- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Adguard Premium (Android, PC és egyéb rendszerekre, valamint böngészőkhöz)
- Magától cselekvő AI-rendszerrel kísérletezik az energiaipar
- Crypto Trade
- Videó stream letöltése
- Windows 10
- Debian GNU/Linux
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AliExpress tapasztalatok
-
IT café
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
válasz Mikiboy2 #75315 üzenetére
Két lehetőség van, megvárni a lezárást és 15 napon belül dispute, második az ha tudsz mellékelni igazolást a Postától hogy elveszett akkor lehet hamarabb is indítani, persze ilyen igazolást beszerezni nem lesz egyszerű dolog. De ha ECSC00..... akkor még meg érkezhet.
-
Topikgazda
válasz Mikiboy2 #75325 üzenetére
Csak a központi ügyfélszolgálat ad angol nyelvű igazolást, de ez nem nyilvántartott levél és ez a gond. Az Összefoglalóban a 2. pont végén említem hogy milyen lehetőségek vannak, ha sok idő is de én megvártam hogy le legyen zárva és azután kértem vissza a pénzt és nem kértem a postától semmit, mert elég nehézkesek.
-
Topikgazda
válasz Mikiboy2 #77730 üzenetére
Ha megnézed az Összefoglalóban, pont azt írtam hogy ECSC00..esetén meg kell várni hogy a szállítási védelmi idő lejárjon (azután van 15 napod reklamálni), mert addig minid a postára küldenek, bár ugye az a szöveg nem mindig igaz hogy postán van, nem ismerik a szállítási útvonalat és azt hogy itt van 3 cég akin keresztül fut és bármelyikre igaz a bejegyzés.
Ha már lejárt az idő akkor nem küldhetnek sehova. Azt a pár darab elveszett árát mindig visszakaptam amikor így jártam el, bár 3. után már kihagytam ezt a szállítási módot.
Az hogy egy nem nyilvántartott levelet visszaküldenének az említett 3 cégen keresztül az csak kamu, ha ezt nem veszed át a postán megy a kukába egyébként meg bárhol elveszhet, hiszen csak elektronikus könyvelés van, senki nem veszi a kezébe és a megérkezés után már semmi nyilvántartása, így nem tudni hogy pontosan hol van.
Nem tudom az ECSC-től kaptál igazolást az kamu, egyébként nem szoktak adni és nem hiszem hogy a Ghibli visszavette a csomagot, nem dolguk, a posta igazolásánál sem mindegy hogy mit írtak és persze az angol nyelvű "pecsétest" fogadják el, de ha adtál be ECSC-t igazolást akkor mivel eleve nem került a postához a levélkéd akkor az minek?[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Mikiboy2 #77733 üzenetére
2021 július óta te vagy az első aki kapott ilyet és azért kamu mert nem küldik vissza a feladónak mert képtelenség, nincs finanszírozva.
A posta ha nem mezei levél lenen akkor esetleg visszajuttatná az ECSC-nek, mert ők adták fel, de azután nincs visszaút a kereskedőhöz, szóval kamu.
Még azt is letagadja az ECSC amikor a szállítólevélen átadásra került nekik a vámolást végző logisztikai cégtől a szállítmány hogy átvették, holott a másik cég igazolni tudta az átadást. Azóta én egy gagyi neres lopó cégnek tartom. -
Topikgazda
válasz Mikiboy2 #77732 üzenetére
Azt írtad hogy hamarabb indítottad mint a lejárta. Az idő előtti indítás kiüti az újabb indítás lehetőségét.
Te valójában nem vagy kapcsolatban a logisztikai céggel, nem foglalkoznak egyenként a küldeményekkel, csak a szállítási folyamat részei, neked a Magyar Posta kézbesít így ott lépsz be te a szállítási folyamatba. Így az amit ír a nyomkövetésnél hogy kihez fordulj nyilvánvalóan baromság, mert a ECSC csak egy közvetítő nem pedig az aki kézbesít.Egy példa, ezt írja az AliExpress
Ezt hiába írogatja mert az ismert szállítási folyamat legvége amikor az EO-hoz kerül, előtte küldi Kínából a Cainiao, itt fogadják, majd vámolja a Ghibli és megrendeli a szállítást, amikor fizikailag átadják az Express One-nak akkor lesz élő a képen látható elérhetőség téma. Addig az alábbit látod és nincs miért az EO-hoz fordulni. Értelmetlen az AliExpress kiírása.
-
Topikgazda
válasz Mikiboy2 #77737 üzenetére
Azt próbálom írni hogy dolog hogy mit olvasol és egy másik dolog a tényleges tapasztalat. Nem az ECSC kézbesíti a levelet, ők csak egy beékelődött közvetítő cég, aki nem a címzettekkel foglalkozik, nem tartja velük a kapcsolatot, ez is bizonyíték arra hogy az AliExpress nem ismeri a szállítási, logisztikai útvonalat, mert azt a Cainio cég intézi.
A Received by local delivery company bejegyzés azt jelenti hogy az ECSC megkapta a vámolást végző logisztikai cégtől és majd továbbítják a tényleges kézbesítő céghez ami a Magyar Posta, de erről már nem készül bejegyzés mert ezek normál, nem nyilvántartott magyarországi, belföldi levelek lesznek, nem külföldi levél. Lényeges különbség ez és ezt nem értik vagy nem tudják az AliExpress ügyfélszolgálatnál elképzelni. Erről kell őket meggyőzni. eddig ez csak a szállítási védelmi idő lejárta után sikerült. Ha neked előtte elfogadták az egyedi eset lehetett vagy egyértelmű volt az elvesztése.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Mikiboy2 #77790 üzenetére
Nekem mondjuk eltűnt / meg nem érkezett dolgom még nem volt. Hibás termék is csak ez az egy, szóval eddig az arány kimondottan kedvező annak ellenére, hogy pár éve már én is rendszeresen vásárolok itt, szinte mindig van úton 1-2 csomagom. De a hozzáállásuk már ebben az egy esetben is csalódás volt.
Néha lehet alternatíva a Banggood, bár általában sajnos drágább, de azért előfordulnak ott is jó vételek. Épp tegnap is kerestem valamit, és ez most konkrétan Banggood-on van olcsóbban, szóval valószínűleg ott fogom megvenni. Mondjuk az ő vásárlóvédelmükről még ennyi tapasztalatom sincs, viszont pozitív, hogy ott sokkal több az EU raktáras cucc, amik pár napon belül megérkeznek.
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- TCL LCD és LED TV-k
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Házimozi haladó szinten
- Nintendo Switch
- BestBuy topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Call of Duty: Black Ops 6 - Alig másfél hét múlva indul az első szezon
- Spórolós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest