Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- Nem nő a Facebook: csökken az aktív felhasználók száma, de pörög a metaverzum
- Facebook és Messenger
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- macOS PC-re
- Milyen routert?
- Windows 10
- Milyen switch-et vegyek?
- Total Commander
-
IT café
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Comic
aktív tag
válasz flanki #42258 üzenetére
Ami szerintem a legjobban hangzik benne, hogy a paszta, ami lekerült a helyéről, nem volt egy hónapja fenn, így nem annak újrakenése okozta ezt a visszaesést.
2-3 tesztet is csináltam a nap folyamán. Backplate fel, teszt, backplate le, újabb teszt.
Mostanra egyértelműen kijelenthetem, hogy a backplate többet árt, mint használ, sőt, többet árt, mint amennyire jól néz ki. A nyák és a lemez között kb. 3-4 mm-es rés van. Nincs olyan alkatrész a nyákon, ami hozzáérne, sem pasztán át, sem thermalpadon át, sem sehogyan.
Viszont az a 3-4 mm légrés elég jól szigetel, hogy az összes termelt hő a hűtő felé tudjon csak elmenni, így csökkentve a ház szellőzéséből fakadó hűtőteljesítményt. Miután leveszem, a ház elejében lévő ventik egyike egyenest a vga-ra fúj friss levegőt, ami a házam kialakításából fakadóan többnyire felette tud utat találni magának. Véleményem szerint ez okozza a hőveszteséget a VGA-n.
Szóval egy szó, mint száz! Le a backplattel! -
Comic
aktív tag
válasz flanki #42239 üzenetére
Van fejlemény.
Megjöttek az új ventik a hűtőre. (Az egyiknek elég beteg hangja volt, így a leváltása mellett döntöttem)
Átszereléskor újra lett pasztázva és a backplate-et is elhagytam róla.
Eredmény: -15°C átlagaban.
75-80°C-ról leesett a hőfok, alulfeszelés nélkül is 60-65-re. A paszta ugyan az, mint korábban is és csak a szétszerelés miatt kentem újra.
Viszont az én következtetésem az, hogy sem a nyákkal, sem semmilyen hűtendő elemmel nem érintkező hátlap szép ugyan, de többet árt, mint használ. Így a ház szellőzése direktben tudja hűteni a nyák felőli oldalt. XFX és HIS kártyáknál legalábbis érdemes kipróbálni. -
Comic
aktív tag
válasz chakany #42230 üzenetére
Szia!
Nekem is XFX Radeon RX570-em van. A 4 Gb-os Black Edition változat.
Nálam is 7.0Ghz-et ír, ami ugye effektív, viszont a Radeon szoftver 1750-et dob, ami ugye 4-el szorozva 7000Mhz, így stimmel is.
Nincs valakinek esetleg egy gyári bios-a az enyémre?
Konkrét típus: [XFX oldal]
Itt hw-n jutottam hozzá és én nagyon sokallom azt a 70-80°C-t amin pörög WOT alatt. Tudom, hogy nyár van, de na... (Ja és mindezt 1000mV-ra alulfeszelve)
Ha felpörgetem a ventiket 80-100%-ra, akkor is csak ~65°C köré képes hűlni.
Ez mennyire reális? -
Comic
aktív tag
Nincs! Legalábbis FullHD(1920*1080) - Ultra - 60Hz/fps. (Ryzen 5 1600af + Xfx RX570 Black Edition OC 4Gb DDR5 + 16 Gb DDR4 3000Mhz + a játék SSD-ről fut)
Vannak a forumozók véleményei (erősen kétlem a tepeasztalatot, mert fals dolgokat állítanak).
Aki pedig nem hiszi, az meggyőződhet a maga szemével Twich stream-ben, hogy vertikális szinkronizációt bekapcsolva, RTSS-ben 60 fpos-re lockolva soha sincs 60 alatt az 1 és a 0.1% sem. (Privátban bárki élhet a linkkéréssel, de ez nem reklám topic)
60Hz feletti monitorról nincs tapasztalatom, de elképelhetőnek tartom, hogy befolyásoló tényező lehet a több RAM.[ Szerkesztve ]
-
Comic
aktív tag
Sziasztok!
SOS bajba kerültem.
Adott egy XFX Radeon RX 570 RS Black Edition 4GDDR5 nevezetű kártyám, aminek elszállt az egyik ventije. (Szó szerint kiesett a venti felső darabja)
Kb 1.5 hónap mire csere ventit tudnék kézhez venni ali-ról.
Volna valami tippetek a probléma orvoslására?
Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 13. nap: SIFU
- Szó szerint táptitán az FSP legfrissebb üdvöskéje
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vicces képek
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest