Új hozzászólás Aktív témák

  • V/

    Topikgazda

    válasz csuhi17 #62154 üzenetére

    Oké, akkor ezt egy teljes vámolásos dolog lesz mert a holland posta jelezni fogja hogy nem volt vámolva, áfa beszedve
    Kapsz egy értesítőt ha megérkezik. A vámolási oldalukon ezt a részt kell választanod:

    Itt le kell töltened ez Import vámkezelési megbízás magánszemély részére és kitölteni, kinyomtatni, aláírni és kép vagy szkennelés.
    A felületen meg kell adnod az adatokat.
    Csatolnod kell az alábbiakat a megbízás mellé:
    Rendelt küldemény esetén csatolandó a Posta szerint:
    • Rendelés-visszaigazolás, mely tartalmazza a rendelt termék megnevezését és értékét.
    • Amennyiben utóbbiakat a rendelés visszaigazolás nem tartalmazza, ezen felül kérjük, csatoljon számlát vagy fizetést visszaigazoló dokumentumot is.

    Az AliExpress-es vásárlás számlája, az Orders listában az adott vásárlás Order Details-ra kattintás után megjelenő oldal képe, úgy hogy látszódjon a szállítási költség ezért a Subtotal melletti V-re legyen rákattintva és olyan minőségben hogy olvasható legyen, a bankkártyás fizetés tranzakciója vagy a PayPal fizetési igazolás, ezek lehetnek képek vagy pdf-ek.

    Ez a vámeljárás 4000 Ft díjas (nincs online kedvezmény) az áfán felül, ha tudnak elektronikusan küldeni dolgokat akkor lehet online is fizetni, akkor mindent fizetsz bankkártyával, ha nem tudnak akkor majd viszi a postás és akkor neki fizetsz készpénzben.
    Nem tudom pontosan miket rendeltél de ezekre már van vám és a kialakítástól és teljesítménytől függően változik, eg ykommersz ilyte vetetm alapul annál
    ez még áfa alap lesz:
    Harmadik ország vámtétele (01-07-2012 - ) 2.70 % Autonóm vámfelfüggesztés (01-01-2022 - ) 1.30 %
    Tehát 4%.
    Az áfa az akkor úgy lesz hogy ha megjön augusztusban, hogy a 184.2 $ az 71519,33 Ft ennek a 4%-a 2861 Ft, az áfa alap 74380 Ft az áfa 20083 Ft. A 4000 Ft-al együtt, 24083 Ft amit fizetni kell. Ha szeptemberben jön meg akkor több lesz mert a vámárfolyam szerinte több lesz, jövő héten szerdán meg tudom mondani. A vám is változhat a akksiktól függően én a 8507600065 vámtarifa kódúval számoltam most.

    Megállhattál volna 190 $ bruttóárnál és akkor lényegesen kevesebb fizetni valód lenne, mert az még IOSS-os vásárlás lett volna.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák