Új hozzászólás Aktív témák

  • V/

    Topikgazda

    válasz MrRL19 #63038 üzenetére

    Az import termékekre és az EU-n belüli termékekre ha az új és kereskedőtől van beszerezve a 27% áfa fel van számolva 2021 július 1-től, ezt ha EU-n kívüli akkor az AliExpress szedi be (150 €-ig), ha EU-s akkor meg eleve benne az árban. Áfamentes beszerzés nem igazán van már. Teljesen mindegy a fizetési mód, hiszen semmi köze ahhoz hogy áfa van.

    Milyen árú a cipő? Ha 150 € alatti (szállítási költség nélkül) megveszed AliExpress standard szállítással, azt az Express One viszi neked és nem kell fizetned a 399 Ft/799 Ft posta eljárási díjat. Cipő esetén azért még a 799 Ft sem igazán nagy érték növelő tétel, az olcsóbb beszerzés kompenzálja ezt az itthoni árakhoz viszonyítva.

    Az már régen -2004 előtt- sem volt igaz hogy a ráírt érték alapján csinálnak valamit. Most 2022-ben már elektronikus adatokon alapul a küldemény kezelés és a vámolás, azt ott megadott adatokkal dolgoznak.

    Miért € van emlegetve? Nem EU-s raktárból jönne? Az AliExpressen $-ban célszerű fizetni, az összes többi devizát valami nagyon el..túlzott árfolyammal számolják át $-ról.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák