Új hozzászólás Aktív témák
-
Motyi
senior tag
válasz Malibutomi #19964 üzenetére
Idézet az egyik linkelt tesztből ahol 1405 MHz-re sikerült húzni stabilan:
"Doing so required cranking the fan speeds pretty high to avoid throttling. We set the max at 3,000 RPMs, which is definitely noticeable and definitely loud."Szóval ha süket vagy, vízhűtést teszel a kártyára vagy szimplán nem zavar ha egy porszívó búg a közeledben akkor faszán mehet az extra tuning, ha ezek nem állnak fent akkor inkább a gyári Oc-nál érdemes maradni, ami bőven szép teljesítményt jelent zajtalanul.
-
Motyi
senior tag
válasz Malibutomi #20000 üzenetére
Én is megettem, hogy 67 fokos lesz 2100-on, pedig csak 60 fokos és ráadásul hangtalan is a hűtés.
-
Motyi
senior tag
válasz cyberkind #20006 üzenetére
Nem ref, olyat soha többé, aTitan X-em óta nem veszek többé ref. kártyát, az bőven elég volt...
(#20009) Malibutomi Asus Strix OC. Tudom, hogy nem ár/érték arány bajnok, nekem szimplán csak a legjobb 1060-as kártya kellett, és ez az.
(#20011) Pug naná, és 640x480-ba
[ Szerkesztve ]
-
Motyi
senior tag
Szerintem ezt nem kellene erőltetni. Ha az MSI Gaming-et megrántjuk manuálisan akkor meg ő lesz a lista élén és figyelj, most jön a tuti dolog: mindezt halkan (33dB körül -> másik tesztből van az adat, mert itt nem mérték), 67 fokos hőmérséklet mellett (a teszt szerint). Míg a maxra húzott Nitró 78 fokon készül a tojásfőző versenyre 44dB-el (halláskárosultak előnyben).
Viszonyításképp a referencia 980Ti-m volt terhelés alatt 41dB hangerejű és úgy vágtam ki a gépből mint a sicc, már az nagyon hangos volt, ez meg 44...A két kártyán nem érdemes vitázni. A 1060 előnye, az alacsony fogyasztás, az alacsony hőmérséklet és hogy elérhető. Az RX 480 pedig olcsóbb, elvben a jövő játékaiban sokat gyorsulhat, de cserébe nem kapható.
[ Szerkesztve ]
-
Motyi
senior tag
válasz Venyera7 #20569 üzenetére
Sajnos a jelenlegi állás szerint mire érkezik addigra az nv már rég messze jár majd.Sajnos már itt is eljutunk oda, mint processzor terén, hogy a legerősebb AMD még viccnek is rossz egy Intelhez képest. Pedig ez hozza el az 1700 USD-s procik (i7 6950x) és 1200 USD-s VGA-k (Titan X) korát (míg középkategóriában már örülhetünk annak is, hogy "csak" 100k egy VGA...)
-
-
Motyi
senior tag
Arról van esetleg infó, hogy ezek a kártyák (RX 470) mikor lesznek valósan megvásárolhatók, főleg hazai szempontból érdekelne (értsd: simán bemész boltba és van) Ismerősnek kellene vga, és kb. ilyen árkategóriában gondolkodik, ez pedig tökéletes lenne számára.
-
Motyi
senior tag
válasz TTomax #20673 üzenetére
Nem kell ide Ti. Ha a Vega jól sikerül, gyorsabb lesz mint a 1080 (lényegesen) és az ára is versenyképes lesz (+ valósan kapható is lesz!) akkor az NV simán megteheti, hogy a partnereknek engedélyezi a custom Titan X-ek gyártását és az árát lentebb viszi annyira amennyire a helyzet megkívánja. Ugye sejthető, hogy az 1200 USD-s árból bőven van hová engedni. Ha csak 1080 szint lesz a Vega (és persze kapható + jó árazás) akkor meg valóban jöhet egy 1080 Ti verzió + árcsökkentés. Arra viszont mérget veszek (és sajnálom, mert tényleg örülnék ha durrantana valamit az AMD), hogy a Vega legdurvább verziója sem lesz olyan teljesítményű, hogy a Titan-X-et elbúbolja.Így igazából az Nv most hátradőlve várhatja a fejleményeket.
-
Motyi
senior tag
válasz korcsi #21296 üzenetére
Mutass már egy ilyen árlistát ahol 10 darabok vannak Ref kártyát lehet pár helyen 90-95k között kapni 1-3 napos szállítással, aztán ki is fújt a dolog. Majd olyan szeptember vége (optimista becslés) mire hívhatjuk az RX480-at kaphatónak (értsd: bemész egy nagyobb számtech boltba és van, választék is.). Az hogy hoznak pár darabot pár hetente az vicc. Nem véletlen adnak el sokszorta annyi 1060-at, hiába jó egy termék, ha nem lehet kapni...
-
Motyi
senior tag
válasz korcsi #21360 üzenetére
Igen, tehát továbbra is ott tartunk, hogy egy másfél hónapja megjelent kártyából customot nem lehet kapni csak több hetes rendelési idővel, a gyáriból meg hetente van pár darab, sőt egy helyen már volt 10 is. Váóóóó, ez csúcs!
(#21364) korcsi "akkor az árlistákban szereplő referencia tíz darabokat biztos visszaküldték a gyártónak..." --> Reagáltam a fantáziálgatásodra, hogy több 10 darabok vannak az árlistákon. Jó vicc volt.
[ Szerkesztve ]
-
Motyi
senior tag
válasz killer095 #21470 üzenetére
A 480-hoz képest még a 1080 is az jelenleg
(#21473) killer095 Én sajnálom, mert emiatt kell 1200 USD-s kártyát venni ha 4K-ban akarok kompromisszum mentesen játszani.Ugyan ez van CPU fronton is, ha kell a craft akkor az AMD a nyomába sem érhet az Intelnek. Ezért van 1700 USD-s csúcs Intel a piacon....Én jobban örülnék fele ilyen áraknak egy kiegyenlített versenyben.
[ Szerkesztve ]
-
Motyi
senior tag
válasz Firestormhun #21647 üzenetére
Hehe, hát ez alapján továbbra is az látszik, hogy a csúcs NV-k körbehugyozzák, legyalázzák és megbecstelenítik az AMD top kariját.Túlzás nélkül.
-
Motyi
senior tag
válasz Zeratul #21744 üzenetére
Ezt meg honnan veszed (egy haverod látott olyat aki hallott róla)? Az egyik gépembe van egy Asus Strix 2114/9600-on megy a legdurvább terhelés mellett is, 60 fokos GPU hőmérséklet mellett 0 throttlingal. És ez a 1060-as kártyáknál nem white raven kategória, a 2100-at +/- 50 MHz simán viszik stabilan. Az meg, hogy a 9xx sorozat hogy működött az nem mérvadó a 10xx sorozat szempontjából.
(#21747) Laja333 Ez az AMD problémája, szinte borítékolható, hogy mikorra lesz (jövő év eleje?) annak már a Volta ellen kell bizonyítania és sanszos, hogy az bukta lesz. (hozzáteszem, hogy sajnos, mert ezt a mi pénztárcánk bánja majd)
[ Szerkesztve ]
-
Motyi
senior tag
válasz Venyera7 #21757 üzenetére
"1060ról nincs sok infó, nem nagyon veszik"
Vicces fiú vagy. Korábban itt is volt egy nagy külföldi online áruház eladási statisztikája amiből kiderült, hogy az nV még a 1080-ból is sokkal többet ad el mint az AMD a 480-ból. Az amazonon a top 20-ban nincs AMD kártya, viszont tobzódnak a 10xx széria tagjai.
Persze tudjuk, azok a csúnya bányászok ott állnak a gyárak futószalagjai mellett és onnan hordják a kártyákat talicskával, emiatt nem jut a boltokba AMD kari.[ Szerkesztve ]
-
Motyi
senior tag
A 1060-on amúgy sem lenne funkciója hűtés szempontjából (a kártyák halkak és hűvösek, nincs mit hűteni a hátoldalon egy 60 fokos kártyán...), azt a funkciót pedig műanyagként is betölti, hogy védi a hátlapon lévő alkatrészeket a tapizástól és a sérüléstől.
De ha valakinek ez fontos szempont, akkor vehet pl. STRIX-et vagy Gaming-et, azokban van anyag bőven. Bár nem értem miért is lepődik meg valaki, ha egy adott széria legolcsóbb, fapados kártyáját megvéve nem fém hátlapot talál.... -
Motyi
senior tag
válasz Yutani #22509 üzenetére
A PH nickem leírását követően meg sem kérdezem, hogy miért nem olvastál utána.
De viccet félretéve, hidd el semmi hátrányod ennél a kártyánál abból, hogy nem fém a hátlap. Ha most kéne vennem, akkor simán venném a Tiéd a Strixem helyett, pedig annak a hűtése 2 kártyára is elég, de full felesleges és nem ér 30K-t.(#22501) Pug Igen, totál Gb rajongó vagyok, igaz egy cuccom sincs tőlük, de foggal körömmel védem a márkát. Vagy csak tisztában vagyok vele, hogy ezeknél a kártyáknál ahol NEM érintkezik a hátoldallal a panel, mivel csak dísz és esetleg fizikai behatás elleni védelmet tölt be totál mindegy, hogy műanyag vagy fém.Amúgy meg ez a kártya a 1060 széria alsó szegmense (ezért 90k és nem 110-120k az ára), olyan emiatt csodálkozni, mint egy Dacia-nál bőr ülésekre és fa kormányra számítani
[ Szerkesztve ]
-
Motyi
senior tag
válasz wjbhbdux #31977 üzenetére
Na igen, a Vegának esélye sincs, nem egy játékban 2x gyorsabb a Volta a Vegához képest. Ha kiadják a "gamer" verziót a felesleges sallangok nélkül, magasabb órajelekkel (+ a custom verziók feltehetőleg +10% -al gyorsabbak is lesznek mint az FE ) és lesz játékokra optimalizált driver... A Vega 64-et árulhatják 100k-ért. Ennyit a versenyről, jöhetnek a még brutálisabb árak. Én úgy 350k-t várok a custom Ti verziókra, de biztos hogy becuppantok egyet a gépembe.
-
Motyi
senior tag
válasz Kolbi_30 #31994 üzenetére
Ebben igazad van, ez nem vérlázító. De amikor megjelenik a 3000 USD-s kártyából elkészített gamer verzió ami 700-900 USD lesz és sokkal sokkal gyorsabb mint a csúcs Vega(50-100% között) ami inkább 600+ USD és nem is kapható nagyon, akkor az már elég ciki lesz. Főleg, hogy ekkora teljesítmény mellett a középkategóriás kártyájuk is szépen alázhatja a Vegát mondjuk 400 USD körül.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- OpenWRT topic
- OLED TV topic
- Suzuki topik
- Amazon: nem a kötelező az irodai munkával akarják kirúgni az embereket
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Linux kezdőknek
- Lexus, Toyota topik
- Robotporszívók
- További aktív témák...
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- MSI AMD Radeon RX 6600 XT MECH 2 8GB OC használt videokártya garanciával!
- nVidia Quadro RTX A4000 16Gb GDDR6 256bit
- PALIT RTX 4080 16GB GDDR6X JetStream- Új, 2 év garancia - Eladó!
- Inno3D iChill RTX 3070 X3 8GB használt videokártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest