-
IT café
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nfsu17
veterán
válasz
acsati #28816 üzenetére
Max annyi, hogy abban a direkt PS csomagban több a kredited, azaz több generative fill használat van benne:
-500 havi képgenerálási kredit
A fotós csomagra azt írja: 100 havi képgenerálási kredit
Na most nekem 250-et ír jobb fent a nevemnél, szóval nem tudom most akkor hogy van:Havi generatív kredit
248/250 jóváírás maradt
-
nfsu17
veterán
Mármint mi 150k?
A sima PS csomag?
Ki fizet arra elő?
https://www.adobe.com/hu/creativecloud/plans.html?promoid=XT3PH4HC&mv=other
Fényképezés 20 GB
10,15 EUR / hó (ha nem akciós, akkor 12,69 EUR
Ez éves szinten: 122 EUR = 47.000 HUF körül -
nfsu17
veterán
válasz
Djuree #28679 üzenetére
Én betölteném a videót egy valamilyen szerkesztőbe és az aktuális részt képkockánként átnézném. FPS-től függ, hogy 1s alatt mennyi képkockát vett fel a kamera. Minél több annál jobb. És itt nem arra gondolok, hogy VLC-ben/tévén/mobilon nyomkodod a space bill-t, és nézed a videót (play-pause-play...)
Nem gondolnám, hogy utólag lehet ezen finomítani, amire szerintem gondolsz, az max a CSI sorozatokban van.
Persze létezik a PS-ban is enlarge image (super resolution), de ezt max arra az adott képkockára érdemes ráengedni, ami esetleg lényeges lehet.Plusz ha nagyon belemész az ilyen "feljavításokba", meg az AI dolgokba, akkor meg simán az elkövető rámegy arra a tényre (ha végül megtalálod), hogy ez már nem az eredeti videó, hanem módosított.
-
nfsu17
veterán
válasz
tasiadam #28524 üzenetére
Én két évvel ezelőtt még egy 4 magos géppel, és 4GB RAM-al, gpu accel. nélkül használtam a LR-ot.
Nem mondom, hogy sok hajjam nem hullott ki, de hát végülis így vagy úgy, de elkészültek a képek.
Na ezzel csak azt akarom mondani, hogy az "ajánlott" és a "bőven használható" jelzők között nincs egyenlőségjel.
Valamivel el kell adni az új procikat is, azt mégsem írhatják, hogy a tíz évvel ezelőtti is jó, csak győzd kivárni.
Amúgy itt azért nem pörög a cpu, mert ahogy írtam, a gpu besegített.
Amúgy simán kiakasztaná, ha úgy szeretné...és akkor már biztos jobb lenne egy Ryzen 9.Azért két mag 2023-ban valóban nem nyerő...mondjuk egy LR5-el még működhet is, de ezek az újabb sw-ek már erőforrásigényesebbek.
Én nagyon nem izgulnék egy ryzen 5-el, ha van mellette egy valamire való gpu is.
A gpu-s export amúgy sem annyira régen került bele, talán még 1 éve sincs. Olyankor tényleg jobb volt a minél erősebb cpu. -
nfsu17
veterán
válasz
tasiadam #28522 üzenetére
Nem tudom az egzakt pontos választ, de LR használja a magokat, ha éppen dolgozol vmit.
Az első képen csak annyit csináltam, hogy a develop fülön mentem a képeken jobbra, azaz csak nézegettem, nem csináltam semmit. Csak míg megcsinálta a preview-t, ennyi cpu-t használt. A gpu gyorsítás itt is ON volt.
A második képen képeket exportáltam a gpu segítségével (is).
Ha nem használná a gpu-t, akkor emlékeim szerint 100%-on pörögne a cpu.
Így szerintem evidens, hogy minél több cpu, annál többhöz tud nyúlni, annál gyorsabb lesz. Nem? -
nfsu17
veterán
válasz
nfsu17 #28112 üzenetére
Frissítettem a PS-t, és a camera raw-t a legújabbra és megjavult.
Most minden úgy megy, ahogy kell.
Ha LR-ből átküldöm a képet, akkor egyeznek a színek.
Az LR-ben és a PS-ben lévő WB értékek is egyeznek, nincs eltérés sem értékben, sem színben.
pl. 5200K mindkét helyen megnyitás után.
Vagy a CR, vagy a PS bugos lehetett, vagy nem tudom. -
nfsu17
veterán
Üdv!
A következőkben kérnék véleményt.
Adott kb legújabb LR és PS
Lightroomban megszerkesztem a raw fájlt, WB, expo, színek stb. Ezt menti egy xmp fájlba.
Utána ezt a raw fájlt megnyitom PS-ban, fel is jön a camera raw ablak, benne minden módosításom....pontosan úgy és azok, ahogy LRban volt.
Egy gondom van, hogy a kép jóval 'sárgásabb', azaz a WB kicsit magabbnak érződik...pedig mindkét progiban pl 5000.
Ha leveszem kb 4700-ra, akkor szinte egyforma a két kép.Ha két nyers 'default' raw képet nyitok meg -külön külön - a két progiban, akkor nincs kül. köztük színekben.
DE a WB (as shot) és a tint értékek különbözőek. Pl egyik 4900k, másik 5150k, stb.
Pedig minden más érték itt is azonos.
Camera standard a profile, stb...
Ennek ellenére szemre nincs, vagy alig van kül.Ha egy jpg-et nyitok meg, akkor mindenhol ugyanazt látom...LR, PS, win képnézegető.
Gondoltam, hogy PS-ben a color profile nem oké, de prophotoban van és bárhova tettem, jobb nem lett.Ha az LR-ban szerkesztett képet átküldöm PSba (open in PS), ott is sárgásabb a kép, innen vettem észre, hogy nem oké valami.
A következő bajom meg innen származik, hogy a megnyitott képet ha szerkeszteném (camera raw filter), akkor minden beállítás, érték nullát mutat. Persze lehet módosítani, de nem az LRban módosított értékeket mutatja.
Csak akkor mutatja, ha a rawt én nyitom meg.
PS...open...stb -
nfsu17
veterán
Sziasztok!
Beírtam a keresőbe, hogy ''exif'', és nem talált semmit.
Azt szeretném megkérdezni, hogy hogy tudok menteni képet úgy jpg-be, hogy az exif infókat felejtse el. Nem szeretném, hogy azon csámcsogjanak, hogy ''na ez meg mér 1/200-as záridőt használt, meg mér iso800-at, stb''
Új hozzászólás Aktív témák
- Spórolós topik
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Interactive Brokers társalgó
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- ZIDOO médialejátszók
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...