Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
bteebi
veterán
Le lehetne már arról szakadni, hogy mindenki milyen szarul él Borsodban. Mert nem. Igen, vannak olyanok (valóban sok a kisebbségi), de tök jól meg lehet élni, és nem csak a városokban. De még valószínűleg a zsákfalvakban élő munkanélküliek is élnek kb. azon a színvonalon, mint az indiaiak közel fele.
Hidd el, itt is sokan elég jól, vagy nagyon jól is megélnek.
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
strogov
senior tag
válasz Necroman_Mk2 #28 üzenetére
"Disney+ -nak (a helyi olcsóbb kiadása) 37,8 millió előfizetővel bír"
2,5%-a a lakosságnak egy országban ahol az emberek nagyrésze BAZ megyei szinten se él. A disney+ magyar kiadására arányaiban ez ~250k előfizetőt jelentene.
-
Necroman_Mk2
őstag
Jó kérdés, hogy India vidéki részein mennyire elterjedt a streaming előfizetés. Friss hír pl., hogy a Disney+ -nak (a helyi olcsóbb kiadása) 37,8 millió előfizetővel bír, ami egy közel másfél milliárdos országban szvsz alacsony.
#24 hcl A manapság menő, 6,6 col feletti "tepsifonkba" szerintem simán elférnének ezek az alkatrészek.
"Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"
-
-
tonyrulez
őstag
válasz GhanBuri Ghan #17 üzenetére
"Ezt a tévéadást katasztrófáknál is lehetne használni..."
Nem kell ehhez TV-adás, elég a szöveges üzenet. Ezt meg ma már minden telefon tudja
4 8 15 16 23 42
-
De nem mindent. És azt se hiszem, hogy olyan nagy meló lenne a következő verziókba belepakolni, ha van rá szándék.
Antenna meg szerintem elférne ugyanúgy, ahogy az átvezető koaxok vannak a legtöbb Samsung+kínai hasonló tervezésű cuccok oldalán sok éve... (Samsung A50 óta mindenképp.)[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
KISDUCK
addikt
Azt mondod nem kéne áttervezni az alaplapot hogy elférjen a tv minden eszköze rajt?
Ránéztem az atsc mediatekes megoldásra, ha jól értem ami kéne mindenképp az egy atsc tuner + demodulator + decoder soc. Utóbbit gondolom meg lehetne oldani a mobile soc-cal, de a többinek kéne hely. Az mt9100 demodulator tényleg nem nagy, mert csak 6x6-os, de kéne külön antenna is elvileg. Az is mi lenne kihúzható teleszkópos vagy a jack aljzatra legyen rákötve mint anno a rádióknál? Mondjuk már nem divatos a jack, szóval egy lehetőség kiesett. -
-
KISDUCK
addikt
válasz GhanBuri Ghan #17 üzenetére
Indiában a piac vásárló ereje számít. Idén júliusban a realme c53 volt a legnépszerűbb okostelefon amire ha most rákeresek 9500 rúpiát írami 107 euró, de valahol <9000 rúpia. Azért ha most erre rájön 30 dollár nem biztos hogy tartja a népszerűségét és a kevésbé tehetős réteg esélyes hogy az olcsóbb modellek felé húzna vagy a szürke importos felé.
A TV vevő pedig a készülék árát 30$-ral emelné meg, ezt az eredeti hírben is említik. A gyártóknak meg mint mondtam az a szívás, hogy át kell tervezni mindent és minden bizonnyal új gyártósor is kell hozzá. -
-
L.Edit
tag
Képzeld azt el, amikor a fővárosból (újdelhiből) érkező 35 fős csapat minden felmerülő problémát PVC-cső és kötöződrót kombinációjából oldott meg, semmi más szerszám nem volt náluk csak egy fűrészlap és egy öngyújtó!
És összességében egy európai mércével is elit minőségű dolog volt, át is turnézták vele az egész világot.Ha ők, a fővárosban ennyire "nincsenek elkényeztetve", akkor képzelheted, hogy ott, egy igazán lepukkant helyen mire számíthatsz.
Szóval, igény az lenne rá..Csíramentes, mosott-szárított belsőség eladó.
-
GhanBuri Ghan
őstag
Indiában szerintem minimum százmillió mobil elkel minden évben. Samsung ne panaszkodjon a kieső bevételekre, ha ekkora piacért már le se hajol.
[K2] linkjén ott volt 30 dollárért egy ilyen vevő, tokostul, csatlakozóstul - nagyobb mennyiségben, telefonba építve szerintem még olcsóbb lenne.#7 t72killer Ezt a tévéadást katasztrófáknál is lehetne használni, de ahol nagy az ilyen események előfordulási lehetősége, ott az FM rádió is nagyon jól jönne. Kínai telefonban láttam már Earthquake Early Warningot, ha nem is sokkal hamarabb szól, de legalább fel tudsz rá kelni, meg annyi időd van, hogy beugorj az asztal alá. Szerencsénk van itt Európában, hogy ilyenekről csak neten olvasunk.
#11 strogov Úgy vettem ki, hogy a tévéadás ugyanolyan broadcast lenne, mint a rádióadás, tehát vészhelyzetben ugyanúgy lehetne venni, mint a rádiót.
[ Szerkesztve ]
-
-
L.Edit
tag
Arra még nem gondolt senki, hogy ha 1db belépő telefon kivált funkció szinten egy db TV-t akkor azt a TV-t meg, ami bele kell alkatrész, azt már nem tudják ott eladni?
Szerintem, arra irányulhat a törekvés, hogy ha van már egy napelem, amiről fel lehet a telefont tölteni, akkor egyből legyen arra is lehetőség hogy az adott területet elkezdjék felzárkóztatni.[ Szerkesztve ]
Csíramentes, mosott-szárított belsőség eladó.
-
bteebi
veterán
"Ha van egy felhasználói igény, akkor azt tessen kiszolgálni."
Erről van szó kéremszépen! Majd utána a piac dönt/beárazza.
"Egyébként meg lehetne tervezni vevőkészüléket, amely Type-C -n csatlakozik a mobilhoz és jé, már új telefon se kell."
Erről nem is beszélve...
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
paatrick
őstag
válasz Donki Hóte #2 üzenetére
Mi az hogy este? Minden feloldáskor menjen le a "csak 1 perces híradó, vagy a Tények röviden"
Amúgy én is emlékszem hogy Japánban már a hőskorban is szinte minden mobil tudta fogni a TV adást. Bár szerintem ahogy áttértek ott is Androidra ki is vezették (?) ezt a szolgáltatást.
[ Szerkesztve ]
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
-
strogov
senior tag
"ha Indiában akarnak, s van rá pénz, fegyver, paripa, hát rajta"
Ha lenne akkor nem lenne sírás se. Indiában nagy tömegben kacatokat vesznek. A kötelezőség meg azt jelenti, hogy az alsó polcos cuccnak is tudnia kell. A piac nagyrészét 40-50k HUF-os telefonok viszik. Realme C53, Samsung A14, stb.
Ha már valami akkor az FM támogatás hasznosabb, olcsóbb és fontosabb lenne. Annak vészhelyzetben is van értelme, mert tornyok nélkül is kap infot a user. Itt csak arról van szó, hogy a helyi mészárosnak nincs elég nézője.
-
Szerintem semmi gond. Kötelezővé teszik, majd a népharag megoldja, mert nem lehet majd telefont kapni.
@t72killer :
". Ez a TV-s dolog az ára és esetleg a hardver nagyobb áramigénye"
Ezt hót' nem értem. SDR-el simán menne akármivel.@Donki Hóte : Namégazkéne
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
Necroman_Mk2
őstag
Nem tűnik annyira elvetélt ötletnek ennek a támogatása. Kérdés, hogy a hardver kötlségeket ki fogja a végén fizetni (és ne feledjük, hogy Indiáról van szó).
#2 Donki Hóte Nem kötelező nézni, szerencsére.
"Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"
-
himpike
aktív tag
Majd más megoldja..
-
t72killer
titán
A saját navigációs rendszerük támogatását és a kötelező biztonsági vizsgálatokat 100%-ban támogatom. Ez a TV-s dolog az ára és esetleg a hardver nagyobb áramigénye miatt meg inkább opcionális legyen. Amit kötelezően bele (vissza...)raknék, az az FM rádió, amin a rádióműsor mellett a helyi katasztrófavédelem és útinfó is tudna a készülékekre infókat küldeni, akkor is, ha a környék 1db mobiltornyát elvitte a vihar.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
RAMb0
tag
"Felforgatja"
Ezen a híren jót mosolyogtam, s akkor bár nem mai darabok, én még emlékszem ezekre, hogy mekkora menőség volt ezekről beszélni, fantáziálni, hogy lesznek/voltak a piacon még annak idején:
https://mobilarena.hu/hir/samsung_sch-b200-b2000_nezzunk_tv-t_mobilon.html
https://mobilarena.hu/hir/panasonic_901i_tv_mobilon.html
https://mobilarena.hu/hir/samsung_p900_dmb_telefon_europanak.html
A DMB jellegű hálózat meg nem újdonság:
https://en.wikipedia.org/wiki/Digital_multimedia_broadcastingA Qualcomm is benne volt, talán érdekelt lehet még:
"HD DMB started in August 2016 in South Korea. HD DMB has been improved from 240p to 720p. It uses HEVC.5 codec. There are currently[when?] 6 HD DMB stations in Seoul. Smartphones integrated Qualcomm Snapdragon 801 or higher received firmware upgrade to support HD DMB."HW-t kell és SW-t fejleszteni egy külön régiónak? Nem ez lenne az első, csak most ahogy észrevettem, minden gyártó spórol, minden téren a minél nagyobb nyereség érdekében (mert tetszik, nem tetszik, rájuk is hat a globális gazdaságban tapasztalható negatív hatások többsége), s az újabb készülékek is inkább megúszósak, mint nagyobb léptékű fejlesztések lennének.
De ahogy előttem írták, ha Indiában akarnak, s van rá pénz, fegyver, paripa, hát rajta, miért zavarja ez a Samsung-ot, vagy a Qualcomm-ot? Ja, potenciális versenytárs alakulhat? Ettől lehet fejlődni kérem, nem attól, hogy ülünk a langyos vízben.
[ Szerkesztve ]
-
tag
Ha van egy felhasználói igény, akkor azt tessen kiszolgálni. Azért fognak fogyni az újabb készülékek...
Egyébként meg lehetne tervezni vevőkészüléket, amely Type-C -n csatlakozik a mobilhoz és jé, már új telefon se kell.
Némmá' hát ez már létezik és pont 30USD[ Szerkesztve ]
"Sum ergo cogito; cogito ergo dubito" - Jonathan Hepburn
-
DrBubo77
veterán
-
KISDUCK
addikt
válasz GhanBuri Ghan #1 üzenetére
Nyilván aggódnak hogy kemény bukó lesz. Ha még 30 dodó rámegy a legalsó kategóriás telefonokra akkor nem biztos hogy venni fogják és inkább importálnak olcsóbbat.
Plusz át kéne tervezni mindent hogy még a tv-zéshez szükséges dolgok is beleférjenek a telefonba ami miatt új gyártósorok is kellenek majd. A költségek nőnek majd a bevételek valószínűleg csökkennek. -
veterán
válasz GhanBuri Ghan #1 üzenetére
Ja, milyen jó lenne nálunk is, ha a mobilok minden este kötelezően mutatnák az MTV Híradóját
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
GhanBuri Ghan
őstag
Nem értem, miért tiltakoznak ez ellen a készülékgyártók - ha Indiában ezt szeretnék, akkor ők vagy gyártanak oda készüléket, vagy nem.
Egyébként talán tényleg jobb a hálózat áteresztőképességének, ha nem nézőnként streamelnek, hanem mindenki ugyanazt a broadcastot nézi. (felteszem, ott sokkal több nézőt lehet telefonon elérni, mint tévével)
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Robotporszívók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Futás, futópályák
- Gaming notebook topik
- Milyen NAS-t vegyek?
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...