Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
A Chia az új zöld kripto valuta, ahol a blokklánc technológia a nagy energiafogyasztású, egymással versengő számítások (Proofs of Work) helyett konszenzusos, tárterület (Proofs of Space and Time) foglaláson alapul. Akit bővebben érdekel a Chia weboldlán tájékozódhat: [chia.net]a aki csak pénzt akar keresni, lapozhat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovsol
titán
válasz MasterDeeJay #4978 üzenetére
Sokan azt hiszik amit a gyártó megad TBW érték ott vége a dalnak, de annak többszörösét elviseli valójában.
Nekem mondjuk elég lájtosan áll még a 840PRO. 1262nap működési idő, 245TB írás mellé
HD Sentinel meg csak azt nézi, hogy a gyártó mit írt bele mennyi a TBW, és ahhoz képes hol áll. Amikor azt eléri 0% -t ír, de még akár évekig működhet utána.May the Force be with you!
-
kovsol
titán
Gép restart után a corepool app nem akar menni. Could not connect to farmer. Retrying...
Sőt a chia gui a plot és a farming fül alatt csak karikázik(tölt be), nem mutat semmit.
Remélem nem lesz az, hogy a régi plotok már nem lesznek majd jók.May the Force be with you!
-
kovsol
titán
válasz mgTerminator #4211 üzenetére
Nekem 20 napot írt mikor elindítottam, és két nap után pottyant. Tudom ez nem boldogít téged. Csak a random faktort akartam szemléltetni.
May the Force be with you!
-
kovsol
titán
hpoolban a minimum kiutalási limitet csökkentették.
The minimum amount of withdraw is 0.05 XCHAzt valaki meg tudja nekem mondani, hogy a walletemben tárolt coinról hogy lehet biztonsági mentést csinálni? Vagy az nem a gépen egy file-ban van tárolva?
-
kovsol
titán
válasz Zoli1977 #4106 üzenetére
"Mennyi terület fogyott belőle? Ezt nem értem. "
Az SSD nem úgy használódik el, hogy na most megy, és a következő TB írás után halott, hanem idővel mikor már túl sokszor voltak bizonyos szektorok írva azokat nem használja tovább. Ilyenkor elkezd csökkenni a használható terület.
Ha egyik pillanatról a másikra adja meg magát akkor a vezérlő, vagy egyéb elektronika pukkant el rajta.[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
-
kovsol
titán
Most nézegettem a discordot, és ott beszéltek olyanról, hogy a plotokat lehet checkolni, hogy mennyire jó a minőségük, mennyire esélyesek a győzelemre.
Mi ez? Tudtok erről valamit?May the Force be with you!
-
kovsol
titán
válasz szabadoslac #3529 üzenetére
Nem csökkent az SSD tárhelyed mérete? Lehet túlságosan el van már használva?
-
kovsol
titán
válasz mgTerminator #3454 üzenetére
www.okex.com is kereskedik CHIA-val, meg egyéb más kriptó valutákkal is.
Youtube-on, meg neten magyar nyelvű segédanyag is van okexhez egyébként.May the Force be with you!
-
kovsol
titán
válasz mgTerminator #3411 üzenetére
Nem úgy volt ezek a nem hivatalos poolok lerakják az egészet, és szét van dobva? A 0.25 majd a hivatalosnal van.
-
kovsol
titán
válasz mgTerminator #3241 üzenetére
Ha a swar managert használod, akkor az a sorok számából adja meg, hogy hány %-on jársz, és a 64-es bucket mellett fele sort ír ugye, így valójában előrébb van a progress, mint írja.
-
kovsol
titán
https://www.chiaexplorer.com/charts/netspace
Ezen az oldalon rengeteg féle chiaval kapcsolatos kimutatást találsz.May the Force be with you!
-
kovsol
titán
https://hpoolchiacalculator.com/
Pool Income Growth részre szépen be kell állítani.
Average pool income growth: -5.74% dailyAlja fele van egy Historical Chart is amin látszik hogy változott.
Napi 5-6% csökkenés van azonos plot méret mellett, ez nem csalás, hanem nő a hálózat, azonos mennyiséggel egyre kisebb az esély a győzelemre.
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
válasz szazbolha #3003 üzenetére
A minerben plot listánál van egy olyan rész, hogy "Upload time". Amíg az nincs meg nem jelenik meg a weblapon a plot, meg nem is számolja a bevételt. Nálam ez több órát is igénybe vesz egy leállás után. Persze az online minernél mutatja a rendes méretet, de az nem számít.
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
válasz szabadoslac #2679 üzenetére
Akkor lehet pontosabban kellene kérdezni. Eleve azonos csatoló interfésszel rendelkező SSD-k közt is hatalmas eltérés lehet.
-
kovsol
titán
válasz szabadoslac #2677 üzenetére
Tessék ez egy SATA SSD vel, ha csak egy fut rajta. Ha viszont egyszerre több plotot csinál egy meghajtón, ott jelentős egy gyors NVME SSD előnye.
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
válasz oZone762 #2632 üzenetére
Alaplap biostól függ, hogy milyen támogatás van benne.
Nekem is 2700X van X570 lapban, amikor megvettem még az 1x00 szériát is támogatta akár. Ahogy kijött az ötös széria kivették a régi procik támogatását, és már csak 2-3-5 szériát támogatja a lapom.
Ezt a processzort már 1,5 éve használom és volt 50e Ft akkor újonnan.May the Force be with you!
-
kovsol
titán
válasz eldiablo #2620 üzenetére
Tesztek alapján első fázisban számít a multicore teljesítmény, a többiben meg inkább az egy szállas teljesítmény. Mondjuk a Ryzen procik főleg a 3 és 5-ös széria ebben se marad el már.
Na meg itt nem ég és föld eltérésről beszélünk, hanem pár százalék.[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
-
kovsol
titán
-
kovsol
titán
válasz blood55 #2140 üzenetére
Szia,
weblapon nézed meg az online miner résznél látod-e a géped online, és írja-e a méretet.
Az Online plot fül alatt látszódnia kell, hogy status Signed.
Utána meg 15-30 percenként jellemzően csöppen valami a revenue fül alatt.[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
Én olvastam valahol, hogy usb dokkolóval több ember is megszívta, így én inkább PCI-e slotba rakhato sata kártya irányába mozdulok el.
Tegnap még azon gondolkoztam, hogy mikor rakjam be az új HDD-t, mert fel fog telni, ezt a gondot megoldottam tegnap este. Van hely újra.
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
válasz Geradossz #2110 üzenetére
Ha egyszerre végeznek akkor 3x100GB adatot kell átmásolnia a HDD-re.
Ha eltolva vannak indítva akkor semmit nem gyorsulsz, csak ha még másolja a másik plothoz tartozó adatot is. Menet közben nem ír a végleges helyre, csak amikor 100%-t elérte a plot.May the Force be with you!
-
kovsol
titán
chia temp helyett véletlen letöröltem 26 kész plotot.
Recovery program több is már csak 0KB mérettel, visszaállíthatatlanként mutatja, pedig nem volt írás alatt a meghajtó.May the Force be with you!
-
kovsol
titán
válasz mZoleee #2088 üzenetére
Ezt approve dolgot május 22. vezették be, szóval szerintem az itteni emberek nagy része nem ment át rajta.
[link]
From now on, for the newly registered HPOOL account after 16:00 on May 22, 2021, the application for CHIA mine pool computing force signature binding must be approved.
The resumption time of the automatic audit will be announced later[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
válasz monchichi20 #2082 üzenetére
1TB alatt nem ad sajnos már semmit a hpool, de ha megvan már a 10db, akkor hamarosan kapni fogod az osztalékot.
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
válasz mZoleee #2023 üzenetére
Én úgy vagyok vele, hogy ha kijönnek az új hivatalosabb poolok, és az érezhetően jobban megéri, akkor elkezdek oda fokozatosan átplotolni. Jelenlegieket nem törlök amíg el nem fogy a szabad helyem, mert az termelheti a pénzt addig is, és utána is fokozatosan törlök, egyszerre csak annyit ami egy napnyi plotoláshoz kell hely az új poolnak.
-
kovsol
titán
Az, hogy 16 szál az nem azt jelenti, hogy 16 magos ugye a proci. Azok az extra szálak összesen ha érnek kb +2 magra való erőt.
Én úgy tapasztaltam 6 párhuzamos körül van az ideális kb a 2700x nek, de én 4szálat adok mindegyiknek, de csak első fázisban fogja használni is a négyet, ott meg nem igazán van, hogy háromnál több fut egyszerre.
Egy merevlemezen meg sose futtass egynél többet, mert a fej nem fogja bírni az IO műveletek számát amit generálna több, mint egy plot.[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
válasz Geradossz #1997 üzenetére
https://hpoolchiacalculator.com/
van saját kalkulátor extra beállításokkal.cyber86 azért az nem elhanyagolható infó, hogy RAID -ben vannak.
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
Annál az értékeknél én HDD-vel gyorsabbat megyek, meg mellé két SATA SSD.
7db -t egy eszköz nem bír már el IOPS-al meg sávszéllel. Szerintem 2db 1TB -os jobbat menne 3-3 db plottal, mert ott még nem lassul be.
Nekem egy fos szar legolcsóbb kacat SATA SSD végez 6,5 óra alatt. HDD-vel meg 10,5-11 óra körül megy nekem.
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
-
kovsol
titán
válasz MasterDeeJay #1863 üzenetére
Ramot nem az első fázisban eszi meg maxot.
Danex: Ezt a 3Ft hülyeséget honnan veszed?
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
válasz sittes79 #1629 üzenetére
Ilyen micro farmereknek mint mi lehet jobban megéri ha veszünk hetente egy sorsjegyet a lottózóban, mint soloban nyomni.
Ki tudja még lehet hetek mire kijön a hivatalos poolos támogatás, és a meglévő plotok úgyse lesznek jók oda. Addig meg legalább csöpögnek a centek a hpoolból is.May the Force be with you!
-
kovsol
titán
válasz corvin1984 #1560 üzenetére
code1005 nem írta amúgy, hogy manuálisan másolta át, mert így írta: "átmásolta a temp folderből" Nem azt, hogy átmásoltaM.
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
Az SSD TBW értéke ami meg van adva az nem azt jelenti, hogy ott megy tönkre, hanem csak addig vállal rá garanciát a gyártó.
Nekem az 512GB Samsung 840 pro esetében már 600TBW -nál 0-t ír kondícióra majd már, de a 256GB-os modell esetében 2000TBW után is működő példányok vannak. Az 512GB-os ennek dupláját bírja.May the Force be with you!
-
kovsol
titán
-
-
kovsol
titán
válasz szazbolha #1422 üzenetére
Nekem két 512GB SATA SSD-m van.
Azt figyeltem meg ha kettő fut rajta akkor már lassul, de így is megcsinál kettőt annyi idő alatt, mint egy HDD egyet. Kb 13-14 óra 2db.
Méretből adódóan nem tudtam kipróbálni, hogy három esetén hogy viselkedik.[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
válasz EQMontoya #1396 üzenetére
SSD -t azt átmeneti tárolóként használjuk a generálásra, és mikor kész, akkor egy HDD-re kerül végleges eltárolásra.(az áthelyezés egy automatizált folyamat)
Persze megoldható ez HDD-HDD felállásban is, de értelemszerűen lassabb lesz, és a HDD-n a mozgó fej miatt hiába a nagy tárhely, nem érdemes egyszerre többet futtatni párhuzamosan.
Generálás közben viszont akár 250GB helyet is felemészthet a generálás bizonyos szakaszában.
Processzort az első fázisban eszi nagyon, szóval megfelelően eltolva a generálást ezt ki lehet cselezni, hogy első fázisban ne fusson egyszerre túl sok amivel a CPU nem bírna el.[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
Szia!
Nem tudom az én merevlemezeimnek nem szóltak, hogy 21-25 órát kellene fusson.
Legutóbbi jobjaim ami HDD-n dolgoztak 12,5 óra alatt végeztek. Seagate SkyHawk 4TB 5900rpm 64MB SATA3 (ST4000VX007) -n mentek, szóval nem is a legfürgébb lemezek.
Párhuzamosan dolgozik több HDD, meg egy SSD is nálam.
Ryzen 7 2700x 32GB RAM kombóval nyomom.A te processzoroddal azt javaslom minél kevesebb fusson Phase 1 -ben (kb 33% ig) párhuzamosan, mert az a leg CPU intenzívebb szakasz.
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
Job angol szó, dzsob ahogy ejted.
A config file alján ott adod meg mi legyen a neve, és melyik mit csináljon. Nem a kisujjából szopja ki a manager, hogy te mit akarsz, és hogyan plotolni.
Amúgy meg azt mondtad 5 videót megnéztél már róla.[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
A logoknak csinálsz egy tetszőleges mappát, és oda írja. Abból számolja a %-t, mert tudja hányadik sortól kezdődnek a fázisok.
A manager mappájában kell legyél, azért állítottad be, hogy a python környezeti változóba kerüljön, mert bárhol állva meg fogja hívni így.
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
Az appot nem kell telepíteni csak a pythont. Az appot csak ki kell csomagolni tetszőleges helyre.
#1 config.yaml.default fileból csinálsz egy másolatot majd átnevezed config.yaml file-ra.
#2 ebben a file-ban megadod a chia_location: paraméternél hol van a file. Nálam ez így néz ki: chia_location: C:\Users\kovso\AppData\Local\chia-blockchain\app-1.1.5\resources\app.asar.unpacked\daemon\chia.exe#3 log rész alatt a folder_path: nál megadod hova logoljon a plotolás
#4 lent vannak példa job configok, ott csinálsz az alapján sajátokat.ha megvan, akkor parancssorban odamész a folderbe ahol van majd:
indítás: python manager.py start
aktuális státusz lekérése: python manager.py view
ha újra írtad a configot akkor restart b etölti: python manager.py restart (ez nem öli meg a már futókat, csak újratölti a configot, a már futó plotokra nincs hatása)
leállítás, szintén nem öli meg csak utána nem indít több jobot ha végeznek.: python manager.py stop[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
válasz Mr.Csizmás #1307 üzenetére
Tested CPUs for Plotting Chia, Intel vs Ryzen. Intel Wins?
Ezt javaslom mindenkinek.
Fázisonként le van vetítve a CPU használat, szálak közötti eltérések.Spoiler: első fázisban számít csak valamit is a több szál, de a 3 mag után már ott is kisebb a javulás. Egy szálon erősebb processzor előnyben ez miatt.
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
válasz szazbolha #1288 üzenetére
Ha heteken át fut folyamatosan az eltolás nem lesz igazi hátrány, hanem hosszú távon előnyt hoz. Első körben pár órás eltolásokkal indul igaz, de utána már nem lesz olyan, hogy P1 miatt várni kell. A P3 amúgy is kb ugyan olyan hosszú, mint a P1, így három plot per lemez esetében könnyen megoldható, hogy P1-ben kettőnél több ne menjen, és ne is kelljen várakoznia a harmadiknak.
-
kovsol
titán
válasz MasterDeeJay #1281 üzenetére
Mivel plotolsz? Ha a GUI-val akkor nem csodálkozom.
-
kovsol
titán
-
kovsol
titán
Sad news, the pooling protocol has been delayed. https://youtu.be/uzOuaKuyjzs
-
kovsol
titán
válasz Mr.Csizmás #1132 üzenetére
Én is néztem ezeket a külső USB megoldásokat. Nekem már csak 10 és 5Gbit/s -es USB 3.2 van a lapomon az már elég gyors tud lenni.
-
kovsol
titán
[link]
A k32 will take up 101.3 GiB of space once completed but will need a total of 239 GiB of temporary space as it is being created. A single k32 plotting process never needs more than 239 GiB of space. One needs to be careful here as 239 gibibytes uses 1024 as its divisor where GB or gigabytes uses 1000 as the divisor. That means you will need 256.6 GB of temporary space and the final plot file will take 108.8 GB.One k32 writes 1.8TiB in non-bitfield mode and 1.6 TiB with bitfield enabled.
-
kovsol
titán
válasz Ereshkigal #1089 üzenetére
Ez egy sok éve vett Nexus Prominent R, már nem forgalmazzák. 6db HDD -t tudok berakni szépen, az SSD meg az 5.25" optikai meghajtó helyére van beszerelve.
-
kovsol
titán
Én kipróbáltam, hogy milyen gyorsan plotol a WD Purple 4TB.
13 óra 25 perc alatt csinált meg egy K-32 plotot 4 szál, 3800MiB RAM-al. AMD Ryzen 7 2700x 8c/16t proci és 2x16GB DDR4.
Na most nekem a 8 sata slotomból 6 helyen ilyen HDD van. Ezek kb 13,5 óránként csinálnak egy plotot, és nincs gond az SSD kinyirásra se. Mellette van még egy 525GB-os SATA SSD is amin párhuzamosan kettő is elfér, ami kb azonos idő alatt kettővel tud végezni, de amortizálódik is cserébe.[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
válasz AeSDé Team #955 üzenetére
[link] ebben a videóról erről beszél a csávó. Én most tesztelem, egész jónak tűnik.
Be lehet állítani azt is ha eléri a 4. fázist akkor is indítsa el a következőt ha még a késleltetés nem telt le.May the Force be with you!
Új hozzászólás Aktív témák
- Fehér Villám új GAMER PC 2év garancia / NVIDIA GTX1660Super / Ryzen5 / 16GB DDR4 /
- ASUS ROG Zephyrus G14 -14" WUXGA IPS 144Hz -Ryzen 7 6800HS - 16GB - 512GB - RX 6700S 8GB - 1 év gari
- HP Elitebook x360 G6 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- HP Elitebook x360 G7 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- ! 2 év gyártói garancia ! AULA F87 PRO Vezeték Nélküli Mechanikus Gamer Billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest