Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz DeathAdder #39270 üzenetére
A leírtak alapján igaza van, a kikapcsolt monitort nehéz a beállított felbontásán használni.
Kérdés, mit kellene beállítani, nálam nem zavarja, ha kikapcsolom hosszabb időre. Talán a DDCI-vel lehet összefüggésben, de nem biztos. Illetve kikapcsolod vagy áramtalanítod a monitort? Lehet, ha csak kikapcsolod már jó lesz.
-
nrg_52
addikt
válasz DeathAdder #39270 üzenetére
DDU + driver reinstall volt mar?
Ma próbáltam jobb ember lenni, de a világ nem hagyja.
-
HSM
félisten
válasz DeathAdder #31390 üzenetére
Jól látod a helyzetet.
Lásd pl. ezt a mérésem régebbről: [link].
Ott figyel a "valós" 4 mag/8 szál mérés, azt hinnéd, óh, ez csak 62% terhelés a CPU-nak nincs itt semmi limit kéremszépen, de ha adsz neki még két magot máris felszalad 36FPS-ről 43-ra.Illetve a GPU-használat % mérő is egy elég furán működő valami, bár még mindig az a legjobb jelző. Ami még érdekes, sok játék úgy van optimalizálva, hogy ne használja a HT-t, pl. BF1 nálam 4 worker szállal dolgozik, ezenkívül van a játék fő szála, és az egyebek elfoglalják a hatodik magot is, így mindennel együtt a gyakorlatban maximum 55%-ot tudok látni a CPU-használaton, és akkor már csutkamaxon megy a CPU.
A HT ezért is duplán becsapós, mert ha 6 szálon teljesen kihasználod a CPU-t csak 50%-nak mutatja, miközben valójában ilyenkor már inkább a 77% felé közelít a CPU kihasználtsága, hiszen a HT max 30% körüli extra teljesítményt tud adni, a feladatkezelő meg szépen egyenértékű magoknak számolja a HT-s szálakat is.
Ha már itt tartunk, ezért is tartom gázosnak a négymagos CPU-kat komolyabb játékok alá, egy mag elrepül a fő szálnak, a maradékból mondjuk 2-t csontig terhelhetsz, és nem árt, ha még egy marad a sürgősebb egyéb feladatoknak, drivernek, OS-nek. Nem túl rózsás elosztás... 6 magra sokkal szebben le lehet osztani 1 fő, 4 dolgozó és 1 tartalék szál.
A 9700k az egyik legjobb kapható proci szvsz játékra, durván erős egy szálon és több szálon is, és mentes a Ryzen-ek késleltetési/CCX-es tökéletlenségétől is, ami játékban igencsak számít. Simán lehetett a 2700X limites egy 2080Ti mellett, ami még egy 4,7Ghz-es 8700K-n is tud CPU limitbe futni, lásd DigitalFoundry tesztek.... Késleltetésre kevésbé érzékeny feladatokban persze általában gyorsabb lehet a 9700K-nál is a 2700X az SMT jóvoltából, de a játékok általában nem profitálnak az SMT/HT-ból, és rendkívül érzékenyek a késleltetésre, ami megint nem tökéletes a 2700X-en a CCX-ek közötti kommunikáció relatív magas késleltetése miatt.
[ Szerkesztve ]
-
Televan74
nagyúr
válasz DeathAdder #31263 üzenetére
Witcher3 -nál AMD -s beállítások,Tesztellációs üzemmód : Alkalmazás beállítások felülírása, Maximális tesztellációs szin: 64x -ről 16x -ra állítása sokat jelent. Ezt még ABU ajánlotta régen.
AC -be még Vega56 -tal is vannak néha akadások.
Mindenbe beleugatok!!!
-
HSM
félisten
válasz DeathAdder #31255 üzenetére
Melyik címek?
Én legutóbb BF1-ben éppen arra csodálkoztam rá, hogy lehet ilyen brutális sima a futás...[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz DeathAdder #31255 üzenetére
Biztos te vagy a béna, ezen a forumon nincs olyan, hogy az AMD xar lenne
-
őstag
válasz DeathAdder #31109 üzenetére
Az nem tudom mi az a "húzza magát" a kép. freesync default bekapcsolva a monitorban és a driverben. Ha bekapcsolom a vsyncet a játékban, akkor 75hz alatt mozgolódik az fps (75Hz-es a monitor) képtörés nélkül. Ha kikapcsolom a VSYNC-et játékon belül, akkor oldalazó mozgásnál törik a kép - asszem ez a tearing effekt. Ha lekapcsolom a freesyncet és a vsyncet, akkor szintén törik a kép, viszont nyilván 75FPS fölé tud mászni. Nálam ez a tapasztalat HDMI csatlakozón keresztül.
-
bozont
veterán
válasz DeathAdder #31109 üzenetére
Nálam a monitor OSD-je mutatja a felbontást és a képfrissítést is. Ha meg a FS akkor akkor ugrál a képfrissítês az fps-nek megfelelően.
-
TIT
veterán
válasz DeathAdder #31071 üzenetére
Detto
-
->Raizen<-
veterán
válasz DeathAdder #31006 üzenetére
Prime 95 blend az jó stabilitásra. Linx meg már akkora terhelést ad a procira hogy ha azon is megfelel gyakorlatilag máshova is. főleg avx 2-vel. Furmark ellen meg hardveresen védekezik a kártya nem jó tesztre. Unigine valley jó fürkészni a képhibákat de azokra az értékekre még rá kell pakolni a minimum feszhez hogy a 3dmark teszteken is átmenjen a gép. Az evil within 2 is jól terhel nagyon meg a need for speed payback is.
[ Szerkesztve ]
-
->Raizen<-
veterán
válasz DeathAdder #31004 üzenetére
Nekem az új teszt metódusom megváltozott. Van a 3dmark amin belül van a firestrike stb teszt. Na ha az összes loop teszt lefut az adott órajelen, akkor stabilnak mondható a kártya. 20 ismétlődő elég. Stabilnak hitt fesz értékekre olyan szépen kaptam a merevre fagyást firestrike extreme-ben pl hogy öröm volt nézni.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz DeathAdder #30997 üzenetére
Nem, de értelmesebben. AUTO-n nálam pl. 1411Mhz-en bevágja magát 1,2V-ra, ami elég sok. Nem tudom, pontosan mennyi kellene neki, de 1430Mhz-en még biztosan tökéletes 1,15V-on, annyin szoktam vele OC tesztelni.
Állapot... [link]
(#30998) tooolz: Elég sokat írtam már róla, hogyan érdemes szerintem ezeket tuningolni Arról, hogy nem használod a keresőt már nem én tehetek.
(#31000) Kiskutya: Mondjuk a gyártótól?
[ Szerkesztve ]
-
->Raizen<-
veterán
válasz DeathAdder #30987 üzenetére
Nem tudod megsutni a kartyat beepitett hovedelem lekapcsolja az egesz geped is ha ugy van.
-
Bodz
nagyúr
válasz DeathAdder #30966 üzenetére
Ezért gondoltam, hogy majd a Wattman rendet tesz, vissza gyári értékekre, aztán öröm. Amúgy szerintem egész nyugodtan használhatod az Afterburnert a jövőben, azt legalább fejlesztgetik. Bár az újabb (2019-es) driverekkel még ott sem százas a venti téma.
A led beállítást a kártyára menti egyébként.[ Szerkesztve ]
-
Mizol29
senior tag
válasz DeathAdder #30966 üzenetére
Trixx-nél nálam is volt ilyen, hogy megjegyezte a ventiprofilt hiába töröltem le. Lehet valami konfigurációs fájl visszamarad amit nem képes törölni
-
Bodz
nagyúr
válasz DeathAdder #30960 üzenetére
Wattman? Nyomsz egy visszaállítást, akkor gyári értékek lesznek. Gondolom én, de lehet rosszul.
-
DeathAdder
veterán
válasz DeathAdder #30960 üzenetére
össze vissza irkál... most is gyári profilon a current fan speed szerinte 17%, miközben 42 fokos a kártya, és 53 fok körül kapcsol csak be...
-
HSM
félisten
válasz DeathAdder #30925 üzenetére
Igen. Nekem is még az OC i7 920 melletti talán HD4850 volt a kezdet, aztán már -magos Xeon, meg Rx580 8GB.... Ez egy nagyon jó platform volt, az biztos.
(#30928) syberia: Egy tartós, minőségi kondezátort 5-15 000 órára specifikálnak 105 fokon. Ami viszont kb. 10 fokonként duplázódik, ha hűvösebb körülmények között járatod. Ezért is fontos a jó hűtés és igényesen megépített kártya. Tehát 60 fokos hőfokon akár el is érhető 10 év magassága, akár 24/7 üzemben is.
-
syberia
veterán
válasz DeathAdder #30645 üzenetére
TROLL ON: RTX mellé Space Invaders & Pacman, RX mellé pedig Tetris & Falbontó klón jár mostantól? Remélem a sajátom nem tartogat ilyen kiegészítőt, nem szeretném falhoz vágni.
https://howbad.info/
-
TIT
veterán
A logonál?
Nekem is undorító,azt hittem a kari szart be,főleg,hogy elöször a win be se jött mert restartolt a gép.
Kapcsold ki a logot,aztán nézheted a szaladgáló számokat+betüket.Chosen: Az a 480-nál volt,most a Nitro+.
[ Szerkesztve ]
-
gidalight
tag
Nem UEFI kompatibilis az alaplap.
-
dugo_
veterán
válasz DeathAdder #30574 üzenetére
A Crimson nevében is benne van, hogy másfél éves cucc, azt nem lenne sok értelme feltenni.
18.12.1, 18.12.2, 18.12.3, 19.1.1 közül ízlés szerint amit gondolsz. .3-ban (és talán a .2-ben is) el van rontva a Wattman-es félpasszív üzemmód, az 1.1 pedig a Trixx-szel akad elvileg. A 18.12.1 egyelőre elég safe bet.
Nekem jó a 12.3, mert amúgy sem bírja el a kártya a félpasszívot a szellőzés nélkül házban. OC, UV mehet az AMD Settings Global Wattman füléről, nem kell hozzá AB. Venti vezérlésre meg jó a Trixx, csak másba ne nyúlj abban bele. De keresővel sok infó feljön még.
Képmentéshez ott van a szoftverben a ReLive, csak be kell pipálni telepítéskor.
-
syberia
veterán
-
kaszas19
senior tag
válasz DeathAdder #30465 üzenetére
Itt a legajánlottabb az 580 nitro+ 8gb verzió.
Nekem egy asus rog trix rx570 4gb oc kártyám van, amivel full hd-ben játszom.
Eddig még nem futottam bele hogy kevés lenne a vram.
Most vettem meg a forza horizon 4-et és ultrán átlag 70fps van.[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz DeathAdder #30465 üzenetére
Nitroval én maximálisan elégedett vagyok. Hűvős, csendes. Pulse értelmetlen mellette. Nem akarom rugdosni az XFX-et, de ismerőseim, barátaim körében 6-ból 6 megdöglött max pár hónap alatt, a hetedik meg forró, mint állat és egyszerűen nem használ semmi.
Szerintem extrém esetektől eltekintve vidáman el lehet lenni a 4 gigással is.
[ Szerkesztve ]
-
DeathAdder
veterán
válasz DeathAdder #30445 üzenetére
Erre valaki? (#30445)
tanácstalan vagyok melyik kellene ¯\_(ツ)_/¯
xr 580-ból van választék:
xfx 4gb
Sapphire pulse 4GB
Sapphire NITRO+ 4GB
Asus 8 gb
Powercolor 4GbKell fullhd-re 4gb-nál nagyobb? van amelyik hardveresen jobban össze van rakva mint a másik? vagy szimpátia alapján vegyem azt amelyik jobban tetszik?
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- BONTATLAN! ASUS ProArt GeForce RTX 4070 OC 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- ASUS ROG STRIX Geforce RTX 3080 Ti OC 12GB GDDR6X 384bit
- AKCIÓ! Sapphire NITRO+ RX 5700 XT 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- GIGABYTE Nvidia Geforce GTX 1080 TI Aorus
- MSI GEFORCE GTX 1080 TI GAMING X videókártya eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest