni es beleragad a lamellakba. ez nagyon sok eos-nal gond. viszonylag konnyu kitisztitani, nemi turelem kell hozza (neten van rola video). erdemesebb olyat venni ami mar ki van tisztitva. ha a lamellak elen vekony fenylo ragacs latszodik akkor az gond. magatol nem javul, zaridok elmasznak, egyenetlen lesz a lefutas (osszeragadnak a lamellak, foleg allas utan).
lehet erdemesebb ujabb vazat venni 300, 300v, 300x azokkal mar nincs gond.minden gyari canon ef obi menni fog mindegyik vazon, meg a legujabb obik is. ami necces azok az utangyartottak (tamron,tokina,sigma,stb).
canon obikbol sok van es nem is dragak pl 24/2.8, 28/2.8, 35/2.8, 50/1.8 vagy a 40 f2 stm. a kit zoomok se rosszak pl 28-90, nagyon konnyu es gyors.az elem mindegyik vazba draga, siman van annyi mint maga a vaz (persze a film is draga, foleg a normalisabbja), 2CR5 van vagy 4-5e ft, de CR123/CR2 se olcso. cserebe baromi sokaig birjak.
-
Rapid136
őstag
Első körben egy jó japán gép (15-20000 Ft, nem pénz, de csak van baráti körben egy) és egy Ilford XP2 super, azt hivják laborban mert C-41.
-
rednifegnar
senior tag
sztem egyszerubb/olcsobb/gyorsabb venni valami alap gepet es hazilag elohivni par tekit (esetleg beadni hivasra nagyitasra v kontaktolasra). gepnek pl minolta x300, 50-es obival olcso es mindent tud (de ott van a canon eos sorozat alapobikkal szinten olcson, vagy olympus om 10/20/40 alappal, stb).
azert ha lehet ne a zenit/praktica/cmena es tarsaival probalkozz mert az inkabb csak kedvtelenitesnek jo
-
törölt tag
ezer eves tularazott hipszter gagyisag, ebben mi a diy? kb annyi mint egy puzzlet osszetenni...
de ez mar valami:
http://www.collection-appareils.fr/phpBB3/viewtopic.php?f=37&t=8822&st=0&sk=t&sd=a
Új hozzászólás Aktív témák
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
- Steam topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A kínai routerek mellőzését kéri az amerikai kongresszusi bizottság
- Melyik tápegységet vegyem?
- Formula-1
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest