Új hozzászólás Aktív témák

  • Alogonomus

    őstag

    válasz PuMbA #59939 üzenetére

    Az AMD az Intelt tekinti ellenfelének, nem az Nvidiat. Az Intellel pedig a HPC szektorban versenyez az AMD, így arra a szegmensre koncentrálja igazán az erőforrásait.

    Az Nvidia akkor szállt ki (maradt ki) a másik kettő versenyéből, amikor bedőlt az ARM üzlet. Azzal az Nvidia lényegében elbukta az esélyét a teljes portfólió létrehozásának, és azóta az Nvidia bemutatóinak a fókusza szinte teljesen a mesterséges intelligencia területéről szólnak. Főleg szerverekbe szánt célhardvereket és önvezető rendszerekbe szánt célhardvereket mutatnak be.
    Egyre több pletyka szól arról is, hogy a Switch 2-be is már AMD hardver lesz, mert az AMD tud komplett megoldást szállítani hozzá.
    A PS5/XBOX konzolok hatására a játékmotorok területén is az AMD termékeinek kedvező megoldások kezdenek elterjedni, ami egyúttal az Nvidia otthoni termékeit hátrányosan érinti.

    Szóval az AMD valószínűleg úgy gondolkozik az Nvidia kapcsán, mint a nyugati-tömb Oroszország kapcsán, hogy az egyre több területen hátrányba kerülő orosz gazdaság majd idővel ugyanúgy bedől, ahogy az történt a SZU esetében, viszont a valós ellenfél Peking (Intel), nem Moszkva (Nvidia).

Új hozzászólás Aktív témák