Hirdetés
-
IT café
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csorosz
aktív tag
Ki fogom játszani a legjobb beállításokat, csak most perpill nem nagyon van időm.
Az tuti, hogy Prime stabil 4300mhz-en 1670mhz rammal duálban.
Ez már ment 2 órán át. És semmi gáz nem volt.
A mostani ddr1920 és 4400mhz valahol sok neki, mert randomba kékhalálozik, de szerintem stabilizálható, sőt, valószinü megy még feljebb is. Ami, tudom, szinte hihetetlen egy 14k-s laptól. Ezért is írok róla annyit ide. -
Csorosz
aktív tag
Akkor olvasd el még egyszer a kérdést.
Mert a lényeg szerintem ott van, csak tömören.
Megy dulaban 1600-on, CR1 turn-el, sőt 1670-en is 9-9-9-25 késleltetésekkel.
Ekkor a legjobb a sebesség egyébként.Ha felrakom a biosban 1866-ra, akkor azonnal eltünteti a 2-es és 4-es slotba rakott ramokat.
Csak az 1-est és a 3-ast látja, single üzemmódban. Ott viszont szépen megy 1866-on, támogatás ide-oda.[ Északi híd: AMD K15 IMC ]
Északi híd tulajdonságai:
Északi híd AMD K15 IMC
Támogatott memóriatípusok DDR3-800, DDR3-1066, DDR3-1333, DDR3-1600, DDR3-1866 SDRAM
Revízió 00
Gyártási technológia 32 nm
Probe Filter Támogatva, LetiltvaMemóriavezérlő:
Típus Dual Channel (128 bit)
Aktív üzemmód Single Channel (64 bit)Memória időzítések:
CAS Latency (CL) 9T
RAS To CAS Delay (tRCD) 10T
RAS Precharge (tRP) 9T
RAS Active Time (tRAS) 25T
Row Cycle Time (tRC) 35T
Command Rate (CR) 1T
RAS To RAS Delay (tRRD) 6T
Write Recovery Time (tWR) 14T
Write To Read Delay (tWTR) 7T
Read To Precharge Delay (tRTP) 7T
Four Activate Window Delay (tFAW) 30T
Write CAS Latency (tWCL) 9T
Refresh Period (tREF) 7.8 us
DRAM Drive Strength 1.25x
DRAM Data Drive Strength 1.25x
Clock Drive Strength 1.25x
CKE Drive Strength 2.0x
Idle Cycle Limit 16Hibajavítás:
ECC Támogatva, Letiltva
ChipKill ECC Támogatva, Letiltva
RAID Nincs támogatva
DRAM Scrub Rate Letiltva
L3 Cache Scrub Rate LetiltvaMemória foglalatok:
1. DRAM foglalat 4 GB (DDR3-1333 DDR3 SDRAM)
2. DRAM foglalat 4 GB (DDR3-1333 DDR3 SDRAM)Szóval igen, az apróbetűs rész. 8)
A legizgalmasabb, hogy a giga 990fx UD3-am nem tette meg azt a szivességet, hogy 1866-on elinduljon, még egy rammal sem...
Ezért nem értettem a dolgokat, de mostmár minden tiszta.(THX Vizion!)
-
-
qpec
csendes tag
Tudnál picit érthetőbben fogalmazni mert ezt nem értem. Az a lényeg hogy be nyomtam hogy 4 magot használjon most. 4 magot lát a cpu-z progi. De ha pl nekem 4 magnál többet kéne hogy használjon a gép akkor magától bekapcsol a többi?? Vagy be kell állítanom valamit hogy be kapcsoljanak ha úgy van.
Ugyan ez a kérdés a 'one core per unit" módra is. ha azt használom akkor használja attól a további 4 magot vagy csak azt a 4-et amit lát. Ez lenne itt leginkább a kérdés. -
MiklosSaS
nagyúr
Milyen rendesek vagytok hogy gondoltok ram ..... elfogadom a sempront is meg a k6-ot is. Esetleg ha volna valakinek egy FX-8350 es nincs mire hasznalja, na meg persze egy hasznalhato asus am3+ felsokategorias alaplapja (ROG vagy Sabertooth) szivesen segitek hogy megvaljatok tole. Hogy bebizonyitsam mennyire rendes vagyok, meg a posta felet is en fizetnem.
A jelszavam: mindent a TI erdeketekben ! -
DeadMeat
nagyúr
A kép alapján az első ram beállítás az 1T/2T na innen lefele ami neked lényeg lesz 2-5 ig. Ezek értékeit növeled, ha csak órajelet emelsz.9->10 ect.
DFI az egy kifejezetten tuning alaplap, tuningolók által tuningolóknak fejlesztve.Hogy finom legyek és nőies, összefostam magam a biosa láttán.Ebben a gigában sincs kevés állítási lehetőség, de a dfi-kben -
-
-
-
Malibutomi
nagyúr
Nincs mit, csak olyan kevésnek tűnt 4,4-en az az 53 fok, aztán felrémlett hogy én is agyaltam ezen rendesen.
De amúgy sztem az a 75 sem rossz ennyire húzva.
Na hogy melyik mi azt fogalmam sincs. Gondolm valamelyik az alaplapi chipcet lehet, de én is csak találgatok. Amúgy azt mondják úgy lehet még megnézni melyik a proci, hogy ráindítod mondjuk a prime-ot, és amelyik hirtelen megugrik az lesz az.
-
-
Malibutomi
nagyúr
Nem akarom elrontani az örömöd, de sztem az AIDA rossz sensort mér ezeken.
Futottunk már pár kört ebben a témában itt. Megnézbéd HWmonitorral? Merthogy ott az AIDA a TMPIN1-et veszi cpu hőfoknak, de minden más program a TMPIN2-t.
Ezekre gondolok:(Jobb klikk - view image)
Persze lehet én tévedek. De valahogy az AMD és a Giga saját programjának jobban hiszek.
-
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
A hoax része, hogy a képen ez kettő összegabalyodva.
Valami olyan szöveg járt mellé, hogy megcsíp és reggelre meghalsz.Bah, mi ez a játék, majd ha egy igazit tartasz és ekkorát, gyere vissza. Viszlát! (Gyúrós topik sztájl
)
@Yeffy DJ:
Ezt bóknak vettem.Amúgy meg válaszoljál má' ViZionnak, nem látod, hogy rád vár?
-
Yeffy
veterán
aszittem nem'
gyiku: nyilván nem a legnagyobb, de attól még szép darab. de ha fegyverkereskedő vagy, akkor elnézést...
BomiBoogie: nem, azt nem is néztem, h hol van. tényleg lehet, h békefenntartó..
wáááááá... ki lehet kergetni a világból ezekkel a retkekkel... köcsög (mérges)pókok, fujj...és milyen régen regelt...
-
Giii
senior tag
Fx 6300-as proci megy bele.Sajnos a keret nem engedte.Ha jobb lapot szerettem volna,akkor viszont a kártyából kelett volna engednem.7850 2Gb helyett talán belefért volna csak 1Gb-ás kiszerelésben.De hosszútávra inkább 2 Gb.GCN miatt AMD.A 6300-as 3,5-ön pörög alapon ezta turbo core felviheti 4-4,1-re is.Gondolom a 4+1-es VRM elbírja.Tuning nem kell havernak.(azt sem tudja mi az)
-
FeRRaR1
őstag
Nem gondolom, ha nem teszteltem, de az nem ma volt, mivel lassan egy éve Full HD-n vagyok, előtte pedig 1680x1050 volt 5 évig, előtte volt 1280x1024
Akkori játékokkal, az akkori gépemen erre jutottam, hogy előbb lesz a VGA szűk mint a CPU.
De ezek ha jól emlékszem még X1650 Pro és X1950 Prok voltak.
De az DX9 és Win XP volt...
Ha te ezt tapasztaltad, akkor bizonyára úgy van -
Stepo
aktív tag
-
-
Ricsiii1992
tag
Várjatok, valami nem jó, bios szerint 1,375V-ot adtam neki ami AIDA szerint 1,28V, de lehet hogy az AIDA félremér.
Megnéztem bios szerinti alapfeszen, 1,2875V-on (ami AIDA 1,216V) itt már csak 222W, az már kicsit barátibb.
Valahol itt lehet az igazság, mert a régi lappal is 220W körül mértem.
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- OLED TV topic
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Politika
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AliExpress tapasztalatok
- iPhone topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- French press gyűjteményem felszámolom :) A kettő együtt 2999 Ft
- Xiaomi Redmi 9 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest