Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

 • bteebi

  veterán

  válasz kilua #13 üzenetére

  "Itt is csak a harmadik világból érkezők nyomják fel a számokat"

  Itthon nem csak ők, bár olyanok. :))

  Érdekes, részben jogos elképzelés. Hozzáteszem, hogy szerintem pl. itthon nincs annyi valóban nem magyar, hogy a statisztikát érdemben befolyásolni tudják. Vegyünk mondjuk félmillió embert, ami az össz népességnek még mindig csak kb. a huszada (~5%). Ha náluk nem születik 10-20-szor annyi gyerek, mint a "magyaroknál", akkor számarányosan még a századokba se nagyon tudnak érdemben beleszólni.

  "ami még így is jóval alacsonyabb mint a fenntartható 2,1 gyerek/nő arány lenne"

  Mi még egész jól állunk az 1,56-unkkal, ami egyébként valóban érdemben nőtt (2011-ben 1,23 volt). A lengyelek 1,38-cal kb. Japán szintjén vannak, a németek az 1,53-as értékükkel egy kicsivel rosszabbak, mint mi, a csehek 1,71-e elég jó (bár volt az 1,13 is 25 éve). Európában talán még a franciák állnak a legjobban 1,83-mal, ami még MINDIG messzemenően kevesebb a 2,1-nél.

  "Megkockáztatom, ha csak fehér európaiakat számolnám (amit nem polcorrekt) akkor a szám a japán alatt lenne"

  Németországnál nem teljesen kizárt, ott azért nagyon sok a mindenféle. Itthon ez a romáknál egy érdekes kérdés, minden bizonnyal még mindig nagyban javítják a statisztikát. Nekem amúgy rengeteg diplomás-értelmes ismerősömnél van 2, vagy akár 3 gyerek is (most már nálunk is). Relatíve kevés olyat ismerek, ahol csak 1 gyerek lenne. Tipikusan azért persze 2 van.

  Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.

Új hozzászólás Aktív témák