- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Milyen routert?
- Ömlik a pénz a Huawei-hez
- Windows 11
- Mikrotik routerek
- Hálózati / IP kamera
- Mesterséges intelligencia topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kerio
őstag
Abit alaplapot kell venni és akkor nem lesz gond.
-
Kerio
őstag
válasz
deathcrow42 #3135 üzenetére
Nekem Asrock X870 Riptide van, és vízhűtés nelkül sem fér a VGA alá más. Bár én max hangkártyát raknék oda, de személy szerint elégedett vagyok az ALC4082 integrált hangkártyával. Az más kérdés, hogy mostanában TV-vel használom, így HDMI-n megy a hang is.
[ Szerkesztve ]
-
Kerio
őstag
válasz
deathcrow42 #2916 üzenetére
Közben teszteltem a TestMem5-el is. EXPOII és I-el is szórja a hibákat, az első 1 percben. Auto módban nincs hiba. Csak hát, akkor 4800Mt/s van....
-
Kerio
őstag
válasz
deathcrow42 #2916 üzenetére
Akkor nem veszem ki a boxból a másik lapot.
-
Kerio
őstag
válasz
deathcrow42 #2901 üzenetére
Megpróbálom. Köszi szépen!
#2902Curtain Akkor szerencsés vagy. Igen, A2/B2. De köszi a tippet! Már arra is gondoltam, hogy az alaplappal van a gond. Az enyém KF560C30BBEK2-64
[ Szerkesztve ]
-
Kerio
őstag
válasz
deathcrow42 #2899 üzenetére
Fentebb írtam. Csak közben egyszerre nyomtuk a küldést
-
Kerio
őstag
válasz
deathcrow42 #2895 üzenetére
Közben csináltam egy próbát. Itt a két beállítás utáni eredmény. A I-el összeomlik, a II-vel nem. a tRC más, jelentsen is az bármit. De most, hogy kipróbáltam, a II-vel gyorsabban is bootol. Aztán nem off-olom tovább a témat. Bocsi mindekitől!
EXPOII:
EXPOI:[ Szerkesztve ]
-
Kerio
őstag
válasz
deathcrow42 #2895 üzenetére
Köszönöm a gyorsaságot!
De ezekkel tisztában voltam. Az ASUS BIOS-ban az EXPOI és a II is CL30-36-36-80-t ír. De mostmár ráírtam a gyártóra.[ Szerkesztve ]
-
Kerio
őstag
válasz
deathcrow42 #2891 üzenetére
A mostani: RAM Kingston FURY 64GB KIT DDR5 6000MT/s CL30 Beast Black EXPO
Az előző: RAM G.SKILL 32GB KIT DDR5 6000MHz CL30 Trident Z5 NEO RGB AMD EXPODe akárhogy keresem, többek közt ezt írják sok helyen. De akkor biztos butaság. Idézek:
"Az EXPO 1 betölti az EXPO sebességeket és az elsődleges időzítéseket. Az EXPO 2 betölti az EXPO sebességeket, elsődleges és másodlagos időzítéseket (én személy szerint ezt választanám), a Tweaked az Asus saját beállításai."
Forrás[ Szerkesztve ]
-
Kerio
őstag
válasz
Curtain #2886 üzenetére
A legfrissebb BIOS van rajta. Nekem is EXPO-s RAM van. Azért egy OCCT-t futtatnék, CPU+RAM teszttel. Nekem is csak egy játék hibázott, az is 2 óra használat után. Így használtam a gépet 2 hónapig, mert ezen kívül semmi gond nem volt vele. Aztán tegnap próbáltam az említett Benchmarkot. A Kingston előtt G.Skill RAM-om volt, akkor még 7700X-el, és azzal is kidobott a játék.
Közben megvan a link. A kommenteket érdemes olvasni: [link][ Szerkesztve ]
-
Kerio
őstag
válasz
Darth_Revan #2882 üzenetére
Szia!
Nem az EXPOII adja a RAM-ok beállításait, és az EXPOI egy Asus által beállított érték? Legalábbis Redditen ezt beszélgették. Én úgy találtam rá, hogy a Cyberpunk időközönként “letérdelt”, majd futtattam egy OCCT CPU+RAM stressz tesztet, ami 7 perc után dobott majdnem 600db hibát. Ekkor átállítottam expo1-ről auto-ra, így nem már dobta a hibát, de ugye ez lassabb. Google-ben utánanéztem, és ott dobta fel a Reddit posztot, ahol azt írták, amit fentebb írtam. Belőttem az Expo2-t és azzal simán lefutott az egy órás OCCT teszt. Persze más az alaplap (Asus TUF Gaming B650-Plus Wifi), és a RAM is (Kingston Fury 6000 CL30 Beast).[ Szerkesztve ]
-
Kerio
őstag
válasz
Maelephant #2738 üzenetére
Asus TUF GAMING B650-PLUS WIFI
Én a funkciói és a hűtése alapján választottam az alaplapot. De szerintem így is érdemes választani, mert igazából bármelyik AM5-el “elketyeg”. RAM pedig nálam Kingston FURY 64GB KIT DDR5 6000MT/s CL30 Beast Black EXPO van… De neked 48GB kell…[ Szerkesztve ]
-
Kerio
őstag
Szépen lementek a “viszonteladói” árak is a Hardverapron.
-
Kerio
őstag
válasz
GeneraL_XTX #2688 üzenetére
Most pedig azt írja, hogy holnap 9 óráig érkezik a boxba
-
Kerio
őstag
Csökkent a 9800X3D ára az Alzánál, 255390Ft-ért adják.
[ Szerkesztve ]
-
Kerio
őstag
válasz
GeneraL_XTX #2688 üzenetére
Na, de legalább megérkezett.
Nem baj, türelmesen várom -
Kerio
őstag
Én csak ígéretet kaptam ma.... December 22.-i rendelésemet január 28.-ra ígérte az Alza. Nem fizettem előre.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gaming notebook topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- BIOS frissítés
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- MIUI / HyperOS topik
- Path of Exile (ARPG)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest