Új hozzászólás Aktív témák
-
FLATRONW
őstag
-
Yutani
nagyúr
válasz FLATRONW #20601 üzenetére
Oké, de akkor is ki kell emelni, hogy lássuk, nem olyan szar az AMD Fury X.
Megfordítva: a GTX 1060 5-7%-kal veri az RX 480 referenciát, és az már egyeseknek "megette". Akkor DX12 alatt a Fury X is megette a 980 Ti-t? Érted, ne legyen már kettős a mérce...
De mindegy, az alacsony fogyasztás az 1060 mellett szól.
#20603 gbors: Ennyi, elmondtál mindent.
[ Szerkesztve ]
#tarcsad
-
nagyúr
válasz Yutani #20602 üzenetére
Megette, meggyalázta, kinyírta és ráp**ált a hullájára, etc. Mindig olyan focimeccses érzésem van ezektől a hasonlatoktól, miközben ha az illető vakteszten látná a két teljesítményt, akkor nem tudná megmondani, melyik melyik, még ha az élete múlna rajta, akkor sem. 3 FPS különbség FTW!!!
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
FLATRONW
őstag
válasz Yutani #20602 üzenetére
Persze a számok alapján igazad van.
Azonban figyelembe kell venni azt is, hogy az elvárások alapján a FuryX-nek jóval nagyobbnak kellene lennie az előnynek és a 480-nak is jó pár százalékkal vernie illene az 1060-at.
Sajnos NV oldalról a megette egy reakció arra, hogy AMD oldalról mindig jönnek a herélt és buta jelzők.
Egyébként teljesen egyetértek veled, nekem is a végeredmény számít és nem az, hogy mi lapul a motorháztető alatt. -
-
nagyúr
A vaktesztet a pár %-os különbségekre írtam, jellemzően ennyiken szokott menni a verbális recska.
Amúgy meg lehet mondani, csak feleslegesnek tartom ezt a tónust. Az látszik, hogy az nVidia a jelenben rendelkezik egy komolyabb műszaki előnnyel (ld. 1060 vs 480 - egyenlő teljesítmény sokkal kisebb chippel), valamint időzítésben is van kb. 6 hónap fórjuk. Nagyon fájdalmas kombináció, lehet úgy felfogni, hogy az AMD alázva etc. van, de attól nem lesz senkinek jobb. Vagy legalábbis bízom benne
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Peat;)
veterán
válasz solfilo #20609 üzenetére
Én azt látom hogy ami kategóriát anno 200$-ért kaptunk meg most már 250$-ért vagy többért kapunk meg. Nem világvége, de az hogy rájött pluszba hogy a kisebbik versenytárs a nagyobbikhoz alakítja az árazását...úgy már nem olyan csodás a helyzet. Mint ha le lenne osztva a piac és semmi verseny nem lenne, de biztos csak nekem van ilyen érzetem...
-
veterán
válasz daveoff #20610 üzenetére
A HD7850 250$ MSRP-vel indult, ez is +10$ az RX 480 8GB-hoz képest. Amúgy meg a HD7850 párja inkább az RX 470 volna, hisz mindkettő vágott lapka.
A HD7870 MSRP-je meg 350$ volt induláskor (+110$, azaz 45% felár az RX 480 8GB-hoz képest).(#20611) Peat: inkább gondolj arra, hogy 30%-ot romlott a forint a dollárhoz képest kb.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
nagyúr
válasz Laja333 #20613 üzenetére
Tulajdonképpen az AMD most azzal csinál "árforradalmat", hogy a 200-230 dolláros kategóriába kihoz két kártyát - az egyiket 200-ért, a másikat 240-ért. Csak miután közben az nVidia meg árat emelt minden kategóriában 50 dollárral + Founders Tax, ez most jól mutat.
-
veterán
arról amúgy nem is beszélve hogy pl driver alapján mennyire ódákat zengtek az nvidia-ról, mennyien pocskondiázták az amd-t, de nyakam rá többet szívtam az nvidia driverrel és több workaroundot kellett használnom már ebben az egy hónapban is amióta megvan a 1080-om, mint előtte évekig az amd-nál. Nevetséges hogy több monitor esetén elfelejt normálisan fogyasztás szintet állítgatni, és végig 1.75 ghz-en megy a kártya (ebből fakadóan a nem túl jól szellőző házban felmegy 55 fok fölé a kártya, amikor bekapcsolja a ventijeit, de utána meg persze lehűl, ekkor kikapcsolja, és ez így ismétlődik). Mindenfelé azt javasolták, hogy az nvinspectorral force-oljam a multi monitor energiagazdálkodást, ahol apponként adhatok kivételt, és beállíthatom hogy hány százaléknál vegyen vissza. Vicc az egész hogy ezt manuálisan kell végeznem.
hpeter10: nálam az alatt a kb 5-6 év alatt amíg radeonokat használtam egyhuzamban (4670-től 290X-ig), sosem volt ez probléma. Itt pedig kb azonnal az lett. Pedig multi monitoros rendszerem van már 3 éve.
Igazán nagy gondom nekem sincs az nvidia-val, de ez éppen több kellemetlenség már most, mint amibe futottam a catalystok alatt. De amúgy most többen is nv-re váltottunk az ismerősi körömben, és mások is stutterre, furcsaságokra lettek figyelmesek játékokban. Pedig jellemzően mindannyian 1070-1080-akat vettünk.[ Szerkesztve ]
Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)
-
#Morcosmedve
veterán
válasz Menthirist #20615 üzenetére
Ezt a feature-t egy monitorral is tudta a 390, kár volt 1080-at venni, hogy élvezd. Minden esetre, furcsák ezek nekem. Valamiért igazán gondom nem volt egyik oldallal sem.
© asszongya'hogy
-
mlinus
őstag
válasz Menthirist #20615 üzenetére
a stutter a magas dpc latency miatt lehet, van rá hotfix driver.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Petykemano #20617 üzenetére
A Sony nem váltott. Nagyon nehéz kiigazodni a szerződésen látatlanba, de úgy néz ki, hogy az AMD csupán lapkaverziókra köt OEM szerződést. Ez azt jelenti, hogy minden új lapka külön semi-custom megrendelésnek minősül, külön szerződéssel. Emiatt az MS és a Sony számára mindig az első verzió marad a legolcsóbb, mert annak az árát nem tárgyalhatja újra az AMD.
Másikra: [link]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
imi123
őstag
Újabb jelentkező a "Népkártya" címre.
ASUS Radeon RX 470 STRIX OC 4 GB
https://www.techpowerup.com/reviews/ASUS/RX_470_STRIX_OC/Bocsi de nem működik nálam a link funkció.
[ Szerkesztve ]
Tévedni emberi dolog, de állati kellemetlen.
-
wjbhbdux
veterán
-
Egon
nagyúr
válasz Malibutomi #20626 üzenetére
970 szint? ROTFL... A tesztelt 15 programból kb. kettőben (mind a kettő AMD-s cím). Tudom, majd eljön a DX12forradalomámindmeghalunkááá...
[link]"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
wjbhbdux
veterán
válasz SpongyaBob #20627 üzenetére
egyik sem lesz túl jó vétel, ezek a DX12 gépigényeket elnézve már játékra szinte alkalmatlan kártyák ha egy fél évre előre tervezel, aztán jön majd a 460-1040 páros is amikkel már egy youtube video is akadni fog.
ha nem fejjel menne a falba az amd akkor a 480 lenne max 60k a többi meg alatta, aztán majd ha egyszer csinálnak gyors kártyát akkor kéne 1 számjeggyel hosszabb árcéduláról álmodozni, dehát nekik most kell a pénz valószínüleg már a csődeljárás utánra gondolnak meg új állást keresnek közbe.
[ Szerkesztve ]
/s
-
törölt tag
válasz Laja333 #20629 üzenetére
Hát nem látod, hogy ez simán 770 szint?!
Na jó, persze minimálisan gyorsabb... úgy 44-60%-al, kiviteltől fűggően
De akkor is! Csak az idióta AMD fanatikusok nem látják, hogy az Nv majdnem ugyanezt tudta a 770 formájában már 3 évvel ezelőtt!!!négy
Igaz persze hogy 40-50W-al többet is fogyaszt, mint az RX470, de kit francot érdekel a fogyasztás amúgyis egy vidókártyánál?!
(#20631) wjbhbdux: Szerintem Neked kellene valami új állás után nézned. Pl. fantasy-regény írónak jó lehetnél...
De péknek pl. semmiképpen se menj... aki ennyi sületlenséget összehord az annak nem való...[ Szerkesztve ]
-
scr006
tag
Háát, legyen igazad, de ahogy néztem pl. a Red Devil az 200 Dollár, amit ha jól számolok hirtelen 57e ft minden áfa és egyéb felár nélkül, tehát kicsit túlzónak érzem a 65e forintot, Inkább 80-85 szerintem ami reális kis hazánkban.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz wjbhbdux #20631 üzenetére
A 480 annyiba kerul mint eddig az osszes kozepjategorias kartya, 200-250$.
A forint arert lehet menni Viktorhoz reklamalni.Vanmeg egyeb meglatasod ami semmi osszefuggesben nincs a realitassal a teljesitmenyen es az aron kivul?
(#20633) scr006
65-ot az alap 179$-os arra irtam. Customok 65-75 kozott barhol.[ Szerkesztve ]
-
Malibutomi
nagyúr
-
Motyi
senior tag
Arról van esetleg infó, hogy ezek a kártyák (RX 470) mikor lesznek valósan megvásárolhatók, főleg hazai szempontból érdekelne (értsd: simán bemész boltba és van) Ismerősnek kellene vga, és kb. ilyen árkategóriában gondolkodik, ez pedig tökéletes lenne számára.
-
keIdor
titán
Mondjuk az is biztos, hogy tier2 Keplert így 2016 közepén nem vennék a 2GB-ról nem is beszélve... 40k ide vagy oda...
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
-
Egon
nagyúr
válasz Malibutomi #20638 üzenetére
A fentebb linkelt tesztben 15 játékból 13-ban masszívan vezet a 970, arról beszéltünk, de ne zavartasd magad...
Amúgy hogyan lehet valamit "firekt" nézni, és a "hosz" az a honvéd szakszervezet akart lenni?[ Szerkesztve ]
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Laja333
őstag
Titan X review
Nem sokat áldoztak a perf/watt oltárán.
Besz@rás ez a kártya.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- GIGABYTE GeForce RTX 2060 SUPER GAMING OC 3X WHITE 8GB
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- Sapphire nitro pulse rx 580 4gb /256 Bit BESZÁMÍTÁSSAL!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest