Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacc
aktív tag
Sziasztok!
Nem igazán értek a shell programozáshoz. Szerettem volna a whoami függvény eredményét változóba menteni, de nem ment, persze ha hegy számot akarok megadni, akkor megy. Folyton azt kapom hibánat, hogy a =: nem támogatott. Pedig ez jó:
var1 = 2
ezzel nincs baja, viszont már ezzel igen:var2 = whoami
Aztán rákerestem neten, és eval-os megoldásokat találtam, kipróbáltam, ugyanúgy csak hiba-hiba hátán, grrrr.Amihez nekem kellene segítség az csak ennyi:
echo 'alias vagrant="cd /vagrant"' | tee /home/vagrant/.bash_aliases
A vagrant helyett szeretném a whoami függvény eredményét megadni.
Ugyanis nem mindig lesz vagrant felhasználó létrehozva, valamikor más lesz a felhasználó neve.Ezt hogy lenne lehetséges?
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest